Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
ahoj ja kojim aj tak mam doma nutrilon.pre istotu.
ako pise @ivinka77 presne, ja som stratila odsavacku po malom a muz ma lamal na novu ale nedala som sa s tym ze nebude tentoraz treba, isla som do porodnice s tym ze budem kojit a kojim doteraz aj ked starsieho som od troch tyzdnov dokrmovala a odsavala a nekojila 🙂 a to um mam doma le preto lebo ma muz zlomil, tiez vraj preistotu, stavila som sa s nim ze ho po roku vyhodim a zatial to vyzera ze vyhram 🙂
ahojte..aj my mame nutrilon doma pre istotu 🙂. Raz asi pred troma tyzdnami som odbehla do obchodu so synom 13r. kupit topanky a malickeho 1m, som nechala nakrmeneho doma s tatkom. Maly sa po polhodke prebudil a zacal plakat a tatko nevedel utisit, tak ho napadlo, ze je hladny. Urobil nutrilon a pokusal sa dat malemu. Len nas maly nevie pit s flasky a ani nechce cumlik. Ked som prisla, skoro som sa rozplakala pri pohlade na nich ako sa snazia. Ale aj tak bola najlepsia mamkina cicuska. A sladko zaspal. 🙂. A nutrilon moze vyhodit, lebo otvoreny vydrzi len 4 tyzdne.
@ingeborgnicol precitala som si vsetky spravy na strankach spätne a velmi ta lutujem... babatko ti dava riadne zabrat. Snad sa to bude zlepsovat, lebo skoncis na psychiatrii. Drzim velmi palce. A riadny vekovy rozdiel mas medzi detmi. 🙂. Skoro ako ja. Ja trosku mensi.
@mata884 Fakt? aky mas velky rozdiel? my mame velky preto, lebo sme skvor nemohli, nedalo sa, mam druheho chlopika a ten nemohol mat, boli sme aj na nepodarenom IVF behali sme po lekaroch a stavali aj na hlave 7 rokov, no sli sme sa zblaznit. Ja som dokonca aj na voziku ostala po IVF a velmi chora, potom sa to zlepsilo az ked som teraz otehootnela 🙂)) ale nakoniec som rada, ne tento rozdiel vyhovuje. Necitim sa staro, ale syna mam uz samostaneho, mam milion casu, lebo ho nedeli medzi deti a vychutnavam si, kedze toto babatinko bolo vysnene. Akurat sme mali kopec problemov, lezala som skoro cele tehu na udrziavani, nakoniec sa narodila mesiac predcasne a cisarskym. Ja so skoro pri porode zomrela, ale ozivili ma a pomohli trandsfuzie a ozivenie, lebo som uz skoro vykrvacala a malicku porezali na hlavicke....cele zle.Niekolko dni po porode som ju kvoli tomu vsetkemu ani nemala a nerozbihalo sa mi tym padom mliecko, lebo som mala silny pooperacny zapal a silne infuzie na horucky a bolesti. A nakoniec kojime aj my. Na zaciatku sme dokrmovali nutrilonom a j dnes ho mam doma ak by neco....lekari mi vraveli ze neexistuje po tom vsetko kojit aj to tak vyzeralo, najprv vobec, potom s klobucikmi, nakoniec aj bez nic, najprv s dokrmami a teraz aj bez nich, pomohla nam vyborna laktacna poradkyna. Cize ak kojime y, musite uz vsetky! 🙂))))))))))))) TOlko k nasmu vekovemu rozdielu 🙂 a vy?
@ingeborgnicol ja mam rozdiel skoro 14 rokov. No riadne si si vsetko vytrpela. Dost na jedneho cloveka :(. Ale odmenou je malicka. Len keby si nemanila dni a noci. Ale aj to prejde. Mamka mozno zosedivie, ale bude potom dobre. 🙂 . Hlavne ked chlap pomaha.
ahojte, tak dnes je tu des počasie, total depresívne a na spanie. Prší, tak sme boli len na balkone vyše hodky - aspon niečo. Teraz spinká tu pri mne a večer kúpeme, to bude zas des a vreskot 😅, idem si ho aj prevážiť, nech viem či pekne priberá.
ingeborgnicol - no tak to si si fakt vytrpela, ale zas stálo to zato. 😉
Zajtra ide staršia dcérka na prehliadku k doktorke a aj štepit ju idú, moje dúfam že to zmákne, ide babka, bo mne býva zle. V marci dám malého zasťepit, bo teraz nechcem vo februári ked je tolko tej chrípky.
No aby si si nemyslela, to som sa nestazovala 🙂 to som napisala co sme si preili, ze nsa uz nocne nejake neznicia, hoci niekedy si mam chut to hodit. ale baby zsae aby som neplakala. presla som podla tej studie na uspavanie o 18.30 a vcera zabralo a spinkala dnes do 10.00 (bodaj by nie, ked bola po nocnej 🙂))) iba par krat sa zobudila na papanie a do 21vej spala nekludne ale to uz preslo potom zakazdym dosla didu a bola ticho spala dalej 🙂
@ivka228 gratulujem ku klbikom! to uz druha kontrola?
@ingeborgnicol ano, uz druha a posledna. 🙂 Uz je pred nami len to ockovanie, ale neviem ci ho neposunu, lebo v Kosiciach uz vypukla chripkova epidemia a vtedy sa neockuje. Musim zajtra zavolat doktorke.
@ingeborgnicol pocuj a ty kedy dospavas tie nocne? Kolko hodin ti vlastne mala necha pospat cez den?
@slady napise IP. Len odbehavam teraz. Varim pratam zehlim periem, ci sa na to nevyse..m 🙂)) chlap isiel s malickou kocikovat, ja som bola doobeda. co len bez neho budem od marca robit....
@ivka228 juj ved to, ze ja nedospavam, mne uz uplne rozhodila biorytmus. Moje telo nevie ci bude nocna ci denna, ci bude spat a uz ma z toho uplny chaos a je take unavene ze ani spat nevie. Vcera napriklad ona spala od 19.OO no ja som sla spat az o 23.00 a o 02.30 som ju kojila a bola uz do rana hore lebo som nevedela zaspat, az o 08.00 som s nou zaspala do 10tej. Ona totiz doma cez den vobec nespinka! iba vonku v kociari, tak ju chodime po kazdej hodine a pol kocikovat minimalne as na hodinu a pol raz ja a raz chlap.
no ja som tiez z KE a neposunuli nam ockovanie. Nam ho lekarka totiz ani neobjednala mala by som jej zajtra zavolat, aby som nemala pruser. ze som nieco zanedbala, aj keby som ho odmietla. a na klbiky by sme tiez mali ist, dobre ze pses, ved mame rovnako stare deti 🙂 ked ja tak neznasam lekarov 🙂
@ivka228 no a chcela osm tym napisat ze nedospavam. lebo po prve cez den neviem spat a po druhe musim ked je s kociaro vonka raz denne s chlapom tu hodku a pol rychlo upratat navarit a nieco upiect a tak 🙂 a popisat s vai ako teraz 🙂a popijam si cajik nohy prevesene mnam
@ingeborgnicol a kdeze ide muzicek ?
@mata884 pracuje v zahranici a ide na par mesiacov a potom ude par tyzdnov doma a zas pojde do zahranicia, cely rok v prdeli....teraz ostal s nami doma, lebo sme mali na male ale uz sa nemam na co vyhovorit ked zacne mala spavat som v pohodke 🙂
@alyze my sme mavali koliku kazdy vecer ktora zacala vzdy okolo jedenastej az do druhej tretej rano,no nastastie to uz preslo ale asi sa tak naucila bo este mi nikdy nezaspala skor ako o jednej v noci,dovtedy ma kopu energie a vyskiera sa tu na nas, no potom spi az do deviatej vkuse, napapa sa a spi este tri hodiny a nejak by som jej to rada posunula ale zatial sa nedari
@ingeborgnicol uff tak klobuk dolu pre tebou... toto vsetko co ty by som ja asi neprezila... sakra...
babyyyyy ake miery maju vasi drobci ???

@alis434 ahoj, no snazit sa vytvorit nejaky rezim je faj a casom to aj bude fungovat 😉 my sa uz druhy tyzden uspavame od osmej vecer a vzdy zaspinka okolo deviatej az desiate 😉 kazde dve hodinky v noci kojim, uz je tak naucena, ja ju nebudim, sama sa zobudi. rano okolo piatej az siestej sme uz hore, ale niekedy este za hodinku zaspinka a niekedy nie 😀 a cez den okolo dvanestej spinka hodinku a po kupeli okolo siestej tiez tak hodku 🙂 ale nieje to pravidlo 😀