icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
8. jan 2013

@petuska55 Ahoj, ved aj my sme mali v nemocnici vsetko ok, tak nam povedali ze je to na nas ci budeme balit, alebo nie, tak miy sme nebalili. Dnes na tom sone, doktor napovedal nic, ze by bolo zle, len povedal ze doporucuje balit na siroko, ale aj my mame problemi s bruskom ☹ No tak som jej ju dala a velmi sa jej to nepaci, tak uvidime ☹

alyze
autor
8. jan 2013

@slady Pevne nervy, lebo u nas to bolo otrasne 😉

petuska55
8. jan 2013

No tak uz sa pučíme 😒 zas len na rukách spinká.

alyze
autor
8. jan 2013

@petuska55 vcera som si spravila polievku: zemieky, kmin, cierne korenie, bobkovy list, mlieko, 3 vajcia a malinkej to robi dobre na to brusko 😉

ingeborgnicol
8. jan 2013

Alyze aky pomer davas v tej polievocke?

slady aj ivinka, my kakame kazdych 6dni uz sa to ustalilo......

Janulka,sestricka ani my uz nedokrmujeme asi dva tyzdne, a ak ma malicka taky problem ze ma bije domprsnika a raha jak had tak cez den jej dam aj druhynprsnik a vecer pri zaspavani viem ze to robi tesne pred tym ako zaspi

Baby my sme pribrali krasne od 31.01-2200gramov. Ale dnes som si vsimla, ze pred tym sme pribrerali okolo 300-400gramov za tyzden a teaz uz od 01.1sme nepribrali!ale zasemsme narastli za ten cas skoro 10cm. Laktacka nam povedala ze to bude rychlym rastom,hlavne ze neschudla. Zajtra ideme kmlekarke tak sa opytam.

Nase spanie. Vcera sme ju budili cez den anto bolo strasne, bola urvana, zla, nevyspata, nevedela zaspat s troma minipauzami do 05.00skoro aj to tak, ze okolo 03.00 ju vzal na prechadzku kociarom.a ked sa vratili uspala som ju na prsiach v posteli,coele zle.

Mam aj itazku

ingeborgnicol
8. jan 2013

do kelu s tabletom.odoslalo mi zle prispevok. Mojamotazka.baby ktore zaspavate v posteli s babatinkom. Aj nechate babatinko spat s vami celu noc, alebo ho prekladate do svojej?lebo ja ju prekladam, ked sa zobudi na dalsie papkanie a v svojej koliske potom spi aj niekolko hodin. A druha otazka.ako ich uspavate v posteli?na prsniku?ci len tak zaspia?poradite?ja ju viem iba prisatu uspat, ale uz mam bradavky vytahane na 30km🙂

slady
8. jan 2013

@ingeborgnicol no ja spavam ako kedy, ked sa citim vecer tak ze chcem sa roztahovat v posteli tak ju supnem do postielky a ked mam potrebu tulit sa alebo mam pocit ze zorka sa chce tulit, co je v 99% pripadov tak si ju necham 🙂 zaspava ako kedy, niekedy s bradavkou v puse a niekedy vypluje a zaspi.

slady
8. jan 2013

@alyze no bola to cista radost, najlepsia bola sestricka vnutri, neprijemna ako smirgel vzadku, ponahlali sa ako slak , kricala tam po mne ze mamicka posunte si dietatko este som ju ani poriadne neutrela od toho gelu a uz ma hnala, a ked som si ju posunula este sa zaxichtila ze jezis ved s nou narabate ako s vrecom zemiakov... no cista krava. syn bol hyper a dovolil si otvorit im skrinku pod umyvadlom tak este aj po nom sa rozkricala, no psycho ciste... ale Zorka ma nesklamala a okakala doktora ked ju dal na chrbatik a skusal jej pohyblivost tych klbov, tak som sa pobavila aspon trochu :-d to je jej oblubena poloha, mna tak dava pravidelne a najradsej v noci, ine nerobim len zupan periem.

slady
8. jan 2013

o a povedal mi ze v prvom mesiaci sa ma balit a dalsie tri staci len tak symbolicky, a vsetko mame v poradku a v stvrtom mesiaci vraj mame prist na kontolu AK CHCEME. cize nechceme.

tinasc
8. jan 2013

@alyze ja nebalím naširoko, kontrolu sme mali v poriadku 🙂

sestricka1
8. jan 2013

@janulka_s a teraz ste na tom ako, ja som dnes este dala prsko o 9rano a potom som davala UM a o 17 hodke som mala velmi nabuchane prsia tak som jej ich ponukla a vyzera to tak ze jej stacili takze keby ze chcem kojit tak v noci a rano a az vecer, hrozne moc mi bude kojenie chybat

janulka_s
8. jan 2013

@sestricka1 No zatial stale rovnako, kojim celu noc a rano, prvy prikrm pride niekedy o 11, inokedy o 15...skor vecer som vydudlana, teda sa tak citim a mala sa tak tvari po desiatom prilozeni, ze uz tam nic nie je a ona este chce...a prikrm tak 200ml denne, viac zatial nie..ona si sama urcuje kolko vypije. Ja len dufam, ze sa to este upravi a opustime prikrm uplne a budeme plne kojit.

ivinka77
8. jan 2013

Nam v porodnici tiez nekazali balit nasiroko, ze az po ultrazvuku a na ten ideme o tyzden...tak som zvedava.. za 15 euri kua...🙂

ingeborgnicol
8. jan 2013

Nam kazali balit nasiroko len oreventivne,vysledky sme mali v poriadku.cize nebalime nasiroko🙂

Sestricka, janulka, my ziaden prikrm, uvazyjem jej kedy supnem to co som rano odsala, ci dam do nraznicjy,ci spapka este. Ale trvalo to velmi dlho. Strasne vela som odsavala, senovku som zvysila na 5ks a striedala som stale prska. Aj dnes som jej musela asi 5x dat popoludni a dokonca obe, porusila moje predstavy, ale nedostali sme sa k dokrmu chvalabohu. Uz vyse dvoch tyzdnov........a dufam ze sa nedostaneme.

Sestricka nechcem buzerovat,ale podla mna by si nieco mohla skusit. Ja som mala tu laktacnu krizu velku ak sa pametas na vianoce ze som sa lucila uz z kojenim. A pomohlo kazde dve tri hodiny odsavat a prikladat prikladat a prikladat. Vtedy sme aj zvysili senovku a od vtedy to ide. Nechces to skusit?bolo to velmi narocne a mozno este bude, ale teraz sa to da.ak by si chcela skusit dala by som ti aj cislo na nasu laktacku ak nemas svoju,lebo ja nepametam ci mas svoju🙂🙂🙂🙂jo a kojila som kazdu hodinu a pol,skoro som sa zblaznila a mala mi sialene priberala. A vtedy sa to mliecko spustilo. Asi preto mi teaz nepribrala,lebo uz som zacala kojit nie kazdu hodku a pol,ale kazde dve, dve a pol.

slady
8. jan 2013

mne tiez vecer nestiha mlieko, chvilu mi stihalo, to vtedy ked som mala lavu megavykonnu a megavelku, no potom som ich chcela mat rovnake a namiecto toho aby sa mi v pravej zacalo robit viac, zacalo sa mi v lavej robit menej a teraz mam pocit ze zase vecer nestacim, no prikladam si ju aj desat krat posledne dve hodinky od siestej do osmej a dako sa uz dopapa aj ked mam pocit ze ide spat len taka polosyta no v noci uz tak vela nepije takze sa mi stihne dotvorit a potom cely den okej. tak neviem ci ju mam nechat zase roztahat tu lavu a vyzerat ako quasimodo alebo co, uvidime 🙂
@sestricka ak ti bude naozaj velmi chybat tak to este nevzdavaj.

ivinka77
8. jan 2013

@ingeborgnicol a co sa tyka toho spania s nami v posteli, tak Viki spava cca od 22-6 a potom ked sa zobudi, tak si ju rano supnem do postele k nam, nakojim a spime este do tej 8-9 , cez den kojim normalne, lebo to leziace kojenie nie je dobre stale... a vtedy spi bud v postielke, alebo v kosiku v obyvke alebo v lahatku, podla toho, kde som ja... a pije tak 10-15 min z kazdeho prsa a vzdy mi na nom ku koncu aj zaspi, tak ju len prelozim potom kam potrebujem... sama este tusim nikdy nezaspala len tak, lenze to je asi tym, ze ona strasne dlho spava a tak sa zobudi velmi hladna, tak cuca jak pirana 🙂 a rychlo sa unavi a zaspi 🙂

ivinka77
8. jan 2013

@petuska55 inak my mame uplne rovnako stare deticky... kedy sa ti presne narodili ?

ivinka77
8. jan 2013

ozaj baby, ako casto kupete ???

adel22
8. jan 2013

@ivinka77 V nedelu a v stredu sa cupkame🙂

adel22
8. jan 2013

Tak po 2,5dni sa dostavila kaka, a to bolo teda nieco vam poviem...myslim ze pamperska by to nezvladla! Ale som rada, malej sa ulavilo a hned aj zaspinkala, plienka sa operie a ideme dalej🙂

Slady: co ides robit so vcelickami? 😉

sestricka1
8. jan 2013

@ingeborgnicol dakujem za rady, citam vsetky tvoje prispevky a klobuk dole... Ja mam laktacku, robila som vsetko presne ako my radila, brala som aj homeo na tvorbu, prikladala som casto, striedala polohy, ale moje baby mi stale bolo hladne s zakazdym vypila
30 alebo 50
UM, fakt som robila mozne aj nemozne, no ja mojej nestacim, najviac ma bolel ten hladovy plac a ked som jej dala z UM tak mi skoro flasu zjedla, odsavat mi nejde az teraz po 12 hodunach bez kojenia.... A uvidime co mi povie dnes Dr ze ako mala pribrala, lebo tyrat ju uz nechcem s ten pohlad dr uz tiez nechcem zazit, ze preboha åka je chuda....

ivka228
9. jan 2013

@sestricka1 my sme prvy mesiac tiez pomenej pribrali, necelych 500g a Dr. sa tiez divne tvarila. Nehovorila vtedy nic o prikrme, ale bolo to na spadnutie. My sme mali slaby druhy a treti tyzden. Vcera sme boli na druhej poradni. Maly nam pribral 800g a to uz bola Dr. spokojna. Dokonca mi povedala, ze takto stare deticky by mali priberat tyzdenne iba okolo 150g. Takze som spokojna a hor sa do tretieho mesiaca. Tam zvykne byt dalsia krizovka v laktacii, tak budem prikladat a prikladat. Aj tebe drzim palce. Ci uz s homeo alebo bez, ale dufam, ze mliecka budes mat dost.

slady
9. jan 2013

@adel22 ná nič, toto je už moje druhé bezvčeličkové tak predpokladám že bude kľud a že dokina je dostatočne inteligentná na to aby si domyslela, že ako prvé tak aj druhé. a ty? ako to tam v dojčlande máte? ja som dnes ráno odchytila nálož a potom neskôr aj pár prdincov, takže dnes zatiaľ len jedna plienka plná 🙂 a kúpem so starším vo veľkej vani, malá má rada keď si môže "poplávať", vo vaničke jej je tesno 🙂 čiže kúpem tiež len 2x týždenne.
baby ktoré máte dve deti, ako to zvládate? čo starší súrodenci, sú v pohode? môj zlatúšik začal vyvádzať ako čert, nič neposlúcha, úplná hrúza, keď sa mu dačo nepáči tak vyvreskuje, pred tým to nerobil... k malej je zlatý ani nevyzerá, že by žiarlil aninič také nehovorí, ale začal byť hrozne neposlušný, ubehaný a ukričaný a hlavne urevaný, pred tým vôbec neplakal a teraz za každú hovadinu, už som ohučaná sama zo seba keď mu musím vkuse všetko sto krát opakovať, rozumné vysvetľovanie nefunguje a keď zvýšim hlas tak automaticky rev že sa celá chalupa otriasa... ako ste na tom vy?

alyze
autor
9. jan 2013

@slady Ahoj, no tak nieje to len u nas take ubohe 😀 ake ste mali vysledky ak mozem vediet, my sme mali 1-b 1-b
ani som sa nestihla opytat, ze co to znamena a malinku som od toho gelu ani neutrela, chudatko, no cisty stres, jak ovce keby nahnali na strihanie 😀

alyze
autor
9. jan 2013

@ivinka77 jakooo za 15 € my sme neplatili, ved naco si platime poistenie, to v tomto state uz budeme naozaj za vsetko platit ! 😠

alyze
autor
9. jan 2013

@ingeborgnicol Aj dnes si ju idem spravit 😉 :
- 4 velke zemiaky
- cierne korenie cele 6 ks
- bobkovy list 4ks
- kmin jedna cajova lyzicka
- liter vody
-liter mlieka
- sol podla chuti
-3 vajcia rozmiesane v pohari naleju sa do polievky pocas miesania, ku koncu 😀

slady
9. jan 2013

@alyze my tak isto, ledva som ten papier nasla, som ho tam len rychlo svihla do tasky takze je cely dohuzvany, no uz sa tam nechystam takze je mi to jedno.

slady
9. jan 2013

keby odomna este 15 eciek chceli ani tam nejdem tusim, aj tak je to len zbytocne vyrabanie roboty/penazi v zdravotnictne.

petuska55
9. jan 2013

ahoje, už sme po poradni, 5160g, všetko OK, vraj nemusím ho moc siliť na brušku ak to tak neznáša ale na fit lopte máme cvičiť ked sa mu to tam páči. Máme soplík, tak dávame Libenar a odsávame, dala nám aj kvapky ale zatial nemusím, uvidím ako sa to vyvinje.
Ivinka77 - prvá dcérka je 14.3.2008 a tento drobec je 12.11.2012. 😉
slady - no tak aj u nás tak podobne, malá začala byť aktívnejšia, chce sa stále s nami hrať, proste potrebuje upútať pozornosť a tiež aj odvrávať a menej poslúchať, až sme si s manželom povedali že dosť a veru už aj po ritke dostala kedže vysvetlovanie nestačilo. Teraz sa to trožku skludnilo, tak som zvedavá dokedy.

sestricka1
9. jan 2013

Baby, tak ja stale kojim 🙂 nedokazala som prestat, milujem ten pocit...a konecne sme pribrali mame 4300g, sup sup nech nam to rastie 😉