icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
9. jan 2013

Alyze dakujem🙂vyskusam, to je pidobe ako moja rascovka🙂a zahustujes?

Sestricka nevzdavaj sa! Ja somnapriklad teraz odsala z oboch orsok len 20 dokopy fak.a rapjm sa aj po kvapkach,aby sa skvor tvorilo.naozaj pomaha to odsavanie kazde dva hodiny. Teaz to nerobim, to iba v procese rozbiehania sa mlieka pri krize,vtedy treba odsavat odsavat, prikladat,prikladat a hlavne nevzdavat sa🙂tu senovku teba brat vo zvysenej forme aj hiekolko dni kym zaberie.

Nasa si pretocila zase uplne den a noc,dnes este neboka hore,iba u lekarky a prestali sme ju budit.lekarka mi len odporucila mat ju u seba v posteli co najviac ju dojcit a mojkat a utisovat......no na zblaznenie ak sa zastrelim tak viete preco. Zobudi sa o 19tej a hore bude 07.00.

ingeborgnicol
9. jan 2013

@sestricka1 nemysli si aj ja by som dokrmovala keby som pocula hladovy plac🙂🙂🙂a poriadne🙂

alyze
autor
9. jan 2013

@ingeborgnicol ahoj, nie nezahustujem 😉
skus si pospat aspon cez den ked sa da, aj dve hodinky pomozu, neboj poznam to. Nasa mala ma nasu porodnu hodinu to je 03:00 ako nejaky zobudzac, neviem preco ale vzdy okolo tej hodiny je po spanku a az do nejakej 9:00 ☹ a teraz sminka ako anijelik 😉 🙂
Vydz to 😉

ivinka77
9. jan 2013

@alyze no tu v BA si z toho spravili fasa biznis!hajzli ☹robia to len sukromne detske ortopedicke ambulancie a vsade sa cvaka 15-20 euro SHIT!!! ☹

ivinka77
9. jan 2013

@sestricka1 drz sa a nevzdaj to !!!! Drzim palce

janulka_s
10. jan 2013

No ta moja skorica stale odmieta cumlik, radsej si podudle moj malicek....

ingeborgnicol
10. jan 2013

nosit, ci ako travite tych 6hodin?v noci som na vas myslela ci este vstava alebo je hore🙂

Baby Michellka nakoniec spalamcely den a celu noc vstala dnes rano o deviatej....sme skoro odpadli.jasne budila sa na didku,alempodidala po leziacky a hned zaspala.od predvcera od rana od piatej kedy zaspala,akurat co sme boli na poradni aj to vsetko prespala okrem odberu krvi.....neuveritelne.dnes je po velmi dlhej dobe zase jore cez den. Ona si tak potom okukuje denne svetlo, riadne jej vadi 🙂

bridgetjonesova
10. jan 2013

ahojte baby chcem poprosit o radu tie ktore prikrmujete aj kojite...ake mlieko odporucate a ako to robite...teda akym sposobom kojite a kedy podavate UM...ja som na zlcnikovej diete...dnes len caj., zajtra mozem suchar a potom pomaly pridavat potraviny....co je malo zivin pre babo podla mna...tak poradte

bridgetjonesova
10. jan 2013

ozaj a prikrmujete z flase, alebo lyzickou alebo ako? neviem co je lepsie a mam strach ze si zvykne na flasu

adel22
10. jan 2013

Tak my mame asi 6. kriticky tyzden:( Ta moja babula nechce papat, max. tak 10min vydrzi, zrazu zacne bojovat s prsnikom, vrti sa, bradavka v puse a akoby ju stale hladala...mlieko tam je, len ja neviem, co to s nou je. Tak ju dam odgrgnut...pripadne skontrolujem ci nechce cikat a znova prilozim, ale vrti sa....tym padom pije asi len predne, tym padom mame stolicu kazdy druhy den a este sa nam sem-tam to malo co spapa podari vygrckat:( Som z nej rozcarovana:(

ingeborgnicol
10. jan 2013

Adel ak ti grcka a odtahuje sa z bradavky, vyzera to tak,ze je prepapana.mohla zacat silnejsie sat a tym padom ma viac papane za kratsi cas.my tiez tak papame.myslela som si ze mame malo mliecka a to bolo naopak.niektore maminky s nadprodukciou koja len dve tri minutky.ked sa odtiahne,ebo vypluje,znamena to ze ma dost,aj moja to presne tak uz asi tyzden robi. nemoze to byt ono?ja mam mliecko v poriadku a kakame kazdy 6ty den cca

ingeborgnicol
10. jan 2013

Brigit ja ti napisem,len sa chcem opytat,je to nevyhnutne?ako dlho mas mat silnu dietu?neda sa tak kojit ze o polku castejsie ale bez dokrmu?na tu chvilu?

bridgetjonesova
10. jan 2013

@ingeborgnicol ahoj ja by som aj len sa bojim ze v tom mlieku uz nebude nic vyzivne kedze nemozem jest ☹ NEVIEM CO S TYM ☹

adel22
10. jan 2013

@ingeborgnicol no ona s nou bojuje a vyzera to asi ako ked datel dobe do stromu, ona ma otovrene usta a v nej bradavku ale ju nezatvori lenakoby dobala do prsnika s takou otvorenou pusou....no do tohto vikendu sme mali pekne prazenicky niekolkokrat za den a v nedelu uz len jedna a v utorok taka sleha tekuta...teraz cakam, ze aj dnes bude nieco podobne. Dnes poriadne este ani nejedla...dve grcky dala take poriadne a pred prechadzkou som ju chcela nakrmit a zaspala mi 2x pri tom..tak ja uz neviem, ale brusko ju neboli, to som si ista, vlastne este nas nikdy nebolelo, musim si zaklopkat🙂
Tak snad je to, ako ty hovoris🙂

sssiska
10. jan 2013

no dievcata my mame tiez dokrmovanie na spadnutie...o 2 tyzdne kontrola...malicka mi minimalne pribrala, zato vyrastla. Mam ju zatial dokrmovat vlastnym mlieckom, kedze casto pije /kazde 2 hodiny, niekedy aj kazdu hodinu...v noci sa nam to strieda...raz chce castejsie nad ranom aj kazdu hodinku inokedy pospi aj 3-4 hodiny/. Vraj by mala vydrzat 2.5-3 hodky medzi papanim. Vcera som si po krmeni odsala este 70 ml, tak mam pocit, ze mliecka by nemala mat malo. No na prsniku sa tiez posledne dni hneva a dobka, odtahuje sa. Vcera som ju dokrmila mojim mlieckom, vypila 30 ml a potom sa mi o hodku zgrcla. Ale tak, ze som bola ogrcana ja, ona a aj deka na gauci. Dnes sa od 4tej rana pucila a 3x sme uz kakali. Tak som sa rozhodla, ze pokracujem v povodnom kojeni a zacala som si pisat, kedy je a kolko spi. Od poslednej kontroly mala koliky, tak malo spala sa mi metala, boli sme nachladene obe, a v den kontroly rano 3x kakala. Tak dufam, ze kontrola o 2 tyzdne dopadne lepsie a nebudeme musiet dokrmovat. Drzte palce. A inac aj my balime nasiroko. Lavy klbik este nie je dovyvijany.

tinasc
10. jan 2013

@ivinka77 my sme to mali zadarmo, boli sme v Pezinku na ortopédii... nechápem prečo takto na malých deťoch ryžujú 😠

alyze
autor
10. jan 2013

Ahojte, vyznáte sa niektorá v tých výsledkoch zo Sona klbikov ? čo znamená 1-b 1-b 😕 kedy idete na dalsiu kontrolu ?

slady
10. jan 2013

@alyze znamena to ze oba klby su take ako maju byt.

alyze
autor
10. jan 2013

@slady no sak to prve neviem, ale v papieroch je napisane ze doporucuje 2 plátenne plienky, na siroko balit 😒 a na kontrolu po 4 mesiacoch

slady
10. jan 2013

no nam napisali do papierov tiez 1b a doktor povedal ze malo by sa do 4 mesiaca ale staci sporadicky, ze vsetko je v poriadku a ze ak chceme mozeme prist na kontrolu v stvrtom.

ingeborgnicol
10. jan 2013

Mam otazku dost surnu. Ako uspavate svoje deti? Mate ritualy,alebo ich nakojite a date do postielky?moju naucil chlap na rukach zaspavat a ptom mne na prsiach zaspavala.ale uz ani to nechce. A nechcem prepisknut prvy vecer ze zase bude hore do rana ked sme to konecne otocili. Myslim ze je rozmaznana a vie ze ked zeeve vezmeme ju. Ale aj ked ju nechame teraz plakat neutisi sa. Zaspi mi na prsiach a ked od nej idem precmzobudi sa. A take ze zaspi a dame ju do postielky uz vobec nefunguje, to sa zobudi este ked ju davame do postielky. Prosim napiste mi,ako idu vase deti vecer spat,dakujem.

tinasc
11. jan 2013

@ingeborgnicol no tak ani u môjho to nefunguje tak, že nakŕmim a šup do postieľky, to sú revy ale také že no... no dám ho do lehátka, tam sa trošku udrndá, zoberiem na ruky, ešte pohojdám, zabalím do perinky, chvíľku nosím, aby už prišlo to naozajstné nočné spanie, položím do postele, ešte chvíľku som pri ňom či sa nezobudí, ak sa nezobudí do 5 min, tak naozaj spí... väčšinou už ide ale manžel spať tak je tam potom s ním 😉

slady
11. jan 2013

@ingeborgnicol ja dávam o ôsmej presne každý deň, nakŕmim, prebalím, oblečiem do pyžamka, ešte ju nechám nech si trochu pocucká a šupnem ju do mojej postele, dám jej dudku a idem het. tam si ležká a akuká a keď jej vypadne dudka tak pomrnčí, dojdem, vrátim, odídem a takto asi tri krát až kým nezaspí.

tinasc
11. jan 2013

@slady tak toto máte super, mne zaspáva až okolo 22.30 😔

ivka228
11. jan 2013

@sssiska Ahoj moja, kolko ste pribrali za mesiac? My sme prvy len necelych 500g a teraz za druhy 800g. A vraj to uz bol nadpriemer. Podla mna mas mliecka dost ked grckate. Skus ju nechat odgrgnut, ked zacne bojovat s bradavkou, mozno pomoze. A mozno pomoze aj biela Vinea na mliecko alebo aspon pit vela tekutin. Inak aj my pijeme obcas kazde 2 hodiny, ked je slabsi den. A ked som mala pocit, ze mam malo mliecka, tak to bola aj kazda hodinka a pol. Neboj sa, ono sa to opat rozbehne.

ivka228
11. jan 2013

My sme tiez platili za vysetrenie klbikov 5 eur. ☹ Zatial sme mali vsetko v poriadku, ale nasa pediatricka mi vravela, ze aj neskor sa to moze pokazit. Tym, ze pije viac mliecka, tak sa v klbiku usadi viacej vapnika a potom to robi problemy. Takze aj kontrola v 3 mesiaci je dolezita. Ja som uz balit nasiroko prestala, tak dufam, ze sa nam nic take nestane.

ivka228
11. jan 2013

@slady my to mame so zaspavanim rovnako ako vy, ibaze ho dam lahnut hned do jeho postielky. Problem je, ze pocas dna sa mu v postielke nepaci. Preto ho davam zatial pocas dna spavat do nasej postele alebo zaspi na lehatku. Ale co budem robit potom, ked sa zacne otacat? Uz teraz mam strach, ze mi pocas dna nebude spavat, ked ho supnem do posielky. Lebo vsetko je podla mna o zvyku. ☹

kaculiatko88
11. jan 2013

@ingeborgnicol my podobne asi ako väčšina. Prebalím, nakojím a šup do postieľky s dudkou. Pohnevká sa keď jej vypadne dám naspäť. Nechávam ju samu zaspávať aj cez deň. Neučíme ju na ruky.

slady
11. jan 2013

@ivka228 mne nechce byt vobec v postielke, neviem, mozno sa tam citi stiesnene, alebo jej tam je otupno samej alebo co, no ja to nesilim, pomalicky ju budem skusat dat aj do postielky, ono sa to zlomi podla mna aj same 🙂

ivka228
11. jan 2013

@slady dufam, ze sa to zlomi, inak neviem co budem potom robit