icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

adel22
23. jan 2013

@slady Tak to jej dali este proti TBC, nie?
No my sme zatial odlozili ockovanie na 2roky.

ivinka77
23. jan 2013

ja som zvedava, ze ako to ockovanie prezijeme... lebo v porodnici, ked jej pichali do tej paty, tak dosla sestricka, vzala ju a varovala ma, ze ju idu pichat do paty a ze mi ju donesie asi riadne urevanu a ked sa vratila, tak nasa sipkova ruzenka ani necekla...vraj to cele prespala 🙂

slady
23. jan 2013

@adel22 hej to bolo este tbc, ja som nad tym akurat vcera rozmyslala ze ake je to uzasne ze uz deturence nebudu mat mega jazvy na ramienkach ako sme my vsetci mali, teda ja nie ale 90% mojich rovesnikov... chvalabohu ze niekoho tam hore osvietilo aspon ciastocne. a my sme sa so starsim uspesne vyhli aj tomu, heh, presne tak ako ty 🙂

adel22
23. jan 2013

@slady ani ja nemam jazvicku🙂

adel22
23. jan 2013

@ivinka77 Tu v DE mi prisli v porodnici oznamit, ze rano by jej chceli zobrat krv z paty a ze by bolo dobre, aby som bola pri nej pocas, ze to je pre babo dobre🙂 tak som sla a pekne jej masirovali nozicku a pichli a nestihla ani zaplakat...ale zase si to vykompenzovala pri sone🙂 tam som ju utisit nevedela:/

slady
23. jan 2013

moju nepichali do päty ale do palčeka na nohe a priniesli mi ju s palčekom zalepenym a som nechapala ako sa im podarilo tu mini naplast okolo toho malinkateho palčeka omotať 😀

alyze
autor
24. jan 2013

ani ja nemam jazvu 😀 a malinkej brali krv z prsta na ručičke 😉 a vtedy teda plakala, tak uvidíme, ako to bude na tom očkovaní 😉
My ideme 5.2 a chcela som dať aj pichnúť náušničky, len neviem či to nie je nebezpečné 😒

ivinka77
24. jan 2013

@alyze preco nebezpecne ???

adel22
24. jan 2013

vraj nezvyknu prepichnut usi aj ockovat naraz..lebo ak sa to zapali a telo babatko ma bojovat so zapalom a s tym koktejlikom vakcin, tak nic moc:(

janulka_s
24. jan 2013

Davate ockovat aj poroti rotavirusom?

alyze
autor
24. jan 2013

@ivinka77 čítala som že je v ušku veľa tých akupunkturných bodov, či ako sa to nazýva, tak aby neaky netrafila 😒

alyze
autor
24. jan 2013

@janulka_s ty dávaš ? ja ešte neviem 😒

ivinka77
24. jan 2013

@alyze jaaaj no ved ked mas taky strach, tak jej to nadavaj...ale ak to niekto rbi dlhe roky, tak myslim, ze vie, ako na to...aj ked... never say never... 🙂 no je to na tebe...

tinasc
24. jan 2013

@ivinka77 malý keď sa narodil, tak mal nízku glykémiu takže každý deň kontrolovali, odbery na bilirubín, lebo mal silnú žltačku, každý deň mal strašne veľa odberov krvi, domov sme išli dopichaní, päty, ruky mal úplne dopichané, čo mu len samé testy robili, chúďatko...
inak baby malý od rána ako sa zobudil ešte nespal 😕 netuším kde berie energiu...

slady
24. jan 2013

@janulka_s nedávam.

slady
24. jan 2013

@tinasc ja už odpadávam a moj starší lieta hore dole a chce sa ísť korčuľovať a cica sa mi tu rehoce na hracej podložke a o spánku ani chýru... a ja by som tak spala...

ivinka77
24. jan 2013

ozaaaaaaaj baby... mam otazku...cim zapierate veci, ked sa vam male doserinkaju ? mne sa Viki asi 2 krat tak dosrala, ze az pod pazuchami to mala 🙂 sice som to hned namocila do vriacej vody, supla na to vanish na skvrny, potom oprala na 90tke, ale aj tak tam skvrny ostali ☹((

ingeborgnicol
24. jan 2013

Ja som chlapa vyhodila kocikovat, lebo sme po nocnej po dlhej dobe, ani ulitka nezabrala, naopak, nechcela o nej ani pocut bola z nej tenzna 2 hodiny a potom sa uplne uz prebrala, zla a nepokojna. ja mam podozrenie ze ju bolelo brusko, lebo stale plakala. ako vy viete baby ze vase dietatko boli brusko? moja nema take ze je bordova tlaci pesticky a vrieska ako som to citala, ale v kuse place a ja neviem co jej je tak si len mysli ze brusko. a teda neviem ci si mam konrrolovat stravu.

adel22
24. jan 2013

@ivinka77 treba preprat so zlcovym mydlom a potom hod do pracky, akurt mi dnes svagrina vravela, ze tiez sa jej mala doto a ze vyskusala to mydlo a je to fuc, tak skus aj ty! Ale cim skorej, tym lepsie🙂 Kupis napr. v Dm

slady
24. jan 2013

@ivinka77 ja mam na to z DMka zlcove mydlo - ak s nim zaperies kaku hned za cerstvam v horucej vode tak super zmiznu flaky. a ak ti ostane zlte vyves to poprani von na slniecko, kludne aj teraz v zime ked bude slnecno, sice ti to zmrzne ale flaky zmiznu 🙂 to mydlo najdes v DM normalne v regali s pracimi pripravkami pod nazvom zlcove mydlo (gallsaife ci tak nejak po nemecky hehe), maju aj tekute ale to je na prd, obycajne funguje lepsie.

adel22
24. jan 2013

Baby, aj vysim babatkam praskaju kosti? teda aspon to tak znie, take pukanie....myslim si, ze je to normalne, kedze rastu...ale tak spytam sa pre istotu🙂

slady
24. jan 2013

@ingeborgnicol moju viem ze boli ked skrca a kope nozkami oboma naraz a neutisi sa ani po kojeni ani po prebaleni a ani ked ju nosim na rukach. ale to je malokedy.

ingeborgnicol
24. jan 2013

dakujem pekne. nasa to tak nerobi az, unas stale zaberie kojenie a nosenie na rukach.
a kakali sme do nocnicka 🙂))))

ingeborgnicol
24. jan 2013

dakujem pekne. nasa to tak nerobi az, unas stale zaberie kojenie a nosenie na rukach.
a kakali sme do nocnicka 🙂))))

ivinka77
24. jan 2013

@adel22
@slady dikeeeeeeeeeees baby...

tinasc
24. jan 2013

@slady juj ani nehovor, ako by som ja spala...

tinasc
24. jan 2013

@ivinka77 ja zaperiem mydlom na pranie, normálne vo vlažnej vode a potom dám oprať do práčky na 40 stupňov periem takéto vecičky...

tinasc
24. jan 2013

@adel22 mojemu teraz nepukajú kosti, ale mojej malej neskutočne praskalo v kostiach, doktorka hovorila, že je to normálne...

janulka_s
24. jan 2013

@alyze Nerozmyslam nad tym velmi, nasa doki povedala, ze je to na nas, ale aj nam povedala pravdu, ze tie injekcie su tak proti piatim druhom a celkovo ich je zo tridsat. A ked som citala clanky, tak vlastne ockovanie len zmierni priebeh, tak ci tak ho dietatko ma, ked to schyta....nieco ako ockovanie proti chripke.

ingeborgnicol
24. jan 2013

babay a celkovo na ktore ockovania teraz v 3 mesiacach ste ochotne ist?