Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
😀 😀 😀 hehe som sa zasmiala na vas... 😀 ale blahozelam ku kojeniu...my sme uuuschli... 😒 co uz...zatial nam dalsia ruka nenarastla alebo co, zeby sme boli divni... 😅 no terezka je uplny nervak...sa snazila si sadnut a neslo jej to...keby ste poculi en ziapot co spustila...to nebol plac ako taky ale tak sa nervacila a kricala (bez slz)... 😅 som jej napolohovala moj paplon, tak troska sikmejsie, v podstate to detske lehatko domacej tvorby... 😀 v jednej ruke si zas opatrovala svoje kluce a do druhej som jej strcila novu hrkalku... 😀 😀 😀 😀 sranda... 😀 😀 😀 si ju drzala, ze "moja je, nechajte!"... 😀
adka, 😀 zlaaataaaa
hodim fotky za chvilku... 😀
zuzu,bambolina,gratullujem k malym a kvalitným... 😀 Moje velké sa vobec neosvedčili,uschli sme po mesiaci... 😒
akurat odisla moja mamka z navstevy a tiez hnned jak prisla mi hovori zase mas mensie cicky,musela som sa pred nou najest a uvarit si caj,ale to je moja starostliva maminka 🙂
Moja mala len lezka, koniky velmi nepasieme iba ked ju po kupkani natieram, kedze 24 hod. vkuse ma mat tu perinku na nozkach, ale zase sa mi stava na nozky vo vanicke ked ju kupkam.....
Zienky ja uz mam teraz strach z toho ockovania, ze do oboch noziciek??? ☹ My ideme 16.2. no uvidim ako to zvladneme ale urcite budem bulit pri nej aj ja,len sme isli na prvu poradnu a mala tam plakala a ja skoro s nou a to iste aj na ortopedii, ked poveda ze klbiky su zle....no uvidime....A inac stale ked idem s malou na hocijake vysetrenie tak ma prehana 😅 , prezivam to snou aj ked jej nic zle nerobia..
Ahoj baburky, tento tyzden Vas teda stiham akurat tak citat, ale to poctivo 😉 mame take nejake nosive dni teraz a tiez aj trosku viac zas grckame - tiez sme refluxovi, aj ked nasa pani doktorka nepovazuje za nutne nas posielat na vysetrenie, lebo ako povedala, aj tak by ste prisli len s tym, co Vam aj ja teraz poviem, ze treba polohovat do 30 stupnoveho uhla a nijako inak by Vam nepomohli ☹ tak sa trapime... ale zase pracka fici, podbradnikov a pyzamiek mame dost, takze co by sme nepogrckali, no nie?
ale musim sa Vam aspon pochvalit, konecne som tento pondelok bola na kozmetike a vcera dokonca na masazi - sice len posediacky, lebo lezat kvoli prsiam nemoze, ale ako mi to na plecia a krk paraaadne spravilo?
Zuzu, my sa teda musime po papkani tych 15-30 min nosit, lebo zvycajne si grcneme az tak neskor, takze si viete predstavit ake mam plecia ☹
aaale zato sa samozrejme aj my uz zo tri dni vadime, ze faaaaaaakt este nemoze sediet, no nepaci sa mu to vobec, tak aspon ked lezi v takom polosede na mne, chrbatikom o mna oprety, tak aspon hlavu ma v lufte, no strasne je pri tom srandovny 😀
nas caka ockovanie 23.-ho a moc sa teda netesime, uz vidim tu peru odutu a toho revu co bude 😀
no baburky, prave sa na nom sulam, lezi tu pri mne na paplone a len sa dviha do sedu no nadrapuje sa statocne, slniecko moje 😀
jeeej prave sa zgulal z paplona na bok a pregulal na brusko ani siroke balenie mu nezabranilo sikovnik moj
fotky pridane... 😀
ajka poznaaam... 😀 vyzera jak korytnacka s tym krkom ked tak natahuje, co?... 😅 😀
jej blahozelam... 😀 u nas take asi nehrozi...my sme pohodlni... 😅
adka preesne - korytnacka 😀
malinka je kraaasna, presne taku hnevavu hubenku aj my robime 😉
a ked sa jej robi krivda, tak este k tomu dohodi total nestastny pohlad... 😅
adka, ved sa pristahuj, tu su same mlade rodiny, zapadnete 😀
janulla, my sa pritahujeme, ale kazde dieta je ine, niektore potrebuju cas...
zuzu, ja ho tiez nedavam sediet, ale nedrzim ho ani v 45 stupnovom uhle... ved aj v manduce v podstate sedi...
baby, nestraste s tym ockovanim, domco nemal ani hexu a dobre to znasal, za "nasich cias" sa hexa priplacala...
my ideme na buduci tyzden v utorok...
zuzu, bambolina..pridam sa ..aj ja mam male ale kvalintne mliekarne...maly ich zboznuje...mam pocit, ze kvoli nim sa aj chodit nauci 😀 😀
adka..taku nahnevanu pusinku vidam aj ja..len este viac otrcime dolnu peru pritom
nas drobec si tak zvykol, ze po rannom papani sa este ide spat k mame do postele 😀 😀 som ho dala na chvilku do postielky, kym mu pripravim miesto a hned plac, ze tu uz nemam byt..a hned sa usmieval ked som ho dala do velkej a zatvoril ocka a zaspal...takto polihujeme pospavame do 10 😅 , ked sa zobudi skor a mne sa este nechce, tak mu dam moju ruku a on ju skuma, chyta ju, skusa ju cumlat..a ja este podriemkavam alebo ho len tak sledujem
ja som typ, co rano sa nevie rozhybat pokial nemusi, zato vecer kukuckujemi
Pridavam sa k malym a kvalitnym. 😀 Inac aj vam sa zmensili prsia? Moje uz vobec nie su take ako byvali, su take maksie a nejake... no ine, ale mlieka je stale rovnako. A to mi teda taketo makkule zostanu? 😝 😒
Misko mal reflux a ako sme to riesili? Dostal Nutrilon AR proti grckaniu a potom skorej prikrmy, celkom dobre to zaberalo. Po jedle som ho mavala chvilku vo zvysenej polohe, ale sediet som ho nedavala, aj ked zvislo som ho nosila. Ale on sa nie velmi rad nosil zvislo, on zboznoval polohu taku, ze bruskom dole, ale nie tigrika, nepodopierala som mu hlavicku.
Ale Matko sa mi prestava pacit... prestal past koniky. 😨 Nestretli ste sa s tym, ze co to ma znamenat? Uz mu to islo vyborne, krasne vysoko dvihal hlavicku, aj rucky vystieral a teraz nic. Snazi sa, morduje sa a nejde mu to. Zdvihne ju len do takej vysky ako pred dvoma mesiacmi. Normalne ma zacina strasit... Do sedu sa taha, ked mu rucicky chytim, nevidim na nom ziadnu zmenu, stale rovnako papa, spinka, je vesely - co to moze byt? Trva to nieco vyse tyzdna, ani neviem ako dlho. Najprv som si myslela, ze je len lenivy alebo unaveny.
Adka, zlata je. 😅
strapco no nestihla som to odfotit v plnej parade... 😅 aj kutiky dokaze zvesit este nizsie... 😅 ale ako taka mala ukazka to staci... 😀
deina hadam to nic nebude... 😕
my uz spinkame...po dlhej dobe sme pred spanim zblajzli 150 tak som zvedava do kolkej bude buvat...vacsinou v poslednej dobe zjedla ledva pred spanim 90... a dnes sme prisli na to, ze to vo vanicke sa da spliechat... 😀 najprv to bol sok a potom oooobrovska radost... 😀
Deina mne to robila Laura. Najprv pekne dvíhala hlavičku, neskôr akoby uťalo, nedvihla ani za svet, na brušku len ležala alebo olizovala podložku. Trvalo to asi 3 týždne a potom zase pekne pásla koníky. Takže možno má Matej len také obdobie, že sa mu nechce 😉
Dufam, ze je to len take obdobie - ale ked on by aj chcel, snazi sa a nejde mu to. To sa mi nepaci, ze on si nelahne, ze koniec, nechce sa mi, on chce a nejde mu to. 😨
To aj Laura sa niekedy snažila a nešlo jej to, potom sa aj rozplakala, tak som ju musela otočiť.
Ináč po dnešnom očkovaní zatiaľ teplotu nemáme 🙂
Super, Zuzu. Snad ani nebude.
Nepamatas sa, ci sa jej to nestalo po ockovani (par dni po az tyzdnov) a ako dlho to trvalo?
Na druhej strane zacal ine robit, pritahuje sa napr do sedu - jedno sa naucil, druhe zabudol?
ja som si tiez daco take vsimla na malej ale trvalo to len par dni, tak som si myslela to iste co si teraz povedala deina...a asi sa jej len nechcelo past, nemala cas na nieco co uz relativne vie, chcela asi daco nove vedieta mama ju zrusila ako ziadost na byt- sedenie... 😅 neboj deina, nic to nebude... 😉
babyyyy zajtra idem zaaaaaaaas na gyndu...a bez uzv nepojdem odtial ani stadom volov...teda hej, ale rovno ku druhemu doktorovi...tak...uz nebudem blba... 😕
Baby,aj moj malý nejak málo papá...je to normálne? sa mi to nezdá,až sa jeduje niekedy,ked mu dám flašu do pusy. Teraz zjedol len 100ml,ked isiel spinkat a cez den niekedy len 50...ved tolko papal,ked sme došli z porodnice... 😒
Ja by som tiez mala skocit na gyndu, ale nezda sa mi, ze ma sestricka dobre pochopila. Chcela som si dat predpisat antikoncepciu (lebo este jedno, ze "raz sa nic stat nemoze" a hodim si to 😀) a ona, ze nech sa zajtra zastavim. Hm, bez vysetrenia? To mi len tak moze lekar napisat? Asi tam poslem sestru, byva vo vedlajsej ulici... 😅
deina..mozno ho pri tom boli nozicka..ako sa natiahnu svaly...skus pockat par dni,,ved je kratko po ockovani
ja sa dnes citim ako bez duse...taka o nicom..maly je stale super, takze v tom to nie je..len mam taky pocit, ze uz nie som dolezita..proste som sa kukla poobede do zrkadla a zistila som, ze som sa dnes ani neucesala...proste zabudam na seba..obedujem o 5..nechce sa mi pre mna varit...len sa k tomu nutim, aby som o mlieko neprisla
proste poradie priorit..maly, manzel, pes, domacnost a az potom niekde ja...ak si na seba spomeniem...
som stastna, ze mam maleho, skveleho manzela..ale nieco mi chyba v tychto dnoch...
su to len hormony??? ..alebo to, ze mam zachvilu 30r?... alebo je to tymto pocasim?
no tak si vezmi ako mna "vysetrila" po sestonedelke a hned mi dala na pokracovanie antiku co som mala pred tym... no ale moja doktorka je tusim kapitola sama o sebe...sak zajtra uvidim a ked tak, tak potom uvidi ona... 😅 inak mila veta...ja poznam take ze "jedna kapka, uz to capka"... 😀
didiana aj my papame akosi menej ale pribrali sme za mesiac 1,3kg tak je hadam vsetko ok... 😉 pokial priberat, tak mu to asi staci... 😉
strapco skor by som povedala, ze uz si sa z toho vsetkeho okolo maleho spamatala, zabehala a teraz si zacinas vsimat seba... 😕 koniec koncov, to ze sme vydate a matky, neznamena, ze musime chodit ako strasidla... co mi pripomina, ze by som sa aj ja mohla dat konecne dokopy...
baby ja sa strasne bojim ze ma daju do nemocky, ze budem daco mat s maternicou, ked tolko krvi... ☹
deina, aj mne obcas nechce past koniky, ale vacsinou ano. Asi ma len take obdobie ze sa mi proste nechce...
prsia mam tiez mensie ako boli ale mlieka stale dost. Aj ked vcera cez den som odsavala a nic neslo, normalne po 8 hodinach a nic, len par kvapiek. Som sa zlakla ze som prisla o mlieko ale vecer uz bolo vsetko ok, aj dnes... Len som vecer dostala mrchu, zeby z toho som mlieko nemala? Lebo vyspata som bola, aj pijem a papam ako zvycajne, ziadne stresy...
Boooze mrcha, nechceeeeeem !!! Ani som nejako nepostrehla ze uz mesiac presiel. A mrcha prisla bez nejakych varovnych signalov, len co som bola vcera nenazrata, dala som si majonezovy salat, potom som cely den vyzierala keksy a vecer sme boli v Mc Donalde po 100 rokoch... ale aspon viem ze to kvoli mrche tak tym to ospravedlnujem 😀
Strapco, hlavu hore. To bude mozno aj pocasim, aj hormonami, aj tym, ze sme doma... nemas nejaku bezdetnu, slobodnu kamosku? Vytiahni ju von na kafe, vies, ako super to pomaha? A rano sa donut upravit, ucesat - len tak pre seba, aby si sa mala rada. 😉
O take dva tyzdne ideme do poradne, tak par dni este pockam, ze co to ten maly stvara. Ale aj tak som ho chcela brat k neurologicke, nech ho kukne, len este nemam papierik... 😝 Jedna doktorka mi totiz povie, ze je mierne hypotonicky, musime cvicit (cvicime doma uz od porodnice), druha, ze ma tonus vporiadku, no kto sa v tom ma vyznat?
Strapco, ty si na toto odbornik - je mozne mat upchate dutiny, ked nemam nadchu? Strasne blby pocit som mala cely vikend, hlava ma bolela (vpredu, celo), citila som sa ako vatou upchata, bleee... Ale nadchu nemam, teraz nemam ani pocit nejakeho sucha (sjogrenov syndrom), pravda je, ze ked takto mrzne, mame v byte hnusne suchy vzduch - mozno z toho?
Deina, ja som mala na slovensku takeho lekara, ze ma vysetril len prvy krat a potom som tam 8 rokov chodila len nech mi predpise lieky, niekedy som ho ukecala nech mi da balenie na rok a pol. Ked sa mu po 3 rokoch zmenila sestricka, skoro odpadla ze som nikdy nemala pecenove testy, tak ma poslala na krv. Ale to bolo len 1x. Osem rokov som tam chodila takto (medzitym uz som mala normalneho lekara v zahranici, ale tabletky stale zo Svk. A moje kamosky kazdeho pol roka na pecenove testy. Mne to sice takto vyhovovalo, ale teraz viem ze to mohlo veeelmi zle dopadnut, vsak ano !

bambolina, ja mam tiez male a kvalitne 😀 😀 😀 😀 😀