icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

lucinda310
29. jan 2013

@ingeborgnicol dakujem velmi pekne...skusim ho stale prikladat navten prsnik..uvidime, ci sa to zlepsi🙂....

alyze
autor
29. jan 2013

@ivinka77 Ja som síce nepribrala, ale ani neschudla ani kilo od pôrodu, ale je to moja chyba, lebo na nervičky čokoládka je úplne super 😝 🙂 takže tiež som bacula 😀

ivinka77
29. jan 2013

@alyze no ja som sla do porodnice presne s tou vahou ako pred tehu...lebo do 5 mesiaca som grcala a schudla 7 kil a potom som tych 7 nabrala, takze som bola na nule a ked som odchadzala, tak som sa vytesovala, ze mi tam rovno 5 kil ostalo... lenzu uz je 6 navyse... kozmicky rychlo to narasta....ale tak zabijem sa, ked som furt hladna ? 😠

ivinka77
29. jan 2013

@lucinda310 treba skusat a vydrzat...mne ostalo lave prso uz po prvej dcerke mensie a teraz v tom trende len pokracujeme...asi je to normalne od prirody dane, ze z jednejho tecie lepsie ako z druheho ktovie...

alyze
autor
29. jan 2013

Už druhý deň padá a padá ten šlaktrafený sneh, ani na prechádzku ísť sa nedá 😠

ivka228
29. jan 2013

@alyze my sme boli aj ked snezilo. Poriadne som ho zababusila a sli sme. A teraz mi pekne spinka vo vanicke. Bez vychadzky by uz bol davno hore.

ingeborgnicol
29. jan 2013

Ivka a kde davas vanicku? My sme zacali praktizovat 1a pol hodky hore a ten istycas nasledne vonku, lebo doma nespi. tak by malo byt tolko casu hore a potom tolko casu spat aspon, ale nasa spi len vonku, tak aby si zvykla na kolotoc, docitali sme sa v jednej publikacii a tetka ulitka radi....a tiez ideme skvor ukladat, doteraz sme ukladali o 19kupkanie a o 19.30 papkanie a spat. ale dnes zacneme o hodku skvor, myslim ze je uz prislis unavena a poto uz nevladze, ale to len uvidime, si len myslim a tam pisu.........
takze dnes uz bola dva krat vonku a pekne spinkala.
Dnes zabudla mat noc. Nocnu skoncila o 07.10 a o 09.30 uz mala dennu....zabudla mat noc....kurnik som hotova

Alyze my chodime aj keby cigancata z neba padali inak sa neda

Lucynda ja prikladam minimalne kazdych 90 minut, aby so mala mliecko ak mam problem aj viac....lebo ja to neam moc geneticky dane 🙂 kojim iba silou vole 🙂))

slady
29. jan 2013

my sme boli s nosicom, kocik by som neutlacila 🙂

alyze
autor
29. jan 2013

@ingeborgnicol ja by som tiez isla, ale ked tu je tolko snehu a na dedine kaslu na ohrnanie chodnikov a tlacit perd sebou kopec snehu to si odpustim 😀

slady
29. jan 2013

@alyze sanky nemas? do fusaku a na sanky 🙂

petuska55
29. jan 2013

ivinka77 - zlatá malá pri kolotoči, skusila som a malému sa to páči, tak budeme praktizovať 🙂 inak zlato bácha s tou ceruzkou. A babule máš krásne.
No drobec má zas soplík, porazí ma, neviem prečo, odsávam 3 krát denne a dávam Libenar, zajtra ideme von /skoro týžden sme boli doma), dnes sme spali hodku pri otvorenom okne.

alyze
autor
29. jan 2013

@slady ešte nie sakra, planovali sme kupiť až na rok 😀

slady
29. jan 2013

@alyze chyba! vezmi dake stare od rodicov 🙂

ivinka77
29. jan 2013

@petuska55 vidis...supis...tak mas o zabavu postarane... 🙂 super !!! a dakujem... su to zlaticka, strasne dobrucke a bezproblemove 🙂

ivinka77
29. jan 2013

inak u nas v BA zas cely den brutal lejak :( bleeeeeeeeeee ☹

ivinka77
29. jan 2013

to je deeeeeees baby... zjedla som 3 rozky, 20 deka tresky, nakojila som a mam pocit hladu, jak keby som naposledy jedla pred tyzdnom.... pomoooooc 😠

ingeborgnicol
29. jan 2013

Vyslo,par krat sa prebrala,ale hajame od 19tej,len neviem do kedy.slady a to s manducou si bola?a to ako ju do toho obliekas!ze cizmy a tak?mne hned teraz chlap hovori.smyknes sa a zabijes decko.samozrejme:)on vsetko vidi cierne 🙂

alis434
29. jan 2013

Ahojte maminy, poradite mi? Mam prve babo tak este niektore veci tak dobre neovladam. Aky by mal byt idealny harmonogram babatka? Hlavne co sa tyka nocnehi spanku? Vopred dakujem

ivka228
30. jan 2013

@ingeborgnicol ked sa vratime z prechadzky, tak vanicku nechavam na chodbe. Len mu zoberiem deku, odopnem fusak a rozopnem overal a pekne spinka. Aj vcera sme takto pospali s polu s hodinovou vychadzkou vyse troch hodin. Jemu sa v tej vanicke velmi dobre spinka. Inak moj zvykne byt hore max. 2,5 hodky a potom je uz taky unaveny, ze zaspi v sekunde ked ho polozim napriklad do kocika. Ale bezne mame dvojhodinovy kolotoc aj na papanie aj na spanie s vynimkou poobednajsieho dlhsieho spanku. Vecer chodime spavat okolo 20:30 - 21:00. Podla toho ako nam to vychadza a aky je unaveny.

ivka228
30. jan 2013

@alis434 My v noci spinkame cca od deviatej do druhej - tretej na prve kojenie a potom vacsinou este zaspi na dalsie 3-4 hodinky. Dnes vstal o pol 7 a hned po papani sa tak dokakal, ze uz bolo po dalsom spanku. Akurat si brutalne zaspinil svoje nove pyzamko. Takze sme sli rovno do sprchy. A teraz uz opat spinka svoju rannu pol hodinku.

slavusal
30. jan 2013

@lucinda310 ja mám v druhom prsníku tiež len zopár kvapiek za deň, ale stále prikladám a používam ho skôr ako cumlíček, kedže normálny cumeľ vypľúva. 🙂 Ale stále ho prikladám a beriem tiež senovku a pijem čajík z benediktu.Včera sme boli na poradni a malý mi krásne za tri týždne pribral 670 gramy, čo je oproti minulému mesiacu veľký pokrok. Takže len prikladaj aj napriek tomu, že tam nič nemáš a ono sa to rozťahá. Držím palce. Ja tak fungujem už 8 týždňov a je to v poriadku. Ale určite neprestaň prikladať. 🙂

slavusal
30. jan 2013

Božeee, keby ste vedeli aký je drobček chorý. Nikdy by som nepovedala, že také malé bábo môže byť tak zahlienené. Len odsávam z nošteka a odsávam. V hrdle mu bublá hlien, no katastrofa. Nemôžem ho dať ani ľahnúť lebo sa hneď dusí. ☹ S prvým synom som toto nezažila, prvýkrát bol chorý ked mal niečo po roku. Tak mi je toho malého tak ľúto. Mám pocit, že ani plakať nevládze.

slavusal
30. jan 2013

A k tomu priberaniu - ja priberám tiež veľmi pekne, ale narozdiel od niektorých z Vás ja som na to taká hrdá. Mne nejakých 8 kíl navyše urobí veeeeeeľmi dobre. 🙂 Momentálne sa cítim ako sexbomba. Aj manžel vraví,že taká pribratá som nebola ani v tehotenstve - samozrejme okrem bruška. Celkom sa aj teším. Svokra ma pochválila, že konečne nevyzerám ako vyžla 🙂 . Poteší, nie? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . To priberanie bude určite tou senovkou.

slady
30. jan 2013

@ivinka77 to mas za to silne mliecko 😀 ja som len smedna vzdy pri kojeni 🙂

slady
30. jan 2013

@ingeborgnicol mam taku hroznu obrovsku staru bundu v ktorej vyzeram ako bezdak, malu obliekam nasledovne: body, overal, potom taky ten hruby chlpatkovy overal, ciapku a na to kapucnu z toho overalu a tak ju dam do manducy a potom si dam to vreco na seba zasipsujem dotoho aj ju, len hlava jej trci. uz som sa par krat smykla ale nespadla som, davam bacha, s wilkom som raz tak spadla ale nic sa nestalo, to padas tak opatrne ako ked si tehptna, netresnes rovno na brucho 😀

ivinka77
30. jan 2013

@slady no dakujem pekne...sak za chvilu pojem asi aj klince ☹
@slavusal lenze ja ziadnu senovku nejem a aj tak brutalne priberam ☹

Inak dnes mame poradnu, tak som strasne zvedava na miery tej nasej spachtosky valibucky 🙂

slady
30. jan 2013

@slavusal no do kelu, musim si aj ja ist daku senovku nakosit 🙂

inviav
30. jan 2013

Ahojte...prepacte, ze sa vam sem pletiem, ale prisla som vas poziadat o radu, kedze asi mate s tymto viac skusenosti...chcela by som kupit nasmu drobcekovi umele mliecko (pre istou, nech mame doma)...bola som vcera v DM-ke a mali tam na vyber Nutrilon, Hami a Sunar..je vobec medzi nimi nejaky rozdiel, ci len v cene? Dakujem za kazdu radu

alyze
autor
30. jan 2013

@inviav nekupuj ziadne umele mlieko pre istotu 😉 ja som tak kupila tiez a bolo mi na nic a koncila mu zaruka, nemysli ani na to ze nebudes mat mlieko, ked ho budes potrebovat, tak sa lahko kupi 😉

inviav
30. jan 2013

@alyze ked myslis, tak teda nekupim..ja som sa len toho bala, ze ked bude treba, tak aby bolo doma a babatko nahodou nezostalo hladne...byvame totizto na dedine a ta otvaracia doba obchodu je tu vselijaka a do mesta je to 30km 😒 kazdopadne dakujem za radu 🙂