Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Planujem aj tak malinku mat v hlbokej vanicke aspon do 7 mesiaca ked s nou budem chodit von aby si pospinkala pohodlne. Nepatrim k modernym maminam co hned ako sa otepli strcia este ani nie sediace dieta do sportovej casti.... Dnes som zopar takych stretla...
@emily327 možno neboli moderné, len sa im malé už nezmestí do vaničky ako ten môj, za taký mesiac sa určite už nezmestí 😉 😉 😉
@jana_toky tak hlavne,ze sa citis lepsie moja. Mozno je to fakt len nejaky skryty zapal, hlavne nech si v poriadku cmuk ak by si si nebola ista, tak zajdi k lekarovi 😉 A mm to zvladol super, ono v takychto situaciach zistime,ze kolko toho nasi mm vedia a dokazu,ze? Ale ked to treba urobit normalne, tak to sa tvaria,ze nevedia alebo,ze sak ty to urobis lepsie 😀
Baby mne asi niekto vymenil dieta ☹ Sonicka prve 3 mesiaca skoro nezaplakala a po tom ockovani akoby ju vymenili. Posledne dni je to hrozne, stale len mrnci, v kresielku vydrzi tak chvilku, lahnut no ani nahodou, ked ju mam pred sebou na stehnach polozenu, tak sa taha do sedu a ked ju tak potiahnem tak je v 7 nebi, zacne blabotat a tesi sa. No ale je to este asi skoro na sedenie, nie? Bojim sa, aby si neposkodila chrbatik. Ako vlastne dietatko zacne sediet? Nejako si to zivo neviem predstavit, lebo z bruska alebo chrbatika sa asi samo neposadi... Som uz niekedy tak na nervy,ze uz som jej par krat dala po zadku a poviem vam,ze si to vycitam velmi a viem,ze som zla matka, lebo nemam trpezlivost ☹ je mi nanic fnuk
ako oblečiete dnes mimi?
Dofrasa, bola som malej cistit uska lebo ich ma po nastreleni zacervenane uz 2 tyzden. Nechapem to ked jej nastrelili nausnicky, tak v pohode tyzden nic a od minuleho tyzdna to ma vkuse cervene. Cistim jej to liehom a natieram framykoinom ale akosi to nepomaha. Ale dnes som jej to cistila a uz je z toho dobre podrazdene neznasa to a az teraz ked som sa s nou hrala, som si vsimla,ze ma krvicku na usku, tak som pozrela lepsie a asi ako sa mi otacala hlavkou pri cisteni, tak som jej asi potiahla viac a v dierke ma krv, dufam,ze som jej neposkodila usko ☹ Aj vy mate niekedy stav,ze uz nevladzem??? Den co den nieco a hlavne ta neskutocna zodpovednost za to co urobim tomu babatku a ci to je dobre, ja som niekedy psychicky uplne na dne. Preto vela krat si to odnesie mm lebo ja uz fakt nevladzem. Od kedy sa mala narodila mam taky strach,ze sa jej nieco stane a ze jej ja ublizim ( ako teraz pri tom cisteni usiek, naposledy pri odsavani, ked tiez mala v soplikoch krv, ked som ju vcera nechtiac buchla hrackou a ma na nosteku cervene... ach jaj) ☹ ☹
@malemimi
@jana_toky ved ja viem,ze je to zle, sak to ani nerobim. To tak maximalne 1 krat za den, ked sa taha, ona sa z toho hrozne vytesuje. A nemyslim si,ze by jej to uskodilo az na tolko,ze by som jej znicila chrbticu. Jasne,ze ju nebudem na silu ako som uz videla,ze davaju deti sadnut a daju im tvrdy vankus za chrbatik alebo opru o sedacku aby dietatko akoze sedelo. O tomto viem,ze je zle ked sa nieco robi nasilu. Len ma to napadlo,ze vam to napisem. Od kedy zacinaju deticky sediet? Ale asi je to individualne,ze? Nebudem nic robit len preto,ze uz ma na to vek ale necham ju samu, nech sa posadi 😉 dakujem
@emily327 aj malý sa takto ťahá do sedu, strašne sa z toho teší, a teraz má vyššie pod hlavičkou v kočíku kvôli soplíkom a vôbec sa neche oprieť len sa ťahá zdvíha do sedu,
nie si zlá matka každej raz rupnú nervy, veď je to obrovská zodpovednosť, záťaž, jednoducho únava je to normálne ja mávam takéto stavy pravidelne, hlavu hore, rozdýchaj to, je to OK 😉 😉 😉
ja tiež riešim tie polohy či sú zdravé alebo nie, ale keď je od narodenia napr. v baby šatke to je zdravé? tiež je tam pokrútené, volakedy museli by na rovnom / v perinke / dobreže nie do 6 mesiacov, stále sa to mení, ale ublížiť im nejak veľmi nemôžme, síce keď by sme to rozoberali do hĺbky tak asi každé tretie dieťa má problémy s chrbticou takže??????????? 🙂 🙂 🙂
no ledva som vás dočítala, ale ste toho popísali, ja som sa vrátila od gyndy, kontrola po šestonedelí, cytológia po 3 mesiacoch od pôrodu + preventívka na tento rok - všetko jednou ranou, super, niekedy sa aj oplatí meškať 🙂 🙂 🙂
@emily327 moooja 🙂 od chvile, ako zistime, ze sme tehu, uz sa stale budeme o ne bat...
Mne volal teraz nedavno kolega, vinsoval mi a pytal sa medzi recou - no co, ako zvladas babatko a starsiu? - a ja ze - ani sa nepytaj, od konca novembra mam pocit, ze len taham sople a stale nie sme zdravi a ma stres, ci sa vobec o ne ako chore dobre staram - a on - a bude to ovela tazsie, pockaj! (on uz ma 2 dospele deti). Takze ma potesil, ze sa este mame strasne v poho 😀
@horalka777 presne tak, stále dokola jeden kolotoč a obrovský strach a to si ešte pomyslime čo bude v puberte, už teraz mi behá mráz po chrbte
@me deti maju problemy s chrbticou z 90 percent kvoli sedeniu za PC neskor, my im az tak neublizime 😉
tak napr. teraz mi spí už vyše hodiny v autosedačke / boli sme autom u tej gyndy / podľa mňa total otrasná poloha, ale budem ho budiť, keď tak kráááááááásne a spokojne spinká
tak ja prchám, prišlo mi dieťa č. 1 a ideme sa učiť, papa
@tanija133 veru to očkovanie na dvakrát je podla mna lepšie pre babtko. Ja som to vtedy hovorila aj tym čo tam prišli ked som bola ja druhýkrat - ale zdalo sa mi že ten otecko bol taky vychytralý alebo nechcelo sa mu behat stále po doktoroch na dvakrát a tak to šupol naraz - mamička by bola aj súhlasila so mnou - počula som cez dvere ako im lekárka ponúka možnosti ale on sa rozhodol že naraz - sak CHLAP! - potom som mu aj povedala tak jemne ale on si aj tak z toho robil prt
no ahojte,.,,,,,,tak ste tu toho zase popísali 🙂
- takže pediatrička malú pozrela a nemá ani hrdlo zapálené--dýchanie čisté--proste nič nenašla....malej už aj zabral čípok bola bez teplotky......no a povedala,že jej pravdepodobne idú zúbky--má aj dasienka napuchnuté...
- robila jej aj test na vírusy z krvičky --chvalabohu všetko v norme--ale som si za to zaplatila 7eur,lebo naša poisťovňa to neprepláca 😕 .....ale radšej som jej to dala spraviť.....no a v piatok máme dať aj my moč.....takže musím vyslať mm do lekárne,lebo inak som tam bola už dnes 3x a na toto som zabudla--achhh jaj
ten gélik na zúbky je dobrý aj pediatrička mi ho len odporučila---a ešte mám užívať probiotiká,ale v lekárni my skoro oči vyliezli z jamiek,že 10eur--tak my lekárnička dala lacnejšie v prášku---a už ich aj vypila v čajíku....
inak od včera začala tak brblať,že staršia sa zľakla,že je Lili zle 😀 ...ale ona si drží jazýček a rozpráva 🙂
@emily327 myslim ze si opisala pocity kazdej z nas, ja som vcera malu kupala a zmyvala som jej samponom z hlavicky tu mast, co mala na hlave kvoli supinkam a vosla jej voda do ocka, tak zacala vrieskat a plakat, 20min som ju nemohla utisit, potom jej to ocko slzilo, este ze mam taky roztok na vyplachovanie, rano uz nemala nic cervene..ale zasa len stres z cleeho vecera, az ma hlava bolela ☹
inac je tato tema super, staci mi len precitat cely den, co sa popise a aspon nemam pocit, ze len ja riesim podobne problemy..fakt ste tu zlate vsetky baby 🙂
my sme dnes boli u dr. na ockovanie proti rotavirusom, mala sa cely cas smiala, ked jej davala dr. vakcinu do pusy a nakoniec sa nam tam prvykrat nahlas zasmiala 😵
teraz ideme do parku, lebo tu v Nemecku sa ma od zajtra zatiahnut, ma prsat az do pondelka a pritom je tu teraz 12 stupnov, slnko pecie 😵

@emily327
dakujem, snad to bude ok. My tiez nechodime nikam, len na prechadzky a rychlovku do Lidlu, ktory mame kusok od dobu. Bojim sa chripky, ale uz teplotu nemam, tak snad to bude ok. Mozno je to z toho prsa, lebo ma stale trochu boli, ale snad to bude tiez dobre. Som sa v noci riadne vypotila pri 39 teplote. Teda musim povedat, ze taku horucku som nikdy nemala a potit som sa nikdy nevedela, ale tuto noc to islo same 😀 . MM prezliekal postel, ked som kojila, tusim to robil prvy raz, ale zvladol to dobre 😉