icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
23. dec 2012

ahojte mamičky, prajem Šťastné a veselé prežitie vianočných sviatkov, veľa darčekov a pohody v kruhu rodinky, veď ten najväčší darček sme už dostali 😉 🙂

adel22
23. dec 2012

Baby, ja mam take dobre babatko..cele dni len spi, ked nespi tak kuka tichucko a v noci spinka tiez🙂 Musim si zaklopat🙂

adel22
23. dec 2012
tinasc
23. dec 2012

krásne prežitie vianočných sviatkov, veľa lásky a pohody v kruhu rodinky 🙂

janulka_s
24. dec 2012

Babulky, krasne sviatky vsetkym a vela radosti s nasimi drobcami!

slavusal
24. dec 2012

Aj my prajeme Vám všetkým krásne prežitie Vianočných sviatkov, veľa mliečka, málo plaču a radosti po celý rok. 🙂

ingeborgnicol
24. dec 2012

Tete nazor laktaciek je nie ze nenakojis s klobucikmi, ale ze kojenie ma z dlhodobej perspektivy kratsie trvanie ako bez klobucikov 🙂 Ale ja ti zelam aby vam drzalo co najviac. My sme sa museli vzdat klobucikov po 3 tyzdnoch, lebo sa uz cez ne poriadne neprisavala. ale zacala sa chvalabohu prisavat na prsniky tak sme sa kobucikov poto zbavili.

babulky, ja mam smutnu spravu, uz sme otravovali aj laktacku z oci na rano mi odislo mlieko ☹ Normalne som sa rano zobudila bez mliecka a cez den tiez o nicom, prazdne kozy a mala hladna, źacali sme dokrmovat, ale robime dalej co sa da. len teraz to vyzera ze odislo nadobro..nechapem ako a preco, ale vie ze sme robili naozaj aj nemozne.

ingeborgnicol
24. dec 2012
ingeborgnicol
24. dec 2012

Adel mas krasne babatinko, pristan ti. Kojis ci mate umele mliecko? babulky co mate uele mliecko ako casto a kolko davate babatinkam papkat, poradite my, ked v noci nahodou uz vobec nebudem mat kolklo jej mam dat? a ako casto a cez den?

tinasc
24. dec 2012

@ingeborgnicol my sme tiež už na umelej výžive, ja dávam drobcovi každé tri hodiny 90 ml vody a 3 odmerky Nutrilonu, v noci podľa toho ako sa mi zobudí... podľa jeho veku by mohol aj 120 ml a 4 odmerky, ale toľko mi nevypije... držím palce, no s tým kojením sme si aj my vytrpeli, naplakala som sa ako ešte nikdy, myslela som si, že tohto drobca budem kojiť čo najdlhšie, ale nedalo sa... tak veľa síl 🙂

sestricka1
25. dec 2012

@ingeborgnicol Joj, s tym mlieckom ma to mrzi, budeme drzat palceky..nemame to lahke s tymi mlieckami, tiez som neraz slzu vyronila...ja teda zatial kojim, iked citim ze nemam MM vzdy vecer.a niekedy rano, tak dokrmujem tak po 30- 40 UM si este vypije, nebola som s laktackou dlho, ale pisala som jej, ci to robim dobre ..tak cakam na odpoved

adel22
25. dec 2012

@ingeborgnicol Zatial dojcim uspesne🙂 Dakujem!

janulka_s
25. dec 2012

@ingeborgnicol Juj, to ako? Fakt, ze z nicoho nic? Drzim palce, nech sa rozbehne!!!

ingeborgnicol
25. dec 2012

baby ja etim kojit tak len skopirujem 🙂
Prsia ani spolovicky nie su take pln co pred tym a to mi zvysili senovku a benedikt na maximalnu davku. ale noc a aj den ukojim v pohode ale na radu laktacky dokrmujem teraz popoludni po dvoch kojeniach a nie po jednom, aby som mala rovnomerne rozlozene jedenie pre nu. potom ak by sa mliecko vratilo tak by to malo byt v pohode ak sa nevrati tak ostaneme pri tom rezime co teraz. aj tak, 2, 3 prikrmenia denne a cely den aj noc inak ba kojit je este vyborne. Ja som sa moc nemohla najest na sedry vecer, jedli sme na etapy, malinka bola hore, ale potom sme ju dali do novej hojdacky a ihned zaspala. a spala od 19tej vecer do rana do 7mej ))))Takze aj ona nam dala vianocy darcek )))))))))) teraz na striedacku spi cely den tak som zvedava aka zase bude noc. ale budim ju na jedenia pravidelne. aby zase v noci nemala den. aj pred chvikou sm ju vzbudila a ona mi zaspala na prsku, cize spi dalej....te Buh otom v noci )))dokopy dnes bola velmi malo hore..... ja musim prsniky striedat, nemam tolko v jednom cez den, na noc a dopoludnia to staci. ak by som mohla kojit kazde tri hodky tak by sa mi nazbieralo -) aj v kazdom osobitne.Boze ja z toho kojenia skoncim na psychiatrii ))) A vy ako, striedate prska? Az dnes som skusala spinkat s malinkou dopoludnia tri hodinky v postielke tak som mala az strach ci ju nezacapnem )) Lebo nas otecko je nachladeny. tak sme mali cele letisko pre seba a jeho sme vyhodili do obyvacky .🙂ako sa vasmumliecku a detickam dari, ako ste zvladli sviatky?Zelam ich uspesne zvladnutie 🙂

ingeborgnicol
25. dec 2012

@sestricka1 myslim e ti t schvali my robime to iste dokrmujem ak dokrmujem 30ml na cievku a schvalila mi to resektive odporucila 🙂

ingeborgnicol
25. dec 2012

@tinasc to mi je velmi lutovelmi, viem si predstavit ako ti bolo.nara to prislo ci postupne?ako si vlastne na to prisla? obec uz nemas mliecko?nemuseli ti ho zastaovat?

ingeborgnicol
25. dec 2012

@janulka_s dakujem, ja velmi dufam

slady
25. dec 2012

baby dodatocne stastne a vesele!! moja krpana si povedala ze ide mat prave teraz "growth spurt" a kedze ja som 23 - 24 behala ako s nasolenym zadkom a upratovala a varila atd tak toho mlieka bolo tiez pomenej, takze sme sa ako naschval cez vianoce kojili kazdu hodinku a mala vkuse hore 😀 ale zvladli sme to a dnes uz bolo dobre a mliecka zase dost. a dnes sme dostali konecne tu manducu a som z nej nadsena aj Zorke sa v nej velmi paci tesim sa z nej riadne 🙂 dnes sme mali na navsteve celu rodinu takze blazninec ale mala bola vzorova a aj Wilko sa pekne hral so sesternicou ale akosi podostaval prilis vela hraciek a nevedel co skor od dobroty, budem musiet zacat starych rodicov krotit lebo mame hovadin namraky a sama cina... idem sa pridat k Zorke do postele, teraz spime spolu, ked spinka sama mava mi studene rucky a spolu je nam obom pekne teplucko. dobru noc a krasny zvysok sviatkov prajem!

tinasc
25. dec 2012

@ingeborgnicol ono to bolo postupne, najviac tomu pomohlo, že malý nechcel sať, tak som musela odsávať a tak som mu dávala, ale mliečka bolo čím ďalej tým menej ☹ teraz ešte niečo vytlačím, ale je to len pár kvapiek... no mala som to naplánované inak...
to ti malá spala perfektne v noci.. som zvedavá, kedy sa to stane mne... 🙂

ingeborgnicol
26. dec 2012

@tinasc moja me zakrikli. zase po starom. vcera som uspavala od 19tej do 05.00 rano. som uplne hotova, aj ona musi byt, pretoze vbec medzitym nezaspala. 10 hodin hore je strasne vela na take babetko. uz uvazujem ze vyhladam odbornu pomoc, alebo sa s niekym aspon poradim, minimalne s latkackou.ked aj prehodime tu den a no tak len na dva tri dni a v poslednej dobe ani to nie. necudo ze nemam potom mlieko ved som hotova. S tym tvojim mlicko mi je to luto, ale asi sa to naozaj niekedy neda a nie jekazdemu sudene ☹

Slady nech sa ti aj nadalej so Zorkou dobre spinka.

janulka_s
26. dec 2012

@slady Slady a mas aj novorodenecku vlozku v tej Manduce? Taku tu speci, ci staci ta co tam je? My sme mali pozicanu, ako skvela vec, ale kym mala nedrzi hlavicku, tak cakam, potom kupujem.

janulka_s
26. dec 2012

@adel22 dobre si pamatam, ze ty davas babycalm? A to nejako preventivne? Mala ma suprove prdiky, ale pri niektorych sa tolko napuci az ocervenie...

tinasc
26. dec 2012

@ingeborgnicol ufff to ti nespala od večera do 5.00 do rána? a nezaspala? veď musela byť unavená... no tak to sa ti potom nečudujem, že mliečko odišlo... dúfam, že sa vám to čoskoro napraví... držím palce 🙂

ingeborgnicol
26. dec 2012

tinasc este mi celkom neodislo, ATIAL SOM DLA NAPRIKLAD DNES LEN JEDEN DOKRM A ZACHVILKU DAM DRUHY, MOZO AJ PRI DVOCH OSTANEME. ALE TAKTO MI ODIDE CELKOM NA 100%. SOM STRASNE UNAVENA.naozaj. a zase pokrcujeme, cely den som ju budila na jedlo ale prebrala sa az vecer a teraz buntosi, predpokladam, ze zase do rana. ona cez de dospi, ale ja mam povinnosti musim byt hore. cize nevidim to dobre. a nezspaa vcera celu noc. ani na chvilku, ve mikrospanky miniaturne.

slady
27. dec 2012

@janulka_s ja pouzivam s tou co tam je original a staci nam to, malej sa v nej dost paci, vcera sme sa tak nosili dva krat po byte po dvoch hodinkach, neviem ako dlho sa to v tomto veku moze...

janulka_s
27. dec 2012

Baby, odsavate poctivo? Ja uz niekolko dni nie, nestiham pri malej. Ak odsavate, tak pravidelne?

adel22
27. dec 2012

@janulka_s Nie nie, my sme okrem materskeho mliecka nepili este nic ine, ziadne kapky a ani nic podobne...
Mamina popija caj fen., aniz a kmin, sem- tam si dam taky sirup tiez z tychto bylin a olej z trescej pecene....a kazdy druhy den sa snazim vypit pol litra cerstvej stavy z mkvicky, repy a kapusty🙂 a zatial nas brusko nebolelo musim zaklopat...dokonca aj po vianocnej kapustnici bolo vsetko ok, ale priznam sa, ze svokra vari kapustnicu bez kapusty cize mozno to bolo aj tym, teraz som u mojich rodicov a tu stavu nemam moznost pit, tak som zvedava, ze ako na tom budeme p tyzdni bez stavy...ci to bude stale ok...Vela zdravicka prajem!

adel22
27. dec 2012

baby, mna trapia zapareniny....:(
Pouzivam latkove plienky, zadocek umyvam vo vode namocenymi takymi papierovymi servitkami. Kupeme 2x do tyzdna vo vode s troskou morskej soli a pupalkovym olejom a na ritku natriem weledu- lenze, ta sa dostava do zahybov a odtial potom nechce ist prec pri kupani....no a zacala sa tam malinkej normalne supat kozicka....citala som, ze ten pupalkovy olej/kuchynsky/ dobre regeneruje pokozku a je celkovo dobry na pokozku...tak som zacala natierat aj do zahybov aj okolo konecnika, lebo tam s ami zda, ze uz to ide az tak do ziveho troska...velmi mierne, len take vacsie zacervenanie...sa bojim, ze o chvilku tam bude uz krv....snad ten olej zacina zaberat...lebo ja nechcem pouzivat nejake kremy...aj tu weledu len tak sporadicky...skusala som aj vazelinu a sem-tam omocim ritulu a cikuluu v repiku....este nejake napady?dakujem

ingeborgnicol
27. dec 2012

Nasa mala dnes uz naozaj excelovala. Bola hore od 19.30 do 07.00 rano s 20 minutovou prestavkou na minispanok. Minimalne sa zastrelim. Dnes vecer ked dostane mala den, prie laktacka s nou nieco poskusat, nevieme jej to nijak raz zmenit nazad.neviete niekto poradit?

slady
27. dec 2012

@adel22 aj nam sa zaparuje, no mam podozrenie ze z papierovych, lebo ich este pouzivame na noc, vcera sme prvy krat spali bez papiera a trochu sa to zlepsilo, nam to veru islo trosku aj do ziveho no uz sa to vdakabohu zahojilo, pouzivam ten sudocrem. inak prebalujem kazdu hodinku hned ako si cvrkne, kupem tiez len dva krat tyzdenne a po kazdej vymene plienky umyvam ritulu vo vode a s mydlom - takym "neskodnym".