Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
baby ešte týždeň dva a už sa budeme môcť dozvedieť čo sa narodí... 😉
no ja som bola v 16 tt na sono a veru som sa nič nedozvedela 😒
presne amadora, chvilku to požujem a vyplúvam
petra tak je malé hamblivé? alebo má tvoj dr. starší stroj, mne povedala dr. že ked nabudúce prídem (tu bude už v stredu) tak skúsime zistiť čo to bude 🙂
Hej, hamblivé bolo, ale tak hamblivé môže byť ešte aj dva mesiace 🙂
jaj keby len! susede zistili pohlavie až týždeň pred pôrodom 😅 to vravela že to si už mohli nechať aj pre seba, že to jej už bolo jedno keď nemohla nič pokúpiť predtým 😀
tak už sme späť a kino bolo parádne, malé hneď ako ho doki nahodil pekne slušne zakývalo 😎 , perfektne mu bolo vidieť tváričku, nos, očká, pusinku, až doki kukal že ako to pekne vidieť, 10 prstov na nohách mi ukazoval a bolo vidno už aj mozog 😀
no rozkošné ako nám machuľka vyrástla, výsledky zatiaľ ok, ale to AFP že sa ešte len bude robiť aj s druhými protilátkami o 3 týždne, NT 1,3
strašná škoda že mm nemohol to by mal taký veľký zážitok
doktorko chodí v TT aj rodiť, tak že keby sme chceli môžeme aj u neho
robil nám ešte spodné sono
Pusi super, krásny zážitok 🙂
amadora veď preto som ten oxytocín bola aj rada, že už nemusím, tiež som naň čítala všeličo, ale čo sa týka odsávačky neviem, mne tiež nevyhovovala, lepšie mi to išlo ručne odstriekavať
lienocka daj link že aké plastové lehátko, s tými kombi pultíkmi si nepotešila, budeme musieť niečo také vymyslieť, lebo nemáme pevný stôl na vaničku v kuchyni ani ako to vymyslieť v kúpelni
a baby ste ma inšpirovali idem si za odmenu zajednať jednu peknú blúzku čo som okukovala na nete 😎
Pusi okopírujem ti čo mi napísala o tom tá laktačná poradkyňa
"To, že prvé dni si mala zlú pomoc sa odrazilo na naliatych prsníkoch. Takisto , sestričky Ti pomáhali, ale veľmi zle. Prsia sa nalejú vtedy, ak dojčenie dovtedy nebolo efektívne. Naliatie prsníkov sprevádza ich opuch - zadržiavanie telovej tekutiny okolo prsných žliaz a dvorcov, bradavky sa úplne stratia,sú ploché, koža je lesklá, suchá... . Tekutina tak tlačí na mliekovody, že mliečko vonku ísť nemôže. Ak sa v takej chvíli použije odsávačka, tak tá vytvorí ešte väčší podtlak a tekutinu vlastne ešte viac pritiahne a mliečko už z prsníka vonkoncom nevytečie. Pritom stačí jednoduchá, lymfatická masáž dvorca okolo bradavky, čím sa tekutina aspoň dočasne presunie správnym smerom k pazuchám, tlak sa uvoľní a mliečko môže vytekať. Úplne najhoršie a absolútne neúčinné je použitie klobúčikov v takej chvíli. Rovnako zlé a situáciu zhoršujúce je podávanie kvapiek - to čo Ti dali šňupať, to bol Oxytocín. Práve oxytocín spôsobuje ešte väčšie zadržiavanie vody v organizme a tým pádom ešte väčší opuch prsníka."
takže asi tak 😒
no ja som to rozmasírovala a asi preto mi to išlo lepšie ručne, ale po rozmasírovaní, keď mi to už išlo ručne odstriekavať, potom už išlo aj odsávačkou keď som sa občas ponáhľala odsať pre malú kým pôjde pod svetlo kvôli žltačke
ja som chodila pred pôrodom aj na kurz dojčenia, všetko možné naštudované, ale aj tak sme sa natrápili, ja mám ešte trochu ploché bradavky, malá bola maličká nevládala si ťahať, do toho žltačka bolo veselo, ale ako lienočka píše dôležitá je pomoc rodiny a pediater, lebo ten povedal keď ja som bola v strese že skoro nič nepribrala, že ale veď neschudla tak čo chcem, že to pôjde a mal pravdu a to ma už svokra deptala sprostosťami typu slabé mlieko a pozerala na mňa ako na neschopáka
inak došli ti už tie veci? ja si odtiaľ vezmem tie tepláky, na vonku, do a zo škôlky budú super
no zato ja chcem kontaktovať nejakú poradkyňu nech sa takýmto problémom už vyhnem. lebo tiež tam bola detská doktorka taká múdra čo zjapala po mne že či chcem aby mi mlieko udrelo na mozog akoby to bola moja chyba a stále počúvať od všetkých "múdrych" že prečo mám dieťa na UM, že o čo všetko ho pripravujem, akoby to bola moja voľba... hrozne zle som to znášala vtedy ☹ a ja som študovala množstvo literatúry v tehu ako dojčiť a aj tak som to nevedela správne 😒
veci ešte neprišli, už som z toho nervózna, dnes som mu písala tak som zvedavá
ahojteeee...tak poradna je za nami.....máme sa k svetu....doktorka nás ledva vedela odmerať, lebo malý bol dolehlavou a tak ho poriadne nevedela zachytiť...ale našťastie sa podarilo....foto v albume.....vyrástli sme ako voda, už máme skoro 8 cm.... 😀 ...v pondelok idem na tie odbery, na tie choroby a ešte na niečo ale už neviem že na čo 😀 a dalšia poradna je 13.5.2010 😉
rosa, to je super, ze ti poradna dopadla tak dobre, urcite si mala velky zazitok 😉 , ja si etse musim pockat az do 26.4. 😒
slibby..ahoooj...no bol to zažitok a perfektný a ešte aj drahý bol vo vnútri tak bol taký šťastný.....no žiari 😀
pusinqa a rosannar gratulujem k dobrym vysledkom, tesim sa s vami 🙂
ros super, my už doma nedočkavo čakáme na tatinka nech mu ukážeme aspoň foto 😉
inak ja mám pocit na dievčatko, tati asi tajne dúfa v chlapca, tak uvidíme 😎
Ahojte,
gratulujem všetkým čo boli v poradniach a priniesli samé dobré správy 🙂 Mňa to čaká zajtra, to bude moja prvá oficiálna poradňa a konečne by som mala dostať aj tehu knižku. Mám inak z toho hrozné obavy a strach, či bude všetko OK. NIekedy mám strach, či tam môj pokladík vôbec stále je a či som vôbec tehu. Ale to bude asi tým že som dlho nebola u dokyho, tak som naozaj strašne zvedavá a keď si predstavím ako ten môj doktor pri vyšetrení prevracá očami a hm-ká a vzdychá, vždy sa bojím, či je všetko OK.
Tak mi držte palčeky. Inak konečne budem mať deň volna a som sa zajednala aj ku kaderníčke po dlahom čase, takže budem chvílu za peknú 😀
Inak baby, môžem si vôbec dať farbiť vlasy ked som tehu?
pusinqa....noo so mnou tatinko bol a bol aj vnútri a bol fakt šťastný 😀
Ahoj ahoj dievcata!! som sa konecne vratil a dostal som sa j k PC! gratulujem 200-ke!
vidim ze ste sa zas nenudili... 😀 😀
rosannar: tesim sa stebou..... 😉
mata, jasne ze mozes... ja si farbim pravidelne a vsetko je ok, aj pri dcerke,to by sme nic nemohli uz naozaj 😉
zienky, co ste boli na poradni tesim sa s vami z dobrych sprav a z nadhernych pasazierov v brusenkach...nech nam rastu
ja idem zajtra 🙂
a uspesne som zacala 2. trimester 😀 a 15tt. 🙂
baby zase ste zaspali??? 😀 😵
askorka a ides kadernicovat ci nieco ine, to zajtra ?
ja som dobre pokrcena a asi mackam male, lebo ma simori.... 🙂
silvika do poradne 😉 a v piatok ideme kadernicke 🙂
amadora nemozem uplne suhlasit s tou laktacnou poradkinou... mne sa stalo presne toto iste, maly sa nevedel prisat kvoli skratenej uzdicke na jazyku (neskor nam ju ambulantne prerezali) a mala som prsia ako melony, tvrde, neskutocne bolestive, bradavky uplne ploche a sestricka mi pomohla to troska rozmasirovat a dala mi klobucik a maly sa napil.. bola to neskutocna ulava a zachranilo mi to asi aj kojenie
celkovo si myslim, ze klobuciky su vykupenim pre zeny s vpacenymi bradavkami alebo ako sme boli my, ze maly mal skratenu uzdicku a nebol schopny sa prisat
mati ja som na tom bola rovnako, ale tento tyzden mi tak narastol bachor, ze sa ledva hybem a uz nemam nijake pochybnosti 😀
s vlaskami si rob co len chces 🙂 vsak teraz su tie farby uz take jemne, ze je to ok
rose tesime sa s tebou 🙂 🙂 😉

Pusi no mne práve tá poradkyňa povedala že pri takýchto problémoch to odsávačka aj oxytocín len zhoršia 😒
Peťa ja tiež nemôžem žuvačky, keď mám hnusnú chuť v puse tak si dám ale požujem max.5 minút a musím vypľuť 😝