Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze no ja som sla do porodnice presne s tou vahou ako pred tehu...lebo do 5 mesiaca som grcala a schudla 7 kil a potom som tych 7 nabrala, takze som bola na nule a ked som odchadzala, tak som sa vytesovala, ze mi tam rovno 5 kil ostalo... lenzu uz je 6 navyse... kozmicky rychlo to narasta....ale tak zabijem sa, ked som furt hladna ? 😠
@lucinda310 treba skusat a vydrzat...mne ostalo lave prso uz po prvej dcerke mensie a teraz v tom trende len pokracujeme...asi je to normalne od prirody dane, ze z jednejho tecie lepsie ako z druheho ktovie...
Už druhý deň padá a padá ten šlaktrafený sneh, ani na prechádzku ísť sa nedá 😠
Ivka a kde davas vanicku? My sme zacali praktizovat 1a pol hodky hore a ten istycas nasledne vonku, lebo doma nespi. tak by malo byt tolko casu hore a potom tolko casu spat aspon, ale nasa spi len vonku, tak aby si zvykla na kolotoc, docitali sme sa v jednej publikacii a tetka ulitka radi....a tiez ideme skvor ukladat, doteraz sme ukladali o 19kupkanie a o 19.30 papkanie a spat. ale dnes zacneme o hodku skvor, myslim ze je uz prislis unavena a poto uz nevladze, ale to len uvidime, si len myslim a tam pisu.........
takze dnes uz bola dva krat vonku a pekne spinkala.
Dnes zabudla mat noc. Nocnu skoncila o 07.10 a o 09.30 uz mala dennu....zabudla mat noc....kurnik som hotova
Alyze my chodime aj keby cigancata z neba padali inak sa neda
Lucynda ja prikladam minimalne kazdych 90 minut, aby so mala mliecko ak mam problem aj viac....lebo ja to neam moc geneticky dane 🙂 kojim iba silou vole 🙂))
my sme boli s nosicom, kocik by som neutlacila 🙂
@ingeborgnicol ja by som tiez isla, ale ked tu je tolko snehu a na dedine kaslu na ohrnanie chodnikov a tlacit perd sebou kopec snehu to si odpustim 😀
ivinka77 - zlatá malá pri kolotoči, skusila som a malému sa to páči, tak budeme praktizovať 🙂 inak zlato bácha s tou ceruzkou. A babule máš krásne.
No drobec má zas soplík, porazí ma, neviem prečo, odsávam 3 krát denne a dávam Libenar, zajtra ideme von /skoro týžden sme boli doma), dnes sme spali hodku pri otvorenom okne.
inak u nas v BA zas cely den brutal lejak :( bleeeeeeeeeee ☹
to je deeeeeees baby... zjedla som 3 rozky, 20 deka tresky, nakojila som a mam pocit hladu, jak keby som naposledy jedla pred tyzdnom.... pomoooooc 😠
Vyslo,par krat sa prebrala,ale hajame od 19tej,len neviem do kedy.slady a to s manducou si bola?a to ako ju do toho obliekas!ze cizmy a tak?mne hned teraz chlap hovori.smyknes sa a zabijes decko.samozrejme:)on vsetko vidi cierne 🙂
Ahojte maminy, poradite mi? Mam prve babo tak este niektore veci tak dobre neovladam. Aky by mal byt idealny harmonogram babatka? Hlavne co sa tyka nocnehi spanku? Vopred dakujem
@ingeborgnicol ked sa vratime z prechadzky, tak vanicku nechavam na chodbe. Len mu zoberiem deku, odopnem fusak a rozopnem overal a pekne spinka. Aj vcera sme takto pospali s polu s hodinovou vychadzkou vyse troch hodin. Jemu sa v tej vanicke velmi dobre spinka. Inak moj zvykne byt hore max. 2,5 hodky a potom je uz taky unaveny, ze zaspi v sekunde ked ho polozim napriklad do kocika. Ale bezne mame dvojhodinovy kolotoc aj na papanie aj na spanie s vynimkou poobednajsieho dlhsieho spanku. Vecer chodime spavat okolo 20:30 - 21:00. Podla toho ako nam to vychadza a aky je unaveny.
@alis434 My v noci spinkame cca od deviatej do druhej - tretej na prve kojenie a potom vacsinou este zaspi na dalsie 3-4 hodinky. Dnes vstal o pol 7 a hned po papani sa tak dokakal, ze uz bolo po dalsom spanku. Akurat si brutalne zaspinil svoje nove pyzamko. Takze sme sli rovno do sprchy. A teraz uz opat spinka svoju rannu pol hodinku.
@lucinda310 ja mám v druhom prsníku tiež len zopár kvapiek za deň, ale stále prikladám a používam ho skôr ako cumlíček, kedže normálny cumeľ vypľúva. 🙂 Ale stále ho prikladám a beriem tiež senovku a pijem čajík z benediktu.Včera sme boli na poradni a malý mi krásne za tri týždne pribral 670 gramy, čo je oproti minulému mesiacu veľký pokrok. Takže len prikladaj aj napriek tomu, že tam nič nemáš a ono sa to rozťahá. Držím palce. Ja tak fungujem už 8 týždňov a je to v poriadku. Ale určite neprestaň prikladať. 🙂
Božeee, keby ste vedeli aký je drobček chorý. Nikdy by som nepovedala, že také malé bábo môže byť tak zahlienené. Len odsávam z nošteka a odsávam. V hrdle mu bublá hlien, no katastrofa. Nemôžem ho dať ani ľahnúť lebo sa hneď dusí. ☹ S prvým synom som toto nezažila, prvýkrát bol chorý ked mal niečo po roku. Tak mi je toho malého tak ľúto. Mám pocit, že ani plakať nevládze.
A k tomu priberaniu - ja priberám tiež veľmi pekne, ale narozdiel od niektorých z Vás ja som na to taká hrdá. Mne nejakých 8 kíl navyše urobí veeeeeeľmi dobre. 🙂 Momentálne sa cítim ako sexbomba. Aj manžel vraví,že taká pribratá som nebola ani v tehotenstve - samozrejme okrem bruška. Celkom sa aj teším. Svokra ma pochválila, že konečne nevyzerám ako vyžla 🙂 . Poteší, nie? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . To priberanie bude určite tou senovkou.
@ingeborgnicol mam taku hroznu obrovsku staru bundu v ktorej vyzeram ako bezdak, malu obliekam nasledovne: body, overal, potom taky ten hruby chlpatkovy overal, ciapku a na to kapucnu z toho overalu a tak ju dam do manducy a potom si dam to vreco na seba zasipsujem dotoho aj ju, len hlava jej trci. uz som sa par krat smykla ale nespadla som, davam bacha, s wilkom som raz tak spadla ale nic sa nestalo, to padas tak opatrne ako ked si tehptna, netresnes rovno na brucho 😀
Ahojte...prepacte, ze sa vam sem pletiem, ale prisla som vas poziadat o radu, kedze asi mate s tymto viac skusenosti...chcela by som kupit nasmu drobcekovi umele mliecko (pre istou, nech mame doma)...bola som vcera v DM-ke a mali tam na vyber Nutrilon, Hami a Sunar..je vobec medzi nimi nejaky rozdiel, ci len v cene? Dakujem za kazdu radu

@ingeborgnicol dakujem velmi pekne...skusim ho stale prikladat navten prsnik..uvidime, ci sa to zlepsi🙂....