Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahoj kobylky 😵
tak my dudlik v ziadnom pripade ,iba ciciky a tiez teoria nechat vyplakat ma vie pekne vytocit 🙄
mala zaspava na mojom cici 😵
nechcem to zakriknut ,ale vcera vydrzala v kociku az 2hodky ,tak sa vytesujem aj koliky su myslim na ustupe 😀
baby s tym poriadkom ....ja tiez potrebujem dat skrine doporiadku ,este stale mi tam strasia tehot. veci,ale ked ja to tak strasne neznasam 😒
a uz nam prisla pozvanka na druhe ockovanie 😅
ahojte
práve som Vás dočítala ale už som zabudla čo som chcela napísať v poslednej dobe si pripadám ako keby som zas mala tehu demenciu na nervy to je so mnou idem niečo robiť a cestou zabudem že čo 😀 😀 😀 😀
slovakia nám koliky skončili presne na 2 mesiace a Vám možno konečne svitne na lepšie časy po 3 prajeme ti to zo srdiečka
dobre rano baburky, my sme dnes pekne vyspinkani 😉
k nechaniu vyplakat len tolko: starsi Davidko bol straaaaaasne placlive dietatko, bud u mna na rukach, alebo pricucnuty, ina moznost nebola (potom neskor sme sa naucili aj polozit sa do postele po zaspinkani, ale zo zaciatku aj spinkal iba mne na rukach alebo pricucnuty, inak sa hned zobudil 😅 ) no a moja mama bola presvedcena, ze to tak nie je normalne, to som si ho ja tak naucila (jasne, preventivne hned v porodnici) no a ze ho treba len nechat vyplakat a on si zvykne aj na postielku a na zaspinkavanie sam. Tak raz, ked uz som toho fakt mala plne zuby a ruky vytahane ako orangutan (maly sa narodil ako 4,7 kg "drobatko" a poriadne priberal) a mama v kuuuse brblala (byvame v jednom rodinnom dome, akurat v byte pod nimi) tak som ho dala do postielky, zapchala si usi a plakala s nim - za dvadsat minut bola mamina dole robit so mnou krik, ze co s tym chudatkom robim, ked tak reve akoby ho rezali, no a mali sme od teorie "dieta treba nechat vyplakat" pokoj navzdy 😀
on totiz dokazal revat tak, ze sa okna triasli 😀
ahojte...
gabi, my odrazu chceme celu spalnu oskrabat, natriet to savom alebo podobnym bordelom a namalovat...ono to je namalovane (aj na fotkach si to mozes vsimnut v pozadi) este tym trapnym valcekom vzorovym, takze keby som to chcela len pretriet tak aj tak by tam bolo vidno ten vzor ako vypuklina...
my sme mali deeeeesnu noc....najprv sa slecna zobudila o 9-tej ze je vyspata, tak som ju presvedcila ze je priserne unavena a potom o jednej ze jest a hrat...no neuspis to dietko co zahynies...celu noc place, mrnkanie, brebentenie...a akurat si hodila 10-minutoveho sloficka a tvari sa zas vyspato, ale vobec jej nedochadza ze je umrcana ze sa jej chce spat...a uz som vyskusala snad vsetko na uspatie...uz aj v autosedacke som ju hojdala a efekt? nuuuula bodov...ako hlava ma boli jak psa, a uz aj ked je ticho, tak mam pocit ze ju pocujem...uz som zblajzla dve kavy a chystam sa na tretiu, bo chodim a spim...a pritom teplotu nema, vyprdkava v pohode a aj kakala...a kukala som dasienka a tiez som tam nic neobjavila...a ja by som taaaaaaak spala ale slecna ze nie...a este si aj nejakou haluzou furt brebenti, ze nie nie nie nie... 😅 alebo jajajajaj... 😅
adka mi sme tiez doma pouzivali to savo vspreji,ta plesen zisla super 😉 bez oskrabovania a malovania ,len sme vyvatrali...ale zas ked mate namalovany vzor tak by to bolo vidiet
no stym bolenim hlavy mam aj ja problemy casto -migereny ☹skoro kazdy tyzden, davam si silne tabletkya zdriemnem si ked maly pije flasku 😉 jemu to trva polhodinku najmenej,tak mam trocha cas na oddych
ja nie migreny v pravom slovazmysle nastastie, ale som nevyspata...a za chvilu budem musiet malu budit, lebo spi jak zarezana uz 2 a pol hodky a nechcem aby si truba otocila rezim, kedze je taka "uzasne" vyspata... 😒 ale najprv este zblajznem jednu kavu...a potom hura na to...uz ma otvorene dvere do spalne ale absolutne ju to netankuje... 😅
miska ja neznasam tie prastare vzory valcekove na stenach, tak som rada, ze ma nikto uz teraz konecne nemoze zrusit ako ziadost na byt a mozem to dat vsetko dole... 😀 ta pliesen sa tam robi opakovane aj po save (sice to nejaky cas trva ale zas si tam hovie), tak to pojde vsetko dole a komplet cele steny aj so stropom sa natru nejakym vrazdiacim bordelom... 😕
jaaaaj adka tie valcekove vzory su straaasne, nie ale len na pohlad (nemyslim tie Tvoje ale vseobecne) ale hlavne na davanie dolu, my sme to tu tiez mali vsade a ono je to nejakymi hnusnymi olejovymi farbami robene, nepreties to ani piatimi vrstvami (skusali sme).
a na tu hlavu, skus pit viac tekutin, mozno si to tou kavou este zhorsujes 😒
no veru asi jedno s druhym... 😒 ale celkom pijem...na moje pomery som uz dnes vypila neuveritelny liter a pol vody... 😅 adi a ked to aj pretries, tak to bude vidno ako nerovny povrch... 😠 len kraviny svokrovci vymyslaju....co uz...
princezna sa zobudila a okukava rucicky... 😀
som je skusala dat rucicky na flasku ale akosi nechce ani pricapnut na nu...ked papa tak ma rucicky v pasticke ako sa asi sustredi aby jej to niekto nezjedol... 😅 😀
a mimochodom mne pridu vsetky hentie otrasne aj na pohlad... 😅 sorry baby ak na tom nejaka nahodou letite... 😅
adka ved aj mne 😉
liter a pol fiiiha, to mam ja tak za doobedie 😉
ja celkovo ked nie su letne horucavy malo pijem...a to sa este musim nutit...blby zlozvyk...ale zas v lete ked je hic, vychlapem nechutne litre... 😅 aspon ze vtedy dodrzujem pitny rezim... 😅
ženy čo máte dve deti ako to zvládate lebo ja som už total zúfalá z tej mojej staršej od rána len vystrája ale je ako nepríčetná dovtedy zas skákala po posteli až sa nestrepala a ako ináč trepla si aj hlavu ešte že tam je koberec lebo ináč neviem ako by to dopadlo a aj teraz chystali sme sa von a dovtedy vrieskala až ma tak vytočila že som na ňu navrieskala až som sa potom rozrevala že na ňu vkuse len vrieskame lebo je ako šialená za všetko reve mrnčí aj bezdôvodne a pritom sa jej stále niekto z nás venuje tak nedostatok lásky teda mať určite nemôže skôr mi to príde ako vzdor + žiarlivosť ale už neviem čo na ňu vyskúšať nakoniec som poslala vonku len tatika a jej som povedala že nikam nepôjdeme lebo je ako zlé dievčatko a tie vonku nechodia a pritom sme boli dohodnuté že ideme stavať snehuliakov a teraz sedí v chodbe a mrnčí že mama pa mama pa no normálne mám dilemu že čo teraz či ustúpiť alebo zostať doma len mi je už ľúto aj Viky stále sa tu len vrieska buď malá alebo už my na ňu lebo už fakt nevieme ako ďalej zas má len 2 roky tak rozhovorom to asi nepôjde asi ma nechápe alebo ja už fakt neviem
soráč som sa Vám tu vykecala ale už nevládzem
teraz sa presťahovala z chodby tu ku mne do obývačky a mrnčí pri mne že pa pa pa a už zas reve ja fakt nevládzem a neviem ako ďalej
Ahojte baby, chcem sa opytat, ake aktivity porabate s vasimi malymi deturencami trojmesacnymi? Ja moju davam na hraciu decku, tak obkukava tie hracky, co tam visia a svaca do nich rucickami nozickami, samozrejme, zatial este neumyselne...skusame otacat hlavicku za hrackami, hrkalkami a tak. Lenze vzdy, ked ju dam na brusko, tak sa zacne strasne pajedit po chvilke a plakat, alebo otoci hlavku nabok a cmula si pasticku. Takze hlavicku zatial nedviha. Skusala som uz aj na kojenecky vankus ju dat, tam sa aspon nezacne hnevat tak skoro, aj s nou robim lietadielko, no ale zatial nist...
Tak mi dajte vediet, prosim pekne, co vsetko sa da s trojmesacnym babom uz robit 🙂 plus ako na tu hlavicku...ja viem, ze kazde babatko je individualne a rozhodne na moju Johanecku nechcem tlacit, ale zasa nechcem ani nic zanedbat... Vopred vdaka!
ahojte, Tomík už spinká asi 1,5hoďku dnu v postielke-no nechápem, žeby sa polepšil, ale asi vie, že vonku je strašný vetrisko a nemôžme ísť na prechádzku, tak si to rozmyslel a vyspinkáva aj doma 😉
Gabika11 môj drobček tiež asi pred 3dńami začal preferovať pravý prsník a zľavého nepije vôbec a ani sa na tú stranu neotočí, keď si ho priložím. Takže to robím tak, že si ho prikladám k ľavému tak ako by bol pri pravom-t.z.opačne aj laktačná poradkyńa annag mi potvrdila, že to riešim dobre. Skús aj ty takto a uvidíš, možno bude piť kľudne a zaspinká.
Janka 1874 aj ja v poslednom čase trpím demenciou ako keď som bola tehu ale to je asi materská demencia 😀
prajem všetkým pekný zvyšok nedele
Jani,máš to ťažké...no neviem,ja som mala chalanov s trojročným rozdielom a moj Matúš(starší)bol také rozumne dieťa,ja som nikdy nevidela na nom nejaku žiarlivosť.Vždy som sa snažila s ním rozprávať a vysvetlovať mu,ale bol starší ako tvoja Sendy,tak ona by este fakt nejaké vysvetlovanie nechápala...pomože ti,ked ťa aspon chápem??? 😅 😅 😅
kwatka, tak dnes mi pil z praveho prsnika bez hysterickeho placu, trocha som predtym odstriekala, tak mozno preto ale pil, tak som bola rada.
Janka, ja som pred dvoam tyzdnami asi mala take obdobie, ze mala bola hrozna, nedalo sa to vydrzat, teraz je to uz celkom fajn, prejavy ziarlivosti su, ked mam maleho, musi aj nona ist na ruky, ked place a musimsa mu venovat, tak chce odrazu jest a ine veci.
Tiez som velmi zabudliva, a neudrzim vela v pamati, tak hadam to tak neostane...
Ja by som tak spala, som uplne ko, a to by som mala zehlit, zmyt podlahy, ale mne sa nic nechce a ani nevladzem.
A planujem ist tento tyzden na zumbu, snad sa to podari zmanazovat, uvidim, ale musim so sebou nieco robi, lebo kila s ama drzia ako kliest.
jani,my mame doma to iste len v modrom,maly je hotovy cert,a ked sa s nim aj mam cas hrat-ved mala spi aj tri hodky,takze cas je,tak zas on nechce,len vymysla,certuje,budi mi ju,ked ju zobudi,zas sa jeduje ze sa chce hrat prave a tak dokola,niekedy som uz ozaj na nervy,takze som ozaj rada ked je cez tyzden aspon pol dna v skolke-niezeby som sa ho chcela zbavit,ale doma sa nudi a preto vymysla...no,casom z toho hadam vyrastie....
gastanka,to ju zacne bavit zo dna na den,nasa tiez nechcela byt na brusku, ked som ju dala ,vyvalila sa a hotovo,majte ma radi..a minuly tyzden ked som ju isla kupat,tak som ju dala na brusko,pred nu vlhcene utierky a tak sa na ne zapozerala ze cumela 10 minut vystŕeta jak pravitko 😀 a odvtedy ju to uz celkom bavi,len musi mat nieco zaujimave pred sebou..a tiez,no zabava-robi kukuk na kolotoc,potom pod hrazdickou kde bucha do bhraciek,potom sa poprechadzame na rukach-u nas zasadne len lietadielko,inak nechce byt,potom chvilku na brusko,potom chvilku trenujeme pretacanie-zatial sa jej tiez nechce,ale ked ju ja posuniem,tak sa celkom na tom bavi a paci sa jej to-vrati sa mi z bruska na chrbatik obcas...no a este aj ju davm do lehatka,tam ma tiez hrazdicku s hrackami-ale tie nedociahne,ale zistila ze ked sa rozhupe tak sa jej kyvaju,tak aj s tym sa zabavi..a takto to striedame dokola 🙂 no a medzitym spanie ,kakanie a papanie 😀
janka , sakura ja uz som tu tiez pisala o neposluchani ... a to mam 6 rocnu ... a poviem vam to boli nervy , ale cerveny kufor zabral .. len pochybujem ze zaberie aj u takych malickych ako mate vy 🙂
kkiki,kufor u nas nezabera 😀 teda vlastne u nas nezabera niiiiic 😠
ahojte, boli sme na vikend u nasich a nemali doma notebook, tak som sa ani na net nedostala...
dnes mame tri mesiace 😀
tilly vsetko naj k 3 mesiacom... 😀
gashtanka juliett je z tt 😉
juliette tu uz davno nebola...
haloooo juli... ak nas citas, ozvi saaaaaa !
aj Nellye mi chyba...
adka dakujeme,
zas ste preberali chlapov? 😀 tak ten moj je totalne poriadkumilovny a autoumyvacny 😀 akoze niekedy sa to neda vydrzat, on vkuse umyva auta, teraz mame tri, tak to pol dna zabije umyvanim aut... s mojim sa teraz nejazdi, lebo je umyte, zaparkovane v garazi a keby som ho vybrala, tak by som ho nasolila a hrdzavelo by, tak mu je dobre v garazi, chudiaku mojmu cervenemu blesku ☹
no a ked pride domov z roboty, tak musi vzdy najprv povysavat s malym vysavacom vsetky rohy v chodbe, potom musi malou handrickou obliznut stol a varnu dosku a potom sa s nim mozem bavit 😀 a kazdy druhy den musi vysavat, keby som aj minutu pred nim dovysavala, tak on to povysava znova, takze ja nevysavam, vsetko vysaje 😀 😀 😀 😀 je to chore, lebo ja sa potom strasne zle citim, ze to robi on, ale ked pre neho je to isty druh relaxu...
k starsim detom... no neviem, domco je uz vacsi, cize uz mi rozumie a vieme sa porozpravat, ale tiez ma niekedy "zachvaty neposlusnosti", neviem, ci je to ziarlenim alebo sebapresadzovanim alebo cim, ale robi aj veci, co predtym nerobil... on je dost zivy, vzdy bol, ale dalo sa to, len niekedy uz tiez nevladzem, hlavne, ked chodievame kazdy den von cela partia a kazdy rodic ma iny druh vychovy, ja som teda dost prisna a nic si nepomoze, ked raz poviem nie, tak to plati, ale niektore deti zacnu revat a maminy povolia, tak to skusa na mna aj domco, len to mna vzdy chyti amok a zle to dopadne... ☹
Janka, u nas sice nie je ziarlivost, maly to zvlada uplne uzasne s Matkom, ale vzor sa zato prejavuje niekedy poriadne. Ten priklad, co si pisala, ja by som neustupila a von s nou nesla, ak si jej predtym povedala, ze nebude posluchat, nepojde von. V tomto veku nas uz zacinaju skusat. Tiez to tak robim, ze upozornim a ked neposluchne, tak napr beriem hracku, ktorou trieskal. Aj take uz bolo, ze sa zlostil, reval, tak som ho supla do detskej, ze tu sa mozes vykricat a ked sa ukludnis, vrat sa k nam... ale to ozaj len v krajnom pripade. Mal take obdobie asi tyzden, dva, ze som myslela, ze ma niekam odvezu uz, strasne vyvadzal, kazdy den revy a krik, vtedy som ho supla do tej izby a akurat tu bola svokra, ta len pozerala, ale nepovedala nic. 😅 😅 No co uz, musi sa naucit, ze placom a krikom nic neziska. Asi to funguje, lebo uz je kludnejsi, teraz staci ho niecim zaujat, odviezt pozornost.
Gashtanka, tusim Monkey je z TT, skus jej napisat ip. 😉
A aktivity s babom asi podobne, ten nas maly je narocny, vyzaduje vela pozornosti. To nie ako Misko, ze kam som ho polozila, tam mi spokojne zaspal. 😀 Kdeze, tohoto maleho certiska treba nosit, rozpravat sa s nim, ukazovat mu hracky a ked uz nic nezabera, aby neplakal (tiez neuznavam nechavat deti vyplakat sa), tak sups dole gate a plienku, s holou ritou je najspokojnejsi.
Sakura> vdaka za odpoved 🙂 Ono sa toho v troch mesiacoch asi viac uz vymysliet neda, vsak? 🙂 Ja len dufam, ze som jej to brusko nejako nesprotivila, niekde radia, ze uz treba babo nechat takto cvicit aj keby si malo trocha poplakat, tak som to so zatatymi zubami skusala, ale neda mi to. Ked ju pocujem plackat, tak ju velmi rychlo obraciam naspat, neviem, co je lepsie...
Inac, ako sme ju zacali davat na tu hraciu decku, tak sa vie obcas aj na polhodku zabavit sama, dnes mi na nej dokonca zaspala 🙂 Som sa tesila, ze supeer, takto ziskam nejaky cas na ine veci, no ale neviem, potom som zacala mat taky divny pocit, ako keby som ju tam "odkladala" alebo co. Normalne som sa nastvala sama na seba, ze sa ju snazim zabavit nejakymi hrackami namiesto toho, aby som bola s nou, tak som nakoniec skoncila tak, ze ona sa pekne hrajkala, vobec som jej nechybala a ja som cely cas cumakovala na nu ako tam trieska-plieska zvieratkami naokolo 😀 Ved ja viem, ze tie hracky su vymakane na to, aby babatka rozvijali a bla bla, nakoniec ja budem chciet byt na malej prilepena viac ako ona na mne 😅
deina
na malu tiez zabera hola rit 😀
musim sa pochvalit ,tak kooonecne po mesiaci sa mala vykakala sama bez rurky 😵 sice sme tlacili od rana,hned potom zalomila 😀
jedno hovino a tolko radosti 😵
Ahojte, tily my máme tiež dnes tri mesiace...
malá je teraz zlatá pekne cez den buvká aj ked je kočár len odstavený v izbe s otvoreným oknom....akurát ma problém zaspať pred kupkaním takú pol hodinku to je vždy s plačom a potom zuaspí na rukách...
dnes sme s mm riadne vymrzli...brrr
my sa tiež hrávame na tej hracej deke, aj lehátko sa jej celkom páči a naučila sa skopávať si deku zo seba na lehátku tak sa tomu strašne teší 10 minut kope jek oživot a ked si ju skope tak sa začne na tom rehniť...
gashtanka ja som tiež taká že ked sa malá hrá sama a ja si píšem na nete tak potom výčitky že som sa jej nevenovala, ale ona sa viem zahrať tak 10 minut sama a potom ma už volá.. 🙂

ahojte mamičky 😉
dávno som tu nebola, lebo ani čas nebol, ale sem tam som počítala čo ste popísali 🙂 náš Kubko pekne rastie, kojím ho, ale aj dokrmujem, je zlatučký
cez deň síce toho veľa nenaspí, iba von v kočíku spí aj 4 hodiny, ale doma ani za nič, ale za to v noci mi prespí aj 7 hodín v kuse, tak sa aspoň pekne vyspíme...
máme už za sebou aj operáciu, vo štvrtok mu plastička odstraňovala výrastok pred uškom v narkóze, takže sme boli od stredy v nemocnici do piatka... ale zvládol to perfektne, ani negrckal po narkóze a ani teplotu nemal 😵
teraz v stredu ideme vyberať stehy, tak som zvedavá ako to zvládne ďublík maličký, inak už máme okolo 6 kg
musím vás počítať, aké témy momentálne preberáte, lebo vôbec nie som v obraze a potom sa pridám, ak mi to samozrejme môj huncút dovolí 😀