Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
ja som zvedava, ze ako to ockovanie prezijeme... lebo v porodnici, ked jej pichali do tej paty, tak dosla sestricka, vzala ju a varovala ma, ze ju idu pichat do paty a ze mi ju donesie asi riadne urevanu a ked sa vratila, tak nasa sipkova ruzenka ani necekla...vraj to cele prespala 🙂
@adel22 hej to bolo este tbc, ja som nad tym akurat vcera rozmyslala ze ake je to uzasne ze uz deturence nebudu mat mega jazvy na ramienkach ako sme my vsetci mali, teda ja nie ale 90% mojich rovesnikov... chvalabohu ze niekoho tam hore osvietilo aspon ciastocne. a my sme sa so starsim uspesne vyhli aj tomu, heh, presne tak ako ty 🙂
@ivinka77 Tu v DE mi prisli v porodnici oznamit, ze rano by jej chceli zobrat krv z paty a ze by bolo dobre, aby som bola pri nej pocas, ze to je pre babo dobre🙂 tak som sla a pekne jej masirovali nozicku a pichli a nestihla ani zaplakat...ale zase si to vykompenzovala pri sone🙂 tam som ju utisit nevedela:/
moju nepichali do päty ale do palčeka na nohe a priniesli mi ju s palčekom zalepenym a som nechapala ako sa im podarilo tu mini naplast okolo toho malinkateho palčeka omotať 😀
ani ja nemam jazvu 😀 a malinkej brali krv z prsta na ručičke 😉 a vtedy teda plakala, tak uvidíme, ako to bude na tom očkovaní 😉
My ideme 5.2 a chcela som dať aj pichnúť náušničky, len neviem či to nie je nebezpečné 😒
vraj nezvyknu prepichnut usi aj ockovat naraz..lebo ak sa to zapali a telo babatko ma bojovat so zapalom a s tym koktejlikom vakcin, tak nic moc:(
Davate ockovat aj poroti rotavirusom?
@ivinka77 malý keď sa narodil, tak mal nízku glykémiu takže každý deň kontrolovali, odbery na bilirubín, lebo mal silnú žltačku, každý deň mal strašne veľa odberov krvi, domov sme išli dopichaní, päty, ruky mal úplne dopichané, čo mu len samé testy robili, chúďatko...
inak baby malý od rána ako sa zobudil ešte nespal 😕 netuším kde berie energiu...
ozaaaaaaaj baby... mam otazku...cim zapierate veci, ked sa vam male doserinkaju ? mne sa Viki asi 2 krat tak dosrala, ze az pod pazuchami to mala 🙂 sice som to hned namocila do vriacej vody, supla na to vanish na skvrny, potom oprala na 90tke, ale aj tak tam skvrny ostali ☹((
Ja som chlapa vyhodila kocikovat, lebo sme po nocnej po dlhej dobe, ani ulitka nezabrala, naopak, nechcela o nej ani pocut bola z nej tenzna 2 hodiny a potom sa uplne uz prebrala, zla a nepokojna. ja mam podozrenie ze ju bolelo brusko, lebo stale plakala. ako vy viete baby ze vase dietatko boli brusko? moja nema take ze je bordova tlaci pesticky a vrieska ako som to citala, ale v kuse place a ja neviem co jej je tak si len mysli ze brusko. a teda neviem ci si mam konrrolovat stravu.
@ivinka77 ja mam na to z DMka zlcove mydlo - ak s nim zaperies kaku hned za cerstvam v horucej vode tak super zmiznu flaky. a ak ti ostane zlte vyves to poprani von na slniecko, kludne aj teraz v zime ked bude slnecno, sice ti to zmrzne ale flaky zmiznu 🙂 to mydlo najdes v DM normalne v regali s pracimi pripravkami pod nazvom zlcove mydlo (gallsaife ci tak nejak po nemecky hehe), maju aj tekute ale to je na prd, obycajne funguje lepsie.
Baby, aj vysim babatkam praskaju kosti? teda aspon to tak znie, take pukanie....myslim si, ze je to normalne, kedze rastu...ale tak spytam sa pre istotu🙂
@ingeborgnicol moju viem ze boli ked skrca a kope nozkami oboma naraz a neutisi sa ani po kojeni ani po prebaleni a ani ked ju nosim na rukach. ale to je malokedy.
dakujem pekne. nasa to tak nerobi az, unas stale zaberie kojenie a nosenie na rukach.
a kakali sme do nocnicka 🙂))))
dakujem pekne. nasa to tak nerobi az, unas stale zaberie kojenie a nosenie na rukach.
a kakali sme do nocnicka 🙂))))
@alyze Nerozmyslam nad tym velmi, nasa doki povedala, ze je to na nas, ale aj nam povedala pravdu, ze tie injekcie su tak proti piatim druhom a celkovo ich je zo tridsat. A ked som citala clanky, tak vlastne ockovanie len zmierni priebeh, tak ci tak ho dietatko ma, ked to schyta....nieco ako ockovanie proti chripke.
babay a celkovo na ktore ockovania teraz v 3 mesiacach ste ochotne ist?

@slady Tak to jej dali este proti TBC, nie?
No my sme zatial odlozili ockovanie na 2roky.