icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
14. jan 2013

Ja mlieko pijem a v pohode, nenaduva...

alex1983
14. jan 2013

Caute baby,potrebujem od Vas radu alebo skor nazor. Nasa mala je ukazkove babatko,teda az do vcera 😨 Normalne to byva tak ze spinka cez den aj 2hodky,prebalim ju,nakojim,chvilku si pokuka a potom ju dam do postielky a sama zaspinka. Takto sa to opakuje cely den aj v noci. No vcera to bol cely den len veeeelky rev,co som u nej neni zvyknuta. Sa zobudila ze je hladna a ked som jej dala prso tak spustila taky rev ze to asi poculi vsetci susedia 😀 Dala som jej dudel a ten tahala o 106 takze hladna bola ale prso ne. Potom som ju dala dopostielky a zaspala na hodku a zasa rev. Zasa skuska prsa lave prave a strasny rev... No a potom asi uz bola riadne hladna tak sa prisala najedla zaspinkala a bol klud. A takto sa to opakovalo do vecera. V noci sa napapala bez placu a rano zasa ten isty cirkus. Vobec neviem co to je. Prsia mam naliate, nezjedla som nic z coho by mohlo malu naduvat, aj kaka aj poprdkava. Aj usta ma ciste ze nema zabu. Tak ja neviem co to ma znamenat 😝

slady
14. jan 2013

@salome123 no my mame presne to iste, o upratovani ani reci, ignoracia a stokrat dokola to iste opakovat, nahanacky po byte rano s oblecenim a vecer zase s pyzamom jaaaaaaj ja nie som proti jednej dvom po riti ale ked mi mamka "radila" ze ved mu naloz na prdel tak jej vravim moja keby som to tak riesila tak ho otlkam od rana do vecera a nevyriesi to nic. na co mi hned "poradi" ze ved mu naloz tak aby si to zapamatal, ale to zase ja nemozem, mne je to proti srsti dieta mlatit, hlavne ked viem, ze tak reaguje na novu situaciu, nedostatok pozornosti, ale nie z trucu ale ze sa jednoducho citi neisto, ja by som sa citila rovnako... tak si vravim ze TRPEZLIVOST a hadam to prejde, dufam. pestunku nepozeram, nemam telku.

slady
14. jan 2013

@alex1983 nedavala si jej pred tym nic z flasky?

alex1983
14. jan 2013

@slady praveze nie. aj vigantol jej davam len lyzickou. som myslela ze ked som starsiu kojila 21 mesiacov ma uz nic neprekvapi, ale prekvapilo 😝 Dufam len ze to prejde

zuzicka1982
14. jan 2013

@alex1983 ahoj,presne nas pripad. Tiez sa maly obcas rozreve ked dam prso, ale zacne plakat az ked citim, ze uz sa mi spusta mlieko. Prvych par sekund kym len dudluje a taha je v klude. Ked dam dudel tiez taha jak o dusu. Tak chvilku ponosim, kym sa ukludni, za chvilku zasa prilozim. Obcas to pomoze,obcas sa to zopakuje. Napdalo ma ze asi neni hladny a chcel len dudlovat. A ked mu uz tecie tak sa jeduje (a pritom nejedol aj 3 hodky) Pribera mi nadpriemerne,takze viem, ze nehladuje. Moc ma ale jeho spravanie neprekvapilo,lebo prvy syncek mi robil to iste 🙂 Mozno je to aj vas pripad 😉

alex1983
14. jan 2013

@zuzicka1982 som rada ze to neni len nas pripad a asi to nebude teda nic vazne. Som zvedava ako budeme bačovať dnes 😅

siposova
14. jan 2013

Ahojte baby tak ja sa k vám pridávam 🙂 moj malý sa narodil 13.novembra 🙂) zo začiatku som si myslela že to nezvladnem lebo stále len plakal a plakal a na prsníku bol skoro stále .... nechcel mi v noci spávať a ja som plakala zarovno nim pretože som nevedela čo mu je a ako mu mám pomocť 🙂 .... alee chcelo to asi čas ... zvykal si aj on aj ja ... cez den je dobručký chodievame aj na prechadzky a tam mi prespi 2-3 hodinky podla toho ako sa napapa pred tým ... a aj ked sme doma tak pekne spinkaa .... a ked pride čas spinkania (20:00 hod ) tak robi všetko len nespi ..usmieva sa na mna , ohlasuje ma :D pozerá telku :D :D :D niekedy nám uspávanie trvá aj 2 hodinky .... v postielke nespava viem ze je to zleeee ze sa naucil spavat pri mne ale ked som chcela mat klud ze aby neplakal tak som si ho dala pri seba dala prso do pusy a spinkal .... no teraz uz ho musim zase na rukach uspavat inak vrieska... s priatelom sa uz striedame pri uspavani ... a ked uz zaspí tak spinkaa 3-4 hodinky ....a ptoom sa budi na papanie ale to neplače len sa pomrvii dam papat a spinkááá..... neviem co mam robit pri tom uspavaniii ....

aknelka22
14. jan 2013

@siposova ahoj nase Zuzka se narodila taky 13.11. 🙂

petuska55
14. jan 2013

ahojte, tak drobec spinká do 13, v noci bol dobručký, zaspal o 22, vstal o 2,30 a o 6,30 a potom až o 10, takže sme pekne vyspinkaný. Inak mi už problém s kakaním nemáme, začala som papať slivky (celé tehotenstvo som ich jedla bo som mala hroznú zápchu), bud kompot alebo sušené, tak 4 ks denné a teda malý serká raz až dva krát denne bez problémov. Potrápia nás síce sem tam prdíky ale aj to sa pomaly zlepšuje. Len ja nemôžem ani rascu ani fenikel, to mu robí hrozne zle 😒
siposova - aj nám trvá večerné uspávanie niekedy 2 hodinky aj viac. Dúfam, že sa to zmení ked trošku podrastú, budú aj viac unavený a pojde to lepšie - hádam. 😉 Inak malý bol včera hore od 15,30 do 22 hod, medzi tým si prespal 2x pol hodinku, hrúza ale zas je potom unavený a pekne spinká v noci.

slady
14. jan 2013

@zuzicka1982 mozno ti ide prilis prudko mliecko, skus si pred kojenim trosku odstriekat.

zuzicka1982
14. jan 2013

@slady dakujem,vyskusame 🙂

ingeborgnicol
14. jan 2013

Zuzka aj ja si myslim ze mas nadprodukciu 🙂 aj moja to roila 🙂 a kusala ma aj dasienkami tebe to nerobi?

My mame dnes Den 🙂))Normalne je od 10.00 hore, isla spat vcera o 21.15, mali sme vianoce aj dnes mame.....len ked to urobila naposledy, bola potom nadalej hore az do 07.00 rano, tak mam strach aby to neurobila dnes zas, velmi sa bojim. Ale baby strasne Vam zavidi, strasne. To je ake pekne byt s dietatom cez den hore a ake jednoduche. kym stihneme vystriedat vsetky hracky, satky, babyvaky, hojdacky, hrazdy a deky je vecer, popritom prechadzka, perfektny den a je vecer. a v noci keby spala sa uz sesilim stestim 🙂))))to je uplne ine ako mamy my. teraz po tom dni, ked vidim ako to mate vy, vam strasne zavidim a velmi sa modlim aby sme to mali aj my. Normalne je kludne, obzera si ruky, tesi sa hrackam, je dokonca sama v postielke a nemusi byt na rukach a neplace. normalne ine dieta 🙂)) ale len kym si to zase nepretoci, co onazvykne do 24 hodin ☹

tinasc
14. jan 2013

@ivka228 mne malý bežne spáva do 6.00 niekedy do 6.30. nič nezvyčajné u nás 🙂

ivinka77
14. jan 2013

@siposova aj my sme 13.11 🙂

ivinka77
14. jan 2013

@aknelka22 nasa Viki tiez 🙂

ingeborgnicol
15. jan 2013

pozerali ste supermamu?

ingeborgnicol
15. jan 2013

babyyyyyyyyyyyyyyyyyy, my sme vcera zaspali sice neskvor. ale zaspali! O 22.20 bola tvrda! a zase je hore cez den a veli, velmi , velmi dobrucka! a kakali sme vcera aj dnes, no ja nechapem, niekto mi vymenil dieta. prosim modlite sa za nas aby si to zase nepretocila! 🙂)))

tinasc
15. jan 2013

@ingeborgnicol tak to máš super, držím palce, dnes môj drobec nič nespal dokopy 😠 tuším v tej mame bolo o zaspávaní nie? ak si pozerala daj info 🙂

ivka228
15. jan 2013

@ingeborgnicol to je uzasne. tesim sa s tebou a modlim sa, aby to uz takto zostalo. Aj moj je dnes dobrucky. On ked cez den spinka, tak je zlaty aj k veceru. Lezka tu pri mne a papa si rucicky. Tie mu v poslednom case velmi chutia.

ingeborgnicol
15. jan 2013

No boli tam typy na zaspavanie hned som ich vyskusala niektore platia. zapnut vysavac, alebo pohladkat medzi ocami az dole k nosu, dat plienku dietatu na hranie, pobuchat jemnucko po dupke, a este nieco musim si spomenut....aj k prevrateneu rezimu, ale to som zase nevidela ja, pretoze som mala vtedy telefonat....dobre vyvetrat. a na prsniku samozrejme, potom tam bola aj teoria ze nic a hotovo.

No a ja som tiez dnes nieco vyskusala. dala som ju do perinky a zaviazala som jej ruky. ona totiz mala velky proble ze si rukami smara pred tvarickou a tym sa sama zobudi. alebo tak, ze ona ma velmi silny ulakovy reflex a ked sa pohne, sama seba sa zlakne dvihne ruky a je hore a rozplace sa. tak som jej pred papkanim dala ruky do perinky, teda v prostriedku, aby som ju mohla odvazit.....a tak aj dopapkala, chvilku som ju pokyvala a zaspala. ale neviem ci na chvilku, alebo na cely vecer, este sama nikdy bez mojej didy nezaspala a este k tomu v svojej postielke.....to by boli uz fakt Vianoce 🙂

Ivka asi aj u nas je to tak a palceky ju velmi bavia, stale si ich cmula.
Tinasc, nie je relacia v archive?

ingeborgnicol
15. jan 2013

Jo a aby som neumrela stastim, tak dnes po mesiaci zase dokrmujeme zobudila som sa s prsiami splasnutymi ako balony a prazdne....dufam, ze zajtra to bude ine.....

ingeborgnicol
15. jan 2013

@tinasc jo a este okrem toho co som napisala este bolo o dojceni velmi dpbre. boli dva laktacky, ale dokopy nic ine co by nebolo na web stranke mamily 🙂

tinasc
15. jan 2013

@ingeborgnicol ja malého uspávam hladkaním po hlavičke a po nosíku to sa mu páči, on sa síce tiež riadne ľaká, balila som ho do perinky skoro doteraz ale budil sa mi na to, že mu je tam tesno a teplo... ja všetky finty na zaspávanie poznám ale nie vždy to funguje, u nás jeden deň tak a na druhý deň to už neplatí... aj u dcéry to tak bolo, všelijak sme zaspávali 🙂

slady
16. jan 2013

baby vase babatka uz sa smeju/hraju/reaguju na hracky?bo moja sa usmieva len pred kakanim a pri hrkalke stichne ale velmi ju este nezachytava ocami ke ds nou hybem, celkom nuda, uz by mohla byt trochu interaktivna 😀

salome123
16. jan 2013

@slady ahoj, aj ja som najskor nasadila prisnejsiu vychovu tym, ze som jej davala po zadku, ale nemalo to ziadny efekt, bola este zurivejsia a agresivnejsia. nakoniec sme prisli na ovela lepsi vychovny prostriedok: davame ju do KUTA!! to ona uplne neznasa a ked vystraja a pohrozime kutom,tak hned od toho opusti 🙂 skus to vyskusat. ja som si najskor myslela, ze tym ze je taka neposedna, ze tam neobstoji, ale bola som velmi prekvapena, ze poslusne v tom kute ostala dokym som po nu neprisla.

alyze
autor
16. jan 2013

@slady Ahoj, nasa malinka uz pekne reaguje a smejka sa 😀 a hrkalecku taku malu ( zatvaraci spendlik) si vie chytit a hrkaz s nou 😉 najlepsi je televizor, ten by kukala 😀
My mame sopliky a trosku kašleme a kýchame, co davat babatku, treba ist k lekarke ? ☹

slady
16. jan 2013

@alyze doktorka ti napíše mukosolvan a fenistil, skús najskôr zlapšiť svoju stravu, veľa ovocia a zeleniny, kúp si céčko a papaj ho VEĽA, skrátka ako keby si ty bola chorá, ono to prejde do mliečka a pomôže bábätku. ja keď som mala podozrenie, že malá má soplíky, švihla som si za lyžičku práškového céčka do veľkej fľaše s vodou a to som popíjala celý deň a keď som dopila tak znova. na kašlík je fajn aj pridať do kúpeľa materinu dúšku. malej pravidelne déčko ale to dávaš aj tak asi.

alyze
autor
16. jan 2013

@slady Dik za radu idem sa nadopovat 🙂

ivinka77
16. jan 2013

@slady ak sa chces pobavit, pozri, co nas ocko stvara s nasim babatkom... 🙂 http://www.facebook.com/photo.php?v=10151346632...