icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinuska1112
23. mar 2013

@ingeborgnicol jasné, že môžeš dať do zemiačiku MM.. ja som jej včera do toho zemiaku s brokolicou dala tiež dve odmerky UM, aby to bolo jemnejšie.. ale aj tak jej to nechutilo.. ináč škoda, že nebývam v KE, ja tu tiež nemám nikoho na kočíkovanie, každý deň dve hoďky blúdim sama po sídliskách.. 😝

tinuska1112
23. mar 2013

pridávam pár fotečiek, ako sa tvári naša maska pri papaní prvých príkrmov 😀 Pomáha aj sestrička ...

ivka228
23. mar 2013

@ingeborgnicol Nicol, my mame vikend vzdy s manzelom nejake plany, ale cez tyzden ak bude taketo pocasie tak urcite.

ivka228
23. mar 2013

@tinuska1112 krasne deticky mas. A vyzera, ze jej to celkom chuti.

tinuska1112
23. mar 2013

@ivka228 Ďakujem... a chutí jej celkom, až na tú brokolicu 😝 , spapá aj 15 lyžičiek, potom už vypije len 60 ml mliečka a je naobedovaná..

jgiovanna504
23. mar 2013

Takže, 4. -5.mesiac budeme mat akcny.Sofia je prihlasena na hudobno-vzdelavaci program pre deticky od 4mesiacov a na plavecky kurz. uz sa tesim. dufam,ze sa jej oboje bude pacit. 🙂 akurat ja sa do plaviek moc netesim 😒

ivinka77
23. mar 2013

@tinasc noooo nastastie som ju este ukecala do nejakej pol siedmej, ale aj tak strasne skoro na nase pomery..a co sa teri tyka, tak ona je samostatna jednotka, okrem utretia ritky po kakani zvlada absolutne vsetko sama 🙂 takze pohoda 😉

ivinka77
23. mar 2013

@tinuska1112 a da sa to aj s vodou ci len s umelym mliekom, lebo to nemam....

@tinasc inak ja som niekde nasla taketo poradie....zemiak, mrkva, cuketa, tekvica, zelena fazulka, brokolica, kalerab, petrzlen, karfiol, spenat, kel.....potom ovocie v poradi jablko, hruska, marhula, broskyna, banan....a potom maso, najlepsie telacie, kralicie, az potom kuracie a morcacie.....inak akurat vcera mi suseda vravela, ze dievcatkam sa nema davat moc kuracieho' lebo to ma vraj nejaky vplyv na prsne zlazy ci co.... 🙂. Tak boh zna 🙂

ingeborgnicol
23. mar 2013

@jgiovanna504 co je hudobno-vzdelavaci program pre deticky?este som o tom nepocula

@ivka228 nic z anicky, dosla som po Hypertesco a tocila to domov taka neskutocna zima bola ladovy ivetor fukal, ono sa to zdalo ze je teplo lebo svietilo slnko ale strasna zima bola.....

mliecna kriza podla vsetkeho zazehnana pfuj pfuj, tak kasleme na prikrkmy zatial..

@tinuska1112 mas krasne baby, ale viac s ami paci ako mate zariadene milujem taky minimalisticky styl a tie farby paci sa mi to

tinasc
23. mar 2013

@tinuska1112 zlaté sú 🙂

tinasc
23. mar 2013

@tinuska1112 presne takto aj u nás, spapal tú mrkvičku a potom už stačilo len 60 ml mliečka 🙂

ingeborgnicol
23. mar 2013

Tak my sme dali uz aj treti spanok v postielke.dodrzali sme rezim na bodku aj s obedmnajsim spankom bez uprav a vyslo to konecne jupi.

tinasc
23. mar 2013

@ivinka77 no vidíš a ja budem raz oči vypliešťať až mi vstane až o 7.00 😀 jo a tie kuracie prsia, ono vraj sú tam nejaké hormóny, z ktorých dievčatám rastú prsia, neviem čo chlapcom 😀 ale to sú tuším tie poľské slovenské by to nemali mať 🙂

evamarcel
23. mar 2013

@ingeborgnicol dakujem za odpoved skoro vycerpavajuca davas ryzovu kasicku?🙂)))

jgiovanna504
23. mar 2013

@ingeborgnicol "Hudobno – vzdelávací program pre detičky od 4 mesiacov do 4 rokov. Prvé kontakty s hudbou prebiehajú prostredníctvom umelých a ľudových piesní, básničiek, ukazovačiek, tančekmi s rodičom, hrami na telo, hrami s loptami, šatkami, stuhami, padákom, používaním rytmických hudobných nástrojov, aktívnym počúvaní klasickej hudby najznámejších skladateľov. Detičky získavajú pozitívny vzťah k hudbe rôznych žánrov. Hudobno - pohybovými aktivitami napomáhame rozvoju reči, pozornosti, pamäti, zmyslového vnímania, zdokonaľuje sa motorika a koordinácia pohybov. Prítomnosť rodičov napomáha adaptácii dieťaťa v novom kolektíve, sebarealizácii a k zážitkom úspechu." to maju napisane na stranke.ale myslim si ze to my sa budeme jasit a oni na nas plestit oci 😀 co vlastne robime aj doma,len aspon pojdem do kolektivu 🙂

jgiovanna504
23. mar 2013

a inac!! ako som hovorila,ze moja Sofi spinka uz len po polhodine,no a si predstavte,ze isiel s nou MM o 13.00j von..a hadajte.ona este spi!!!! uz hodinu a pol je len na chodbe..ja nechapem..co take carovne robi,ze ked som na prechdzke s nou ja,tak nic a ked on,tak ju ukocikuje na niekolko hodin??!!

tinuska1112
23. mar 2013

@ingeborgnicol ďakujem veľmi pekne 🙂 Neznášam čačky džadky...

tinuska1112
23. mar 2013

@ivinka77 nedá sa to riediť s vodou.. sú aj také vodou riediteľné, ale to sú mliečne a to sú v princípe tiež z umelého mlieka.. potom jedine z odsatého MM by sa to dalo

slady
23. mar 2013

som mala tuto rozpisany prispevok ale zorka ma vyrusila tak som isla kojit a pri tom sme zaspali obe 😀 takze este raz:
tak som si sadla, ze dozeniem co som zameskala vcera, a tu jgiovanna pise cosik o plavkach a plavani a vtom mi doslo: sak ja idem zajtra plavat a mam iba bikiny! netusim ci mi budu dobre kedze naposledy som ich mala na sebe v deviatom mesiaci a ak mi aj dobre budu, vsak ja nemozem ist do bazena v bikinach!!! ja mam taky postriovany ovisnuty zvraskaveny hnedy pupok ze to ked ludia uvidia tak sa v bystrici prestanu na 10 rokov rodit deti a tie co uz su porodena budu mat zo mna nocne mory 😖 budem to musiet nejak kamuflovat, okolo bazena budem chodit so zorkou pred bruchom nech nevidno a potom sa nalozim do vody ktora je vyse pupka a nebudem vychadzat... och.

evamarcel
23. mar 2013

@tinasc juj neviem ci by som dokazala pocuvat ako celu noc place asi nie...skor by som chcela skusat tak oducat ze predlzovat intervaly dam len napr. po 4 hod. nie ako teraz co sa mi budila aj po hodine... a namiesto toho davat cumel, ale vy ste na flasi ze? vy ako casto v noci papate? lebo mam kamosku co tiez je na flasi a ona da o 21.00 a potom az rano a celu noc nic len cumel ked sa jej nahodou zobudi.

evamarcel
23. mar 2013

@tinasc aj cez den skusas ucit na postielku? ako sa dari? a v noci ako?

tinasc
23. mar 2013

@evamarcel ja som ho v noci nenechala plakať, veď ani neplakal, len sa zobudil a zaplakal, zobrala som ho na ruky a uspala som ho a potom pekne zaspinkal... samozrejme, ak by to nešlo a veľmi by plakal, tak by som mu dala papať to je jasné... uvidíme ako to bude dnes v noci, možno to bude katastrofa... cez deň sa postieľka nedarí, zatiaľ, ale budem musieť ho tam naučiť, lebo ide teplo 😉

ingeborgnicol
23. mar 2013

Juj tak my sme dnes krasne papali, spinkali aj vsetko akurat po poslednom spanku bola zla jak cert aj nedojedena takze som kojila v kuse celu hodinku a pol 🙂 ale nedala som ziadny dokrmek a mala bola nakoniec spokojna. EVAMARCEL kasicku bud davam od NEstle nemliecnu ryzovu, alebo od Hame ryzovu nemliecnu s bananom obe od 4teho esiaca. ale uz nebudem davat kym nemusim, eli skoro sa po nej budi, neviem ci by som davala na tvojom mieste, ved ty mas mlieko tak naco? a bude sa ti budit este castejsie 🙂

ingeborgnicol
23. mar 2013

@jgiovanna504 no tak to bude fakt pre rodicov. ale kedze alicka ma otecka a babku profi muzikantov tak asi by sa im nieco take pacilo a malickej ked doma spievame tak sa ide zblaznit stastim, dnes sme sa kupali asi 20 minut lebo som jej spievala aka je krasna zaba v tej vani 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 idem si o tom nieco pozriet na nete. len ja mam problem s casom aj na plvanie chodime tak ze sa zobudi podla rezimu, letime na plavanie ta si zaplava a 10 minut pred konco ideme domenkov, nakojime a rychle hajat, lebo to uz mi v bazene zaspava 🙂 cize my berieme len to co je nam casovo dobre 🙂

ingeborgnicol
23. mar 2013

@slady pocuvaj ja uz mam uctihodnych 87 kil!!!!!!! aj ked je pravdou ze vyzeram o 10 menej ale aj tak som tucna! a chodim na plavaren a este ju nezavreli, ani nedniesli nikoho do Pezinka a ani nikoho nevieli utekat z plavarne, trhajuc si vlasy a trhat zo seba saty s nebezpecnym vreskom ani smiechom 🙂))) Cize neviem o com tocis ja mat tak malo kil ako ty idem tam nahata 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ingeborgnicol
23. mar 2013

@jgiovanna504 prosim ta ma to aj nejaky link? lebo ja som ziadny na webe nenasla, prosim ta posli mi ak mas

slady
23. mar 2013

@ingeborgnicol tak ale ty si mi nevidela brucho, ja mam sice malo kil ale mam este taky fest splasnuty balon ze dovi dopo, ked som ho ukazala kamoske dva tyzdne dozadu tak vyhlasila ze asi radsej nechce mat deti 😀 no ved neva, budem sa dako maskovat a u skotasov si kupim dake celoplosne nech ich nestrasim este aj tam za mlakou bo to budeme vkuse chodit plavat s decuchmi asi...

slady
23. mar 2013

@ingeborgnicol a podla mna ked mas ten podkozny priestor vyplneny tukom tak to vyzera normalnejsie ako ked ti visi kozka 😀 no ved uvidime kolki to zajtra psychicky nezvladnu a utecu s hysterickym vreskom, alebo sa rozhodnu spachat harakiri v saune alebo nieco podobne, inak saunu by som si dala ale na to si asi este pockam, nemyslim si ze by si starec trufol na dve deti v bazene naraz hehe...

ingeborgnicol
23. mar 2013

No nam odporucila veducika na plavani saunu aj s malou na 3 al. 4 minutky,jan som nemala odvahu

slady
23. mar 2013

@ingeborgnicol no toto je parna tak nevim, ale tiez ked sme sa pytali odkedy sa moze (deti) tak nam vraveli ze od hocikedy, ale tiez asi nemam odvahu, aj ked treba mysliet aj na to, ze ak sa zacne dost skoro neskor potom nebudu protestovat...