Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel nespí až tak veľa cez deň, napr. od tej piatej mi málokedy spí, takže v noci by mi mohol spať... ale v noci sa zobudí a má veľké oči a zaspí napr. za dve hodiny, alebo aj neskôr, ale ja už musím zase ráno vstávať... tiež ho nechám v noci v tme a s cumlom, chvíľku je síce ok, ale potom sa ozve ☹
inak dnes druhy pokus so zemiakom zmiesanym s materskym mlieckom...a zas fiasko 🙂 ona nevie, co s tym... dezinko maly... tak asi este na to nie je zrela...ale je mi to divne, lebo netvari sa, ze by jej to nechutilo, na druhej strane vobec neotvori usta ani to neprehltne....ale kazde rano, ked jej davam vigantol do mliecka na lyzicke, tak pekne otvori usta ako vrabcek, tak neviem, kde je pes zakopany 🙂
a skusala si rozdelit den na tri spanky tak po dvoch a pol hodinach davat spat alebo aj po dvoch? a vecer davat od povedzme tak ako ingeborgnicol od 19tej alebo dam ti jednu stranku mne sa paci
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2010/12/0...
@ingeborgnicol no moja tiez rucala pri obliekani ale kym som obliekla wilka tak zaspala na tej mini lavicke v tej kabinke a bola tuha do dlha. a to potapanie to ako funguje, teda ako vies ze je pripravena na potapanie a ze ju nepritopis??
baby jaké mate super, ten moj truhlík malú ignoruje, jediná reakcia je keď plače že "Baby started crying!" a keď sa pogricia tak zakričí: "Cloth!!" a to je tak všetko, žiadne opičky, mojkanie, čistý ignor.
@tinasc a skusala si rozdelit den na tri spanky tak po dvoch a pol hodinach davat spat alebo aj po dvoch? a vecer davat od povedzme tak ako ingeborgnicol od 19tej alebo dam ti jednu stranku mne sa paci
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2010/12/0...
@slady aj u nas je to velka prevelka laska az taka ze velky pozor musime davat lebo by ju tiez od lasky pripucil a mysli si ze moze s nou robit tak ako my na ruky kupat ju chce ju vsetko, no a najlepsie jak si vezme babiku lebo aj babiky mame doma a priklada si ju na prso alebo mi minule vzal odsavacku a sebe presne tak ako ja odsavam tak on odsaval a mi vravi mam malo mliecka 😀 😀 😀 😀 😀
mozno je lepsie ked neriesi malu tvoj aspon nemusis zakazdym byt v strehu🙂 len nech si tie svoje sestricky bracekovia opatruju 😀
No my sme si dali. Ona pred plavanim dala iba hodku namiesto jednej rano a tak mi na obed dala 3 aj nieco a bola by spala aj dalej, len ja som sa zobudila. kurnik cely rezim v pecku, ale som zaspala ako hadica. tak bola potom zase hore od 15.15 do teraz to bol des a hruza, ani nezaspala, ani hore byt, ja neviem ako by sme existovali bez rezimu. len jeden den nam unikol a cista hruza.......a teraz u ani od unavy nevie zaspat musela som ju dat skvor chudatenko. jedno blbe vstavanie rano.
Co sa tyka vignatolu hlasim sa ako prva, lebo som to dost flakala a boli sme na testoch a mala mala Dcko vynikajuce tak sme s ana to vybodli, ale ked ste napisali tak som podala dnes 🙂
@slady neviem ci je pripravena na potapanie, ale kedze kurz trva 5 hodin a my sme dnes boli na 4tej tak som sa opytala pani ci sa dnes nepotopime tak povedala ze dobre. ale s nami je tazko, kedze ta moja je stale unavena a drichnme na nohach kurnik........no tak ju po skonceni plavania vzala na ruky a pekne ju tri krat potopila takze neviem, na buduce sa jejopytam, lebo som sa uz plasila s nou domov.
@ingeborgnicol No, my máme taký náš vlastný režim, ktorého neoddeliteľnou súčasťou je poobedňajšia vychádzka na cca 2 hod. A po príchode domov ešte väčšinou dá aj pol hod len tak v kočíku na chodbe. Toto je náš najdlhší denný spánok. Ostatné sú najviac 40 min. Dnes som musela kvôli vetru a chorému synovi zostať doma a naša mala jedno z najhorších poobedí zatiaľ. Tak som sa rozhodla, že o 17tej nastúpi noc....dala som kúpeľ a adios do postele v pyžamku. Na nás funguje pološero, resp. tma.
@zabka29 a nezobudi sa ti ked tak skoro isla spinkat? ja som sa bala dat tak skoro 🙂 ani my sme neboli nonku.
A mam novu teoriu. Trebalo by isto iste ucit spat obed iba doma a vonku chodit ocumovat tak? cize ja asi uz budem davat spinkat iba domka a ked sa zobudi budeme chodit na prechadzky, ale neviem ci som nevymyslela kravinu, co vy na to co mate starsie deti? takto mi to poradili ze je idealne ak dava spanky doma aj za cenu toho ze vonka bude hore.
@evamarcel Mas precvicovatelsky kurz? ja este kym som bola zdrava a chuda 🙂)))) som precvicovala aerobisc, ale to zumba este neexistovala. a uz nebudete precvicovat? mohli by ste jedna davat zumu a druha si dovtedy otvorit jasle na strazenie ihned by som nastupila 🙂
@mirkov asi to fakt takto malo byt...ja tiez uvazujem ci mojou prilisnou snahou nejdem proti prirode tazko povedat, ale stale si hovorim, ak by som nemala kojit ani panBoh mi nepooze a nie este lieky 🙂 Nevadi ak to malickemu vyhovuje to je podstatne, aby bol napapkany a stastny a nie ay sme si dokazovali kto kolko koji. nemysli si, ak by moja dcerka vykazovala znamky hladu okamzite ma v ruke flasku 🙂
@ingeborgnicol najlepsie je davat spat doma, ale vonku este babatka nevedia vydrzat len tak cumakovat. To sa bude dat asi az ked budu v sportovom kociku, alebo sediet. Takto sa budu nudit vonku, ked len lezat a budu sa zlostit. Trosku sa mozno pobavia s hrackami, ale potom asi sup sup domov, lebo spustia sirenu. 🙂
@ingeborgnicol No, moja spí do polnoci relatívne dobre, aj keď sa asi raz zobudí. Po polnoci je to rôzne, ale keď sa preberie tak cucne a spí. A ráno je tiež zlatučká, lebo nás normálne nechá spať...ona si len švitorí a bľaboce, kým sa mama nepreberie pri nej 🙂 Už sa stalo,že som ju len uložila na druhý poobedný spánok a ona spala a spala a spala, lebo už bola tma....a ráno sa zobúdza takmer stále okolo 5.30 bez ohľadu na to kedy zaspí. Len neviem ako bude lete, keď ešte o deviatej bude svetlo ☹ Ja som z tých,čo potrebujú mať deti na poriadku do ôsmej, lebo potom som už K.O. Chvalabohu aj syn sa sám ukladal skoro cca okolo 19.30 a dodnes spí o ôsmej.
@zabka29 no ja som hore do polnoci ale aj prveho syna som ukladala o 19.00 aj tuto, ale synator vstaval o 05.30 a ona chvalabohu az o 6-7.00 ako kedy......on nemal problem ked bolo svetlo o 19tej a uvidime ako ona, myslim ze ked nema problem sa ukladat ani v noci nebude mat , teda zbozne dufam.
@mata884 my mame taky sportovy kocik, ze tam viem dat novorodenecku vlozku a teda by videla vsetko vonku, preto sa pytam, mohla by som s no ist takto vonku. Ale predpoklada ze sirena by bola tak ci tak, ono je podla mna na tie drobce skoro este nie? nepametam, ja som tak davno mala syna ze to uz ani pravda nie je.
zeny ja som KO uz teraz... a este vculeky kuchynu pratat a vsetko... joj kadit na to, idem spat tusim, pekne o osmej so sliepkami 🙂
@ingeborgnicol no popytaj sa pekne nabuduce 🙂 ja om cosik nasla dake kurzy ale tri krat lacne to nie je veru, noajprv si zriesim ten vodicak poondiaty a potom sa budem zamyslat nad plavanim 🙂
@ivinka77 no ja sa s nim bavim obojako, co sa teda velice silno neodporuca ale tak verim tomu ze nebude poznaceny dokonca zivota z toho 😀 doma po anglicky a vonku po slovensky a on na mna len anglicky dava. ked ja som z neho taka zmylena ze aj ked sa snazim davat po slovensky vacsinu casu aj tak sa mylim a odpovedam mu v anglictine ked on na mna inak neda... ale uz sa naucil zopar slovenskych riekaniek a aj zakladne frazy uz ovlada po slovensky takze veeeeelmi pomalicky sa hybeme aj v slovencine 🙂
@slady NO NABUDUCE TO AJ UVIDIM, AK NASA PRINCEZNA UZ AJ VYDRZI. LEBO ONA vstava o 10tej, kurz zacina o 10.45 a trva 3/4 hodiny, tak ona je uz o 11.15 po kurze K.O a nevnima nic a vtedy je cas na indi vindy potapanie a pod.
@ingeborgnicol tak tristvrte hodiny je riadne vela na babatko, to moja bola odpisana uz po pol hodine 😀

@tinasc nasa tiez ked je na brusku ledva stiham slinky utierat 😀 a ked ju manzel drzi na ruke bruskom dole (na tigrika, lietadielko abo jak sa to vola), musi mat na ruke plienku, inak polka rukava mokra 🙂