Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Pri prvom tehotenstve som sa išla večer vycikat, a zrazu ako keby zo mňa vyšlo liter vody prúdom. To určite zbadáme, ak odtecie 🙂
Ak odtecie plodova voda, alebo uvidite krv, je nacase ist do nemocnice. Ak su len kontrakcie, tak si treba zapisovat cas medzi nimi a tusim ak su kazdych 5minut tak potom ist do nemocnice. Ak daco z toho nastane v predtermine, isla by som hned. Aspon tak mam ja zapamatane.
@emy222 aj zo mna vyteka parkrat za den, tiez sa toho bojim, ale skor je to ako vytok, hustejsia konzistencia. A predchadza tomu moja aktivita napr. som v klaku na zemi a vstanem, alebo viac pripucim brucho, ci dieta sa hemzi a odrazu such mokre gatky.
@janifer no sak ja som trochu stresak v tomtom je to nase vytuzene babo a strasne sa bojim aby bolo vse ok len sa upokojujem ze ak odteka plodova voda tak ked zacne zevraj neprestane tak to ma upokojuje a ten vytok to mavam aj ja a dnes ho bolo akurat ze dost taky zvlastny dozlta dufam ze to nebola zatka 🙂 este musime vydrzat 🙂
@lovely_choice nie, zatial nikto nic take nespominal, tak som zvedava, co mi povie v utorok moj gynekolog.
@seki11 spolieham sa na to ze si to vsimneme :-P :-P
Sice je.to.uz.moje.tretie.tehotenstvo.ale plodova voda mi.nikdy neodtiekla. :-P :-P resp.az ked ju prepichli na.sale
@zuzka71291 u nas kupu sestricky...pre babo okrem plienok nenosim nic.!.
@evkano ano aj moj kope tak ze az sa musim niekedy prejst aby sa ukludnil...
@lienka182
@luciferkax no včera to bol naozaj extrém, nie a nie prestať kopať a dnes ráno na pásoch sa ani nepohlo čo ho museli budiť.. a áno ešte stále sme v nemocnici..
@lukamka Ono sa mi kontrakcie hneď spustili cca každých 5 minút...
Keď odtecie voda, mali by sme byť do dvoch hodín v nemocnici. Odtiekla mi o 22:30 večer, o polnoci som bola v nemocnici a dcérka sa narodila 5:20 ráno 🙂 Dali mi ale aj oxytocin, bolo to rýchle a pár stehov, žiadny aniball ani masáž hrádze.. No ale to som mala 21 rokov, teraz 33😀
@luciferkax To je vraj lepšie keď ti ju.prepichnu tam, vtedy začnú aj väčšie bolesti, ja som mala hneď doma, ale nič strašné. A aj dieťatko je chránené keď je v tej vode dlhšie.
@emy222 neboj to iste aa stalo aj mne a to som bola v sprche nie vo vani uz som si obliekala pyzamo a zrazu mi nieco tieklo po nohe kukam tiez najskor strach ze noo este je skoro cakala som ci sa to zopakuje a nic cize to bol vytok a ja ho mam tiez teraz viac nosim stale slipove vlozky ale toto bolo take vodove ale ako vravim nic sa nedialo a keby to bola voda teda sudim podla seba bo pri prvom som to tak mala ze mi vecer cvrklo tak som dala druhe gatky a znova no uz mi doslo ze to mi neunika moc 😃no a pol hodku nato dosli aj bolesti a uz to islo za 4,5hod uz som drzala maleho v narucii uz sa teskam podbaj by to aj teraz bolo tak rychlo 😃
@seki11 wau to si mala dobry start ked aj voda aj kontrakcie v takom intervale, preco potom pichali aj ten oxytocin?
Ja si tiez uz predstavujem priebeh a kazdy den novy detail k tomu (Spielberg by mi zavidel haha) Uplny ideal by bol pre mna prist do nemocky na poslednu chvilu nech sa max do hodiny narodi to moje srdiecko neposedne 😉
no ja by som chcela tento raz rychly. lebo teda pri malom som od 22 do 7 doma predychavala. potom sla do nemocky a vsetci ze o 10 je na svete. no tak bol az o 1225 a to mi uz museli pichat oxy a nakoniec uz som nemala silu tak ho vakuom museli tahat. ale apgar skore mal 10/10 tak klud. ale teda bolo to strasne narocne, vlastne som rodila asi zo 15hodin.
@jersey87 @evkano ja sim mala tiez extremnu nic, mala velmi intenzivne kopala od 20.00 do 1.30, este som to tak dlho a intenzivne nezazila. Aj sim rozmyslala ze ci nepojdem na pohotovost, ma ti vystrasilo. Panicke sa nepacila vobec ziadna poloha, na boku som vobec nemohla lezat, iba na chrbate s rovnymi nohami.... Teraz si pekne spinka, obcas ju stuchnem, aby dala znamenie, ze je vsetko v poriadku. Tak aj vy sa drzte!
zajtra ma byt dost silny spln, mozno preto su take nepokojne bobatka malicke
Baby inak kozmetiku Bubchen maju aj v tescu, kto by zhanal. 🙂
@tina1512 ahoj dakujem za odpoved 🙂 sak stale si hovorim ze asi by to tieklo este aj potom a nieco by sa dialo.....mala je dneska kludna sem tam sa prevali hadam je ok 🙂 priatel mi stale hovori ze nech to rychlo ubehne lebo ze aj on zosalie zomna ;) moc sa na babätko tesime tak trosku stresujeme 🙂
@lukamka osprsila som sa a isla pozerat burlive vino takze bolo 20:00😃 ked mi zacala cvrkat ta voda do pol deviatej som zacala mat take bolesti a zrazu stoho kontrakrcie tiez som mala hned ale 6min ratali sme aj s mamu a muzom ze sak to nejako rychlo tiez aom-nechcela hned letiet ale radawj doma byt co najdlhsie 😄no lenze uz to boli aj 5min tak sme sa pobrali do nemocnice bolo asi nieco po deviatej uz ked som prisla tam 15min cesta som mala 2min u som nemohla nic ani rozdychavat nebolo kedy doktor kuka ze noo zachvilku rodime coz som mu neverila bo som si to ako prvorodicka predstavovala ako tam budem v bolestiach aj 10hod Zatedy som bola v sprche na lopte prisiel pozriet ideme nato len som cumela ze co ale bola som rada bo tie kontrakcie som mala stale jednu podruhej a o pol jednej bol na svete dokino ma pochvalil ze ukazkovy porod na prvorodicku ze som bola skvela a spolupracovala na dve zatlacenia bol vonku dufam ze sa nam to vsetkym takto podary rychlo mat zassbou

@emy222 zo mna tecie hocikedy 😊 ale plodova voda to vraj nie je... Mozno nejaky vytok alebo co... Pokial sa to neopakuje tak to bude podla mna ok 😉
@evkano no jasne niekedy ma malicka kopne az sa zlaknem 😄 uz ste doma?