Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@tinasc
@alyze
@mirkov dievacata nie ste same sak ja tu uz od zaciatku este aj skor ako dosialhla 4m neviem co je poriadne sa vyspat...a take ze raz v noci tak by som brala vsetkymi desiatimi ale jedno som urcite presvedcena ze na nieco sa budia moja napr.je v noci asi vela potom sa budi lebo grgnut potom poporkat nakoniec kakat a neviem tiez ci je aj teplotne spokojna...ale tiez si myslim ze urcite uz v noci jest viac ako raz nepotrebuju...to sa ma podla mna dieta naucit nejest v noci v noci sa spi..
no my sme práve dojedli pár lyžičiek mrkvičkového pyré, celkom pekne mu to išlo 🙂
@ingeborgnicol dnes ti dam knihu do schranky mame cestu do mesta
@tinasc aj mne moja a velmi , len zial jediny sposob ako som sa docitala v tej knihe a dost od ingeborgnicol je nechat revat a za tri dni je po vsetkom...ale na toto sa ja este netrufam...inac mojho som oducila az v 13m a to tak ze sme namiesto mojho prska davali stale cumel najprv poplakal asi dvakrat ked sa zobudil a potom stvrty a piatykrat uz kludne zobral a spal dalej a za tyzden a pol sa prestal v noci budit...inac asi by som ho kojila v noci az do 2,5roka...ja sa bojim toho ze su to zlozvyky kojenie vy ste sice na flasi ...ale aj nato ked si deti zvyknu sa budia v noci...ale nie je to pravidlo...babka mi vravi ze kedysi to robili tak ze nechali porevalo decko a spalo..
@evamarcel ty srandistka, ved to by bolo zbozne zelanie kazdej z nas, aby sa dieta budilo iba raz, to sa nestane asi nikdy kym budeme kojit. pocuj ja tiez uz nepametam ze mi iba raz vstavala. vies ako vstavala dnes? 00.30, 2.30, 5.00, 6.20 a potom pri ne na ciciku bola este pol hodku a od 7sme hore. a tiez neviem preco, ja mam pocit ze je to vtedy, ked neberieme espulmisan, pri nom sa budi maximalne 2x ale skusim to dnes, radsej jej ho budem davat.
Inak som sa pytala laktacnej poradkyne, teda Ivka tusim sa pytala, preco to vedia tie francuzky a my nie, tak je tam jednoducha odpoved - 99,9% tych deti nie je kojenych su na flaske 🙂 cize tajomstvo tkvie asi v tom. tie deti skvor odnaucis ako cicavce nase ktore chcu nielen pit mliecko, alej aj sa pritulit k amke, lebo su nase rozmaznance, preto oni vecsinou nekoja, ak si dobre citala tie deti su opakom rozmaznania, tam sa s nimi nikto nemazna, hodia ich do zivota a plav 🙂
@alyze @lulubka28
@adel22 nemyslite si ja ked dam malej cumel ako ho vlozim, ona ho vypluje, niekedy osm ju vedela odrbat ze s medom, teraz ani to nechce....
@tinasc ja sa chystam dnes jej dat mrkvicku bio z hipp, domacu nechcela 🙂 to sa ma ohriat pisu......a nenapisala by si mi prosim co a ako jej pripravujes prikrmy? lebo moja nechce nic, mne uz do placu je z toho, tvari sa ako mimozemstan ked sa snazim do nej nieco dostat okrem mliecka.
@evamarcel podla na zbytocne tolko analyzujes preco sa malicka budi, radsej si uzivaj matersku ☹ ja viem ze ta hneva nocne vstavanie, ver mi aj mna a hlavne ked som bola zvyknuta si lebedt v noci a vstavat iba raz, ale jednoducho na to neprideme a hotovo. bud ju nechas vyplakat a poriadne a nebudes vstavat v noci (na co ani ja este nemam odvahu, lebo to podla na babo potrebuje) alebo budes vstavat ako doteraz. Ina cesta neexistuje. a hotovo a uz sa s tym netrap 🙂a uzivaj si matersku 🙂 a diki za knihu, spokojne mi prezvon, napisem ti cislo, lebo do schranky ti nevojde a ked zazvonis psy mi zobudia dcerku 🙂))))))teda keby ze teraz niekedy idete 🙂 pisem 🙂
@evamarcel fíha tak na toto som si ešte netrúfla... ale už koľkorazy som si hovorila, že mu nedám papať ale skúsim ho zobrať a uspať, ale zatiaľ som sa na to neodhodlala, lebo reve akoby mu za to platili...mne sa budí tak raz alebo dvakrát za noc... no ale niekedy to budem musieť skúsiť, lebo asi si fakt zvykne, dúfam, že to nebude také kruté 🙂
no a to pyré robím tak, že som si teraz uvarila viac mrkvy, pomixovala a podľa hustoty dala tú vodu, v ktorej sa to varilo, aby to bolo hladké a husté tak akurát no ako pyré 😉 a idem si to zamraziť do kociek a potom si vždy jednu rozmrazím 🙂
@ingeborgnicol hej to sa má ohriať ale len trošku, však zje iba pár lyžičiek... no teraz som robila tú mrkvu a tak isto pripraviť z viac druhov zeleniny, mrkva zemiak, brokolica možno... a dám tam vyvariť aj vňať z petržlenu aby to bolo trošku aromatické, uvidím ako sa mi zatvári na toto 🙂 inak postupne každý druhý deň pridávať novú zeleninu aby si videla ako na ňu reaguje, ak nechce, tak asi jej treba ešte viac času 🙂
jezinku teraz pozeram supermamu a deticky s dawnovym syndromom. a my sa tu stazujeme na nase deti. do jednej by sme sa mali pomodlit, za to ze mame zdrave deti.
@tinasc dakujem cize povarim a pomixujem. a dochucujes? a ake kocky myslis? lebo aj ja uvazujem ako to urobit to zamrazenie.
tak ked sa zobudi skusim jej dat tu mrkvicku aj ked si uz viem predstavit ten plac..inak ked so to ochutnala asi aj ja by som plakala hehe 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol veru tie príkrmy sú nič moc, také jalové, fuj... no ja neprichucujem, nemá sa soliť... no dám si to do tej mištičky na ľad a budú z toho kocky, potom až to bude zmrazené, si to vysypem do sáčku a budem si po jednej rozmrazovať 🙂
no maria moja ta zas mala plac ked videla este len lyzicku ale ochutnala a potom zase ked videla lyzicku .....ta kamoska s jedlom nebude, nechapem syn v jej veku uz normalne jedol iba polotuhu strahu, porazi ma.
@ingeborgnicol hehe tak neni cudo ked to bude vypluvat co 😀 😀 😀
ved rozmyslam ci uz mam zacat aj ja s týmy mrkvickami, ale my sme skoro o mesiac mladsi 😀 tak este ju nebudem trapit 🙂
@alyze keby to, to by mi nevadilo, ale ten strasny plac, to sa zlutujes poto, dievcata su stale ine ako chlapci v tomto, to ti je luto potom, ale aj zajtra skusi jej dat par lyziciek.
(Baby nakukla.som. sem do vasej temy mam synceka kt.sa narodil na konci oktobra.a to uz vy davate papat zeleninku kase? Tak skoro mne hovorili od 6 mesiaca aj pri prvej..este nic som mu oker m.mlieka nedala...a u tiez som prekvapena ze sa u deticky obracaju dokonca plazia my lezime na chrbatiku a trrpeme sa 🙂) max.sa dostane obcas na bok.a obcas prevali z bruska na chrbatik

@slady šak toto, kebyže nerobia testy a iné blbosti, tak človek ani nevie, že mu niečo je... ale zase ja som brala euthyrox pri obidvoch tehu...