Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ixinka daqkujem pekne, to je najhorsie ze ja uz som kupila kopec vyronbkov do biodermy, teraz na radu koznej od adermy...uz mam tolko vyrobkov ze az...ono to na isty cas pomoze ale vzdysa to vrati...podla mna ma alergiu na nieco
@maruskamolny ja ten pupalkovy davam do kupela spolu so solou z mrtveho mora...nic ine nedavam na babatko....a ked bol problem, dala som tie bylinky...treba skusit no
@maruskamolny jaska, ze je dolezite najst pricinu, nasej robia zle umele farbiva, hned sa jej to ukaze na kozi...a na kozu co najmenej chemickeho sajrajtu...skus tie bylinky do kupela ako radia kocky, alebo ten saloos, ten je fakt super...
Je mi to blbe to tu rozoberat, ale este som sa s tym nestretla;(....a potrebujem poradit...syncek bol zlevulozeny v brusku actlacil si na pipika...cize ked sa narodil, mal ho kriveho...navyse lekarka nam povedala,ze ma vodicku vo vajkach, ktora by sa mala do roka vstrebat:(.....teraz nas posiela urologovi, aby ho skontroloval;(...strasne sa bojim:(...
prepacte za preklep...pisem na mobile🙂
@lucinda310 s tym som sa nestretla ani ja, viem odporucit iba jednu vec a aj to od temy - ak bude nahodou urolog navrhovat strhnutie predkozky len tak medzi recou tak nedavaj 🙂 to len na margo, pokial je v obraze tak take nieco navrhovat nebude, iba viem o tom ze stara skola ma take praktiky v oblube... moj ma problem so zuzenou predkozkou a balonkovanim cosa mu vyvinulo az okolo jedneho roka, ale neriesim to zatial , nema z toho ziadne zdravotne problemy a vraj je to dost caste, mame cas kym bude starsi a potom ho necham aby si to sam upravil cvicenim vo vani. Neboj, to sa vyrovna, moja sestra tak mala po porode krivu hlavu - ale uplne uplne, a potom sa jej vyrovnala, tak s bimbisom to bude to iste podla mna 🙂
@slady dakujem za povzbudenie🙂... hladam na nete, ale zial ziadna tema o nasom probleme:(....bojim sa, aby nas problem nemal nejaku pricinu:(...uvidime, co povie urolog...maly ho ma ako zlomeny..., tak dufam, ze bude vsetko o.k
@slady a strhnut predkozku by som urcite nedala, aj keby velmi chcel🙂
@lucinda310 jedine co som nasla je hypospadias ako pricina zahnutia a vraj je to celkom bezne (relativne) - to je ked mocova trubica neusti na konci penisu ale je posunuta na spodok, bud trosku alebo aj viac a to je vraj vacsinou sprevadzane zakrivenim, no to uz ty vies kde sa mu co konci 🙂 pokial to nie je prilis tak je to vraj v pohode http://www.cincinnatichildrens.org/health/h/hyp...
@ingeborgnicol dúfam, že to my využijeme, malý v noci tak zle spáva, asi to bude tými rukami, dnešná noc bola príšerná... takže vidím, že on ešte zaviazať potrebuje 🙂
@tinasc až pol hodinu? čo by som zato dala. Môj spí akurát kým idem na wecko. 🙂 My musíme ísť vonku, a potom pospí ešte chvíľu doma. Má 9 týždňov a doma mi viac ako 20 minút neprespal a to som skúšala asi všetko. Jedinký raz mi zaspal v kočiari pri otvorenom okne po hodinovom kočíkovaní po spálni. Ale to som bola strašne unavená po zlej noci, tak som nevládala ani vonku ísť. Ináč sa nám to nedarí.
@slavusal ja si doma stihnem porobit veci tak, že šupnem krpaňu do nosiča lebo tam mi zaspí zaručene, síce sa najskôr pol hodinu pučí a ja nesmiem zastať, ale po polhodine chodenia a upratovania zaspí a pospí aj tri hoďky, len mňa po troch hoďkách s nosičom na bruchu už láme, nehovoriac o tom, že vešať prádlo či drhnúť podlahu sa s ním veľmi nedá 😀
@slady no ja som tiež zvažovala nosič, lenže ja mám po dvoch pôrodoch 45 kíl, 🙂 tak to by som dlho asi nevládala.
Dievčatá, ako a kde si mám zmeniť, že mám UŽ dve deti 🙂 . Stále mi tam ukazuje, že 1 dieťa - čaká babätko. Som jak debil. Najlepší by bol presný popis krok za krokom. 🙂 🙂 🙂 Ďakujem všetkým, ktorí mi pomôžu.
klikni si hore na seba, tam máš potom zase hore takú záložku ze tehotenstvo a rodina a tam si to zmeníš. ja mám momentálne 48 :-P ale neboj, dokojíme a znáď to zase naberieme 😀
baby inak tot sa vám ešte nestalo: toť pred chvíľou som prebalila žabu a prečo by sa mi pri tom nevykadila DO RUKÁVA keď môže... škoda že neexistuje nejaká fekálne olympiáda lebo toto je zjavne vrodený talent... mimochodom, urobila to na bielu mikinu ako inak 🙄
Ahoj no aj my sme mali plny den. Vysledok? mala ma evidentne nocnu!
Ale sumariujem, aj my sme kupili dalsi kociarik, lebo my sme mali STOKKE, ale tyrkysovy, lebo mna skoro do konca nechali v tom ze cakame chlapceka 🙂)))) tak som chcela aj nieco cervene 🙂))))) pridavam fotto, bola tu teta ulitka a predala nam ulitku a zacali sme bezplienkovat. samorejme vsetko komplet do plienky...co vam budem.....slady, do rukava nemam co dostat, my nekakame 🙂
@adel22 Krasna muchotravka!
@alyze Pekna bugyna 🙂 nebojis sa tych koliesok? ja som mala pri synovi a teraz mam z nich strach, utekali kade tade 🙂 ale to bolo sto rokov pred opicami a dinosaury chodili este po svete 🙂
@slavusal ani ja si neviem zmenit, tiez vyzeram ako jednodetna 🙂
No a tu ulitku odporucam, my sme si vzali zavinovacku vecsiu a nie perinku. Prisla k nam doov a osobne ukazala, dala nam aj CD so sumom v brusku a publikaciu, a prezentacnu tasku a cena bola aj s donaskou 22 euro. Vysoko ju odporucam, baba ma profesionalnu uroven. 🙂www.ulitka.sk, niezeby som jej chcela reklamu robit, ale ked je nieco dobre...
@ingeborgnicol ja na tú ulitku už netrpezlivo čakám, tiež som objednala tú väčšiu ulitku, aby som ju mohla používať aj neskôr, takže je to dobré? a zavinieš ju tam rýchlo?
juj super. Mala zaspala nieco okolo 22:00 a budili sme ju rano o 07.30 lebo sme sli k lekarke. a na jedlo vstala iba raz o 03.30 🙂 a bohvie kolko by este pospala. ale je pravda, ze o hodinku dlhsie v tom zaspavala, metala sa, ebo ked bola dlhsie hore uz sa jej to nepacilo ani nahodou nedaj sa odradit. aj ked nebude chciet, to prejde. a pride ti k tomu knizka aj cd tak si to nastuduj a neurobis chybu 🙂)))neboj
no a vobec ju nezaviniem rychlo, ale asi na 7X he....lebo sa mi nikdy nepaci ako je zavinuta stale a pocit ze zle, tak opakujem, kym nie som spokojna ako ona to urobila.a vcera som ju dokonca na prvy krat tak zle zavinula, ze sa mi zacala vymotavat. no co treba sa naucit.
@ingeborgnicol Ahoj, nebojim 😀
Na zlý terén mame Hartan, stým som sa dnes brodila snehom a úplne v pohode 😉
Bugynku mame do auta, len tak na rýchlo, lebo ten druhy je dosť velky 😒 takže nemám strach s tých koliesok a je úplne super 🙂

@adel22 dakujem za rady 😉 no my robime kupel najprv v takom oleji co dala pediatricka, potom v dalsom co dala kozna...ono to trochu pomaha lenze ked sa z toho dostane potom sa znnovu objavi...treba fakt prist na t pricinu