Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Baby ja ked citam co pisete o spani,myslim ze citam sci fi.moja spi od 20.00.len je otazka ci zase na hodku a tahame nocnu,alebo slusne do 10tej rana.u nas iny kompromis nie je bohuzial.a keby mi spinkala ako vase cez den,tak na tuti taham nocne non stop 🙂
Maminky, potrebujem poradit. Ked som porodila, tak som mala dost mliecka v oboch prsnikoch..ale v jednom sa mi tvorilo menej mliecka....maly na nom aj menej cucal..az sme skoncili kojenim z jedneho prska...lenze sa mi zda, ze mu to nestaci..cuca si stale prsticky a placka...:(... ja viem..moja chyba..mala som odsavat ten prsnik:(.... teraz mi z neho nejde odsat, ale ked ho stlacim, tak este ide mliecko troska...chcela by som, aby sa mi tam zacalo tvorit viac mliecka...da sa to este?.... dakujem....za kazdu radu..pretoze chcem kojit nadalej:(
@lucinda310 lucinda a nemas nejaku latkacnu poradkynu?laktacia sa da obnovit teoreticky totiz aj z toho druheho prsnika. a aj z tohoto oslabeneho sa da. banalita, ale ide to, prikladat, prikladat a prikladat, ak by to neslo tak si treba pomoct so senovkou, alebo costi. Ak ti treba ciselko na laktacnu poradkynu dam ti rada a zavolas a opytas sa jej, ona ti presne povie co mas robit, ona je velmi v pohode. a na www.mamila.sk najdes aj odpoved na nejake otazky.
NO vystriedali sme sa s chlapom mala sa zobudila po pol hodine nocna jak oci.........zblaznit sa malo
@petuska55 urcite pusti...bude sa tesit... my uz s kolotocom trenujeme na plne pecky... 🙂 http://www.facebook.com/photo.php?v=10151346632...
@lucinda310 presne ako vravi nicol, prikladaj aj na prazdny prsnik, vzdy najskor na ten co malicko dava, nechaj ju nech poriadne pocucka co sa da, potom na ten plny a potom este nech trochu potaha ten prazdny ak bude chciet, ja mam tiez v jednom menej a jeden cas som ho mala ovela mensi aj ovela menej produkoval ako druhy, neodstavila som ho uplne ale odvtedy, kedze viem ze ma taketo sklony "zleniviet" tak vzdy vzdy davam z neho najskor a potom dopije z toho vacsieho a funguje nam to paradne, ten mensi este stale produkuje o nieco menej ale v porovnani s tym co to bolo sa mi to pekne vyrovnalo, ani rozdiel vo velkosti uz nie je tak vidiet, takze odporucam to robit tak, najskor davat z maleho co to da a potom z velkeho dorazit a medzi krmeniami kludne este prikladat na ten mensi hoc aj kazdu hodku.
@lucinda310 tiez radim prikladat a prikladat. kamoske neprislo po porode mliecko vobec,takze musela davat umele.ale napriek tomu stale prikladala a az po dvoch tyzdnoch jej mliecko prislo a teraz plne koji.cize sa netreba vzdavat po par dnoch podla mna,ale skusat dalej a casto. a byt hlavne v klude!podla mna sa to obnovi,len hlavne nebud z toho nervozna 😉
zaspala. normalne sa to bojim napisat 🙂)))))))))))))ale co uz....zivot za klasicku noc 🙂))))))))))))) Ivinka, aj ja mam uz 7 kil hore a nezozeriem len to co nevidim, ale ja to prikladam senovke. lebo len mesiac a pol ju berie, teraz sice kosti, ale od vtedy mi ide hore 🙂
ja sa zase snazim trochu pribrat, dojdite mi daco kaloricke navarit kocky ja nestiham 🙂
@ingeborgnicol tak sa tesim, ze nie som sama vyzrata... ale sak co, kaslat na kila, hlavn, ze deticky su zdrave a spokojne...
Slady ja ti poslem spokojne aj 20 tolko mam naviac. Nie po porode, ale po chorobe chce? kila myslim a nie chorobu 🙂)) Zase som preriekla, ja uz nebudem na temu zaspavania mojej dcerky nic pisat. do teraz som mala smenu samozrejme sa zobudila doteraz som ju uspavala na didke po leziacky. pred 5 minutkami vstala, oci velke a neskutocne sa na nas rehotala....neuveritelne...teraz ju isiel uspavat chlop na striedacku, cize do 7mej rano mame co robit 🙂
Ivka neboj sa neni si sama vyzrata, ale s kilami na mna nemas, ja si uz nemozem ani deko dovolit. Mam este o cislo vecsie oblecenie ako ked som bola tehulka a to uz som nebola chuda 🙂)))
@ingeborgnicol ja sa akurat bavkam s fotkami... a rozmyslam, ci spravit nalet na chladnicku sakraaaaa :(
Ivinka mas krasne baby. Hlavne Ti zavidim tu nudu. Ja som sa tak nudila pri prvo synovi. Bol presne taky ako Tvoje baby. Tak spal, sam sa hral, vobec som o nom nevedela okrem kojenia. a po roku sme zase nevedeli ako hoposadit na rit, bol zrazu taky hyperaktivny ze sme chodili do 12tich k psychoske s nim :_)
ja so prave urobila nalet: zaprazena polievka 1 pohar, pernik s marmeladou 2 kus a aj to so strasnym sebaovladanim, iank by padli asi 7 kuskov aspon 🙂 mala samozrejme este nespi pred chvilkou som ju donosila v manduce a teraz uspava chlap akurat ze mu ta zacala vrestat, tak asi idem vystriedat.......
@ingeborgnicol hej su zlatinka obe....zatial....inak ja uz som sa tiez vzdala ☹ 2 rozky s maslom, syrom, salamou + horalka☹ drzim palce pri tom uspavani sakra, porazilo by ma asi... ozaj... ta manduca sa da do kolko kg pouzivat?
prave zhanam na nete a kazda inak, ja mam teraz iba pozicanu od laktacky este ju skusan. kazda na nete je do inych kil...treba asi vediet co a kde kupovat...ja este neviem, zatial nosime v satke. ale ja musim ved aha ako travime noci....
najdes ho na nete ako nosic manduca, alebo ergo, alebo beca....alebo este pod kopcom inych nazvov podla znacky asi. Slady na to asi zajtra vysvetli ona sama ma doma ak som ju spravne pochopila. Ozaj Slady, ja som teraz nosila malicku ale pocuj, jej lingala hlavka ta kapucna bola ako keby naokrasu...satka jej pevne drzi hlavku privinutu na mne, da sa s tym nieco robit?
@ingeborgnicol ty koksooooo satka padik a manduca kilecko? To co sa uz zblaznili ? 😠
Inak dnes mam supis zazitok...kojila som v tescu v prezliekacich kabinkach 😉 😉 😉
@ingeborgnicol heh, tak to neviem, asi mas vacsie dieta ako ja 🙂 ja ojmu nosim v manduce v tej novorodeneckej vlozke este a ten zips na chrbatiku mam rozopnuty, tym padom je ten zadny panel dost dlhy a dociahne jej az do pol hlavicky v zadu, no a ja si ju vzdy tak popritahujem, ze hlavinka jej v tom celkom dobre drzi, tu kapucnu som nepouzila ani raz este, to je podla mna prakticke ked uz si drzi hlavku sama a vtedy ti zaspi, lebo vtedy uz si ju nepodoprie o ten hlavny panel manducy... neviem, ja ju nosim riadne popritahovanu, zaspinka vzdy a v pohode 🙂
Ja mam za sebou mnimoriadne zlu nocnu,do 07.10rana...cize teraz sladucko spi a zase si to cele prehodi a ja iste skoncim na psychiatrii.
Slady,tak uz viem kde je problem.aj ja som moju dala do vlozky,no ja som ten zips zazipsovala a teda hlava jej trcala cela.nemyslim ze sme vrecsie.mame 5,25kil a cca60cm
@ingeborgnicol booooze sak spi aj ty sakra ! ved takto odkvecnes za chvilku dokelu :(
@ingeborgnicol to ste take ako my, no to rozzipsuj a uvidis rozdiel 🙂

@petuska55 Tak to váš drobec tiež pekne spinká 😉 ta naša keď hodinku, alebo dve pospinká tak to je moc 😒 ale vie sa aj sama zabaviť, sem tam a ten kolotoč nad postieľku si ja teda neviem vynachváliť, keď nespinká, tak aspoň je dobručká 🙂