Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@emily327
jasne
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10041111&tab=0
skus teraz, je ich tam viac na mimibazare
@ziza55 Ahojky velmi pekne panske tielka su v H&M, stoji 4,95EUR a je to z tej organickej bavlny odporucam 🙂, manzel si ich nevie vynachvalit su kvalitne a prijemne na telo
@lenkaoravcova aaano?no super...dakujem..zajtra nabehnem 😉
@lenkaoravcova dakujem, problem je len,ze neviem velkost ☹
Tak mám dnes nějakej filozofickej den🙂 Tak jsem přemýšlela, jak mohli pediatři dojít k názoru, že dítě nepotřebuje pít čaj,...nechci teda nijak napadat maminky, co čaj nedávají, jen jsem se nad tím zamyslela čistě selským rozumem:
Předpokládejme, že žízeň, je subjektivní pocit a dítě nemůže říct, jestli žízeň má, nebo nemá - to je fakt.
Máme-li děti pouze kojené mlékem budou případný pocit žízně nahrazovat pitím z prsu - takže vypijí o to víc mléka, než dítě, které případný pocit žízně zažene čajem. Z toho jasně vyplývá, že děti čistě kojené budou tučnější a s lepším váhovým přírůstekem. Takže to vypadá tak, že daleko lépe prospívají. Ale můžeme si být jistí tím, že jsou i spokojenější a že jim ty tekutiny opravdu nechybí?
Dál mě ještě napadlo, že mléko je sladké a čaj se dětem nesladí. Nebudou tedy pouze kojené děti v budoucnu vyhledávat radši sladké a tučnější jídla a mít pak větší sklon k obezitě?
A na závěr, jak jsem již zmínila - tele, které se narodí na pastvě má možnost, jestli bude pít jen mléko od krávy, nebo se napije i vody a stejně jde ke žlabu a napije se,...Proč? Protože má žizeň,...Nikdo mu nikdy neřekl, že může nebo nemůže pít vodu a že to je nebo není správné, prostě se tak samo rozhodlo,...ale naše děti se samy nerozhodují,...
Jen připomínám, že to je moje osobní úvaha a nikoho tím nechci napadat 😉
Kedy začať s čajom?
Ak je dieťa dojčené, má dostatočný prísun tekutín a aj všetkých výživných látok a vitamínov, až na vitamín D. (Vitamín D sa dodáva vo forme kvapiek). Plne dojčené dieťa nepotrebuje čaj, pretože mlieko pokryje aj jeho potrebu vody. Niektoré dojčatá si na čaj ľahko navyknú, iné ho nepotrebujú vôbec. Po 6. mesiaci veku a pri plnom dojčení sa doporučuje skôr ovocná šťava (nesladená) vyrobená z domáceho ovocia. Čaj je vhodné, u malých detí, podávať až po ukončení plného dojčenia.
to som našla...http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=55184
Tip: Príprava detského čaju ako studeného nápoja:
Detský čaj zalejeme studenou vodou (pri studenom zalievaní si čaj uchováva vzácne vitamíny a éterické oleje) a necháme 3-5 min. lúhovať. Takto pripravený čaj v lete, dokonale uhasí smäd.
P.S.: Bylinný čaj pre dojčiace matky zvyšuje tvorbu materského mlieka a je vhodným doplnkom zdravej výživy.
@bonninka beriem to ako tvoj nazor. Ja cajik nedavam a nemam pocit,ze je malinka smadna. A nepribera neprimerane a to,ze casom bude mat sklon k sladkym jedlam s tym tiez nesuhlasim. A neprirovnavala by som dieta k zvieratam. Prepac za moj nazor 😉 Jednoznacne ak davat dietatku nieco od smadu, napriklad v letnom obdobi okrem mliecka, tak urcite iba vodu,ziaden cajik netreba. Zbytocne ak dieta nema koliky fenikel zatazuje steny bruska. Tak ako aj preventivne davanie kvapiek espumisan je podla mna velmi zle. Detske brusko by malo vediet uvolnit zo seba samo ak sa mu da, co sa da a neda iba niekedy, vsetko to co ho v nom tlaci. Tym chcem povedat,ze dietatko by sa malo bez akejkolvek pomoci liekov, kvapiek,sirupov a cajikov vyprdkat a vykakat same. Iba ked to na zaciatku nejde, tak sa pomaha ale len docasne tymito sposobmi. Toto je zase moj nazor 😉 cmuk
a tiež že je predne a zadné mlieko a predné je od smädu...
no som rada tak dúfam že mi ostane foto
aby som dodala aby náááhodou nevznikli rozpory tak každý sme iný každý veríme tomu čomu chceme alebo čo si myslíme že je lepšie... 😉 neviem to lepšie povedať ...dúfam že ste pochopili 😀
@ziza55 přesně tak, holčičky na koliky většinou tolik netrpí. Mě malej včera tak zuřivě plakal bolestí,...vydržet už jen pár měsíců a už se jim to zlepší,...a už aby to bylo 🙂
A s tím mlékem to byla pouze hypotetická polemika. Já nevím, jestli může mít dítě žízeň nebo ne. Třeba mu to mléko opravdu stačí, jen jsem chtěla nastínit, že je i druhá možnost, toť vše 😉
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/...
PONUKA DETSKEHO OBLECENIA. PANCUSKY ODPORUCAM, SU FAKT DOBRE A HLAVNE ZA DOBRU CENU 😉
ahojte....
dnes som mala skúšku z fyziky--tak ju mám za 2...potom flákanie po meste a zase stenčovanie peňaženky 😅
no a bola som si podať papiere na socialke --konečne,ale korunky budú až v januári,ale nevadí dobre padnú aj potom 🙂

@tanija133 s tím čajem je to tak, že některý pediatr ti řekne ano, některý ne. Já osobně jsem vystudovala vysokou - zootechniku a tam nás učili, že mléko není nápoj, ale jídlo (tedy v případě mláďat) a i to tele potřebuje prostě vodu. Takže já čaj dávám a to fenyklový, který se může od 1. týdne věku miminka. Pomáhá proti nadýmání, takže se v pohodě obejdeme bez espumisanu apod. léků 😎 dávám podle chuti, kolik si vezme před každým kojením. Většinou vypije najednou cca 40 ml čaje.