icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

janka1874
15. dec 2009

bodzlomu nám espumisan nezaberal tak teraz dávame sab simplex a dávam to pred každým kojením

pudo to je jedno akú lyžičku použiješ drobčekovia ešte nevedie nič iné len sať tak preto nevedia papať z lyžičky to musíš vystihnúť otvorenú pusu a šup tak s lyžičkou a vyliať to do pusiny ináč sa to nedá
možno sprostá pripomienka ale dúfam, že K vitamín dávate len raz mesačne kto teda dáva doma

pudo
15. dec 2009

jani, nam povedala doktorka D vitamin 2 kvapky denne a K vitamin 1 kvapku tyzdenne.... tak neviem...

icerna
15. dec 2009

no ten k vitamin sa dava prvy mesiac raz do tyzdna a potom uz len kazdy masiac,tak to mne doktorka napisala 😉

janka1874
15. dec 2009

zjavne ako vždy každý Mudr. hovorí ináč
nám napr. dáva K vitamín v poradni pre istotu nech sa nepredávkujeme

catalin
15. dec 2009

ahojte baby, tiez som uz dlho nepisala, ale akosi nieje cas 😀
od pondelka si bacujeme same, lebo tatko uz chodi do prace tak si zvykame. zatial to nieje az taka katastrofa, dokonca sa mi dari aj navarit obcas, aj popratat atd...
mala je rozkosna akurat to nocne spanie nic moc. z nedele na pondelok sme toho vela nenaspali, ale hlavne ona ked sa zobudi, po papani nie a nie zaspat. tato noc uz lepsie, zaspala o 11, spala do 4, potom sa napapala a nevedela zaspat, zaspala az o 7 a spala s malou prestavkou do 11.

inak este stale prikrmujem, ani to UM jej asi nerobi dobre, obcas nas trapi brusko..mlieka nemam vela, ale bojujem a chcem sa vratit ku plnemu kojeniu. znizujem jej davky UM a prikladam ju castejsie na prsnik, ja verim ze sa to rozbehne. boli take pripady, tak preco nie my.
inak v pusinke ma tu zabku, uz som skusala ten gel co nam dala doktorka, ten nezabral, teraz davam druhy den gencianku, aj sebe na bradavky lebo to mam aj ja tam, takze uzas 😝 este mam jeden recept v zalohe, sodu bikarbonu tak snad do tretice zaberie.

zachvilu ideme na prechadzku, zboznuje byt vonku, a krasne potom spinka 🙂

miska2220
15. dec 2009

ahojte,ani ja som tu pooooriadne dlho nebola ☹ ked si najdem nejaku volnu chvilku preseba vtom pride navseva a tak...catlin ja tiez prikrmujem...davala som UM 50-70ml 3x zaden a teraz som to znizala na 30 ml raz zaden...verim ze zanedlho nebudeme vobec potrebovat 😉 Catlin mas krasne fotky malej,mozes mi prezradit co je to za fotak? lebo ja som totizto si zazelala ako bolestne fotak ale dostanem az na vianoce 😒

miska2220
15. dec 2009

baby vy pouizivate vsetky perinky?ja ich mam sice 4 aj 2 vyplne ale nam akosi nevyhovuju 😒 tu vtirosku-taliansku sa nepouzivaju ani vnemocnici a tak som si akosi zvykla bez nich...len moja mama ma strasne hresi ze mu poskodim chrbatik bez perinky ...co si otom myslite?

chruminka
15. dec 2009

ahojte ,tak ja uz tiez nemam vela casu na vysedavanie na nete,jezibabky si uz vyzaduju viac pozornosti a komunikacie,uz ma tak neuveritelne bolia krize,ale tie krasnucke usmevy za to stoja.

...som len tak v skratke citala

tak mi papame vsetky vitaminiky krasne lyzickou,davam im to pred jedlom ked su uz hladne tak to bez problemov prehltnu
Von sa tiez snazime chodit kazdy den,len ked je velmi skaredo sychravo tak sa mi nechce koli necelej hodinke vlacik kocar hore dole,malym ziadne pocasie nerobi problem,dokonca sme zistili,ze ich nemozeme moc babusit,lebo su potom nepokojne a dopotene,takze mi chodime dost nalahko,
tiez tu niekto pisal o ciapke a rukavickach,my ich tiez nemusime,ale ciapku musia mat tak aspon s rukavickami ich netrapim aj tak su im overaliky velikanske tak maju ruky schovane.

Pudo vam robili dake testy na reflux?Lebo aj my dost grckame,uz sme menili dalsie mlieko,teraz mame Bebu AR,ale aj z nej mi grckaju,niekedy to ide prudom niekedy len trosicka a dakedy aj vobec...neviem podla coho to je.
Dr.mi odporucala ze ich mam krmit kazde 2-2,5h aby papali castejsie a menej,ale toto sa nam nedari,dokonca som v damskom magazine ocula ako pediatricka hovorila,ze UM sa travi vyse 3h takze min.prestavka medzi krmenim by mala byt 3-4h.

catalin
15. dec 2009

miska, fotak je zrkadlovka nikon D90, taky poloprofesional, mm sa zaobera fotografiou, amater nadsenec si hovori. ten je trochu drahsi ale su aj lacnejsie triedy fotakov.
inak ja perinku tiez moc nepouzivam, obcas ked mam pocit ze je chladno tak ju zakrutim, ae ona sa zlosti, nemoze kopkat nohami.

no uz bezim,drobec je hore

deina
15. dec 2009

Miska, chrbatik mu urcite neposkodis. Praveze deticky su zvyknute na skrutenu polohu z bruska, preto sa tak radi nosia v satkach, tam chrbatik vystrety veru nemaju. Niektore deti su radi zavinute, niektore nie, ked jemu vyhovuje byt bez nej, tak dobre, nerobis nic zle.

miska2220
15. dec 2009

tak to som rada deina 🙂 ale moju mamu aj tak nepresvedsim,vies stara skola...ale ona tu neni len ked fotky posielam tak vidi...alebo cez skype ma vidi tak ma hresi

kkiki
15. dec 2009

miska , catalin ... prave som sla napisat ze to je digi zrkadlovka ... ja by som ti odporucila canon 450D alebo 500D, http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Cam... ,avsak pre teba ako maminu neviem ci to je moc pohodlna hracka ... je dost velky a casom ta omrzi ho nosit ... ja sa fotografiou zivim ... http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Cam... .. http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Cam... ... popozeraj ... ceny neviem ako sa pohybuju ... tak vyberaj 🙂 a dobre vyber ...

deina
15. dec 2009

Tak jej urob jednu fotku pre radost. 😅

bleelka
15. dec 2009

kocule, len som vas zbezne a nie do detailov precitala, tak snad sa vyjadrim k najpodstatnejsiemu

mayka, na potnicky nam nic nedala, len mame suchsiu pokozku, tak dva take kremy a to aj na tvaricku davat, vraj potnicky casom zmiznu, neriesila to vobec.
vybrala nam jednu nausnicku, lebo 3 tyzdne jej to usko hnisa, mne sa zda, ze aj druhe, ale vraj to je ok, tak sme len s jednou nausnickou a natierat framykoinom a o tyzden to skusi zalozit znova, snad to nezarastie...
nam dala Biogaya kvapky probioticke, pytala som, lebo ze mala aj hnacku a aj tie kvasinky v puse, pise ze to pomaha aj na koliky, tak snad...a pupcek mame aj my vraj vyduty, vtlacala ho dnu, lebo mala revala kvoli tej nausnici ako jej ju vyberala...vraj sme krasne pribrali, za mesiac 1100g. merat nas nameraju, tak musim ja ked chcem vidiet, vlastne ani neviem kolko od porodu narastla.

zuzu, dik za tip, skusim to odsatie a krmenie tatko predsa len na neostro aby nedoslo k problemu, dik moc a co sa tyka mojho kocika, tak maximaaaalna spokojnost klop klop, znem s nim na dedine a aj v BA uspech, ze aky pekny kocik, normalne budto povedia mne, alebo medzi sebou zapocujem 🙂 aj prakticky je, no ale uz som stihla chytit defekt, esteze nafukovacie su len 2 kolesa, no ale manzel hned opravil, tak pohoda lahoda.

tilly, s vlhkostou nebol problem+dali sme aj lubrikacny, takze asi to chce len cas alebo pomaly skusat, neviem, ide ma porazit z toho, uz to, ze ta suska je ina ked je pozasivana a navyse aj bolest bude??? mala musi pekne posluchat ked taketo problemy mam kvoli nej 😀

no a este vam napisem ako ma jedna mamicka vytocila v poradni, navyse ju poznam, chodila so mnou na zakladku, ale do inej triedy, ale neviem ci ma spoznala, lebo tak divne na mna hladela... no ked som vysla do cakarne s placucou malou, po tom co jej vybrala tu nausnicu z bolaveho uska, tak si neodpustila poznamku, ze maminka bola pocas tehotenstva nervozna ked takto place... tak som jej povedala, ze vobec nie, ze jej z hnisajuceho uska vybrala nausnicu, ze ju to boli... krava jedna, normalne by som jej nieco... potom dosla mamina co bola za mnou, aj tej mala plakala a povedala mi, ze ale nam ich rozplakala pani doktorka... konecne niekto kto to chape... som zvedava ci neplakal aj babe maly potom... juj no niektore zeny nemam slov...

bleelka
15. dec 2009

kocky, viete mi odporucit prebalovaciu podlozku? ktora je lepsia? ta vacsia s drazkou po obvode na cikanicky alebo ta mensia s vyvysenymi krajmi aby sa babo neprevratilo? vdaka moc

chruminka
15. dec 2009

mayka aj vy mate vyduty pupok?Lebo aj nasa Viktoria to ma a vcera Dr. v poradni povedala ze to moze byt hernia cize prietrz,ale ze ked ju to neboli tak zatial nic a uvidime dalej.Nieco tocila o tom ze kedysi sa to stahovalo postolkami,ale mi postolky nenosime tak neviem co s tym vlastne mam robit.
Ani sa poriadne na to nepozrela mam pocit ze ta dr. je odveci,normalne uvazujem o zmene dr.,ale tu u nas v Samku si moc nenavyberam ☹

mali sme ist aj okolo 6tyz. k neurologovi a keby som sa teraz na to nespytala tak ju by to ani nenapadlo a kedze uz idu sviatky tak tam pojdeme az v novom roku ale to uz budu mat pomalicky 3 mesiace 😠 tak dufam,ze sa nic nezanedba,lebo ma porazi.

janka1874
15. dec 2009

pozerám že sa mi niekde stratil príspevok
kkikki škoda že sme to nevedeli skôr lebo tesne pred narodením malej sme kupovali foťák no nakoniec sme skončili pri olympuse miju ale číslo neviem musela by som pohľadať

mayka
15. dec 2009

bleelka, ja mam u vacsiu podlozku a je super. Podla mna je lepsia aj ked bude babo vacsie. Ja som spokojna. 😉

mayka
15. dec 2009

Inak baby, tie co kojite, mala ste niektora kvasinky na bradavkach? Uz stvrty den ma pobolievaju a ked mala cuca tak ma gto sem tam svrbi. Mam ich take naruzovele akokeby zapalene. Neviete ako sa to da zistit ci to je ono? To mam zajst za gynekologom alebo detskou?
Neviem ci ma nasa mala pyrana tak vycucflekovala na bradavkach alebo ci to su tie kvasinky.

Ja si pomaly uz nestiham menit tie tampony do podprdy co mi tak mlieko z nich tecie. Asi zbankrotujem na vlozkach do podprdy.
Ja uz som si zacala aj mlieko odsavat ale mi ho je luto vyhodit lebo zatial som nekupila tie nadobky. maju mi prist kazdym dnom z babetkova. Zatial to davam pit nasim fenam a tie sa oblizuju aj za usami. 😀 Uchylne co? Ale sak ked to je zdrave pre dieta tak psom to neuskodi, nie. hehe Mozno budu mat krajsiu srst a pevnejsie kosti. 😀 😀 😀

mayka
15. dec 2009

chriúmi, tak aj Viktoria ma herniu? A co s tym budes robit? Ja rozmyslam ze predsa len s tym pojdeme na chirurgiu ak sa to do piatku nezlepsi aspon o chlp. Chcela nas tam poslat an akoniec sme sa dohodli ze ka sa to nezmeni do buducej poradne tak tam pojdeme. Ln dufam ze sa to nezhorsi ale kiukam ze viacere babetka s tym maju problem. Predvcerom ho mala krasny ten pupcek este som ho obdivovala ale potom mala zlu noc a na druhy den jej vyliezol. ☹ Chuda moje asi ma vsetko. Este aj tie vyrazky, no dufam ze kvasinky mat nebudeme.

A naco idete na naurologiu? To sa musi ist s kazdym babetkom? To som nevedela. A nasiroko uz nebalime ani my.

zuzu1980
15. dec 2009

Bre ranko, ale ste toho popisali, skusim reagovat aspon na nieco 😉

nechapem preco u vas nepredavaju kvapky (vsetky babatkovske) s davkovacom... u nas su vsetky s trubickou, maly to vcucne aj sam... ved tie kvapky vyrabaju tie iste firmy co u nas, tak preco vam to komplikuju?

pudo, u ns ked je -15 tak to by sa dalo prirovnat na slovensku k -5. Aj kamarati s kanady co boli v zime na svk nechapali ako u nas mrzne pri trapnych -5. Ja za zimu povazujem vsetko co je menej ako -15. U nas bezne zlezie az na -25, na zapade krajiny je uz teraz -35 😖

miska, my zavinovacku nepouzivame. Zo zaciatku som ho zavinovala do plienok, ako robili v nemocnici, ale aj to sa zlostil. Mam 1 zavinovacku, ani raz nepouzitu.

S tym pupcekom ste ma nastrasili. Adamko ho mal pekne zahojeny, ale vsimla som si ze vo vnutry je cierny od zvyskov krvi. Dr povedal ze to nevadi ale ak chcem mozem to alkoholom vycistit. Tak som mu to doma cistila a odvtedy sa vydul a ostal tak. Dufam ze som nieco nepokaslala. Myslela som si ze to nevadi, uz su to 3 tyzdne, nema to zapalene ani ho to neboli na dotyk, len je polovicka vyduta. To vadi? K pediatrovi ideme az o mesiac...

zuzu1980
15. dec 2009

boooze ake skolacke chyby a hrubky som popisala... ked to po sebe citam, ako keby som nemala dokoncenu zakladnu skolu, xixixi

didiana333
15. dec 2009

Ahojte maminy,ja sa už teším na zajtra,ideme na poradnu a som velmi zvadava,kolko maly pribral,vyzera uz jak buchtička... 😀

didiana333
15. dec 2009

Ozaj,dnes mi na prsníku praskla bradavka,ked som si odsavala mlieko...brutal to bolí,dala som si na to mastičku,neviete nahodou,ako dlho sa to bude hojit? Mlieko bolo s primesou krvi,tak sa bojim dat to malemu...mala uz niektora takyto problem?Islo z toho vela krvi,tak som sa zlakla....

tilly
autor
15. dec 2009

ja kvapkám kvapky rovno do pusy, veď tie dve kvapky sa ani neoplatí dávať na lyžičku... aj domčovi sme tak kvapkali...

dnes sme boli na poradni a máme 5440 g a 60 cm... nemusíme baliť naširoko a sme OK, všetky reflexy sú v poho a nožičky už nemáme vybočené...

baby, máte ísť niekto na kontrolný usg obličiek? kam idete?

nellye
15. dec 2009

didianka...tak toto viem, poznam to...mala som to...Ivko ma rozkusal tak, az sa mi zlupovala koža z bradaviek, a navyse som mala taku blbu masticku z dm-skoro ako framykoin, a ona mi to len este viac rozmokvala:((( Tak je najlepsie to nechat zaschnut...bradavku umyt a nanajvys namastit kalciovou mastickou, alebo nicim...Nakoniec sme kupili take klobuciky silikonove, ktore chrania popraskane bradavky. Malinky krasne pil aj cez to...Stacilo par dni, a dnes uz pije zase normalne, odomna, a uz to neboli...ale bola to bolest, ze som zatinala zuby, a miesto radosti z kojenia, som mala z toho des...

nellye
15. dec 2009

zuzu 1980 . k tomu pupceku...myslim, ze podla toho ako to popisujes, presne take to ma aj Ivanko. Cistim liehom, polovicku ma trosku vydutu, druhu polovicku taku normalnu. Ked sme boli na ockovani na TBC, tak som to ukazovala sestricke a povedala, ze to ma pekne, aby som mu to cistila po kupkani liehom,, ze je to OK...neboj sa... Pruh, alebo nieco abnormalne vyzera uplne inak...

didiana333
15. dec 2009

ahoj nellye,gratulujem k Ivkovi...ja mam aj ten problem,že maly nepije priamo z prsnika,ale si odsavam mlieko,lebo mam ploche bradavky na kojenie...tak som zvedava ako dlho to potrvá...
dufam,že sa s Ivkom máte dobre... 🙂

nellye
15. dec 2009

noo, tie klobuciky su uplne na 1*...vazne, z lekarne, zn.Medela, nema to chybu... Ja ivkovi kombinujem, aj mu davam odsate mliecko z flasky-aspon vidim kolko vypije, tak okolo 100ml.))) a na striedacku aj odomna pije...aby som nemala zapal...zatial nam mliecko staci, on je taky maly hladosko🙂 ale v noci sa budi len 1x. Jeeej, Erik uz bude mat mesiac, ako to uteka...My si este len hladame aky taky system...

didiana333
15. dec 2009

ale ved to aj my... 😀 do tych siestich tyždnov je to všetko také náhodné...kedy bude papat alebo spinkat je vždy neisté... 🙂 v noci sa budi každe dve hodiny,stale je hladny...