icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
1. feb 2013

@ivinka77 vsetko naj teda 🙂 tu je tiez krasne, vcera som prvy krat vyvesila plienky na balkon a uschli!!! neznasam radiatory... 😠

ivinka77
1. feb 2013

@ivka228
@slady dakujeeeem baby, ste zlate... inak slady ja to tiez neznasam...z vonku to pradlo uplne inak voni, ked vyschne...milujem to...bohuzial to to praktizujem vacsinou len u nasich na vychode , lebo tu v BA ten vzduch stoji za prd 🙂

ingeborgnicol
1. feb 2013

@ivinka77 tak vsetko ajlepsie! Ja som mala narodky tusim predvcerom, alebo kedy, presne 29teho januara 🙂)) a dakuje za zelanie bez nocnych, dnes na mna v tescu prisla taka unava ze som si myslela ze polozim kosilk na zem a lahnem si vedla neho 🙂ale preslo chvalabohu. a pooludni pojde chlap kocikovat, a ked odide na 100% ma prejde spanok a pojdem pratat ako sa pznam,

ingeborgnicol
1. feb 2013

Ivka ja mam prechadzku cislo jedna uz za sebou nesutocne dobre sa kocikujem o 15tej ide chlap a este stale svieti slniecko. Kamienky ma netoto, iba haldy snehu ak su, So stokke som ich totiz ani nepresla, museli sme bravat teraz trojkolku....a kam chodis kocikovat?

ingeborgnicol
1. feb 2013

@slady my sme kupili susicku a mam svety pokoj. ale v lete iste budem vesat vonku aj ja boznujem tu vonu. ja som ani v zime nedavala na radiatory, ale vzdy iba na susiak, z radiatorov mi smrdia a su presusene fuj, no idem varit

ivinka77
1. feb 2013

@ingeborgnicol jeej dakujem, tak aj tebe vsetko NAJ !!! a naozaj len to naj nech uz pride....uz si si uzila viac ako dost !!!

petuska55
1. feb 2013

ivinka77 - pripájam sa ku gratuláciam- všetko NAJlepšie prajem.
My dneska pohodička deň, celkom je zlatučký,cez obed spal hodku na balkone, tak som sa aj ja prevetrala, kedže musím sem tam pokočíkovať aby sa nezobudil. Aj tu svieti slniečko, akurát vonku sa zle chod s kočíkom bo samá kaluž a lad 😖 , tak sme bol na balkone radšej.

alyze
autor
1. feb 2013

@ivinka77 Aj ja sa pripájam ku gratulacii 🙂

alyze
autor
1. feb 2013

dnes nás prídu pozrieť kolegynky z práce 😉 " očká a chlebíčky nachystané" 😀

siposova
1. feb 2013

no čo baby ako sa mate ? detičky ako ??? no moj malý je úplnee úžasný 🙂 aj ked niekedy ma hneva ale vždy mu to odpustim a halvne rano ked je už o pol 7 hore a ja nervy ze by som este spala ale ked sa na mna usmeje tak ma vsetko prejde 🙂) cez den si vyžaduje vela pozornosti musime sa mu stale venovat rozpravat mu , spievat 🙂 už zistil aj že maaa ručičky a nožičky tak si ich obzera a mrmle si stale 🙂) vecer ked maaa ist spinkat tak sme sa zozaciatku peken anucili na prsniku zaspat (samozrejme somnou v posteli ) a teraz ked sa aj napapa tak oči ma jak sova vypulene musim ho zobrať na ruky a tak supať potom ho polozim a spii :( soms toho an nervy lebo uz ma 6kg a nevladzem na chrbet ... a neviem ho nijako od toho odnaucit ...

tinasc
1. feb 2013

@slady ja kanavit tiež flákam, ale teraz od troch mesiacov ho už nebudeme brať 🙂

tinasc
1. feb 2013

@ingeborgnicol my máme tri mesiace zajtra 🙂

tinasc
1. feb 2013

@ivinka77 dodatočne všetko najlepšie k narodeninám 🙂 veru počasie dnes bolo ukážkové, ja už chcem aby ostalo takto 🙂

tinasc
1. feb 2013

@ingeborgnicol aj tebe dodatočne všetko najlepšie 🙂

ivinka77
1. feb 2013

@petuska55
@tinasc
@alyze
dakujeeeeem baby, ste velmi zlate... inak normalne tak rozmyslam, ze polovica zivota v kybli sakra... a to sa mi zda, akoby som mala 18 len vcera 🙂 strasne to letiiiiiiiiiiii

tinasc
1. feb 2013

@ivinka77 no veru letí to... ja som mala 35 pred polrokom 😀

ingeborgnicol
1. feb 2013

Vy ste pipiny,to co davate,jaka polovica zivota!?to ja aby som si uz kopala jamu na hrob a prikladala hlinu na hrud aby som si zvykla...siposova vitaj,ja malu inak ani neviem uspat iba ako ty.tinka dakujem za gratulaciu.baby a mam otazku.kolko krat a v akom case a akjo dlho vam chodia deti vonku?teda okrem ivky,o tej vieme ze malu tyra cely den na balkone 🙂🙂🙂neboij to je len slepa zavist,co ja by som zato dala keby som mohla aj ja na tak dlho.lenze ta moja potvora by potom rok nespala he

tinuska1112
1. feb 2013

Ahojte baby, dlho som tu nebola, resp. občas vás prečítam, ale tak idem sa aj ja trošku ,, pochváliť". Naša princezná papá Nutrilon, ináč to nešlo ☹ . Papáme od narodenia zatiaľ stále rovnakú dávku, 90 ml cca každé 3 hodinky. Priberáme na dolnej hranici normy, približne 600 g za mesiac. Teraz máme nejakých 4790 g, meriame 60 cm. Taká malá špagetka je z našej Elly 😝 . No a už sme stihli aj ležať v nemocnici.. ☹ Maličká odmietala papať, mala zvýšené teplotky a bola strašne spavá.. tak nás neminuli infúzie, lebo už bola dehydrovaná.. A ešte k tomu sa jej na pokožke urobili tri malé čierne bodky, jedna bola väčšia asi ako materské znamienko.. nikto z lekárov nevedel prísť na to, z čoho to je, akurát vedeli, že ide o drobné nekrózky pokožky. Nakoniec sme to rozlúskli, išlo o reakciu na kontakt s hypermangánom.. normálne jej to popálilo pokožku. Hypermangán som jej dávala do kúpeľa cca 5-6 zrniečok, na odporúčanie pediatričky, nakoľko mala na tváričke a na hlavičke vyrážky... Muselo mi ostať vo vani nerozpustené zrniečko a takto pokožka zareagovala.. uff.. našťastie jej už tie bodky odpadli a má to pekne zahojené.. vo štvrtok nás prepustili, ale dnes má zase zvýšené teplotky, cca 37,7 aj papá menšie dávky... tak dúfam, že ide len o nejakú virózku a prejde to samé, aby sme zase nemuseli ísť k lekárke.. 😖 . Výsledky z krvi aj výterov mala všetky OK, tak hádam to nebude nič vážne.. už by som to nechcela zažiť pozerať sa na môjho drobčeka s infúziou v ručke. Tak už len aby sme začali lepšie priberať a bude všetko OK. Koliky nás prešli, mali sme hrozné skoro 2 mesiace a už aj pekne zaspávame o 19,30 úplne bez problémov po okúpkaní a napapaní.. aspon to je pozitívne.. 😖 . toľko v skratke o nás.. budem vás naďalej čítať, občas určite aj niečo napíšem 😀

ivkasendy
1. feb 2013

@tinuska1112 och, take male babatenko si s infuziou ani neviem predstavit ☹ verim, ze uz ste si vsetkym zlym presli a odteraz to uz bude len radost z toho ako Ellka krasne napreduje 🙂

ivinka77
2. feb 2013

ano inge... ja tyranka som ju dnes vytyrala 4 hodky a 50 minut doobedu na balkone a 3 hodky poobede v kociku 🙂 inak chystam sa niekedy na jar k sesterke do KE, tak ich mozme potyrat spolu 🙂 hehe
inak ja to nechapem, v noci v postielke pohodicka, cez den ani bohovi...a v kociku a na balkone 3-4 hodky minimalne bez pohnutia...normalne ju az chodim kukat, ci dycha 🙂

ivinka77
2. feb 2013

@tinasc ja uz mam 36 🙂 len mi to tu nejako na prd ukazuje 🙂

alyze
autor
2. feb 2013

@tinuska1112 Nech ste zdravucke, mala si to perne 😒 a neboj mala sa rozpapa 🙂

tinasc
2. feb 2013

@tinuska1112 juj malinká, nech ste už len zdravučké 🙂 inak aj môj papá od narodenia stále 90 ml Nutrilonu viac ani za svet a to je pritom valibuk 🙂 ale priberá, takže je to asi ok 🙂

tinasc
2. feb 2013

@ivinka77 teeeda aj ja by som chcela 4 hodiny bez pohnutia... mne spí pri otvorenom okne aj 2,5 hod ale to ho musím ísť minimálne každú pol hodinu ísť pohojdať v kočíku 🙂
hej včera ti ukazovalo ešte 35 😉

ingeborgnicol
2. feb 2013

@tinuska1112 juj to ste si presli, musela si sa velmi natrapit cloveec naoozaj. neviem si predstavit tolko trapenia. drzim palceky!

ivka ta to tak🙂 ja som teraz tyrala dceru hodinu v hojdacke, ona nas zase v noci🙂a ked prides tesim sa na teba si pozvana potzrame ich spolu....

ivinka77
2. feb 2013

@tinasc no ano, je to supis......len by som bola rada, keby sme dosli do stadia, ze by tolko prespala cez den konecne aj v postielke...ale nestazujem si...

ivinka77
2. feb 2013

@ingeborgnicol este ze mame aspon tieto vydobytky modernej doby...hojdacky, lehatka, vibrovatka... 🙂 a ked nic, tak kocik je vzdy zaruceny recept, ze ???

adel22
2. feb 2013

@aliatko nedavam vobec🙂

ingeborgnicol
2. feb 2013

No dobre a ked sme uz pri to, kolko Vase deti denne prespia doma? a ako ich davate spat? tak ako vecer na spanie, ci inak?

Nasa mala dnes vyhybku. Zase bola ulozena od 19tej, ale o 3/4 hodku sa zobudila uspala som ju na didke a spala dalsiu pol hodku, ale ja so si potom kychla a bola hore ....do 01.00, ale potom sme rezignovali a ja som ju na radu tusim Ivinky alebo kto to pisal nechala plakat asi 10 minut a dala na didu. potom sa prebrala a urobila som to iste este raz. a zabralo, spinkala do rana. zeby toto bolo riesenie? ale nasa nocna tym padom skoncila o 13.00. ale vydrzat ten plac bolo nad moje sily skoro.

alyze
autor
2. feb 2013

@ingeborgnicol Naša vstáva okolo 06:00 potom si podriema okolo 09:00 do 10:00 od 12:00 do 13:00 a 18:00 do 19:00 potom origos večerne spanie je okolo 22:00 ale nie vždy je to tak he 😀 tiež mávame riadne výhybky, ale cez deň dlhšie ako hodinku nevie spinkať 😒