icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
27. dec 2012

@ingeborgnicol och tak to máš teda ťažké, škoda, že si cez deň nemôžeš pospať... tak to je jasné, že takto sa nedá, musíš byť vyčerpaná... snáď sa jej to čoskoro napraví a začne spávať v noci...

alex1983
27. dec 2012

caute baby, mozno ste to uz preberali ale nestiham Vas citat... Dnes som bola s malou na nozickach a mam balit nasiroko. Pri prvej som poctivo balila ale pri druhej sa mi moc do toho nechce 😝 Vy balite?

daniella8
27. dec 2012

Aj nam dr povedal balit naširoko a pri prvej dcerke tiež a nebalila som a nebudem ani teraz moj znami je ortoped a on tvrdi že už netreba balit takže ja nebalim

ingeborgnicol
27. dec 2012

Tinasc no boli sme hotovi, poradila nam laktacka aspon nosenie v satke a pospanie si na prsniku a zabralo to. Dnes vecer nam dve hodky spala v satke a teaz na prsniku dalsie dve uz sa prebera tak uvidime co dalej, ale aspon polka noci si pospinkala a nenervacila od unavy. Mala take cervene opuchnute ocicka uz,normalne mi do placu uz bolo, ako sa tu cele noci umarala od unavy a nevedela zaspat.aj takto ma pretoceny rezim, ale aspson sme prisli na to ako si aspon chvilocku pospinka.vdaka bohu laktacne poradkyne su skvela vec. A viete co?tie maximalne davky homeopatik mi zaberaju asi a vratilo sa mi mliecko.dokonca som dnes odsala jednu davku rano,ked mala mala noc a zatial nemala ani dokrm dnes🙂som stastny clovek🙂

Co sa tyka zaparenin baby neviem poradit.ja kupem kvoli rezimu denne v ten isty cas a pouzivame pampers plienky a utierame po kazdom prebaleni pampers utierkami. Ked sa pokakame tak natriem ritku sudocremom a mame krasny zadocek. Tak to odporucam aj dalej, lebo pri synovi som mala problem pri latkovych plienkach a pri papierovych preslo.

ingeborgnicol
27. dec 2012

@alex1983 nam radila tiez,ale ze preventivne. A priznam sa ze preto nebalim. Ak by mala problem tak ano.ale preventivne ju trapit nebudem.nosim ju nasiroko v satke a to asi staci si myslim.ale urob akomuznas za vhodne🙂

slady
28. dec 2012

@alex1983 nebalim, davam latkove a nosim, tak to mam ako prevenciu a ked dam sem tam papierovu tak postolky uz nedavam.

kaculiatko88
28. dec 2012

Ahojte žienky ...
moja dcéra cez deň spí veľmi málo a krátko cca od 10 do 30 minút. Večer je neskutočné protivná, nechce zaspať. Robí mi to už týždeň. Väščinou ju nechám vyplakať. Ale vyspí 6 - 8 hodín v kuse.
Vaše ratolesti už dvíhajú hlavú a sú vnímavé??

tinasc
28. dec 2012

@alex1983 zaujímavé je, že pri dcére sa ešte naširoko balilo a nebolo to dobré museli sme baliť dlho, teraz pri synovi som nebalila vôbec a kontrola dopadla dobre... doktorky som sa pýtala a teraz sa už vraj nebalí naširoko, iba ak kontrola ukáže že treba...

tinasc
28. dec 2012

@kaculiatko88 my spíme v noci celkom dobre, len sa budí každé tri hodinky na jedenie 🙂 vnímavý je veľmi, na brušku vysoko drží hlavičku 🙂

kaculiatko88
28. dec 2012

@tinasc ona len neviem podľa mňa zaspať večer. Vystrája aj 2 hodiny ale keď zaspí tak ťahá spánok 6 - 8 hodín v kuse bez jedenia. 😉

slavusal
28. dec 2012

Ani my nebalíme na široko. Po sviatkoch ideme na ultrazvuk,tak uvidíme, čo nám povie lekár. Pri synovi pred rokmi som balila - dve plátené plienočky a poštolkové a po kontrole už lekár nekázal. No teraz sa to mení rýchlosťou blesku všetko. Čo bolo nutné včera, dnes už neplatí. 🙂 a naopak.
Náš drobček doobedu málo čo pospí. Ak nezaspí do 11.00, tak ideme vonku asi na hodinku. Aj dnes sme boli ale trošku neskôr - až o 12.00 a ešte teraz mi doma spí. Vždy zaspí vonku a potom ešte doma asi dve hodky. Lenže nie každý deň sa dá ísť von, tak niekedy sa trápim. Ku večeru je vždy iný - niekedy spinká a niekedy nie. Ale hlavná vec, že mi spí v noci. Ja som strašný nervák, tak to by som asi dlho nevydržala ako niektoré z vás - byť celú noc hore. Klobúk dole. V noci sa mi zobudí asi 2 - 3 krát. Takže to je dobré. No už je hore. Tak držím Vám palce nech sa netrápite s tými našimi kuriatkami. 🙂

tinasc
28. dec 2012

@kaculiatko88 tak to je super, nech jej to vydrží 🙂 čo by som ja za to dala, keby takto potiahol... lebo aj nám to dlho trvá kým zaspí večer 🙂

ingeborgnicol
28. dec 2012

Kaculiatko aj moj dom by som dala za spanok vas🙂my sme aj vcera,teda dnes tahali do rana do siedmej na minutunzas. A aj nasa je protivna,ale to preto chudatko,lebo nevie zaspinkat zlatko moje.no co uz. Dnes sme rozhodnuti,ze ak bude v noci zas celu noc hore ako vzdy tak ideme o polnoci na prechadzku aby aspon chvilku pospala. Potom nieco ponosim v satke a zas nieco na prsnikoch.....tinasc neuveris, ale vracia sa mi mlieko,ta maximalna davka homeopatik zabrala asi a aj ten stres,asi si telicko zvyka, uz ze nespime🙂🙂🙂🙂🙂🙂uz som ani nedokrmovala,prvy krat po 7mich tyzdnoch,mame zase vianoce.......

janulka_s
28. dec 2012

@ingeborgnicol vyborne, len tak dalej...my mame asi rastovy spurt, lebo dnes je to o prikrmoch, a to posledny tyzden prikrmiky klesali ma minimum....kolko je to maximum homeopatik? Mozno budem musiet zvysit aj ja, ak to neprejde...

ingeborgnicol
28. dec 2012

@janulka_s a ako vies ze ide o rastovy spurt?v tomto mam mierny hokej. S cim prikrmujes, s umelym ci svojim?tak dufam, ze ti to cim skvor prejde!a podla toho ake homeopatika berie. Ja senovku a benedikt osobitne a oba 5*3denne.teda pät tabletiek tri krat denne.to je maximum. Bezne sa dava tri krat tri. A ked som rozbiehala mliecko pocas krizy som davala Pät krat tri denne,ale to nezaberalo.
Teraz na srandu mam nadprodukciu tak beriem naobed tri, lebo to nasa este spi, ma noc. Potom vecer si dam 5 a o polnoci dalsich 5. Lebo vtedy ma nasa den. Tebe by som odporucila 3*denne 5rano, na obed a vecer, alebo zvysit ked maximalne potrebujes dojcit.neviem aku ma potrebu tvoje dietatko. A ako podavas dokrm?iste si to uz pidala prepac, ale mne sa to pletie🙂 a este bacha ci je babatinko naozaj hladne, alebo len tenzne. Ja som si myslela ze je mala hladna a davala som jej dokrm a az laktacka prisla na to ze mala je doslova prezrata, lebo som uz mala nadbytok mlieka a dokrmovala som ju, lebo som si myslela ze je hlada nadalej...a ona bola len strasne zla, lebo je celu noc hore tak bolamstrasne ale strasne unavena a tenzna.....a ja som ju idiot krmila. Vtedy sa babatinko na chvilku ukludni tak som bola na tuti presvedcena ze to bol hlad.ale to len posledny tyzden. Pred tym som realne nemala mliecko.

janulka_s
29. dec 2012

@ingeborgnicol Ahoj, jasne, tiez si vsetko nepamatam. Prikrmujem aj odsatym svojim, ak stiham, co momentalne ani velmi nie, lebo navstevy a upratat treba, ale malinka je stale zakvacena na mne...a aj Nutrilonom.

Ako ste s laktackou na to prisli, ze mas prebytok mlieka? Ako mne sa zda, ze ho mam viac ako som mala, ale tiez mam pocit, ze je mala vecer riadne hladna a nenaje sa tolko z mojho. Do takej 15-17h je to v pohode, to je iba na mojom, ale potom to pride a zda sa mi, ze to certenie je o hladovke. Moja v noci spi, celkom v pohode, budi sa kazde 3-4hodinky, len cez den malo spinka, ak tak, tak bud vonku trosku pospi, alebo potom na mne. Velmi sa jej v postielke nepaci, smejeme sa, ze tam mame spendliky.

Keby tak clovek presne vedel, co tie deticky kricia, ked kricia, ze co im presne je, ci hlad, smad, teplo, zima, pritulit, polaskat.....

kaculiatko88
29. dec 2012

Ahojte ...
malá princezná je chorá. Máme husté hlieny tak pred každým papaním odsávame nos a na večer už máme kúpený Musocolvan.

tinasc
29. dec 2012

@ingeborgnicol tak to je super, len tak ďalej s kojením, ja by som tiež neviem čo za to dala, keby som mohla kojiť... ale to už je za nami ☹ a prečo si s malou nemôžeš cez deň pospať?

tinasc
29. dec 2012

@kaculiatko88 skoré uzdravenie malinkej

ingeborgnicol
29. dec 2012

Kaculiatko skore uzdravenie prajeme.

Tinka, no ja cez den neviem spat a zeru ma mrle ze si aspon nieco mozem porobit. Vcerajsiu noc som napriklad ani sekundu nespala prisaham. Nosila som ju v satke a na prsniku som s nou lezkala a nosika ju. Ona sa sice vyspala aspon vecsiu polku noci, no ja nie. A potom uz bola hore az do 11tej predpoludnim, si to troska posunula.tak ju moj chlap vzal na prechadzku kociarom a nech si ja pospim. No dve a pol hodky boli vonku,ja som sice lezala ani nahodou som nezaspala. Teaz vyzeram ako nocna mura.......no ja uvidim do kedy a ak budem mat mliecko🙂

Janulka, opisujes presne to, co som mala ja ked som mala naozaj realne nedostatok mlieka a jusela som vecer prikrmovat. Presne to co ty pises. Ale ja som nemala co odsavat lebo ak som odsala nevytvorilo sa mi na kojenie musela som dat nutrilon. Presne tak ako ty. Teaz to je ine. Teaz ked pije, tak az silno prehlta pocut ze jej ide mliecko, a nepotrebuje sa na nom metat, na tom prsniku ale pekne sa necha odtiahnut a poriadne si hned odgrgne. Potom mi vracia a zacne ckat. Takze viem, ze je prejedena. Pred tym mi bola doslovne hladna ako aj dnes nadanom, kedze celu noc bola na prsniku vsetko vycucala. Tak sa na nom potom hadze, taha bradavku a robi taky lud. To je preto ze ma nedostatocny tok mliecka a je hladna. Uvidime do kedy ja budem mat toto mliecko, to mam iba pri tej senovke v maximalnych davkach. Ale funguje aspon zatial. A ja si hovorim kazdy den kojenia naviac je pre mna plus🙂

canim26
29. dec 2012

Ahoj maminky ,tak sa pridavam k vam ,nas pokladik sa narodil 29.novembra 😉 mate tu niektora skusenost s dilataciou obliciek???

ingeborgnicol
29. dec 2012

@kaculiatko88 prosim ta, ty ked nechas malicku vyplakat sa ti potom ukludni?lebo moju necham len chvilocku kym odbehnem na toaletu a pol dna ju davam dokopy......

sestricka52
29. dec 2012

dievcence, prosim vAS mali vase deti problem s bedrovymi klbikmi? doktor mi povedal, ze mala ma jeden klbik menej vyvinuty a musim ju balit na siroko. ma v nej menej vyvynute reflexi, ale pohybuje s nou, len o nieco neskor ako s lavou.
poradte, ako dalej. alebo ake mate skusenosti

kaculiatko88
29. dec 2012

@tinasc ďakujeme

@ingeborgnicol ďakujeme. Áno nechám ju vyplakať keď vidím, že vymýšľa. Nechám ju tak max. 15 minút a zatiaľ stále sa ukľudnila a zaspala sama. Hlavne to robím keď už nechce cicku, ani cumlík tak vtedy. Nechcem, aby sa naučila na rukách zaspávať alebo na cicke. Nech nespáva sama v postieľke.

kaculiatko88
29. dec 2012

@sestricka52 my máme obe kĺbe ešte nedovyvinuté. Mali sme mať kontrolu o 4 tt ale otropedička má dovolenku asi lebo nedvíha telefón. Balíme na široko stále. To sa dá do poriadku. U dievčat je to v norme. Jednoducho hlavička stehennej kosti nieje ešte na správnom mieste / v jamke bedrovej kosti/ a širokým balením pomôžeš, aby spadol tak kde má. Ak nebudeš široko baliť môže mať krivé nôžky.

bridgetjonesova
29. dec 2012

Ahojte uz dlhsie vas citam a chcela by som sa k vam pripojit. Nas Matysek je momentalne velky nespavec. Od dnes pouzivame espumisan dufam ze pomoze,lebo posledne dni mal velke koliky a uz by sme sa chceli vyspat. 😉

ingeborgnicol
29. dec 2012

@bridgetjonesova vsade citam ze ked deti nespavaju davaju rodicia leiky na koliku. A ze zaberu potom deticky neplacu a spinkaju.myslite zeby som to mala vyskusat?ved kolika sa neda definovat a mozno ju malicka nasa ma a preto nespava, ci?aky mate na to nazor? A tebe ako dlho nespava a to v noci? Cez den spi? Ci je hore?

ingeborgnicol
29. dec 2012

a ked davate espulmisan kolko davate?ja zavolam pre istotu lekarke co na to povie,aj laktacke. A dava sa aj nieco ine ci len tie kvapky espulmisanove?

canim26
29. dec 2012

@slady na tie zapareninky si kup imazol krem v lekarni .... je super a hned pomaha..maly mal tiez zaparenu ritku ,tak sme len umyvali cistou vodou a kremovali imazolom a na druhy den uz to mal pekne...jemu skodili aj parfemovane utierky ☹

janulka_s
29. dec 2012

@ingeborgnicol mala mi po jedeni tiez odkucne a cikuta, takze to je najedena?