icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
3. feb 2010

jezis, baby, ja by som vam tak dopriala, ten rehot je uzasny. Nas sa vydrzi rehotat riaaadne dlho, hlavne ked sa blazni s tatinom. Mam aj videjka ale nechcem davat na youtube... Akurat som jedno posielala mame mailom :DDD Inac vcera som ho posadila na hraciu deku a vydrzal uplne sam bez opory sediet asi 5 sekund, potom sa tak pomalicky zviezol do strany tak som ho zachytila. Odkedy ho mozem nechavat sediet? Co myslite? Este sa mi zda skoro...

deina
4. feb 2010

Zuzu, este ho nedavaj sediet, nie je to aktivny sed, kym sa neposadi uplne sam. Ked sa bude vediet sam posadit, potom uz moze sediet. 😉

Odsavam a taaak sa mi uz nechce! 😝

janka1874
4. feb 2010

Krásne slnečné ránko
ja som mala úžasnú noc taká vyspatá som nebola už dávno ako som teraz malá zaspala večer o 20-tej a spala do 3.40 napapala sa a spala do 7-mej napapala sa a spinká a jasa idem obliekať a ideme ku Sendy (tá spinkala bu dedkovcov) a potom na 12-tu na to gastro tak nám držte palce nech to nič nieje Viky už nemá ani koliky ideme tam len kôli tomu grckaniu tak uvidíme čo nám povedia

didiana333
4. feb 2010

Ahojte maminy...mna už druhý den príšerne bolí hlava...to je asi z počasia,ale može to byť aj z toho,ako stale plačem a hučím kvôli tej po.ratej robote,že tam musím ísť... ☹ ☹ ☹
Hrozne mi je luto,že malý bude u mojej mamy...ja viem,že mu bude dobre,ale aj tak plačem kade chodím...

cipuska_
4. feb 2010

dobré ránko, tak mi sme mali celkom dobrú noc až do piatej potom už bola nejaká nekludná a trošku si aj poplakala.este potom nadránom zaspinkala so mnou v posteli a zobudila ma tak že mi kýchla do tváre 😀
teraz už buvá,baby aj cvičíte tak že chytíte za ručičky a pomali dvíhate že či udrží hlavu? lebo nám to tak doktorka robí každú poradnu ale ja osm jej to nikdy nerobila.....

my máme očkovanie až 16. a dávam aj tie rotavírusy....

cipuska_
4. feb 2010

naša malá sa už raz zasmiala nahlas, bolo to užasné, ona si kýchla a ja som ju napodobnovala, ale zatila sa nám podarilo zasmiať nahlas iba raz.

zajtra mi už konečne príde elektrická odsávačka tak sa tešíím, lebo už mi došlo mliečko v mrazničke a musím namraziť dalšie...

adka_praha
4. feb 2010

ahojte... 🙂

my uz zase spinkame...didi ti verim ze places jak korytnacka... ☹ ja by som tiez...mi babka zapotila, ze ona uz pojde na dochodok, ze bude cely den doma, tak nech idem do roboty a ona bude strazit...ani za svet...radsej budem len cistu vodu z vodovodu pit, aby som nemusela ist od malej skor ako v tych 3 rokoch... 😒

cipy ja ju pri kupkani tak dviham...teda nie pri kupkani priamo ale ked sa uz kremikujeme...hodi vzdy na mna take oci plne ocakavania, ruky zatne a mama rob daco... 😅 a ono to toooolko radosti robi... 😅

a vcera som ju mala v takom polosede a ona sa posadila! 😲 😅 ja som na to oci valila jak blazen...ale hned zas kvicla naspat, no ale co dorabala...skubla naraz nohami aj rukami aby to zvladla....vyzeralo to dost smiesne... 😅 😀 a ked som ju dala uplne lezmo tak sa zacala taaak rozculovat ze sme len zirali s mm... 😅

zuzu ja viem ze je uzasny... 🙂 a desne sa tesim na to... 😅 ale je mi jasne ze to zas orevem... 😕 😅 kazdu novu malickost vzdy obulim...hrozna citlivka sa zo mna stala... 😅 este aj bekine vysvecko som si obulila...no psychosa na mna uz... 😖 😅

adka_praha
4. feb 2010

az teraz som si uvedomila ze my mame dnes presne 3 mesiace... 😀

monkey3
4. feb 2010

caute baby,

co sa sedenia tyka, este je fakt velmi skoro. ale zase - u sasky som cakala kym sa posadi sama -uplne sama a vobec som ju nedavala sediet a zacala sediet v osmich mesiacoch, co je podla mna neskoro a to preto, lebo som jej nedavala moznost to vyskusat ...

tak od pol roka je podla mna cas podkladat vankus .. alebo ?

citlivka som bola pri prvom aj ja, mala som normalne problem mat druhe, plakala som, bola som do sasky zamilovana.. ked prisla barborka, nebolo vychodiska len to brat sportovo, ale ona bola neuveritelne pohodove babatko a je taka doteraz na rozdiel od svojej starsej sestry, to je tvor znacne komplikovany 🙂

a tretie - beriem este sportovejsie 🙂 🙂 🙂 proste malinka musi zapadnut do kolobehu rodiny bez toho aby som ju o daco ukracovala, ale hold prve je vzdy len prve - to je taky zazrak

sakura77
4. feb 2010

ahojte babulky, my noc fajn,jedno papkanie o tretej,takze som aj fajn vyspinkana,inak spi od 8 mej do 8 mej- a potom o hodku zas ide na tristrvte hodky zdriemnut,1,5 hodiny je hore a zas 45 minutovka a potom poobede jedno 3-4 hodinove spanie..a niekedy navecer este hodi 20 minutovku 🙂
teraz lezka pod hrazdickou a bucha do hraciek jak o zivot a vykecava si snimi 🙂
didi,a co to s tou pracou,nejak mi uslo,preco uz musis? 😕
baby,sedkat ete urcite nedavajate,to co oni teraz skusaju to nie je ozajstne sedenie,mate este koooopu casu,aby si neznicili chrbticu a to co skusa doktorka ze chyti za rucicky a pozera ako drzi hlavicku v sede,to mozete skusat ale ozaj tak raz za den maximalne,inak eee
ja sa strasne tesim na hlasne rehoty,zatial skor vydava take zvuky akoze "kasle" 😀 tak ale to uz viem ze to sa "akoze" tak smeje,len to este celkom nevie,nooo

adka_praha
4. feb 2010

sakura sak ja to praktikujem len pri kupkani a aj to len chvilenka a potom ked vymysla, tak ju radsej prevratim na brusko... 😅 mate to inak so spanim velmi podobne ako my ale my si aj poobede davame 1-2 hodinoveho slofika a pred kupanim takeho 45-minutoveho... 😅 no proste skoro cely den prespime ked si to tak vezmem... 😅

sakura77
4. feb 2010

no inak ozaj,to som pri kikovi nepoznala,ten poslpal 10 minut a dve hodiny bol hore...to bola hruza teda,mala som ho jedneho a nestihala som ani zdaleko to co teraz pri obidvoch 😀

adka_praha
4. feb 2010

😀

jaj mne sa tak dnes nicoho nechce a pritom je tu bordel ako v tanku... 😕

slovakia13
4. feb 2010

ahoj
tak mi mame hlasny rehot 😀 ,ale aj hlasny vreskot 🙄 moje dieta je proste nervak ach jo 😝
koniky uz pasieme ,do sedu sa nam nechce,ale ani moc neskusam 🙂
v noci spinkame ,ale zato cez den mi dava poriadne zabrat -vcera to bola hotova psychiatria 😢 a konecne idem kupit poriadny fotak 😵 ,takze uz budu aj aktualne fotky malej 😉

slovakia13
4. feb 2010

sorry my 😀

sakura77
4. feb 2010

tak aj my uz celkom fajn pasieme,uz vydrz,hlavne ked ma pred sebou nieco "straaasne zaujimave" 🙂
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vRefer...

slovakia13
4. feb 2010

sofia je zlatucka 😀

sakura77
4. feb 2010

ale je vyžrata,co? 😀

deina
4. feb 2010

Co vyzrata, krasna je, zlata baculka. 🙂

Do sedu veru este nie, mohli by mat v dospelosti potom problemy s krizami alebo chrbticou. To by sme nechceli, no nie? To len starsia generacia neviem preco ma v sebe zafixovane, ze polrocne babo ma uz vediet sediet, podopieraju ich vankusmi a pod, ale to nie je naozajstne sedenie. Treba pockat, kym sa posadia same, vtedy uz maju dost silne svaly na to, aby sa im pri sedeni neposkodil chrbatik. Monkey, 8 mesiacov je pohoda, fakt. Mne Misko sedel az ako 10-mesacny, to uz aj stal, aj lozil, no sediet mu neslo skor. Vankus urcite nie.

Mne sa tiez maly taha do sedu, ked je napr v polosede, taaake brusaky vie robit, no sranda. 😀 Misulo mi toto nerobil. Ale na koniky mi nejako zlenivel, tak krasne mu to slo a teraz sa mu nechce, potvore malej.

Didi, preco musis takto skoro do prace? 😨

sakura77
4. feb 2010

veru ,aj mne sa kiko sam posadil az po 7-mom mesiaci,ale uplne sam,ja som ho nikdy nedavala sediet nasilu ze podkladat vankusami alebo tak...niekto to robi a sedi mu uz v styroch mesiacoch,ale ja si myslim ze nie je kam ponahlat...

ukulelembo
4. feb 2010

Ahojte mamulky Sakura: Sofii je kocka, len nam ju pekne vykrm, ked uz skoncili spolu ti nasi v posteli, nech ma šimon babu ako sa patri 😀 no u nas sa mozem ist akurat ja past 😅 lebo moj jmu synatorovi sa moc nechce 😵 A do sedu ani moc nejde, ale ked ho chytim za ruky tak sa pritiahne ale on sa hned na nohy stavia a nakolko sme ultra lahky tak neviem ci nebudeme aj skoro chodit 😉 Inak Alexej tiez zacal sediet az 8-9m a pohodaa, chodit ked mal presne 13mesiacov a lozenie preskocil Dnes idem robit to tiramisu konecne mam ingrediencie uz mam taku slinu nan 😝

sakura77
4. feb 2010

ukulele,ze ultralahky 😀 ak by ho prilahla ta moja šunka 😀
no ja som si akurat pozerala fotky,takze sedel sam v 7 mesiacoch,stal a lozil v 8 mich a samostatne sa pustil na konci 10 mesiaca-teda on nechodil on rovno utekal jak o zivot 😀

janulla35
4. feb 2010

maminy chcem sa opytať či pri prvom očkovani okolo 3mes sa pichalo do obidvoch nožičiek u vašich deti a či mali zvyšenu teplotu.dali by ste pri 37,4 niečo od teploty či až nad 38 .a ešte proti čomu je to očkovanie? dik za odpovede

deina
4. feb 2010

U nas to bolo tak, ze naprv sa plazil, potom v 9.mesiaci sa postavil, v 10.mesiaci sedel, potom stvornozkoval a chodit zacal v 13.mesiaci. To vsetko kalendarny vek, nie biologicky (narodil sa o dva mesiace skor, to by som mu mala odratavat). Najviac som cakala na stvornozkovanie a akurat do toho sa mu nechcelo, potvore. Vtedy sme mohli prestat cvicit, ked zacne lozit.

ukulelembo
4. feb 2010

ano Janulla ockovanie v troch mesiacoch je do oboch noziciek, a s toou teplotou je to ako u ktoreho babetka , mozu mat mierne zvysenu teplotu a bud panadol alebo nurofen je skor od bolesti, co ich tie nozky mozu boliet Mne sa osvedcilo hned po ockovani este na chodbe dat od bolesti ci horucky sirup a hned nozky natriet octan mastou aby sa zminimalizoval opuch Sakura sak mi chceme slovansku devu- krv a mlieko, nech ma chlapec za co chytit 😀

deina
4. feb 2010

Janulla, mne mal maly teploty tesne pod 38, na noc som mu nurofen dala, lebo bol uboleny, od bolesti.

tilly
autor
4. feb 2010

no, musi byt pred nim nieco strasne zaujimave, vacsinou bracho ked sa hra na policajtov a to sa za nim takto otaca, skusim to natocit a hodit na fcb... celkovo je strasne rad ba brusku...

u domca to bolo tak, ze 5 mes, pretacanie, 7 mes si daval nozicky pod seba, 8 mes aktivne velmi rychle lozenie, hned na to si sadol a sam sedel, v 10 mes sa sam postavil a stal bez opory a urobil tak tri kroky, 11 mes krasne chodil, 12 mes behal, 2 roky bicykloval, 2,5 roka bicykloval bez pomocnych, 3 roky inline korcule, 3,5 roka lyzoval, 4,5 roka lyzuje aj na strmsich svahoch a chodi sam na vleku, korculuje na lade... 😀
okrem toho futbal a tak 😀

adka_praha
4. feb 2010

janulla ja som jej to natierala pri kazdom prebalovani octanovkou a od teploty ani od bolesti som nedavala nic...mali sme sice 37,4 ale boli sme v pohode...keby som nemerala tak ani nejak nebadam, ze mame zvysenu...mne bolo povedane, ze najlepsie by bolo, keby prekonala tie poockovacie stavy bez akychkolvek liekov, ale aj ze hned po ockovani jej mam dat daco ako panadol alebo tak, tak som si povedala, ze pokym neuznam za vhodne, tak jej nedam ziadny panadol a podobne... 😕 tak si vyber...ja som si vybrala... 😅

adka_praha
4. feb 2010

jaj a zabudla som dopisat, ze aj doktorka mi vravela ze do 38 by sa nemali davat ziadne lieky na teplotu a tak...ale to sa tiez neda, bo keby si videla, ze dietko boli "cely clovek" tak nedaj mu daco, aby si mu pomohla...ja len tolko... 😅 uz som sa vytarala... 😀

ukulelembo
4. feb 2010

tilly ste taky multi sportovy ako my akurat namiesto lyzovania mame plavanie pod vodou v 5tich a to mam aj natocene origos pod hladinou a az potom plavanie v 6tich a mame hokej aj futbal Len aby im za par rokov z toho nieco ostalo ale sak ked budu uvedomeli po mamkach tak asi ano 😀