Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@annieh1236 neda sa povedat, ze by som sa bala. Nejakym sposobom sa naopak tesim. Uvedomujem si ze to bude boliet, velmi boliet, ale tolko zien to prezilo a su tu. Ten moj klud mozno s prvou kontrakciou odide, ale dovtedy sa nechcem stresovat. Skor mi to pride take zvlastne, ze uz budeme 3. Velka zmena to bude a skor mam res
@annieh1236 .... a skor mamrespekt pred tym, co bude potom... 🙂
@annieh1236 ja verím, že si po pôrode na tuto vetu spomeniem v dobrom, ale stále mám v podvedomí, že je to najprirodzenejšia vec odkedy je svet svetom. Viem, že to boli, ale skúsim sa sústrediť na to že ma uz len toto delí od môjho najkrajšieho rande 🙂 no a ešte sa spolieham na to, že moja mama všetky tri deti porodila do hodiny bez nastrihu - mňa dokonca ako prvorodenu porodila vo vlastných šatách, lebo ju nestihli ani prezliecť. Silno verím, že som aj v tomto po nej 🙂
Aj ja sa bojim porodu, ale chodila som na predporodnu pripravu aj teraz budem. Dychanie sme presli. Od buduceho tyzdna chcem cvicit s aniballom. Tak som si o porode aj citala (ale normalne clanky, ziadne strasenie a hrozostrasne historky) a ked si to clovek prejde a dusevne sa pripravi, mne to prinasa pokoj. Manzel ide k porodu tiez. Nejako to vsetky zvladneme 🙂
Ja mám strach z nekomunikujuceho personálu a z úkonov, ktoré niesu vopred odkonzultované. Proste z tej odkazanosti na iných... A tu záleží na tom, na koho natrafime. Od môjho narodenia som ešte nebola hospitalizovaná :/ takze si prajeme príjemný personál a pokojne pôrody
Ja len dufam, ze tento porod bude lepsi ako ten prvy. Ale to som rodila s chripkou a horuckou 39. Takze teraz robim vsetko preto aby to bolo lepsie. Nepracujem do poslednej chvile, pripravujem veci vopred a hlavne cvicim s trenerkou cviky pre tehotne. Ale cvicim uz 3,5 roka v kuse takze teraz len prisposobujeme tehu. Ak ste baby do teraz aktivne necvicili tak to uz nerobte. Skor ked tak nejaky strecing a cviky na chrbat. A dychanie. Nuz bola som na predporodnych sedeniach a prd mi to bolo platne. Ale sala som. Tu sme a vsetko dobre dopadlo.
A doktora si zaplatim, ten dohliadne. A chcem si spisat taky mini prorodny plan. Ale nie medicinsky, to necham na lekara. Skor take aby mi po porode dali vrece na brusko a nie sama rukami tlacit ( aby sa zavinovala maternica) lebo po tom celom chcem lezat a nie este tlacit na brucho. Ze ak nie vodu pit tak aspon trosku srkat po troske. A malu prilozit ak bude vsetko ok. A jedine ze epi chcem urcite.
@annieh1236 ja sa straaasne bojim... Neviem aku bolest cakat... Kazdy povie nieco ine... Tiez sa bojim pristupu aj ako to vsetko bude prebiehat... A hlavne toho co bude potom 😁 ako sa ja postaram o nasu malu lasku... Cize da sa povedat ze sa bojim vsetkeho 😂 raz si hovorim ze to bude super ze to zvladnem 😊 a inokedy strach, panika ze co to bude 😂
@jersey87 presne,presne... ja mam rovnake pocity 😊niekedy na mna pride az taka uzkost,ale nie z porodu,ale z toho,co to bude potom...zatial sa tiez viac menej tesim...este proste neviem ako to boli. A tiez si vravim,ze to je zivot...
Som zvedava ktora z nas porodi prva 😉 uz sa tesim ako tu zacneme pridavat fotky nasich krasnych babatiek 😍😍😍
ja mam termin 15.10 a 17.10
@lienka182 aku bolest cakat? Velku. Nepredstavuj si to, je to zbytocne. A hlavne tu bolest treba prijat, nie sa jej branit. Potom by mala byt znesitelnejsia. Ja stale hovorim, ze vsetko je v hlave. A ako hovoria myslim ze budhisti, bolest je nevyhnutna, utrpenie je dobrovolne. Takze ako sa k tomu clovek postavi, tak bude. Ale boliet to bude stale... napriklad kamoska mala paniku z porodu, cele tehu riesila, ze co to bude a ako bude a chcela cisara. Napokon jej ho aj museli robit, lebo mala neskutocne vysoky tlak a nechceli nic riskovat. Robili jej ho v uplnej anesteze, lebo z toho stresu bola normalne "hystericka", ked jej ho robili pri vedomi. Proste samu seba zostresovala do tej miery, ze inak sa nedalo.
ja sa bolesti nebojim ale pôrodu :D .. neviem ako to prebieha ..som prvorodička :/ aj toho že ho nebudem môcť vytlačiť
@annieh1236 mne sa porod primarne spaja s bolestou. 🙂 ked ho nebudes moct vytlacit, tak ti uz nejako pomozu. Prinajhorsom ti narychlo urobia cisarsky. Od toho su tam lekari. Ja osobne by som nemohla rodit doma,ako teraz nabieha v zahranici trend. To by som bola v riadnom strese.
Inak baby mne uz sa často s pôrodom sníva 🙂 niekedy aj vidím babo ako vyzera, myslím, že je to chlapček 🙂
Ja si myslim ze keby sme nemali obavy tak by sme neboli normalne.snazim sa ale namotivovat tym co bude po porode, ako prideme domov.tak ako ked jazdec skace cez prekazku.ak ju chce preskocit nema pozerat na prekazku ale za prekazku.a bolest pri porode sa budem snazit akceptovat.moja mamina si vraj cely cas vravele ze tie bolesti su len silne tlaky a ze jej to velmi pomahalo.a ak to ma byt tazke tak sa predsa vytrapime dost pri porode, naco sa vysetresovat uz teraz
ja mam 12 a 13 oktobra :D
@lukamka juuu tak dúfam, že vám to vyjde... to by bolo super 🙂
@lukamka no ozaj blizke terminy 🙂 @annieh1236 aj ty si celkom blizko nas 🙂
@lindt ahoj, presne to iste sa stalo podla vsetkeho mne, nabuduce mi urobi sono ale dnes ked siel pocuvat ozvy tak ho najskor nevedel najst, no tak dr skonstatoval, ze je bud priecne alebo hore hlavou. Tak som zvedava ze ako je a co bude. O dva tyzdne idem. Zatial ma vsak zacali boliet akoby rebra na lavej strane, tesne pri srdci, neviem ani co to je no picha ma tam ☹

@annieh1236 aj ja sa bojiiiim...velmi....
Bolesti..!a este viac moznych komplikacii...