icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

evamarcel
21. mar 2013

@katkaela no radia v tej knihe a dost to ze dieta do 3m. v noci ked zaplace netreba hned utekat a kojit ale najskor pockat par minut aj 5-10 ci samo nezaspi alebo ho pohladkat a kojenie az ked by dieta neprestavalo tym sa nauci samo prechadzat z jednej fazy spanku do druhej a nepotrebuje pomoc napr. dojcenim, nosenim na rukach...atd..proste potrebuje pauzu aby sa naucilo same zaspat ak sa to premeska do 3m potom sa to musi naucit a to vyplakanim celu noc lebo od 4m vraj dieta nepotrebuje jest v noci aj ked moze byt hladne ale vraj to nepotrebuje a ma sa naucit ze v noci sa nepapa tak asi tak zhruba..

evamarcel
21. mar 2013

@ivinka77 ta tvoja mala ruzenka je uzasna ked ona vsetky bolesti prespinka ...ma pravdu niet nad dobry spanok 🙂

ingeborgnicol
21. mar 2013

@slady pocuj som sa skoro docurala este stale sa mi plecia trasu od vasho prveho prikrmu az syn pribehol co sa rehocem 🙂)))))))))))) toto teda, iste ta v kvalite a jedinecnosti tvojho prveho prikrmu nikto nepredbehne!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@katkaela
@andie25
@komarekmik pekne Vas vitam v debatcakoch nasich, nasa je tiez narodenia 31.oktobra, ale mala byt 29. novembra tak sme tu u ostali. No najprv Andie - nesuhlasim s tym, ze dieta je male na rei, nasa sa ho chytila prvy den a od vtedy s nim fungujeme dva mesiace. akurat posedne dva dni sme mali sarapatu s tym ze uz je vecsia a nechce jeden spanok, ale sme ho upravili a je vyhrate. nic nie je lepsie ako nastavit na rezim cim skvor, a mat svety klud s babatinkom, ktore je spokojne 🙂 Ale ani kazdej mamke nevyhovuje kazdy rezim. Kazdy si musi nastavit to co vyhovuje. Naopak s tebou suhlasim 100% s tym ze v noci sa bud musi kojit, alebo odsavat, ja sama odsavam kazdy vecer 2x v stabilnxch casoch kym dcerka spinka. Komarekmik Teba sa checm opytat, ako ste sa oducili nerozumiem? 🙂

@ivinka77 gratulujem k nausnickam, ani ma neprekvapujes ze ste odkracali bez revu, ty nemas dieta, ale exota 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@evamarcel nerob si nic z toho v pohodke vsetko sme dohnali neboj sa 🙂

A my sme skusali prikrm pre malo mliecka s ktorym bojujeme od zaciatku, ze keby bol pokles bolo by co supnut do pusky. lebo UM nikdyyyyyyyyyyy🙂))))) ani odsate ak sa nemusi 🙂)))

ingeborgnicol
21. mar 2013

@janulka_s mne by tiez stacilo keby jednu lyzicku si dala 🙂

Jo a inak sme dnes jak grula lezala ani sa neprevalila ani nic, strajk sme pohybu vyhlasili 🙂))

A viete mi niekto povedat nazor na bezkofeinovu kavu? lebo aj tam su stopy kofeinu nie? a je to este potom antioxydant ak tam kofein nie je?

janulka_s
21. mar 2013

@ingeborgnicol Neboj, aj to bude, ked da lyzicku. Len ja som nic nekupovala, cista prirodna mrkva, uvarena v malicko vodicke, prepasirovana cez sitko (ziadny mixer) a primiesana ta vodicka, co sa v nej varila a ze aka mnamka. Vcera sme tu lyzicku dali aj s mlieckom, trosku som rucne odsala na lyzicku mliecka do mrkvicky a chutilo. Dnes uz bez mliecka.

komarekmik
21. mar 2013

@ingeborgnicol

Drzali sme sa rady z knihy - dieta len potrebuje pomoct presunut sa z jednej fazy spanku do druhej, este pocas prvych 2 ci 3 tyzdnov po narodeni papkala 2-3 krat za noc, potom jednu noc zakazdym ked sa zobudila som jej najest nedala, len som ju pohladkala, drzala za rucicku a za 15 minut znova sama zaspala. Druhu noc uz sa zobudila len 2 krat a mrncala myslim 10 minut, tretiu noc este kratsie no a stvrtu noc sme sa zobudili az rano 🙂 Mozno pomaha i to, ze nepouzivame cumlik, takze jej nema co vypadnut a znervoznit ju v noci 🙂 A mozno je to tym, ze ja si rada pospim a mala to pochopila 🙂

ingeborgnicol
21. mar 2013

@komarekmik aha tak to ste mali v tej dobrej faze. my sme vtedy mali vymenenu noc a den. teraz je neskoro musela by som ju nechat v noci plakat a to nechcem. ja som ju takto vyplakanim naucila zaspavat kazdy den o 19tej. ale to len preto ze to mal vymenene. ale to jedlo bymi bolo luto

komarekmik
21. mar 2013

@ivinka77
Jasne, u kazdeho dietata je to individualne, ale myslim, ze kazde sa da troska prisposobit 🙂 Nasa mala ale na tu tvoju nema, ja mam sipkovu ruzenku len pocas noci. Hlavne to nezakriknime, nech nam buvinkaju aj nadalej ...

katkaela
21. mar 2013

@slady Aj ja, keď tak porovnávam staršiu a mladšiu tak Eliška bola v jej veku myslím trochu vyspelejšia, už sa obracala 3 týždne sem a tam, ale tiež o iné jedlo nemala záujem. To až tak po tom 5.mesiaci, keď na posteli objavila moj hrnček s čajom a pokúsila sa ochutnať a tým ho na seba vyliala. No uvidím kedy to príde na Oli.

katkaela
21. mar 2013

@evamarcel tak to hej 🙂 asi na tom niečo bude. Moja vlastne, keď bola malinka tak ani v noci neplakala (pokial ju nebolelo bruško), ona len vždy tak začala ochkať a krochkať a buď potom zaspala alebo keď tam už dlho ochkala tak som si ju zobrala do postele a nakojila a vaščinou tam aj ostala. Tak spala pokojnejšie.

katkaela
21. mar 2013

@slady @ingeborgnicol inak tiež čakám kedy Eliška začne kŕmiť sestričku zatial jej len dudlík strká do pusy, keď začne mrnčať 🙂

slady
21. mar 2013

@katkaela to mas super ze ti pomaha, moj syn zaryto ignoruje a ked mala place tak si zapcha usi alebo utecie 😀 jediny kontakt je ked sa pogrcia tak Wilko zakrici "He has puked again!" (hovori Zorke v muzskom rode) a utrie jej grcku ked mu hodim plienku, ale dudel davat odmieta 😀 a celkovo sa radsej hra s vlacikmi ako so sestrou 😀 on bol strasny lenoch, vyspelejsi bol iba v tom jedle a dobry jedak aj zostal, v 4 mesiacoch uz mal prve zuby a zeleninku bastil uplne ukazkovo, nic nevypluval, no radost krmit 🙂 otocil sa mi az v 6 mesiacoch prvy krat a hovorit zacal az v 2,5 roku, a doteraz tak smiesne agramaticky rozprava ze sa mu smejeme skoro furt chudakovi 😀 za to fyzicky to dohnal a je teraz velmi sikovny, kreslenie a puzzle ho nebavia ale futbal a tenis a kriket hra ukazkovo 😀

slady
21. mar 2013

@katkaela inak preto som malu nechala chalanom v dosahu, lebo pri WIlkovi sa akeho kolvek kontaktu obavat nemusim, on malu ignoruje a na pol metra obchadza a ak sa mu nedajboze stane ze si sadne prilis blizko k nej tak sa zhaci a uteka od nej prec 😀

ivinka77
21. mar 2013

@evamarcel sak este sa dost naponocuje v zivote...tak nech si to uzije aspon teraz 🙂

ivinka77
21. mar 2013

@komarekmik tak tak... len nech spia... pekne porastu dievky nase 🙂
@ingeborgnicol sak znas , ze ja mam mimozemstana 🙂

jgiovanna504
21. mar 2013

@evamarcel poznas stranku mamila.sk ? asi ano,ale nasla som nieco,co sa ta tyka,resp viacej z nas 🙂 " Môže sa stať, že v tomto veku sa bábätká budia častejšie, ako keď boli maličké. Ovplyvňujú ich totiž viac podnety počas dňa, rýchly rozvoj mozgu, spracovávanie nových zážitkov, získavanie nových schopností (otáčanie, sedenie, lozenie, chodenie), rast zúbkov. Je normálne, že v noci sa dieťa upokojí na prsníku a zaspí. Toto bábätká robia a ak toto matka prijme ako normálne a automaticky mu ponúkne v noci prsník, tak sa obaja menej zobudia a ľahšie naspäť zaspia." celá odpoved: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
tak uz sa s tym treba len zmierit 😅

ingeborgnicol
21. mar 2013

@jgiovanna504 to je moja najoblubenejsia stranka aporadim tiez este uzasnu, tuto:
http://dojcenie.wordpress.com/

ivkasendy
21. mar 2013

@jgiovanna504 to by vysvetlovalo, preco sa moja mala v poslednom case zacala budit navyse aj okolo polnoci, ked predtym az okolo 3 rano... 🙂

jgiovanna504
21. mar 2013

@ingeborgnicol dakujem 🙂 aj ja tuto poznam,ale vzdy sa zacitam do tej mamily a potom na tuto zabudnem 😀 dobre, ze si mi ju pripomenula 😉

jgiovanna504
21. mar 2013

@ivkasendy no presne,aj my sme sa budili len okolo tretej uz. ale zacala sa castejsie,tak co uz...mna skor trapi ten denny rezim,ktory uz ani nemame 😀

ivkasendy
21. mar 2013

@ingeborgnicol na tuto stranku som raz kedysi davnejsie "zabludila"... velmi sa mi paci ich motto "Dojcenie nie je len krmenie..." ked som si to precitala a aj nieco okolo toho, konecne som ziskala pokoj v tom, ze moja malicka sa potrebuje dojcit cca kazdu polhodinku - ze to nie je preto, ze by bola taka hladoska, ale ze tym ziskava omnoho viac 🙂

marusik
21. mar 2013

mne dnes trojročná hovorí z izby, kde bola s malou štvormesačnou: "mamka, výbornú hrianku si mi urobila, chutí aj sestričke." Vtrhla som do izby a tam drobec žužle kôrku z chleba!! 🙂

ivkasendy
21. mar 2013

@jgiovanna504 to mi hovor - na rezime pracujem uz asi mesiac, ale stale som sa k nemu nedopracovala 😀 robim tak, ze kolko pospi, tak pospi (zvycajne ta polhodka) a o 2 hodiny davam zase... niekedy nam takto vyjdu aj 4 denne spanky 🙂

andie25
21. mar 2013

@ingeborgnicol diky pekne 🙂 no ja neviem, potom asi my mame taky prirodzeny rezim, vacsinou tie iste casy zaspinka aj cez den a aj v noci. Vecer ju pekne polozim do postielky a zaspinka sama. Ono mne to nevadi, ze v noci mi neprespi celu noc, mozno keby som mala este jedno dieta , tak by to bolo inac. Ja som takto spokojna, ono je to 3x za noc ale tak napije sa cca10-15 minut a pekne zaspinka. Rezim si dufam nastavim potom neskor, uvidime. Pri tak malom babatku si to naozaj neviem predstavit. Ale chapem, ze kazdemu vyhovuje nieco ine.

pralinkaaa
21. mar 2013

Jej baby a co radia v tej knihe neverim moc tomu ze kojene tak male babatko prespi celu noc cest vynimkam samozrejme.moj maly sa zacal budit skor teraz viac ako 4h nevydrzi.ked bol mensi dal aj 6 raz tusim aj viac

evamarcel
22. mar 2013

@ivkasendy
@andie25
@jgiovanna504 dievcata vy asi kojite v noci v lahu ze? Ked mne to nejde neviem takto kojit ani pri prvom som to nevedela, a kojit takto aj dva roky je veeelmi narocne a nehovoriac o tom ze je to skoro kazdu hodinu ako teraz moja mala sa budi, neviem ja som skor taka stredna cesta ani prehnane dojcenie ale zas ani uplne kruto ze musi celu noc spat ale nieco medzi...niekedy mam pocit ze je az prehnany kult dojcenia a da sa dojcit dlho aj ked sa deti v noci nedojcia mne sa to podarilo pri prvom len do roka som vydrzala 6krat za noc vstavat a potom sme ho odstavili a dojcil sa este dalsi rok a pol a pekne v rezime a nebolo to pre mna uz utrpenim

alyze
autor
22. mar 2013

@ivinka77 cau Ivka, aj vam tie uska krvacali ? a musis pretierat liehom, ako pri normalnom prepichnuti ?

alyze
autor
22. mar 2013

@evamarcel my sme sa dnes zobudili v noci 6 krat na krmenie 😒 a z toho raz na detektor dychu 😕 ale asi bola mimo platne, lebo sa zľakla toho zvuku a oči jak sova, tak som dala zasa prso a spala 😀
Skušaj kojit v lahu, ja si neviem predstavit ze ju v noci beriem na ruky az 6 krat, ja nekojim celkom v laku, ale tak nahnuta nad nou a opieram sa o laket, sice nam sem tam vypadne, ale stale lepsie ako ju zobudit a potom, by mi nechcela zaspat, ona ked sa preberie, tak hotovo 😠

katkaela
22. mar 2013

@slady ona pomaha, ale zatial jej to moc nejde, strči malej dudu, ale nepočka, či si to malá vcucla. Tiež keď ideme von, tak už malu chcela akože naložiť do kočíka a začala ju ťahať z postele...čo je teda skor kontraproduktívne 😀 Ale je rozkošna ako sa snaži 🙂 Už aj psa chcela nakladať do auta - pes má skoro 30 kg 🙂))) No je to moja malá pomocníčka 🙂

tete
22. mar 2013

ahoj maminky neviem ci ste pisali o očkovaní.....chcem sa opýtať či ste dali svoje detičky očkovať proti rotavírusom? dakujem za názor 🙂