icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

juko25
9. apr 2010

no ved to asi my vsetci ... ale este zopar par krat sa musime vyspat a potom to zistime.... 😎 😵

svet1
9. apr 2010

Nooooo... podla pocitadla to mam este 174 dni... podla toho, ako sa bude male "ponahlat" 😀

juko25
9. apr 2010

ved to je tu hnet........ ako ze za rohom
co je to 174 dni 😀

svet1
9. apr 2010

+/- 24 tyzdnov 😲 😲 😲 - to je len 24 vikendov.... no, ked si to clovek takto spocita, tak si uvedomi, ze to ani nie je tak moc... Tyzden ubehne ako voda a vikend este rychlejsie... Uz aby sme zacali chystat vybavicku 😀

juko25
9. apr 2010

hmm este kolko casti panelaku pozriem....
vybavicka este pockaa....
ale mangelke by sa uz nove veci zisli treba ist nieco pokupit, ako nohavice, tricka a podobne.. len nevieme kam.....
😀

andreaerdna
9. apr 2010

presne, vseliake prepocty robim aj ja... a potom pridem na to, ze je to fakt hned. vsak este mam tak 16tyzdnov do roboty, potom cerpam dovolenku, a potom materska. Doma to strasne leti, takze ratam tych 16tyzdnov v robote, a to je rychlovka 🙂

spiruanka
9. apr 2010

svet ja nechcem plasit ved ono to je dane aj niecim inym ako vyskou a vahou mangela tak neboj takeho obrika malo kedy dostat 😀 ja zvedava ake bude moje druhe babeno kedze väcsinou byva tazsie ako prve 😀 😀 to vazne aj do tej skolky pojde na zapis hned 😲 😀

cryonae
9. apr 2010

baby ja som spunt, drahus ma 197cm a maly mal 3080g a 51cm... jeho starka ma strasila, ze ona mala oboch cez 5 kil... no to by ma uz asi zabilo 😕
tomasko to krasne dobieha a uz teraz ma okolo 10 cm viac ako jeho rovesnici

zrovna som bola s malym vonku na ihrisku a zacitila som z nejakeho okna neskutocne vonave vyprazene rezne... no tak mi skrutilo zaludkom, ze som myslela, ze omdliem od hladu a futasila domov sa napapat 😀

bamb27
9. apr 2010

andrea.. to je fakt za par, ved si zober ze novy rok bol pred 14 tyzdnami a to je akoby to bolo len nedavno

a ako to idete riesit s dovolenkou? ..da sa pred nastupom na matersku pripadne aj nevybrat a preplatia ju, alebo ako to vlastne je? ...sice sa pytam, ale isto si budem chciet urychlit nastup ma matersku.. tak co vymyslam 😉 ...mam este nejakych 24 dni, tak ak nebudem zbytocne minat tak aj o nejaky mesiac mozem ist skor 😉

cryonae
9. apr 2010

bamb zamestnavatelia to vacsinou neradi vidia, ale musia ti vyhoviet... ja som brala dovolenku hned po materkej a pred rodicovskou... len teraz neviem, ci som si nezavarila, a nebudem dostavat male materske teraz, ked som bola 'zamestnana' mesiac 😒 neviete ako to je?

andreaerdna
9. apr 2010

mne zamestnavatel povedal, ze bud mi preplati alebo si ju vycerpam, ako chcem. No a ja urcite budem chciet byt doma 🙂 A zmluva mi konci koncom novembra, takze nejake odkladanie neriesim.

bamb27
9. apr 2010

cryo.. vidis, aj nad tym som premyslala... ze medzi materskou a rodicovskou... ale to by som si vlastne preniesla do dalsieho roka, tak neviem...
a co sa tyka toho vypoctu materskej, tak to neviem, ale nejake ekonomky sikovne co tu mame by ti mozno vedeli poradit.. ze renatka? ...ona je taka sikovnica 😉

magdalenocka
9. apr 2010

ros, ved ked si 12+6 tak si v 13.tyzdni, tak ti to ukazuje dobre...

a ja tiez planujem pred materskou vybrat si este 24 dni dovolenky a porp. predtym este nejaku PN, uz tu dlho nevydrzim..a vcera som sa pytala mzdarky a nemusia mi ju dat kedze dovolenka je na cely rok a mozu mi povedat ze mi daju len alikvotnu cast to znamena ked by som ju chcela v juni tak len polovicu...ale zavisi od zamestnavatela...

pusinqa
9. apr 2010

juko no s tými nákupmi z tvojich končín neviem či bude niekto vedieť poradiť, mňa tu inšpirovali nitrančanky čo kde kúpili, pôjdeme cez víkend mrknúť do blavy, uvidíme čo bude. mali sme tu už aj nejaké web stránky, tam sú lacné veci ale riziko či dobre trafíš veľkosť, no majú tam krásne veci

bamb27
9. apr 2010

magdalenocka, ja neviem.. teraz si nie som ista.. ale myslim ze mas narok na celu, nie na alikvotnu cast... ved tebe materskou nekonci pracovny pomer.. ale mozno fakt zavisi od zamestnavatela

pusinqa
9. apr 2010

u nás zas teraz mi chcú dať vyčerpať dovolenku, lebo pri malej som to nestihla, ostala som náhle v nemocnici, potom šup na materskú 8t. dopredu a ostalo mi veľa dovolenky, ešte teraz ju dočerpávam, tak si to teraz chcú poistiť a ja budem aj rada, že už budem doma

cryonae
9. apr 2010

megi ty si v nemecku, ze? tam je to inak?

magdalenocka
9. apr 2010

bamb to mi vcera povedala mzdarka...ze jasne ze mi zostane cela dovolenka kedze mi nekonci pomer, ale nemusia mi ju dat dopredu, ale teraz si budem moct vycerapat len nejaku cast a budci rok zvysok...mne sa to tiez nezda ale nasi sefovia sa v tom nevyznaju takze im normalne povie ze si chcem vybrta vsetku dovolenku a hadam mi ju daju

magdalenocka
9. apr 2010

cryonae ake pekne oslovenie...nie ja som v BA...uvidime co nam povie reantak ta sa viac vyzna

a spiruanka tebe je vlastne co ked ta nechal na PN?

juko25
9. apr 2010

pusinqa: no tiez som sa zacital od NR co su , ved to mame len 20 km ale som rozmyslal aj nad madarskom alebo rakuskom...
blava ze nic moc a ani TT
no ved uvidime ako nam bude zajtra mozno niekam pozrieme ale dakujem 😎

cryonae
9. apr 2010

jaaaj, jasneeee uz viem 🙂 a chces ist skor na matersku kvoli dochadzaniu z TT, vsak? obcas som sem nakukla,ale tie kvanta sa nedali docitat 😀 tak v tom mam troska zmatok, ze kto je kto
no s tou dovolenkou neviem ako je to vo vyhlaskach, ale kedze nehrozi, ze by s tebou rozviazali pracovny pomer, tak by ti mali dat vycerpat celu dofcu, kedze potom uz nebudes mat moznost a zamestnavatel by ti mal dat moznost cerpat dofcu v tom roku, v ktorom ti prinalezi... tot moj nazor

pusinqa
9. apr 2010

juko tak potom inšpiruješ ty náš čo si kde ženuške pokúpil 😉
ja som len tak náhodou našla
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2253/pr...
tak mám pár mesiacov nad čím dumať 😒
my sme ju pri malej nestihli ale dalo sa to zvládnuť aj bez nej, len jeden nikdy nevie ako to bude pri druhom, ja dúfam že ešte rýchlejšie, potlačíme šup a ide sa domov 😀

magdalenocka
9. apr 2010

cry: no to si si celkom dobre zapamatala...aj ja som to tu najprv vsetko citala asi tyzden mi to trvalo a potom som sa zacala zapajat, takze som uz co to o babach vedela....ale to sme boli na nejakej 70-tej strane, ty si toho mala viac 😀 to je aj moj nazor, uvidime potom ci mi to prejde 🙂

pusinqa
9. apr 2010

a akurát včera mi došlo
http://www.enoviny.sk/?sekcia=3&uroven=1&obsah=...
neviem či budete z toho s tou dovolenkou múdrejšie

juko25
9. apr 2010

pusinqa : zaujimavy clanok

renatka9
9. apr 2010

jaj bambulky, ja som teraz dotlačila syrček vyprážaný. viete akú konskú porciu som zbúchala? ale to mi tak dobre padlo, som to jedla ako najväčší nenažranec, kolegyne chodili okolo a zalamovali rukami
😝 a 😝 😝
a kto to tu čo potreboval poradiť s materskou? ja rada poradím, keď viem... ale nestíham vás čítať 🙂

spiruanka
9. apr 2010

maqdalenocka,mno ze som dlho nemohla otehotniet a mavam bolesti v podbrusku a aby sa nic hrozne nestalo tak preto.a mne je to aj tak jedno ci budem doma kedze som szco tak iba cerpam z DNPO 🙂

pusinqa
9. apr 2010

no nám čo dnes navarili že krúpová baba to vám teda bola "lahôdka"

rosannar
9. apr 2010

magdalenocka...ani nie...lebo týžden má 7 dní a to je len 12+6tt...čiže 13 tt. začne až zajtra 😀