Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol a ako sa vam dari so spanim cez den a v noci? uz sa vam napravil rytmus?
Asi tak, ze kolko ludi, tolko nazorov...
@ingeborgnicol ďakujem krásne. Našla som si stránku a hneď aj objednala, ale len senovku. Benedikt mám čajík, tak to budem takto kombinovať. Len neviem za ako dlho mi to príde. Malý mi teraz dosť dlho spinká, keďže sme si našli nejaký ten režim dňa a mne sa stíha tvoriť mliečko. Ale myslím, že tým nič nepokazím. Kojím len z jedného prsníky - v tom druhom mám asi 10 kvapiek za celý deň. Tak možno to pomôže.
@ingeborgnicol kojim, ked cez den spi tie 3-4 hodky tak je to ok, ale vcera v noci ked dala tu 8 hodinovku v kuse a ja som sa zobudila, pretocila z boku na chrbat, ze vstanem, tak som myslela, ze ma tie cecky zapucia, ake boli plne 🙂 🙂 🙂 a co sa nausniciek tyka tu v Ba to uz nechcu robit ani v porodnici ☹
A co sa tyka kojenia a chudnutia, tak ja som tiez opacny pripad ☹ pri prvej som za rok kojenia dala +16 kil ☹ a teraz uz tiez zeriem ako kyselina sakra ☹ lebo ked ju nakojim, tak mam pocit ako po tyzdnovej hladovke ☹
@ivka228 dakujem za opytanie. Bola tu laktacka a velmi nam pomohla ako to pretocit. Tak sa zatial zadarilo, ale nechcem pisat lebo zase zakriknem ako vzdy.ale uz par dni spinkame od 22.00cca, do 10.30 rano, s troma prestavkami na jedlo a ja skacem tri mete od radosti🙂🙂...🙂 ale este neakrikujem, lebo zakazdym ked to napisem potom tahame nocnu do siedmej do rana🙂a vy sa ako mate?
Ivinka, no ja keby som nekkjila 8hodin ani neodsavala uz by som tam ani, lieko na dlasie kojenie nemala🙂🙂🙂🙂🙂to je super ze ti tak spinka, brala by som🙂
Slavusa, no neviem ci ti to treba, ked sa ti to normalizuje, skus zacat az ked budes mat krizu🙂🙂🙂lebo ked zacnes potom musis velmi pomalicky vysadzovat.je to dost drahe a aj narocne🙂🙂🙂🙂🙂ale neber viac ako tri krat tri🙂a drzkam palceky. Moja lava koza mi tiez asi dava pa.....odsava, z nej ako besna, ale dava vwlmi malo mlieka neviem co sa deje. A ta jedinecna ragada na nej, no co uz bojujeme dalej🙂
tak vidim ze nas tu bude za chvilu vsetky do jednej strany zanasat 😀 j
@slady nie o jedeni vo chvili, ked kojis, ale o jedle mamicky pocas obdobia kojenia, najnovsi trend, ze v nicom sa netreba obmedzovat, ze do mliecka pre babo vraj ide minimum a tak.... http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
ja jem vsetko hlava nehlava a to iste bolo aj pri prvej a nic...absolutne nic... tak ktovie... dokonca prva sa narodila 20.12 a na stedry den nas pustili a ja z porodnice rovno za stedrovecerny stol, zadelila som plny tanier fajne mastnej stiplavej kapustnice a pohodicka... nic jej nebolo, ani tuk ! a je zdrava ako rybka, taham uz 5ty rok bez choroby !
@ivinka77 tak super ze ste taki zdravi, mne prave padol starsi s horuckou ale verim ze to vyspi 🙂 moja mala reagovala na kapustnicu, sice som o tom vedela lebo som si to odskusala este v novembri ale aj tak som si ju na vianoce neodpustila... no aspon som sa uistile ze to bolo ozaj z kapusty, a s tym tretim sackom kysaneho zeli v chladnicke neviem co spravim. ale inak v pohode, tiez jem co mi pride pod ruku. nechce niekto kapustu? darujem 😀
@ingeborgnicol tak to ticho blahozelam a verim, ze to uz zostane nastalo. Ved uz si dost nocnych potiahla.
Nas uz druhy den trapi brusko. Dnes to bolo lepsie, ale vecer po kupani ho to chytilo opat. Mliecka mam tak akurat, niekedy menej (ako vcera), niekedy sa cez noc naleje viac (ale to som uz asi tyzden nemala). A svokrovci by u nas najradsej spali..je to ich prve vnuca, tak ho nosia na rukach a najradsej by za mna svokra aj kojila 🙂
Inak cez Vianoce sme si uz nasli celkom dobry rezim, tak hadam to nebolo len v tom obdobi, ked bol s nami doma aj manzel, ale bude to pokracovat aj v novom roku.
kedy vase deti vacsinou vecer zaspia? nam sa dnes nedari. Inokedy zaspime okolo 21:15, ale dnes nie a nie. A drzite ich na prsku alebo na rukach az pokym nezaspi? My sme si zvykli ulozit ho do postielky a sam vedel zaspat.
moja sa zacala v noci budit tak kade dve hodky, cez den je hore od 8 do 12 a potom od 3 do 8. inak spinka alebo aspon cusi, tiez ju dam vecer o osmej do mojej velkej postele a ak nezaspi tak len lezi a kuka 🙂
Kočky neviete poradiť - môj malý hladúň papká cez deň každú hodinku a pol až dve to je ok ale v noci spinká najdlhšie 4 hoďky a už je hladný ... zaspávame tak okolo 11 skôr ani za svet okolo 3 prvý krat kojim potom tak okolo pol 7 , potom tak okolo pol 9 a potom sme hore ... cez deň je to pohoda len viem, že niektoré detičky spinkajú v tomto veku už skoro celú noc a my vôbec ... nedá sa to nejak upraviť lebo on sa zobudí len na napapkanie a keď má dosť hneď zaspinká len je to náročné lebo občas má dni kedy sa budí na papkanie aj každé dve hoďky a to som ja potom cez deň ako zombie jediné šťastie, že kojim lebo keby som mala ešte mlieko pripravovať tak zomriem 🙂
Ďakujem.
@misinka26 my tiež zaspávame až okolo 23.00 niekedy o 22.30 ak má dobrý deň, skôr ani za svet oči má široké, akoby bol doružova vyspinkaný, tiež papá okolo 3.00, niekedy o 4.00, potom sa pravidelne budí o 6.00 a ani za svet spať ďalej... takže do pol 9 myslím je to v pohode, kiežby mi niekedy tak chcel potiahnuť 🙂 mne doktorka povedala, že on ešte musí pýtať v noci papať, lebo je malý... u nás ešte nebola jedna noc v kuse prespatá... 🙂 takže asi treba len vydržať, však keď podrastú tak budú unavenejší snáď 🙂 ja v noci mlieko pripravujem 🙂
@misinka26 to mas uplne standardne dieta 🙂 myslim ze take deturence co prespia v tomto veku celu noc su vynimka, hlavne ak su kojene, materske mliecko sa rychlejsie stravi. moja spinka tak ako tvoj hladun s tym rozdielom, ze v poslednom case sa zacala v noci budit este castejsie, tak po dvoch hodinkach je uz hladna, pred tym sme to mali tak ako ty.

Slady tu ide o to ze ja som skoro schudla.prisla som domov uz chuda. Ale teaz priberam z tej senovky som uz tlusta🙂cize to neschudnem kojenim,ale az ked prestanem brat tu senovku🙂🙂🙂🙂do vtedy ti budem kosticky zavidiet a ty mne sadlo🙂🙂
Ivka a ty kojis, alebo ste na umelom mliecku ked ti tak dlho spinka?nam tak spala na umelom. Teaz ked plne kojim tak ju budim aby sa mi tvorilo mliecko,a preto aby si zas nepretacala noc a den ako doteraz🙂🙂🙂🙂 ale v dobrom ti zavidim.
Brigit a odkial si?ak by si bola od nas tak mame skvelu laktacku ja som z ke. Ona ti hned povie ked ti pozrie na kojenie a pokecate, ci su to prdky,ci ju prekrmujes, alebo je hladna a raz dva to nastavite neboj a myslim na teba nech sa ti polepsi🙂
My sme dali prepichnut uska v porodnici, poradili nam, lebo ze vtedy to babatinko neciti. Potom uz citi bolest.