icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

misinka26
6. jan 2013

@tinasc tak to ti nezávidím, ja keby som mala ešte aj mlieko pripravovať tak zomriem, chvála bohu ja kojím takže aspoň to je v niečom výhra ... obdivujem maminky, ktoré musia dokrmovať ja by som len mlieko celý deň aj noc prihrievala pri tom našom hladoškovi 🙂 ale čo už keď sa inak nedá ale to malé stvorenie za to stojí 🙂

misinka26
6. jan 2013

@slady No dúfam, že my ostaneme aspoň na takomto štandarde 🙂

adel22
7. jan 2013

Hlasim sa po prvej poradni, pribrali sme od narodenia cez jedno kilo- z 3420g na 4450g a z 53cm na 54cm- co sa mi moc nezda, podla mna nas zle zmerali🙂mali sme mat viacej🙂 A hlavicka z 33cm na 36,5cm.

Inak baby, ako prebiehalo prve vysetrenie- poradna u vas? Bo tu v DE mi malinku doktorka natahovala, dole hlavou, za jednu nohu a za druhu- brutal. A ja som tam len cusala- nabuduce ak to zopakuje, tak uz zakrocim-. nech mi kto chce, co chce hovori- normalne to nie je podla mna...naco sa potom ma chytat za hlavicku, podopierat a neviem co, ked ona tam s nou manevrovala ako s handrou :( ?

sestricka1
7. jan 2013

@adel22 coze? Tak taketo vysetrovanie nepoznam, u nas odmerali, odvazili popocuvali... Atd ale toto nie, by ma zaujimalo z akeho dovodu to robi...za aku dobu po porode ste isli na poradnu? My ideme na prevazenie v stredu, lebo pomaly priberame

slady
7. jan 2013

@adel22 no nas len zvazila, ani mi ju nemerala, ani obvod hlavicky, ohmatkala jej fontanelu, vytiahla ju za rucicky aby videla ako si drzi hlavicku sama a dala ju na brusko aby videla ako si ju dviha, a to bolo vsetko, dole hlavou ju nevesala 😀 inak s tou BKM si mi nasadila chrobaka, tak to skusam, zatial jedine co sa mi podarilo dosiahnut je ze sa mi v tom klbocku nad umyvadlom pogrcala 😀 tak ale ked zacne kakat pravidelnejse (a hlavne menej casto) tak to hadam pojde. Rano to nestiham lebo ked ona rano kaka tesne po kojeni tak ja este dospavam, tak ale mozno sa mi podari vykopat z postele ked sa silno posnazim.

adel22
7. jan 2013

@sestricka1 sli sme po 5 tyzdnoch.....a ideme az v aprili

adel22
7. jan 2013

@slady No vidis, a ja som bola svedkom takeho predstavenia, aj slzicky mi vybehli :(
BMK uz aj ja praktizujem. Vcera som zachytila kaku /bola len jedna/ a dnes este nekakala:/ to sa nam este nestalo..tak neviem ci mam mat obavy...ale nezmenila som stravovanie ani nic...sama som prekvapena...no a ciky sa nam tiez dari sem-tam- po papani, po zobudeni sa...rano som jednu nestihla a skoncila na zemi:(
Je to ale sranda ako to fakt tie deti vedia hlasit....len my tomu nerozumieme/nechceme rozumiet. No a ked mi dnes svokra vravi, ze jej tym beriem detstvo....tak som pochopila, ako to vnimaju tie starsie ale aj mladsie generacie, nechue sa nad tym zamysliet a len beru veci tak, ako vacsina. Este ze nepatrim k tej vacsine a nieco vyskusam predtym ako to odradim🙂 Tak dam potom vediet, ako pokracujeme🙂

ingeborgnicol
7. jan 2013
ingeborgnicol
7. jan 2013

@adel22 my sme nedonosence tak sme chodili kazde dva tyzdne od narodenia, cize uz tri krat sme boli a ideme v pndelok stvrty,lebo boli sviatky.zakazdym rovnako.vyzliect sa dohola, povazit, zmerat,hlavicku odmerat ukazat pohyblivost tym, ze mierne poprevracia dietatko ci dvihne hlavicku a eto vsjo. Popocuva nas, skontroluje srdiecko. Potom ideme k nej na pokec napise vahu a vysku zhodnoti ci rastieme ako mame a opyta sa nas co potrebueme a poradi. Este chodime na nedonosenecku poradnu do porodnice na novorenecke a tam to bolo ako si povedala ty, tak s nou narabala az sa malicka rozplakala a zlakla. Dobre ze jej krky nevykrutila.ale malicka mala rozum a pekne pani doktorku ocurala ako sa patri aj ponozky az🙂
Sestricka,ty dokrmujes,dobre pametam a aj senovku davas a aj tak zle priberate?dobre sa pametam,alebo som to iba ja doplietla?

slady
7. jan 2013

ja uz by som to tiez tak chcela mat ze mi bude mala kakat len raz za den 🙂

ivinka77
7. jan 2013

Co je to BMK baby ??? Inak my sme nekakali uz 4 dni a vraj je to uplne normalka...

sestricka1
7. jan 2013

@ingeborgnicol dobre si pametas , prsestali sme pouzivat klobucik a islo nam to super, 2 dni som musela dat dokrm, ale uplne malo, ale skoro 2 tyzdne stacilo len moje mliecko a boli sme spokojnucky, zrazu od 1.1. ma moja mala bije do cicky, natahuje strasne bradavku, place a jeduje sa. Vcera som jej dala UM po pol hodine po kojeni a vypila mi 120 a zjedla skoro aj flasu chuda taka musela byt hladna, no neviem co mam s mlieckom, ja sa snazim ju prikladat casto,vela pijem a papam a aj tak jej nestacim.

adel22
8. jan 2013

@ivinka77 BKM je bezplienkova komunikacna metoda:P

sestricka1
8. jan 2013

@adel22 my chodime castejsie, ale tak krasne sme nepribrali, para 🙂 da, gratulujem

slady
8. jan 2013

@adel22 tak sa nam to dnes rano podarilo, tesila som sa jak mala, no po 15 minutach mi aj tak nechala v plienke zase taku naloz ze az na vrchne nohavicky... 😖

adel22
8. jan 2013

@slady My sme vstavali pred pol 9 🙂 a uz sme dali 2 ciky do umyvadla a mame suchu plienocku zatial, ale uz druhy den ziadna kaka :( nerozumiem tomu:(

adel22
8. jan 2013

@sestricka1 Ja som sama prekvapena🙂 Tak sa drzte, ono to pride🙂

alyze
autor
8. jan 2013

ahojte baby dnes sme boli na poradni a meriame 56 cm a vazime 4700g 😀 z 2700g co mala je to pekny skok, aj doktorka sa cudovala, ale odpustila nam, pretoze boli vianoce, inak sme za mesiac pribrali 1400g 😀 😝

ivinka77
8. jan 2013

@alyze fiiha tak to je krasny prirastok na vahe za 6 tyzdnov... paradicka... my dnes mame presne 8 tyzdnov a v noci dala rekordnych 9 hodin spanku v kuse 🙂 tak sa vytesujem 🙂

janulka_s
8. jan 2013

@sestricka1 Tiez som na tom tak bola, ze som bola par dni bez prikrmu skoro a zrazu jej nestaci....nie je to rastom? Deturence potrebuju coraz viac...

janulka_s
8. jan 2013

@alyze Fiiiha, my sme mali minuly tyzden na poradni 58cm a 4240g, som zvedava o tyzden co bude, kolko priberieme a narastieme 😉

slady
8. jan 2013

@adel22 to si dobra, mne sa vycika tiez vzdy ale potom da aj do plienky samozrejme, standa mala, ved ked zacne vylucovat trochu menej casto hadam to aj zacne mat nejaky vyznam 🙂 inak moja krpana mala v 5 tyzdnoch 4kg rovne, od prepustenia pribrala rovne kilo, od narodenia 700g . ale uz sa mi zacina gulatit 🙂 o tyzden ideme znova tak som zvedava kolko dala, a hlavne som zvedava kedy doktorka zacne spominat vcelicky...

adel22
8. jan 2013

A prva nehoda dnes...ale inak 4 ciky v umyvadle...parada, som hrda na seba......zistila som, ze cura kazdu pol hodku 🙂

ivinka77
8. jan 2013

@janulka_s mozem sa opytat, kde v BA byvate ?

janulka_s
8. jan 2013

V Dubravke

alyze
autor
8. jan 2013

Ahojte, no prisli sme zo sono noziciek, mame fakt svetove zdravotnictvo 😠 boli sme objednany na 12:00 a s nami este tak asi tridsat deti !!! bol tam az jeden pult na prebalovanie a dieta som si obliekala na kolenach ! hruuuza
Esta ze som neisla sama, lebo ani veci nebolo kam odlozit. No a o vysetreni ani nehovorim, vsetko rychlo rychlo, ze ani neviem ci je ok, az z papierov som vycitala ze doporucuju balit na sariko s dvoma plienkami, mate aj vy podobne skusenosti ? a balite do dvoch plienok ? ja som dala jednu 😒

slady
8. jan 2013

@alyze ja idem o pol hodku, u nas to vyzera podobne az na to ze sa robi od 4 do 5 iba jeden den v tyzdni a tiez ludi jak naondiatych, ja som davala len jednu a aj to len prve tri tyzdne, uz na to kadim, nosim ju v manduce a balim do latkovych, to hadam staci. uvidime co mi povedia.

slady
8. jan 2013

@adel22 blahozelam! ja mam trosku nizsie ciele, zatial som na seba hrda za to, ze sa mi dari mat kazdy den navarene, aj ked len jeden chod, ale aj to je vykon 🙂 ja som dnes prvy krat v historii nasla pri prebalovani iba ocikanu plienku 🙂

petuska55
8. jan 2013

ahojte, tak drobec spinká, dnes celkom pekne systém - hodinku a trištvrte hore a potom hodinka spánku 😉 My ideme do poradne zajtra a malý pribral /kedže vážim doma/ od 3 týždnov ked mal 3,100 teraz má 5050, čiže 1950 g za 5 týždnov 😅, ale čo mám robiť ked si tak pýta papať, dufam že sa to ustali a zníži sa trošku ten prírastok.
adel22 - Klobúk dole za tu BKM, ja by som to nezvládla - teda skôr sa mi do toho nechce, ale držím palčeky si šikulka.
Inak u nás už trošku ustali tie bolesti bruška, už aj papam viac vecí /ved som skoro nič nejedla/ a Sab simplex dávam len ráno a večer, dúfam že to nezahriaknem a nezhorší sa to. 😝

petuska55
8. jan 2013

Inak ja nebalím naširoko od narodenie, v nemocnici nám povedali že nemusíme bo máme dobrý výsledok sona klbikov a teraz ked sme boli, tak tiež dobre ale vraj preventívne baliť, no vzhladom na naše bolesti brucha by som sa načisto zbláznila a tiež som si čítala rôzne odporúčania a vraj dobré výsledky /zdravý vývoj klbov/ nemá význam balit preventívne. Tak dúfam že v 3 mesiacoch to bude tiež OK: