icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lienka182
14. sep 2016

@emy222 zo mna tecie hocikedy 😊 ale plodova voda to vraj nie je... Mozno nejaky vytok alebo co... Pokial sa to neopakuje tak to bude podla mna ok 😉
@evkano no jasne niekedy ma malicka kopne az sa zlaknem 😄 uz ste doma?

emy222
14. sep 2016

@lienka182 dakujem sak aj ja si myslim ze ak by islo o plodovu vodu tak este sem tam ucvrkne no neviem trochu sa strachujem lebo sa mi to este nestslo ale sak plodova voda sa kazde 3hod dotvara no hadam to bude ok 🙂

lukamka
14. sep 2016

@emy222 nemozes si ucvrknut z plodovej vody, je to uzavrety celok az do spustenia porodu. Skor si myslim, ze to bol vodnatejsi vytok, alebo ta voda z vane. Plodova voda potecie v takom mnozstve, ze to asi neprehliadneme 😉

emy222
14. sep 2016

@lukama no ja som myslela ze by to postupne odtekalo aj ked po troske tak by som mala mokro bo pisu ze plodova voda moze odtekat aj potroche preto som sa zlakla mokro no pyzame ale teraz nic dufam ze nam to odtecie tak ze si to ozaj vsimneme 🙂

seki11
14. sep 2016

Pri prvom tehotenstve som sa išla večer vycikat, a zrazu ako keby zo mňa vyšlo liter vody prúdom. To určite zbadáme, ak odtecie 🙂

lukamka
14. sep 2016

@seki11 a pockala si doma na prve kontrakcie?

janifer
14. sep 2016

Ak odtecie plodova voda, alebo uvidite krv, je nacase ist do nemocnice. Ak su len kontrakcie, tak si treba zapisovat cas medzi nimi a tusim ak su kazdych 5minut tak potom ist do nemocnice. Ak daco z toho nastane v predtermine, isla by som hned. Aspon tak mam ja zapamatane.

@emy222 aj zo mna vyteka parkrat za den, tiez sa toho bojim, ale skor je to ako vytok, hustejsia konzistencia. A predchadza tomu moja aktivita napr. som v klaku na zemi a vstanem, alebo viac pripucim brucho, ci dieta sa hemzi a odrazu such mokre gatky.

emy222
14. sep 2016

@janifer no sak ja som trochu stresak v tomtom je to nase vytuzene babo a strasne sa bojim aby bolo vse ok len sa upokojujem ze ak odteka plodova voda tak ked zacne zevraj neprestane tak to ma upokojuje a ten vytok to mavam aj ja a dnes ho bolo akurat ze dost taky zvlastny dozlta dufam ze to nebola zatka 🙂 este musime vydrzat 🙂

alicazazrakova
15. sep 2016

@lovely_choice nie, zatial nikto nic take nespominal, tak som zvedava, co mi povie v utorok moj gynekolog.

luciferkax
15. sep 2016

@seki11 spolieham sa na to ze si to vsimneme :-P :-P
Sice je.to.uz.moje.tretie.tehotenstvo.ale plodova voda mi.nikdy neodtiekla. :-P :-P resp.az ked ju prepichli na.sale

luciferkax
15. sep 2016

@zuzka71291 u nas kupu sestricky...pre babo okrem plienok nenosim nic.!.

@evkano ano aj moj kope tak ze az sa musim niekedy prejst aby sa ukludnil...

evkano
15. sep 2016

@lienka182
@luciferkax no včera to bol naozaj extrém, nie a nie prestať kopať a dnes ráno na pásoch sa ani nepohlo čo ho museli budiť.. a áno ešte stále sme v nemocnici..

seki11
15. sep 2016

@lukamka Ono sa mi kontrakcie hneď spustili cca každých 5 minút...
Keď odtecie voda, mali by sme byť do dvoch hodín v nemocnici. Odtiekla mi o 22:30 večer, o polnoci som bola v nemocnici a dcérka sa narodila 5:20 ráno 🙂 Dali mi ale aj oxytocin, bolo to rýchle a pár stehov, žiadny aniball ani masáž hrádze.. No ale to som mala 21 rokov, teraz 33😀

seki11
15. sep 2016

@luciferkax To je vraj lepšie keď ti ju.prepichnu tam, vtedy začnú aj väčšie bolesti, ja som mala hneď doma, ale nič strašné. A aj dieťatko je chránené keď je v tej vode dlhšie.

jersey87
15. sep 2016

@evkano nieco muselo byt vo vzduchu, lebo vcera vecer to bolo i u nas narocne. Neskutocne mrvenie a pucenie, kopance nastastie nerozdava. A dnes rano absolutny pokoj, akoby tam ani nebola.

jersey87
15. sep 2016

@seki11 nejako takto si to i ja predstavujem. Ze to bude rychle...nerada by som sa trapila dlho...

tina1512
15. sep 2016

@emy222 neboj to iste aa stalo aj mne a to som bola v sprche nie vo vani uz som si obliekala pyzamo a zrazu mi nieco tieklo po nohe kukam tiez najskor strach ze noo este je skoro cakala som ci sa to zopakuje a nic cize to bol vytok a ja ho mam tiez teraz viac nosim stale slipove vlozky ale toto bolo take vodove ale ako vravim nic sa nedialo a keby to bola voda teda sudim podla seba bo pri prvom som to tak mala ze mi vecer cvrklo tak som dala druhe gatky a znova no uz mi doslo ze to mi neunika moc 😃no a pol hodku nato dosli aj bolesti a uz to islo za 4,5hod uz som drzala maleho v narucii uz sa teskam podbaj by to aj teraz bolo tak rychlo 😃

lukamka
15. sep 2016

@seki11 wau to si mala dobry start ked aj voda aj kontrakcie v takom intervale, preco potom pichali aj ten oxytocin?
Ja si tiez uz predstavujem priebeh a kazdy den novy detail k tomu (Spielberg by mi zavidel haha) Uplny ideal by bol pre mna prist do nemocky na poslednu chvilu nech sa max do hodiny narodi to moje srdiecko neposedne 😉

lukamka
15. sep 2016

@tina1512 aj ja chcem taky ryychlyyy 🙂 kolko z toho casu si bola uz v nemocnici?

tanikbb
15. sep 2016

no ja by som chcela tento raz rychly. lebo teda pri malom som od 22 do 7 doma predychavala. potom sla do nemocky a vsetci ze o 10 je na svete. no tak bol az o 1225 a to mi uz museli pichat oxy a nakoniec uz som nemala silu tak ho vakuom museli tahat. ale apgar skore mal 10/10 tak klud. ale teda bolo to strasne narocne, vlastne som rodila asi zo 15hodin.

majush
15. sep 2016

@jersey87 @evkano ja sim mala tiez extremnu nic, mala velmi intenzivne kopala od 20.00 do 1.30, este som to tak dlho a intenzivne nezazila. Aj sim rozmyslala ze ci nepojdem na pohotovost, ma ti vystrasilo. Panicke sa nepacila vobec ziadna poloha, na boku som vobec nemohla lezat, iba na chrbate s rovnymi nohami.... Teraz si pekne spinka, obcas ju stuchnem, aby dala znamenie, ze je vsetko v poriadku. Tak aj vy sa drzte!

lukamka
15. sep 2016

zajtra ma byt dost silny spln, mozno preto su take nepokojne bobatka malicke

jersey87
15. sep 2016

Baby inak kozmetiku Bubchen maju aj v tescu, kto by zhanal. 🙂

emy222
15. sep 2016

@tina1512 ahoj dakujem za odpoved 🙂 sak stale si hovorim ze asi by to tieklo este aj potom a nieco by sa dialo.....mala je dneska kludna sem tam sa prevali hadam je ok 🙂 priatel mi stale hovori ze nech to rychlo ubehne lebo ze aj on zosalie zomna ;) moc sa na babätko tesime tak trosku stresujeme 🙂

tina1512
15. sep 2016

@lukamka osprsila som sa a isla pozerat burlive vino takze bolo 20:00😃 ked mi zacala cvrkat ta voda do pol deviatej som zacala mat take bolesti a zrazu stoho kontrakrcie tiez som mala hned ale 6min ratali sme aj s mamu a muzom ze sak to nejako rychlo tiez aom-nechcela hned letiet ale radawj doma byt co najdlhsie 😄no lenze uz to boli aj 5min tak sme sa pobrali do nemocnice bolo asi nieco po deviatej uz ked som prisla tam 15min cesta som mala 2min u som nemohla nic ani rozdychavat nebolo kedy doktor kuka ze noo zachvilku rodime coz som mu neverila bo som si to ako prvorodicka predstavovala ako tam budem v bolestiach aj 10hod Zatedy som bola v sprche na lopte prisiel pozriet ideme nato len som cumela ze co ale bola som rada bo tie kontrakcie som mala stale jednu podruhej a o pol jednej bol na svete dokino ma pochvalil ze ukazkovy porod na prvorodicku ze som bola skvela a spolupracovala na dve zatlacenia bol vonku dufam ze sa nam to vsetkym takto podary rychlo mat zassbou

stevvvka
15. sep 2016

@jersey87 a je to dobra kvalita? cenovo je to ako, lacnejsie ci skor drahsie?

emy222
15. sep 2016

@tina 1512 to si mala supeeer porod 🙂 aj ja chcem taky 🙂 hovori sa ze druhy je rychlejsi tak sa mas naco tesit hadam ze to budes mat skoro za sebou 🙂 kedy mas termin 🙂 ja 23.10 plus minus bo nevieme kedy bola ovu 🙂

jersey87
15. sep 2016

@eva2809 videla som dnes tu kozmetiku bubchen v tescu...

jersey87
15. sep 2016

@stevvvka baby sa tu par dni dozafu o nej bavili a boli spokojne, len nevedeli kde ju kupit. A dnes som ju mimochodom videla, tak som to tu hodila. Ja som kupila len ten krem do zleho pocasia. Cenovo som nejako neobzerala a neporovnavala.Ale povedala by som, ze taky priemer.

seki11
15. sep 2016

@lukamka poviem ti prečo.... Chcel aby som rýchlo porodila, totižto ja som si ho zazmluvnila, a on na druhý deň slúžil. Chcel sa vyspať :-P