Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tina1512 ja som uz zacala 38 tt a tiez si vravim, ze uz by to mohlo prist. Krize ma sice nebolia, no cez den (hlavne po tom, co vyberiem syna zo skolky) pocitujem velku unavu (ci uz spim v noci 6 h alebo 10) a hormony mi menia naladu (nejako sa lahko necham vytocit a som vybusna).
No potom si uvedomim, ze este by to mohlo pockat, nech stihnem nacvicit s epinom, ked uz som si ho kupila 🙂
@tina1512
@lovely_choice
@emy222
Dievcata ja to iste 😊 nejak poobede stale strasna unava, no a tie hormony co so mnou robia... Nervozna som alebo placem 😂 ja mam doma aniball a cvicim tak tiez by som chcela aspon 38. Tyzden a keby sa malicka potom narodila bolo by to super... Na jednej strane mi to bude strasne chybat, ale na druhej strane obcas som taka znicena 😂 ozaj zienky, ktore uz mate doma drobcekov, klobuk dole pred vami ja neviem, ako by som to zvladla...
Pridavam sa aj ja kočky, som polomrtva od rana do vecera..termin mam presne o mesiac, ale mam pocit, ze tentokrat to bude skor..prvemu synovi sa moc nechcelo-vysiel spontanne o tyzden neskor, no toto druhe chlapcisko v brusku je nejake extremne akcne uz od zaciatku.. Prcek 1 mi dava riadne zabrat, je to maly Duracelko, no mne sily ubudaju kazdou hodinou a sustredim sa tiez na uplne ine veci..uz nech je to za nami a hlavne v zdravi (radost a laska su vdakabohu pri takejto udalosti samozrejme;) vela sil..eva
Baby nezabudnite si to brusko poriadne uzit, lebo ja som revala po porode snad kvoli vsetkemu, aj ze sme sa nestihli potiadne pofotit, ze som tehotenske letne saty nemala na fotke... no hormony. A radsej nech tam este babatka cusia chvilenku.
@lienka182 ja uz som myslela, ze zajdem na nejake vysetrenie (ta nervozita a hnev ma uplne ovlada), no som rada, ze nie som sama (asi je to v tehu casty jav, hoci v prvom som to tak nepocitovala).
Urcite by si to zvladla aj ty (s dalsim dietatom), ked nemas na vyber. 🙂 Nastastie mi rano a vecer pomaha manzel.
Ahojte.Ja som vcera krajala lusky do polievky a nervozna som bola z toho statia ,bo ma nohy boleli a rozplakala som sa a muz,ze co mi je a ja,ze nevieeem.Posledne dni hormony ovladaju aj mna.Ale je aj pravda,ze sa trochu bojim,lebo mi na sone povedali,ze mam velmi zrelu placentu a do knizky napisali grade III.
ja uz tiez mam obavy. To pukanie (akoby zvuk nechtikov, no skor sa obavam o celistvost plodoveho vaku) neprestalo a tiez neviem, ci mam dost plodovej vody. Pred 2 tyzdnami som jej mala menej a dr. povedal, ze sa skontroluje o 2 tyzdne. V utorok som objednana na CTG, tak sa musim ozvat, nech mi to skontroluju (lebo u nas CTG vyhodnocuje stale iny doktor, aj to len tak, ze podpise a povie v poriadku). Mna by zaujimala aj hrubka jazvy, kedze chcem po sekcii rodit prirodzene. No nikto sa do toho nema, hlavne, ze mi povedia, ze budem hospitalizovana tyzden pred terminom.
Neviete nahodou,ci aj Gaviscon mozme na palenie záhy?mám doma,na nete pisu,ze ano.
@krekacsmarika ja som ho brala, takže v pohode😊
@krekacsmarika Môžeš, aj ja ho beriem.
@lovely_choice ahoj ja tiez momentalne riesim plodovu vodu ci jej mam dost tebe aj vyteka potroske alebo ako strsaca? Aj ti povedali co sa riesi keby jej ubudalo ze co a ako ?
Nam na kurze vravela, ze je mozno aby troche odtekala voda. Ak odteka obcas tak sa dotvori.moze sa to zamenit aj s vytokom lebo aj ten byva. Ak odteka po troske ale v podstate bez prestavky tak treba ist do nemocnice, lebo to sa spusta porod.vraj nie vzdy vytecie vsetko naraz s velkym praskom.sestricka nam vravela, ze ak mame pocit, ze nam odteka po troske, zekludne mame dojst, ze to oni prekontroluju.
@krekacsmarika moze, tiez som ho brala (ale na zvracanie) a este som ho nespotrebovala, tak ho budem brat aj na palenie zahy. Dobre, ze si mi pripomenula. Teraz ma pali viac ako predtym a to som myslela, ze uz prestala, lebo sa babo zosuva nizsie.
@emy222 niekedy sa mi zda, ze odteka, ale to bude ten vytok (hoci vytok som mala predtym hustejsi). Zatial nemam ani riadnych poslickov, takze asi to voda nebude. V utorok sa na to znova opytam a uvidim. Zatial som len na nete citala, ze pri najvyssom stupni (ja som predtym mala najnizsi) sa vyvolava porod, lebo je ohrozene babo. Verim, ze to nie je nas pripad. (no to pukanie sa mi nepaci a obavam sa, ci to nesuvisi s tou plodovkou). Uz nech je utorok! 🙂
@tanikbb ka tak isto chodim na kurz a tam vraveli ze moze ze to terba skontrolovat su zeni co im plodova voda odtiekla v 7mesiaci ale tie su stale pod kontrolou potom take co maju zapal a tak ale to by som sa uz moc rozpisala neviem presne ako to je keby ale nam asi odteka tak asi zacne rozbiehat porod kedze by malo byt vsetko v poriadku 🙂 ja len od tedy co mi ako keby ucvrklo mam blbi.pocit ;( neviem sa dockat sona 🙂
Nooo chapem, na kurze sa dozviete vela. Aj ja som na taky chodila a je super, ze chodite. Ja si ale skor myslim,ze je to unik mocu lebo vsak to je skor pravdepodobne ako to se vam po troche odteka plodova voda. Jasne poradte sa s dr vsak to je uplna istota. Nech skontroluje a budete v klude alebo to budu riesit. Len nevidte hned za vsetkym to najhorsie ;). Uzivajte bruska, oddychujte a nepozorujte sa az tak. Drzim palce nech si len vsetky cvrkneme kedy tedy hih.
@lovely_choice Ja mám tiez to pukanie-pri pohybe dieťaťu praská v klbikoch- Ako ked praskne v kolene,či členku. Nič to nie je,len nepríjemný pocit
Baby ja trosku odbocim od preberanych tem. Premyslam nad vsetkymi povinnostami, ktore nam nastanu ohladom uradov.cize zavolat detskej lekarke a dohodnut termin prvej navstevy, vybavit rodny list, zaevidovat male v zdravotnej poistovni a nahlasit v socialnej.ako to je ale s tym jednoazovym prislevkom? Kde sa to vybavuje? A co vsetko ku tomu potrebujem? Aky je postup? Zabudla som este na nieco?
@pehavcek ono to kocikovne mozes vybavit az do 6.mes. Na mattike ked pojdete rodny list vybavit tak ti daju papier. Musis ho u svojho gyn dat potvrdit ze si chodila na poradne u detskej tiez ze sa babo dozilo 28dni. Cize tak ci tak budes vsetko vybavovat az tak mesiac po. Akurat som vcera o tom citala. Ked budem doma odfotim ten clanok. Este k tomu pripajas nejake veci a posles.
@obituary712 no prave... ci nemam nahodou nedostatok vapnika a chyba aj dietatku
@lovely_choice Mám to aj ja uz mesiac a vraj to nic nie je. Niektoré to cítia, iné nie. Nemá to nic s vitamínmi ani mineralmi. Je to normálne
@tanikbb 🙂 mas pravdu ze nertreba hned hladat to zle 🙂 snazim sa aj ked ten strach mam stale uz som to tu niekde pisala ze som o ,3babätka prisla cice skoro v 9tt ale toto sa snazim chranit co sa len da uz sa to blizi ze konecne to pride tak som trosku stesovala 🙂 co si kazdy den hovorim ze uz by som sa mala skludnit 🙂 drzim tu palceky kazdej babe nech su tie nase babätka zdrave a coskoro v nasom naruci .. spokojne 🙂
Dievcata, ake su vase babatka, mna dnes tak vyplasili, mala je dva tyzdne mensia.. prietoky ok, ctg ok, vsetko v poriadku.. ale doteraz bolo vsetko oki podla sona..len teraz na zaver nejako nerastie..som z toho nervozna

@emy222 no veru rychle to-bolo ja len dufam-ze druhy bude aspon tak podobny alebo hadam nestihnem ani do nemocky dojdut 😃len nech to nieje opak nikdy nevies a termin mame 5.10 ape uz by sa mohla poponahlat na buduci tyzden kludne uz budeme 38tt bo uz som nevladna uz ma tak vsetko boli krize dnes neskutocne a este sa venovat tomu mojmu certovy co nevie sediet chi