icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

katkaela
22. mar 2013

@evamarcel A neskúšala si nejakú kamošku alebo laktačnú poradkyňu, nech ti ukáže polohu ako by bola pre teba a malú pohodlná v leže. Mňa by asi tiež otravovalo keby som musela x krát za noc vstávať a kojiť v sede. Nám zase nejde moc kojenie, keď ja sedím a mám ju len na rukách. Musím mať pod ňou kojaci vankúš, inak sa zlostí a aj s prvou dcérou som to tak mala. Takže kojiť niekde mimo domu je pre nás celkom problém a to mi dosť vadí, lebo sa moc nikde nedostanem 😒

katkaela
22. mar 2013

@tete My rota nemáme a ani pneumokoky som nedala. Mylím, že hexa je až dosť na takého malého drobca, obzvášť teraz v tomto období viróz. Ani tú hexu sa nám nedarí doočkovať...

ivinka77
22. mar 2013

@alyze ahoj...praveze vobec nie, aka kvapka krvi... uplne super, rychlo, mam pocit, ze az bezbolestne...ze jedine co bolo, ze sa zlakla, ako jej ta pistol cvakla pri usku, ale podla mna boliet ju to ani nestihlo... a mam to potierat liehom kazdy den, tak 1-2 tyzdne a sem tam potocit a malo by to byt ok... a po 5 tyzdnoch sa to moze vybrat a dat ine nausnicky, ak chcem... chystate sa aj vy ?

ivinka77
22. mar 2013

@tete ja som proti rotavirusom tiez nedavala... pri starsej to ani neexistovalo tusim a prezila v pohodicke, tak naco viackrat pichat, ked to nie je nutne... moj nazor 🙂

ingeborgnicol
22. mar 2013

@andie25 Aj tvoje dieta ma rezim, ale prirodzeny. Ona sama to ma v hlavicke vyrovnane, kedy ma bdiet a kedy ma spat. A vtredy sa sama ulozi teda zaspinka. Prirodzene to ma vyrovnane. No nie vsetky deticky. Nasa nemala a nema, dokonca mala obrateny rezim, bolo jej treba pomoct. Pri prvom synovi som nepoznala pojem rezim. v presne casy sam vstaval a v presne casy zaspaval tak som iba prisposobila vychadzky a hotovo preto viem o com pises. no tato malicka musi mat presny rezim, pretoze je schopna byt hore aj 12 hodin bez jedineho spanku a a potom je strasne zla. evyspata chudatenko treba jej pomoct. cizenetreba odsudzovat inych ked nevies ake mozu mat problemy. my nerobime rezim preto aby sme boli zaujimavy, ale aby sme poohli babatinku aby bolo zdrave a stastne. Mne napriklad vobec nevadi nocne vstavanie lebo vstanem nakojim a idem spat a niekto to riesi. ale neodsudzujem ho ,pretoze to moze byt pre neho velky problem 🙂

jgiovanna504
22. mar 2013

@ivkasendy my mame asi rovnake deti alebo co 😀 my sme mali rezim, ale nejak sa na neho vykaslala,a tiez spime vzdy len polhodku.len ja ju davam po hodine a pol vacsinou.oni maju v sebe asi nejaky casovac,ci co."dlhsie ako polhodku spat nemozem!!!" 🙂 len najlepsie na tom je,ze vzdy jej musim vymysliet nejake nove meisto na spanie,raz v postielke,raz v kociku,v nosici, na posteli ne cecku,na rukach..kazdy spanok musi byt iny 😠

ingeborgnicol
22. mar 2013

@ivkasendy ano to je velmi pekne povedane prave preto sa ja s mlieckom velmi trapim aj buem, lebo dojcenie je pre mna vsetko co mozem dcerke dat co jej neda nikto iny a tie citove väzby nenahradi ziaden nutrilon. ta stranka je pekna a ta filozofia ta zenie s laskou naozaj kojit co i ked kazdu pol hodinu ja s tym nemam tiez prolem :_)

ingeborgnicol
22. mar 2013

@jgiovanna504 inak a prave toto odpobrnici na spanok neodporucaju. zakazdym spanok niekde inde, ze je to velmi rusive, ue rdasej sa potrapit na jednom mieste skusat a skusat ale aby vedelo ze toto je moje miesto na spanie a teraz tu musim spat ci sa mi paci alebo nepaci. a stale za rovnakych podmienok. aj my preto uz davame iba do postielky, vynymocne ak ma nejak yproblem velky tak do vaku a potom do postielky. potom by sa t podarilo mozno psanky aj natiahnut, aj nasa davala zo zaciatku kratke spanky v postielke a teraz uz dopoludnajsi vie natiahnut aj na dve hodky.

jgiovanna504
22. mar 2013

@evamarcel ja som tiez kojila po sediacky lebo som po leziacky nevedela.no apoveim ti naozaj som sa moc nevyspala.ked som k nej stale vstavala,teraz to robim tak,ze ju kojim po leziacky z vrchneho prsa. neviem ci chapes.ale je to ovela lepsie. kym spi v postielke a ja nejdem spat,tak kojim normalne po sediacky,ale ked si ju zoberiem v noci do postele,tak si lahnem na bok ako ked ides kojit zo spodneho,ale dam jej to vrchne,treba sa trosku viac naklonit,a ide to..potom sa vyspim ovela lepsie,lebo z toho spodneho mi tiez vypadava furt..tak mozno skus aj takto 🙂

ingeborgnicol
22. mar 2013

@evamarcel no v tom pripade ja ti odporucam moju laktacnu poradkynu urychlene sa s nou spoj, jednak ti ukaze ine finty na kojenie v lahu a okrem toho ak budes mat babo pri sebe a budes v lahu kojit zarucene sa ti nezobudi kazdu hodku to ti garantujem, lebo malej evidentne chybas ty a potrebuje tvoju pritomnost. aj ja som uvazovala ze sme dva alebo tri dni nerobili bezplienkovanie a tym padom som bola s nou menej v kontakte, lebo ju netrebalo kazdu chvilku drzat nad nocnikom a a to je polovica kontaktu prec. a v noci sa mi budi teraz 3x a neviem ci nie preto. zase se zacali dnes bezplienkovat lebo uz je zase kamoska s nocnikom tak ti poviem ako sme dopadli. ale vcera sa mi kurnik uz zoudila o 23.00!!!!prvy krat, potom o 03.00 a 06.00 cize tri krat a moc sa jej nechcelo spat uz ale zaspala chvalabohu aspon som sipodriemala na hodku

ingeborgnicol
22. mar 2013

@jgiovanna504 ja sa nemusim ani naklonit didu mam dost velku aj ja to niekedy skusam ked potrebuje vymenit a nechce sa mi otacat. no nie je to dobre prisatie a moze sposobyt zly navyk tak to robim vynymocne ale som rada ze nie som sama 🙂))))

jgiovanna504
22. mar 2013

@ingeborgnicol fakt??? no vies ja som ti vravela ako pekne vie zaspat v postielke,no uz to neplati 😀 sama vie zaspat v postielke uz iba na ranny spanok a potom na nocny.a ked ideme von tak v kociku alebo v manduce. no ale doma uz v postielke nezapsi,ale ju uz len nejako uspim..a v noci ju berem k sebe...no tak to je ozaj dost 😠 tak asi predsa len budem musiet nieco vymysliet,lebo som si myslela,ze to jej vyhovuje..ale asi to nie je naozaj dobre..ja by som tie spanky chcela predlzit,len som nevedela ako...ked uz ani v kociku nevie spat dlhsie..

jgiovanna504
22. mar 2013

@ingeborgnicol no tak to je asi navyk,ale pre mna 😀 lebo dve nocne kojenia robim takto a dve inak,ja by som sa nemala kde pretocit,kedze spime v posteli traja ,a na kraj postele by som ju asi radsej nedavala 😀

tete
22. mar 2013

@ivinka77 dakujem ja za nazor, starsia ta tiez nie je ockovana ....a maleho tiez asi nedam 🙂

tete
22. mar 2013

@katkaela dakujem za nazor 🙂

jgiovanna504
22. mar 2013

@siposova mne moja pribrala z dva tyzdne len 150,ci 200 g, ale doktorka mi nic nevravela,ze je to zle,ale mna to teda tiez nepotesilo...mozno musis viackrat prikladat.alebo treba mozno zacat s prikrmami,mozno mu uz mliecko nestaci..aj ked ja sa do toho este nehrniem..

siposova
22. mar 2013

@jgiovanna504 no ved ani ja mu este nechcdem davat prikrmi ...ale co narobiiiiim

ingeborgnicol
22. mar 2013

@jgiovanna504 hej ani ja sa nerada pretacam lebo aj my sme v posteli traja spali a tiez sa bojim ju dat na kraj a potom som si zvykla a bol to lenivy zlotvyk 🙂))) No mne zase mala na obed v postielke dal len hodinu a podveer vobec v poslednej dobe cosi sa meni.....doobedu by dala aj tri hodky ak by som ju nechala..........skusim este dnes na obed ju dat vo vnutri a uvidim, ale sa obavam ze da len hodku namiesto 2 a pol a potom cely rezim v prdeli, ale na kocikovanie je dnes strasna kosa, jedine ze ju dam do vyhnanstva pred dvere, este sa rozhodnem.
Inak ja tiez popoludni teda predvecerom zvyknem ten vak pouzit alebo satku, jednak na mliecko to je dobre skin to skin a jednak na tuti zaspi a to je len hodinka 🙂 nemas nejaky nosic? na to posledne spinkanie je to velmi dobre.

jgiovanna504
22. mar 2013

@siposova no tak asi len zvysit pocet dojceni,ja som uz aj laktacku mala u seba a isla som si objednat senovku a benedikt. ale reku ze este pockam a co urobila psychika? prsia som mala naliate,ze mi isli prasknut 😀 len teraz neviem aku mame vahu,tak radsej sa nestresujem..ak to doktorke nevadi,tak bud v pohode,aby si ho nemala naozaj menej..
@ingeborgnicol mozno si uz zacina rezim prisposobovat 🙂 praveze mam nosic,ked inak uz nevie zaspat tak pouzijem aj ten,lebo niekedy mame aj 4spanky.ale musim ist vonku,vnutri v nom nezaspi. mam ho len od 3mesiaca,takze nie je v nom zvyknuta od narodenia..

andie25
22. mar 2013

@evamarcel ahoj, ja v lahu nedojcim, my sme si zvykli na vankus. Malinka spi v postielke, az nad ranom si ju beriem k sebe. Viem si predstavit ze to musi byt namahave 6x za noc, a v akých časových úsekoch to máš? Moja ked bola chora- uz sme mali prvu nádchu- tak bola viackrát hore, ale to skor sa chcela ukludnit na prsniku.

@ingeborgnicol ja som sa nikoho nechcela dotknúť a ani som neodsudzovala, v prípadoch ako tvoj to chápem. 12 hodin bez spánku je pre babo urcite frustrujuce. Aby si ma chapala spravne, mne príde trosku nepochopitelne ako niektoré mamičky očakávajú, ze babatko bude spat väčšinu dňa a takisto prespi celu noc. Ono uz v tomto veku dost nereálna predstava. A zvlášť ked su exkluzívne dojcene.

ivinka77
22. mar 2013

@tete nie je zac...inak mame rovnako stare deticky... a este co sa toho tyka, moja starsia je cele 4 roky zdrava, ,tak ja som mozno preto taka v pohode, ze to neriesim, lebo to akosi beriem ako samozrejmmost, ze aj mala bude fit 🙂

ivinka77
22. mar 2013

@jgiovanna504 ked kojis v lahu zo spodneho prsa, treba ho podlozit a nebude vypadavat... 🙂

gabikaadam
22. mar 2013

@jgiovanna504 Ahoj, aj náš malý takto donedávna spával. 4x pol hodinky a bolo po spánku. Ale asi pred dvoma týždnami, som ho po nakojení nechala na posteli a išla si niečo urobiť a prídem o desať minút a on spí. Síce sa prebral po pol hodine, ale zaspal nazad, takže už zaspáva sám, len ho preložím po napapaní do postieľky, trošku pomrnčí a zaspí na dve hodinky, ale to len na obed, ráno aj poobede nám ostala tá pol hodinka, ale už zaspí sám, tak dúfam, že nám to vydrží. 🙂

gabikaadam
22. mar 2013

@tete Ahoj, my máme za sebou prvú dávku povinného očkovania a rotavírusy som nedávala. podľa mna je to na takého drobčeka veľa, toľko vírusov trepať do tela a dobrovoľne. Nechcela som dávať ani povinné, ale zas potom tie opletačky zo zákonom. Som to vzdala, ale okrem povinného nič.

ingeborgnicol
22. mar 2013

berem nazad mrkvicka dnes chutilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! sice len zopar lyziciek, ale predsa!!!!!!!!

petuska55
22. mar 2013

ahojte, drobec haja už hodku na balkone, je teda riadna kosenda tu.
Inak aj moj malý pribral za 10 dní len 100 g, ale teraz má 7015 g a 65cm, doktorka povedala že je to OK, ved predsa nechcem mat 10 kg dieta v pol roku a že niekde sa ten rast musí spomalit, takže ja nestresujem a príkrmi zatial nedávam. Malý je spokojný tak neriešim.
Ja som za očkovanie, aj ked určite môže mat vedlajšie účinnky ak má dietatko nejakú predispozíciu alebo sa zanedbá jeho aktuálny stav /napr. soplík, prechladnutie../ a zaočkuje sa. Tiež som ale nedala rotavírusy načo, ani malá nemala a nič jej nie je. Ked sa dodržuje hygiena tak nie je o čom.

petuska55
22. mar 2013

No a k režimu, podla mna sa dá zaviest režim, malý má od 4 týždnov celkom pekný režim /kedže som ho musela budiť na papanie aby priberal, tak si krásne zvykol/ a mne to aj vyhovuje, bo presne viem kedy spinká, kedy vstáva a kedy papkáme, samo sa to trošku posunulo ale viac menej stále pekne dodržuje spinkanie aj papkanie. Kamoška to má s malým horšie a furt uteká z vonku domov bo nikdy nevie kedy papkať a tak. Každé dietatko je indy vindy to určite, som rada že obe moje deturence su fajne čo sa tochto týka. Dúfam že nezarieknem a nezmení sa to. 🙂

evamarcel
22. mar 2013

@jgiovanna504
@ingeborgnicol no len ja spim s nou tak ze ona je pri mne ja som na manzelskej posteli a ona v postielke a bocnica je prec cize aj hlavu si k nej dam ...tak myslim ze ten kontakt tam nechaba...ja neviem co to je ale ona sa mi budi kazdu hodku az hodku a pol a to bez par dni vynimiek uz vyse mesiaca ja som z toho uz hotova predsa len tri hodky vkuse a potom kojit je super ale kazdu hodinu...a mne sa skor vidi ze ona sa mi potom budi na prdiky aj som jej davala ten espumisan ale aj tak skor mam pocit ze je asi po tych hodkach prejedena alebo to bude cumlom...lebo aj teraz cez obed normalne sa zobudi a place lebo jej chyba cumel...to je ozaj zradna vec

evamarcel
22. mar 2013

@andie25 no este len ulozim a po hodine sa zobudi a vacsinou najdlhsie taha dve hodky ...az do rana niekedy aj kazdu hodku...

ingeborgnicol
22. mar 2013

@evamarcel a skusit odnaucit od cumla?