icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tina1512
3. sep 2016

@lukamka krasna veru pristane ti to 😃 aj saty krasne

pehavcek
3. sep 2016

@lukamka krasni ste 😉

jersey87
3. sep 2016

@lukamka ta farba ti velmi pristane, celu ta rozziarila.

tanikbb
3. sep 2016

Rooming baby rooming. Roaming je pri telefonovani zo zahranicia. Rooming od slova room ako izba

lukamka
3. sep 2016

Jeeeej ďakujem 😍 dievčatá, šaty mám z požičovne, kedže do ničoho svojho sa uz nezmestime ;)

janka_mu
4. sep 2016

Och, no taska do porodnice, to je pravda.. velka ako keby idem na kubu na tri tyzdne, ken co ked vsetko je to len zupan a vlozky.. inak uz rozmyslam, ze si zajdem kupit len daky tenky zupan,zevraj byva na novorodeneckom riadne teplo, aby mi nebol zbytocny ten moj fluffy 🙂 a k porodu presne ako ste vraveli, to mam oddelene v malej prirucnej taske. A veci na domov pre malu dovezie manzel, ked pojdeme domov. Idu vasi muzi a partneri k porodu? Moj nechcel, ale ja sa tak bojim, ze radsej ide nn. Budeme tam dvaja poserkovia odpadavajuci aj z ihly a kvapky krvi...

seki11
4. sep 2016

@janka_mu Ja tašku ešte nemám ani prichystanu 😖 stále si myslím že je ešte čas.... Ale už by som mala baliť asi 🙂 Tenký župan som si aj ja kúpila, na tie tri dni v nemocnici, a fakt je tam veľmi teplo. Moj drahý k pôrodu nejde, počas kontrakcii bude pri mne, ale ja ho k pôrodu nechcem. Poznám sa, sama budem už ku koncu nervózna, a ak uvidim ten jeho smutný pohľad, bude to ešte horšie. Sám povedal, že počká radšej vonku 🙂 Nie každý to zvládne. Zažila som ako sestra nie raz pri pôrode chlapa odpadnut už pri prvom tlačení ženy 😀

jersey87
4. sep 2016

@seki11 tomu mojmu je zle, len ide okolo nemocnice. 🙂 takze pri porode nebude. Uprimne si myslim, ze by to len velmi tazko znasal. Mozno horsie ako ja. 🙂

jersey87
4. sep 2016

@seki11 vcera som sa donutila zbalit tu tasku, tiez mam pocit ze este casu, ale pre istotu. Ale normalne som pri tom znervoznela. V zivote som v nemocnici nestravila noc. Bude to deprimujuce.
Takze ty vies, do coho ides, ked robis sestricku. 🙂 vnimas to ako vyhodu alebo naopak?

lukamka
4. sep 2016

@janka_mu môj keď sa ho to niekto pýta tak odpovie že: nooo očakáva sa to odomna 🙂 ale dohodli sme sa že ho aspoň pri tej prvej fáze budem potrebovať pri sebe a keď sa potom vo finále po... tak nech počká vonku, mne to uz asi vtedy bude jedno 🙂 ale myslím, že si to nenechá uz potom ujsť

pehavcek
4. sep 2016

Ani moj nejde priamo ku porodu.bude pri mne v tej prvej faze 😉 porod by znasal tazsie ako ja. Velmi sa o mna boji.

andi88
4. sep 2016

Ahoj ja som si už tiež pobalila veci aj sebe a aj malinkému...je jednoduchšie povedať manželovi že dones tú hnedú tašku ako mu vysvetlovat kde čo má hladať... To sa my osvedčilo už pri prvom pôrode... A či otecko pri pôrode alebo nie? Zamna áno...Mne pomohlo že tam bol..a aj personál má iný prístup keď vidia že nie ste sama... Manželove pocity po pôrode: bál sa ale že to neľutuje...krásny zažitok...a každý chlap by to mal mať ako povinné🙂 teraz sa chystá tiež... 🙂

tina1512
4. sep 2016

Moj sa tesi bol aj pry prvom a chce byt aj teraz rozpraval otom este pekne dlho ked sa ho niekto spytal tak povedal ze prenho to bol najkrajsi zazitok byt pritom a vidiet vlastne prvy maleho ze zazrak ako to ta zena zvladne.a premna to bolo v poslednej faze tlacenie tiez dobre pocula som ako vravi matka tlac ja uz vidim hlavicku a ja o sto sest tlacila mna to tak-nakoplo ze on ho vidi aj doktor sa smial ze nabuduce mam pocuvat viac jeho a nie manzela ze ten to tak preziival ako keby rodil 😀ale vtej chvilo som pocula len jeho hlas a ten ma nutil tlacit kedze uz som bola vysilena a myslela ze vobec nebudem mat silu zatlacit takze ja ho tam chcem jednoznacne a zabudla som ja som nevyronila ani co som sa potom cela triasla ale manzel si veru poplakal a to on je iny drsnak tak tiez krasny pohlad aky bol dojaty. 😂

seki11
4. sep 2016

@jersey87 Aj aj.... Viem do čoho idem, každú ženu aj pred SC aj pred epiduralom ukludnujem, vravím im že to vôbec nebolí len cítiť vpich, no a teraz si to vyskúšam na sebe 🙂 Mám aj strach, aj sa teším... Aj zmiešané pocity že mi budú možno pred SC, zavádzať moč. kateter, ze kým mi umyju brucho budem tam úplne nahá medzi svojimi..
Takže tak 🙂

seki11
4. sep 2016

@jersey87 Je toho veľa na rozprávanie o pocitoch, ale to môže hovoriť určite každá z nás 🙂 Dúfam že sa ešte malý otočí, a keď nie, napíšem vám zážitok zo sekcie 🙂

seki11
4. sep 2016

@pehavcek Presne tak, netreba ich nútiť, ešte budú mať potom z toho traumu a budú odmietať sex 😀

pehavcek
4. sep 2016

Zienky a co si balite do prirucnej priamo ku porodu?ja mam vsetko v cestovke a len vecicky pre maleho co mi manzel donesie pred odchodom mam zvlast

pehavcek
4. sep 2016

@seki11 presne kvoli tomu to nerobm.manzel je moje zlaticko, stoji pri mne kazdy den uz 14 rokov a naco ho mam traumatizovat?velmi sa o mna boji a sam sa vyjadril ze s nim by bolo viac roboty.tak som sa ho opytala ci by chcel byt so mnou dovtedy kym pojdem tlacit a on ze ano.takze zatial sme nastaveni takto.nepopieram ze by som ho tam rada mala aj potom ale ak ma kolabovat, na co je to dobre? A sex by som este tiez rada mala a co ak bude straumatizovany z toho co mi urobil? 😀 😀 😀

seki11
4. sep 2016

@pehavcek Ja si tam dám určite malú vodu, balzam na pery, nejakú tyčinku na zahryznutie, lebo u nás keď ti začnú kontrakcie ti nedovolia ani kúsok vody,kvôli možnej SC ak sa niečo skomplikuje. No a samozrejme telefón 🙂 aby mi odfotili sestričky malého po.pôrode 🙂

luciferkax
4. sep 2016

@pehavcek do prirucnej slapky,maly uterak,ked mi.umoznia ist do sprchy,mobil,vodu...

luciferkax
4. sep 2016

A tasku mam.zbalenu davnejsie...len...zda sa mi.mala aj.napriek.tomu ze.by som tam mala.mat vsetko :-P :-P
Dokonca.som.si.zbalila.aj.leginy a.tuniku na.cestu domov :-P :-P
Manzel.ku porode nepojde...nechce on ani ja :-P

pehavcek
4. sep 2016

Dakujem zienky 😉

ewitta123
4. sep 2016

Nam dala porodna asistentka zoznam co do porodnice v bb a je to tam pekne roztriedene, odfotim a poslem pre inspiraciu ak chcete baby

tanikbb
4. sep 2016

@seki11 mozem otazocku? Vidis ty logiku v tych postupoch, ze nedaju zene vobec napit pocas 1.fazy porodnej? Moja skusenost bola taka ze od 7-12:00 som skoro nedostala ani kvapku vody. Navela navela mi dali srk vody z namocenej gazy. Podotykam, ze rodit som sla po horucke 39,5 a jednej uz prebdenej noci pred tou predychavajucou. Ved to mi uz pride ako tyranie. Ja viem ja viem ak SC tak je riziko udusenia. Ale kokso ved co zena prijme to aj vypoti. Vsak co sme si tym presli tak vieme ako sa pri tim da unavit. Nechapem tuto logiku. A nehovorim o litroch a litroch vody ale o skrkuni si. Juj

jersey87
4. sep 2016

@pehavcek ja to mam pobalene ako ty. Tiez netusim, co budem potrebovat. Mozno nejaku vodu...

jersey87
4. sep 2016

@seki11 a ked budem mat vlastnu vodu, ani sa nebudem moct napit? Ja uvazujem este nad hroznovym cukrom.

pehavcek
4. sep 2016

@ewitta123 ja si prosim ten zoznam pre inspiraciu.zatial mi nedal nikto nic, len co som googlila

ewitta123
4. sep 2016

Tu je ten zoznam.. v bb je dovolene pit po malych duskoch pocas prvej fazy, na jedlo aj tak nebude chut

ewitta123
4. sep 2016

Dake je to rozmazane, neviem ci sa vam to bude dat precitat, ak nie odfotim znova

pehavcek
4. sep 2016

@ewitta123 dakujem.celkom dost toho je