icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
4. sep 2016

@ewitta123 tak tomu sa hovori teda zoznam. :/

ewitta123
4. sep 2016

@jersey87 @pehavcek na tej druhej strane su uz veci co doma treba..a veci z prvej strany sa mi zdaju v pohode, ze nie je toho dako extra vela

seki11
4. sep 2016

@tanikbb Jasne ze je to blbosť, preto, aj keď tam robim, si potajomky budem usrkavat. Dcérku som rodila v teplote 38,5 st. C,viem o com hovoríš... Bolo to hrozné, úplne vystavená som tlačila, mne nedali ani gazu namočenú na pery ☹

seki11
4. sep 2016

@jersey87 podľa toho kde majú aké zvyky, u nás nie.

jersey87
4. sep 2016

@ewitta123 to som akosi prehliadla, ze to i na doma. Odlahlo mi. 🙂

lovely_choice
4. sep 2016

@tanikbb ano, mas pravdu, rooming. To "o" mi nejako vypadlo.

janka_mu
4. sep 2016

@seki11
@lukamka no ja som povedala, ze aj ja sa bojim a musim ist 🙂 tak ide 🙂 ja to tak citim, ze naozaj potrebujem, nebyt v tej nemocnici sama...a myslim, ze aj ked sa na to mozno neciti, chce ma podporit...to si vazim od neho 🙂

janka_mu
4. sep 2016

To mi vazne nedovolia vodu.. ja ako som tehu, tak len od vecera do rana, ked sa nenapijem..ma boli hlava ako blazon...hrozne vela sa mi ziada pit v tehu...

seki11
5. sep 2016

@janka_mu To aj mne, pijem veľa vody, a hlavne s citrónom a cviklovu šťavu, nikdy mi nechytila, teraz áno 🙂

seki11
5. sep 2016

@janka_mu nechutila, preklep v mobile 🙂

pehavcek
5. sep 2016

@seki11 aj ja pijem vela vody a ody s citronom, uzasne osviezuje

lukamka
5. sep 2016

cafte baby, v poslednej dobe mam za zozname dalsiu bolest 😠 pali ma pod pravym rebrovym oblukom, mam pocit, akoby babo na chvilku pricviklo nejaky organ o rebro a potom ked skusim desiatu zmenu polohy, tak zas povoli 🙂 mate to tiez? mm sa zo mna smeje, ze mavam vecer dinosaurie syndromy, ked fucim na gauci a neviem ako sa mam poskladat :D

tanikbb
5. sep 2016

Akoze ok celkovo pocas porodu nemas cas na jedlo ale ta voda....no zastaraly prezitok sk nemocnic. Vsak nech daju statistiky, pri kolkych sc boli komplikacie s pitim vody pred tym. Nemaju ich a aj tak nedovolia. Vsak nech vezmu studie inych nemocnic a inspiruju sa. Neznasam ked je nieco tak len preto ze sa to robi xy rokov tak. Jooooj.

lukamka
5. sep 2016

@tanikbb vela veci je tak.... cez vikend som mala dlhu diskusiu s manzelom mojej sesternice. Je Dr. - porodnik, zatial mlade ucho. Bavili sme sa o tom, preco si zeny nemozu vybrat polohu pri porode, ked sa coraz castejsie hovori o tom, ze na chrbte to boli najviac. Hovoril, ze stare skoly o tom nechu ani pocut, lebo takto maju k tomu najlepsi vyhlad a ak aj zacne niekto o tom polemizovat, tak sa len naseru.... Rovnako ako sestricky z novorodeneckeho prekrucaju ocami, ked chce matka dieta hned na hrud a nedajboze este aj hodinu cakat na samoprisatie.... verim, ze aspon generacia po nas uz bude robit osvetu :D

majush
5. sep 2016

@lukamka ja mam toto uz dva tyzdne, myslela som si, ze mi babo pritlaca pluca o rebra, ale znama doktorka mi povedala, ze to je pecen o rebra pritlacena, az v chrbte ma z toho boli...moje babatko je otocene tak, ze na pravej strane ma chrbatik a ritku pod rebrami, kostnatu ritku 😊

lukamka
5. sep 2016

@majush hahaha to je asi aj nas pripad, lebo nozicky citim stale na lavej, aj to tak bolo minuly tyzden na sone. Veru ritky maju este kostnate 😀 verim, ze to tej peceni neublizi, este chvilku musime vyzdrat

patris11
5. sep 2016

Ano tazko sa zavadza nieco nove v nemocnici,aj ked na skole sa to uci,ale v praxi je to uplne inak,stara skola...

seki11
5. sep 2016

@lukamka Toto mávam aj ja, podla mňa babo tlačí na pečeň, páli to zvláštne, ale prejde 🙂 Bude to asi.ešte horšie tie posledné dva týždne :-P

janka_mu
5. sep 2016

@lukamka
@majush ja mam presne tob ste, presne taka ista bolest, aj som si myslela, ze to bude pecienka..ale boli ma to len obcas ale dost. Tiez ma malinka tam zadok a chrbatik na pracej strane. Lavu stranu, tam by sa mi este dake steniatko zmestilo 🙂 🙂 🙂 tam to moc nevyuziva...

janka_mu
5. sep 2016

Inak zacinam mat takych poslickov, ze teda niekedy fakt neviem, ci to uz..ci co.. stvrdne brucho, bolest krizov, akoby menstruacia prichadzala..oddychnem a prejde to...

majush
5. sep 2016

@janka_mu no mne sa zda ze nasa vyuzita svoj priestor celkom efektivne, niekedy mi pripada ako spiderman na sieti, vsade sama ruka a noha... Ale ci to tam robi nejaky strecing?! 😄 Nevadi, vydrzime, vsak co ine nam ostava

krekacsmarika
5. sep 2016

Od zajtra aj ja na materskej. 🙂 dostala som aj papier,co musim vziat do nemocnice.

jersey87
6. sep 2016

Takze my po dnesnej poradni sme ok. Dalsiu mam o 2 tyzdne a potom uz kazdy jeden. A potom uz mam termin. Strasne rychlo to ide. Aj doktorka dnes skonstatovala, ze akoby to bolo vcera, co mi povedala, ze som tehotna. 🙂
A sama pre seba som skonstatovala, ze mi normalne bude chybat. :D

seki11
6. sep 2016

@jersey87 A kedy máš termín? Ja zajtra zacinam 36 tt a idem k lekárovi až 22.9.,čo je po štyroch týždňoch,čo som u neho bola. Počula som ze posledný mesiac je to častejšie, čudujem sa ze u nás nie.. Možno po tom 22 septembri 😖 Ale áno, máš pravdu, strašne to letí, prvé tehotenstvo mi išlo pomaličky 🙂

jersey87
6. sep 2016

@seki11 termin mam 8.10. Takze dalsiu poradnu mam 20teho, potom 26eho a v oktobri... ak nahodou medzitym neporodim.

jersey87
6. sep 2016

@seki11 dnes co som bola v poradni, tak to bolo po 3 tyzdnoch...

seki11
6. sep 2016

Sranda, ja mam termin 13.10, v poradni som bola 22.8 a teraz idem až 22.9. Nie je to neskoro?

zuzka71291
6. sep 2016

@seki11 ja tiez tak podobne...poslednu poradnu som mala 24.8. s tym, ze 6.9. si mam prist pre papier na matersku, dnes som tam bola, myslela som si, ze budem mat poradnu, isla som klasicky s mocom a nic, najblizsiu poradnu mi dala 23.9., co bude presne mesiac...pride mi to zvlastne, ale co uz...doverujem jej...

vik_i
6. sep 2016

@seki11 ja mam termín 24.10 bola som 17.8 dneska a idem 20.9

jersey87
6. sep 2016

@seki11 kazda ambulancia to ma asi inak. Al tak hadam vedia co robia. Nerobia to rok, ani dva. U nas na stranke ma napisane, ze poradna je 1x za mesiac a posledny mesiac 1x tyzdenne. A v podstate uz som v poslednom mesiaci a teda by som mala ist kazdy tyzden a predsa mi dala poradnu az o dva. Urcite to zavisi od ich internych predpisov a subjektivneho posudenia zdravotneho stavu.