icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivka228
11. jan 2013

baby, je tu nejaka, ktora vobec nepouziva cumlik? som zvedava, lebo my bez neho by sme asi neprezili.

slady
11. jan 2013

@tinasc mne tiež tak zvykla, väčšinou bola do tej desiatej hore v posteli a iba sem tam podriemkala niekedy ani to nie no uz si zvykla a dokonca uz vynechava prve nocne kojenie a od osmej prespi do druhej 🙂

alyze
autor
11. jan 2013

@slady to je super, tiez by som to tak riesila, ale moja dudku nechce ani za svet 😠 s uspavanim to mame tiez zlozite 😒

alyze
autor
11. jan 2013

@ivka228 ahoj, no my cumlik nemozeme ani citit, stale skusam, ale malu az napina ked jej ho dam do pusinky a to mame pokupenych cumlov od výmyslu sveta 😲 😀 este ze mame kolisku a tam ju uspaveme a hincujeme, inak by ma asi piclo 😀

slady
11. jan 2013

@alyze no moja nechcela prvy mesiac, tiez ju napinalo, ale nakoniec som ju ukecala 🙂 asi ma este malu pusinu a cumel je prilis velky, podla mna ked trosku podrastie tak si da 🙂

alyze
autor
11. jan 2013

@slady To dufam, lebo teraz sem tam musim pouzivat svoje ako cupel, teda ked uz je najhorsie 😀

slady
11. jan 2013

baby aco vase brucha? moje vyzera hrozne, ako zosuverena slivka, hnedy pas este je, milion strii, no hruza des! cvicite?

ivka228
11. jan 2013

@alyze mojmu malemu sa tiez paci iba jeden druh cumla. Zvysne co som aj dostala poctivo vyhadzuje.

ivka228
11. jan 2013

@slady moje vyzera asi rovnako ako tvoje. Inak kedy zvykne miznut hneda ciara? Myslela som, ze 2 mesiace po porode ju uz mat nebudem. A co sa cvicenia tyka, tak ja este vyckam pokym sa mi jazva po sekcii poriadne zahoji. Niekde som citala, ze po CS sa ma zacat s cvicenim az okolo 5 mesiaca po porode.

petuska55
11. jan 2013

ahojte, tak nas tiež cumel zachranuje, hlavne ked sa trapime s prdíkmi, ale vypluje ho potom po chvílke. No tak ja spavam s malým v manželskej postely - svoju postielku este ani nevyskúšal. Ale od 4 mesiaca záčnem davať tam spinkať, verím že bolesti bruška prestanú a potom si zvykne, aj pri prvej dcérke som to tak mala a po týždni si zvykla.
No a ja už pomaly 2 krat do týždna začínam trošku cvičit zopár cvikov na nohy, ruky, boky a brucho - naštastie strie nemám 😵 , na jar by som chcela začat trochu behávať - ale to zatial len plánujem 😎.

tinasc
11. jan 2013

@slady tak to je ukážkové, to by sa aj mne páčilo 🙂

tinasc
11. jan 2013

@ivka228 mne tá čiara už bledne... a môjmu "chutí" tiež iba jeden druh cumľa 🙂

ivinka77
11. jan 2013

Mne zaspi vzdy na cecku, tak nu len ,,odpojim,, 🙂 a prelozim do postielky, niekedg este chnape ustami naprazdno, ako take hladne vtacatko, tak jej supnem na oklamanie cumel a pk par mnutach,ked tvrdo zaspi, tak ho vypluje a chrni az do rana a tiez zaspava az medzi 21-22, ale spi do 5-6 rana a vtedy ju prekladam k nam do postele

ivinka77
11. jan 2013

@ivka228 moja starsia dcera cumel v zivote nemala, od malinka ju akokeby napinalo, ale bolo to o drzku, lebo namiesto cumla mala na ukludnenie cecok a hlavne v zime to bola celkom sranda hladat furt teple miestecko na pocuckanie

adel22
11. jan 2013

@slady Nooo, este ma stale trapia 2Kg naviac od povodnej vahy a ciara je tam furt, no a co ti poviem, mlandrave brusko, ziadne tehlicky🙂

janulka_s
11. jan 2013

Ale babule, kilecko sem, kilecko tam, este nie sme roky po porodoch, takze ziadne vycitky, pomalicky to dame dole a zacneme aj cvicit, ved mame take male zive cinky 🙂 A strie casom vyblednu. Hlavne, ze mame zdrave a stastne deturence.

ivinka77
11. jan 2013

Ivka po SC brucho namahat najskor po pol roku, ja som tiez po a kamoska,co ma rezala, tak povedala, ze radsej to neriskovat, mas 7. vrstiev vo vnutri rezanych a sitych ☹
Adel nesranduj, sak 2 kila su nic....ja. mam + 5 a stale to ide hore ☹
A co sa brucha tyka, tak des....ako v 7. mesiaci, otras a vraj po 2. cisarskom sa to ani tak skoro nespravi ☹ a ciaru tiez este mam

slady
11. jan 2013

ved len to som chcela ze ci cvicite, bo ja ani prstom nehnem a mam trosku vycitky ale ked mna to tak NEBAVI 😀 nechapem ako moze niekoho bavit doma pred telkou drepovat, moj muz ma rotoped ale ja ho len obchadzam a stale mam akosi pocit ze pol hodinu na nom denne by bol zabity cas... 😀 rozmyslam aky sport sa da vykonavat s dvomi detmi, tusim len bicyklovanie - jedneho posadim dozadu, druhu dopredu a ide sa aj so zavazim 😀

lenocka84
11. jan 2013

ahojte mamicky, su tu nejake z BA s dvojickami ci trojickami? cim mensie, tym lepsie 😉 viac info cez IP

ingeborgnicol
11. jan 2013

No my sme jej kupili dnes velku postielku a zariadili ju. A teraz ju vnej nechVAME UZ HODINUs nou bojujeme. Pekne jej dame dudku,najprv som dala do medu aby ju chcela, nechame ju v postielke a potom sa tam pohra a rozplace. Nechali sme ju poplakat a teazr som ju bola prebalitna zase dokolecka, sommzvedava kto vyhra, ci ona ci my. Ale nosit s revom do rana do piatej,alebo siedmej to uz nie,az ked to bude nevyhnutne.tak nam drzte palceky.v najhorsom ju budem v nocinkojit kazdu hodinu a pol, kym nezaspi. Ved toho jedla sa tam az tolko nenazbiera.

ingeborgnicol
11. jan 2013

ja vam takmzavidim tomich zaspavanie. Mne tu chlap nadava ako tyram dieta a malinka reve v postielke.......hrozne. A za nozicky sme neplatili u nas je tomzadarmo.

slady
11. jan 2013

@ingeborgnicol ja som malej vlastnorucne rekonstruovala staru postielku, rozobrala, obrusila, natrela, nalakovala, usila som jej do nej hniezdo aj plachticku aj volan, vsetko som krasne poskladala a mala ju nechce ani vidiet 😀 taka krasna postielka!!! 😀 ked raz bude velka ukazem jej fotky ako som sa v lete potila s megabruchom nad postielkou s bruskou v ruke a dufam ze sa aspon zasmeje ked uz teraz v nej spat nechce 😀 ja tento vikend taham nocne ale nie s malou ale nad prekladom... bleeee

ingeborgnicol
11. jan 2013

@ivinka77 aj my sme tak zaspavali ze pri kojeni teda cmulani cecku🙂🙂🙂🙂🙂ale uz to nefunguje, teraz zaspi, ja ju prelozim a ona spi dalej, ale za chvilku sa zpbudi tak do 10minut otvori obrovske oci a sme tam kde na zaciatku. Ja mam cwlkovo pocit ze ona je perpetum mobile.....no a to si aj ovnku davala cecik?ci kde si to hladala teple miestecko? A to len tak pocuckala a ukludnila sa?🙂

ingeborgnicol
11. jan 2013

@slady myslis ze uz nikdy v nej nebude spat? A pockaj, to ako ju uspis, s didkou v puse, potom ju vytiahnes a nechas spat vo vasej posteli a ona spinka a ty ked si dorobis svoje ides si k nej lahmut tak? No ako vidim, zvladas velamvecima si sikovna. Ja pri malej absolutne nic, pretoze ju chlap naucil na tiwmruky a spavat nam nespavamcelemnoci. Cize cez den sa nosila a v nocimsa uspavalo.maly tyran🙂24hodinova starostlivost a tych parnhodin co pospi ledva stihnem aj ja nieco pospat. Preto som sa rozhodla byt ja tran a skusit toto.......no mohla si povedat ze mas usitemvsetko, boli by sme mozno kupili🙂 vcera sme kupovali aj s postielkou🙂🙂🙂🙂

ivinka77
12. jan 2013

@ingeborgnicol no veru, davala som jej cuckat vsade, kde to bolo mozne, ak to bolo nevyhnutne...napr. po ockovani ked spustila huronsky rev, tak ine maminky supli cumel a bolo vybavene a ja som si sadla do cakarne u doktorky a nechala ju pocicat, az kym neprestala plakat a neukludnila sa... nastastie aj prva dcera bola super a plakavala minimalne...

slady
12. jan 2013

@ingeborgnicol presne ako pises, bud ju necham pocuckat a ked uz spinka alebo vidim ze uz je hotova a o chvilocku zaspi tak idem od nej, ale niekedy ani to netreba, staci dat trosku napapat normalne po sediacky a supnut do postele a zaspi, ako kedy. no keby mi nespala tak ako tvaje tebe tak sa obesim na snuru od zupanu 😀 hlavne kvoli tej praci 🙂

slavusal
12. jan 2013

no my tiež tak, večer dám drobčeka do perinky - lepšie sa mi s ním manipuluje a zdá sa mi, že sa tak často nebudí - a po sediačky ho nakojím a ked už zaspáva alebo až tak neťahá, tak ho uložím vedľa seba do manželskej a ľahnem úplne natesno k nemu. Cumeľ niekedy chce tesne po napapaní a niekedy ho z toho napína. Tak počkám a ked ho už drží a ťahá, tak s ním tak ležím, kým nezaspí, čo niekedy trvá aj hoďku. Ale cez deň mi doma nezaspí. Musím s ním ísť von a po hodinke prídeme domov a niekedy mi ešte potiahne dve hoďky. Len je to dosť náročné, lebo ked sme doma tak je v kuse hore a nič nerobím len ho nosím alebo je prisatý na didke.

adel22
12. jan 2013

Mne sluzi posteilka ako super mega velky odkladaci priestor🙂 Najskor v nej spavala, ale potom som citala, ze by mala spat so mnou, tak spime🙂 a spi sa nam obom lepsie si myslim. 🙂
A uz aj kaka sa nam vratila, dnes 3x kakala, z toho len raz do plienky...dnes mi to ide!

tinasc
12. jan 2013

ahojte, ja si tiež neviem rady cez deň, vidím na malom, že je unavený, uložím ho a on je za 15 min hore s veľkými očami... takže cez deň toho pospí málo... nerozumiem tomu, však keď je niekto unavený tak spí, alebo žeby to tie deti chápali inak? 🙂

ingeborgnicol
13. jan 2013

Tinasc nasa iste.ja sa uz chystam obesit na tu snuru od zupanu,moja dcera prave zaspala.nemusim pisat ze bola hore celucicku noc. Teda pre nu den.a tom ju cez den dva krat vzala von,vykupala,vzala ku svokre vsetko jak ma byt.ona mala evidentne noc.poviem vam nadranom som aj porevala.a to tu bola vecer aj laktacka a naucila chlapa na babyvak aby ma odbremenil.cize zase je uplne pretocena a predpokladam ze sa zobudi o siedmej vecer,uvidime.idem spat,kym vy vstavate,dobru noc.