icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

bleelka
16. dec 2009

kocky aky nosic ste kupili pre vase babatka?

u nas snezi a dedko je s malou von, takze na nu pada prvy sniezik 🙂

tilly
autor
16. dec 2009

bodzlomu, ja myslím, že môžeš kombinovať, prečo nie? oba preparáty sú iné, ten dophilus je o črevnej mikroflóre a espumisan je na nadúvanie, ale nech ešte niekto napíše svoj názor...

bleelka, my sme kúpili takú "knižku" riekaniek od fischer price, je to také plastové a hrá to, rozpráva to riekanky a tak... je to od 6 mesiacov, lebo hračiek 0+ máme veľa a dostane kopec hrkáliek a takých vecí od babiek...

a od našich dostane taký ten monitor, čo svetielkuje a hrá melódie...

tilly
autor
16. dec 2009

zusska, my máme relatívne veľký dom, takže ja chodím s malým dole a to nie je počuť hore keď malý aj reve dole, teda je to počuť, ale domča to nezobudí... včera v noci som bola hore s malým, keď mal takú horšiu noc, že som už nevládala a nevedela čo s ním a to sa dominik samozrejme chudiatko moje zobudil, tak ho tatino pre zmenu zobral dole do obývačky a tam spali, ale majú pripravenú aj hosťovskú izbu na spanie, aj som im čerstvo oprala obliečky tam, len oni chcú byť v spálni a ja do hosťovskej nejdem, tam je strašne mäkký matrac na posteli, to by som sa už vôbec nevyspala 😅 im je to jedno...

gabika, my práve spíme druhú polku noci... 😀

k spokojnosti s kočíkmi sa pridávam, veď už bolo načase, ale mám dva, kebyže mám len jeden, tak nie som úplne spokojná 😀 ani si neviem vybrať ktorý je lepší, ktorý by som si nechala, kebyže sa musím obmedziť len na jeden...
jeden je taký menší tank a druhý je elegantný a dizajnový... oba sa strašne dobre kočíkujú, sú priestranné, skladnosť neriešim, lebo ak idem sama svojim autom, tak beriem ten elegantný a aj to len podvozok, na ktorý nakliknem autosedačku a do druhého auta kočíky ani neskladáme, keďže je to taký menší "kamión" 😀
ale som zvedavá, kedy ma omrzia a budem pokukovať po inom kočíku 😀 predpokladám, že najneskôr v lete na dovolenku budem zvažovať nejaký športiačik 😀

bodzlomu
16. dec 2009

tilly, dakujem a pockam este na nejaku radu od bab 😉

deina
16. dec 2009

Bodzlomu, ja to tak kombinujem, davam probiotika a davam aj espumisan. To sa moze, vsak to vpodstate nie su lieky. To, co je v probiotikach, tusim mame aj v crevach a espumisan ma len mechanicky ucinok, to sa nevstrebava, tak by nemal byt problem.

Jaj, kociky, ja chceeem ten novy od Jane (Jane Unlimit), vyzera ako Fusion, ale ma otocnu sedacku - zeleny chcem. A chcem a chcem. A potom este nejaky novy golfac, lebo tento nas chicco podla mna dychci z posledneho. Ale Fusion je ako novy, to manzela porazi, ak ho budem chciet vymenit.

sisinka76
16. dec 2009

ahojte 🙂

bodzlomu, my kombinujeme sab simplex a probiotika a v pohode 😉

tatuska1
16. dec 2009

ahojte babule tak rada by som tu chodila castejsie neskutocne mi to chyba ale ja absolutne nestiham ☹ Ninuska nam od soboty po krste este viac rozcertila moja krasne malo spinkame stale sme hladny no a noc priserna a este aj plackame uz som nakupila vsetky kvapky co tu pisete tak davame poctivo no a ked ninuska zalomi ja som ako splasena koza a robim si domace prace a este okolo braska k tomu som nevyspata to cert nech vezme len nech drobatko je kludne a spinuska a neplacka potom chodime na prechadzky to na nu najviac zabera v kociariku je proste anjelik krasne hajuska.
baby no mame nadherne deticky 😵 😵 😵 😵 som si pozerala fotky a viete co ja chruminku a ostatne babule co maju dvojicky obdivujem 🙄 🙄 🙄 🙄 baby klobuk dole.

bodzlomu
16. dec 2009

dakujem babule, tak teraz sa nebudem bat mu to dat 🙂 Lebo by som si asi neodpustila, keby som mu ja nieco sposobila!

tatuska, tiez som na tom podobne, nielenze som slobodna mamina, lebo som sa za priatela nevydala, ale ja sa tak uz aj citim, som na vsetko uuuuplne sama!!! niekedy som doma sama aj tri dni v kuse, neviem na koho sa obratit,ked mi treba poradit a na net nie je casu ☹
drzim palceky, aby ste to babule nadalej takto krasne zvladali...snad sa casom pridam aj ja 😵

tatuska1
16. dec 2009

bodzlomu ja este ze mam mamu doma ale cez den som sama a nechcem sa spoliehat na mamu musim to zvladnut sama a manzel je od rana do vecera v robote.vsetko je ok len keby som vedela co malu trapi ked je taka zla ked placka vtedy revem aj ja a som z toho nervozna a nechapem to ze papa sunar a nevydrzi viac ako tri hodky to som uz vela aj napisala niekedy vydrzi aj dve hodky len a ked jej nedam hned papat tak robi cirkus.cajik vypije len pred jedenim ked je uz moc hladna kakat kaka aj poprdkuje si suprovo brusko stale masirujeme cvicicime stale asi to bude fakt kolika alebo neviem co musim len vydrzat snad z toho vyrastieme ☹
inac ju lubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmm tak ci tak no zavidim maminkam co maju dobrucke deticky 😉

deina
16. dec 2009

Tatuska, mala by si jej asi dat vyssiu davku toho Sunaru, ked ti tri hodiny nevydrzi. Po UM by tam tie tri hodiny mali byt, lebo sa dlho travi. Neskusala si dat jej viac? 😉

zusska80
16. dec 2009

babulky, poradte aj mne... mam dost vysoku teplotu, stale nad 38. ked si dam paralen tak sa znizi, ale po ucinku zase vystupi horucka. prave mi pisala chruminka, ze ked mam nad 38 tak nemozem kojit?! mne moja dokina na poradni povedala, ze aj pri 40 mam kojit...

kkiki
16. dec 2009

zuska ty mas zapaleny prsnik ? ak to mas z toho uz chod radsej lekarovi ... bod zlomu drz sa viem ako sa citis ... ja mam stellinku z manzelstva, ktore vlastne nemalo radsej byt a olivera mam s priatelom ... ale vydavat sa mi uz veru nechce ... a hlavne nie koli dietatu, take manzelstvo uz skrachovalo ... radsej budem slobodna, ale zit v laske 🙂 my sa velmi lubime vsetci ... aj partner ma uzasny vztah ku stelle ... tak sme si to podelili ... kedze ja sa chcem venovat teraz len rodine a domacnosti tak nepracujem ... a muzicek pracuje ... a ja si niekedy pripadam ako popoluska 🙂, ale milujem pocit ked mam upratane, vsade vonavo a spokojne deti a spokojny muz 🙂 a mame dost velky byt a vsetko bielo cierne ... ha tak si to vies predstavit ... drz sa ked ti krpec podrastie tak budes mat spolocnika a aj chlap uz sa ku nemu bude inak stavat ...

zuzu1980
16. dec 2009

kocky, co ste pislai ze ibuprofen sa nemoze... mna ibuprofenom veselo krmili v nemocnici po porode... vraj to nevadi. Ale davala som si minimalne, len tak 2x denne (hoci vraveli ze mozem kazde 4 hodiny). Tak teraz ste ma vystrasili, ale asi by nam to nedavali keby sa to nesmelo???

teplota vraj nevadi pri kojeni

tu u nas je moderne "nevydavat sa", mozte mat spolu aj 10 deti ale svadba ani za svet 😀 😀 😀 aj mojho manzela stale volaju ze "moj priatel" a ked ich opravim ze sme manzelia tak na mna pozeraju ako keby som spadla z jahody 😀

ha, zmazali mi fotku drobceka v profile, aj som to cakala 😠

zuzu1980
16. dec 2009

aha a zabudla som na to najdolezitejsie: vcera som vysadila kvapky proti kolike a odvtedy negrcka 😀 😀 😀 takze predsa to bolo z kvapiek. hlavne ze uz je dobre, ale mohlo ma to aj skorej napadnut !

kkiki
16. dec 2009

zuzu ked davaju tak asi je to oka ... ona ta ruzova tabletka zabera dokonale 🙂 to mi len vravel jeden lekarnik ...

zuzu1980
16. dec 2009

kikki, mne davali cosi co sa vola Motrin, ale obsahuje to ibuprofen 200, takze to iste co ta ruzova. asi uz ibuprofen 400 by som neriskovala...

kkiki
16. dec 2009

zuzu to budde asi oka ... on vravel ze hlavne modafen ten ze skupuju fetaci dost a tusim v cechach uz je na recept ...

zuzu1980
16. dec 2009

kkiki 😀 vsak nech si nase deticky zvykaju uz od malicka, ze?
u nas napriklad predavaju taku vodu/kvapky proti kolike a maju na vyber s alkoholom alebo bez... 😕 asi tam ten alkohol nevadi, ked je to pre babatka, ale prislo mi to divne, tak som samozrejme kupila tu bez 😉

kkiki
16. dec 2009

zuzu a ty kde si v akej krajine ? inak vies ta ustna voda listerine co je ... tak ked ju prehltnes tak je to jak prehanadlo , hlavne tie pasiky akoze na sviezi dych 🙂 ja milujem na statoch duane drogerie a lekarne ... tam prides a nechapes co vsetko predavaju len tak volne ... mna dostali b12 v tabletkach a vosk na vlasy pre cernochov 🙂)) je to v kovovej krabicke a stale udrziavaju design 30 rokov ... ach uz sa mi cnie, kazdy rok sme tam len tento sme neboli , ale dufam ze oliver bude oka a chceli by sme ked bude mat 5mesiacov ist .... stellka je posledny rok v skolke tak by sme sli aspon na mesiac ....

zuzu1980
16. dec 2009

kkiki, som v kanade (montreal) ale zili sme aj v statoch. veru, tu sa chodi do lekarne namiesto k doktorovi. aj ti lepsie poradia v lekarni. A dostanes tam takmer vsetko od vymyslu sveta, samozrejme bez predpisu. Napriklad aj v knizke co nam dali k babatku pri narodeni sa pise, ze ked ma babo teplotu tak najskor mu mame dat tabletky kupene v lekarni, ak nezaberu tak studeny zabal, a ak aj po hodine horucka neklesne, tak az potom k lekarovi... ja som tak bola zvyknuta ze ked nieco je tak naklusem k lekarovi a ten mi povie co robit 😒

kkiki
16. dec 2009

zuzu veru tak 🙂 ale vies co zaviedla by som to kludne aj sem ... by bolo po PNkach 🙂 a kde zijes v canade tam strasne tuzim ist ... koli lesom ...

kkiki
16. dec 2009

zuzu , neviem asi citat montreal 🙂 ale aj tak no priroda v canade no neni nad to 🙂

zuzu1980
16. dec 2009

kkiki, tu okolo nas priroda nic moc, sama rovina...to skor na zapade, ako je Vancouver a Calgary, tam su hory a jazera... este som tam nebola.

kokso, nas sused pod nami si na plne pecky pusta nejake jazzove vianocne odrhovacky, vsetky steny sa trasu. Aj moja suseda mu bucha na dlazku, aj ja som dupala, ale drobcek buva tak ho nechcem budit... Joj, ja toho stareho hlucheho deda zahlusim ! Esteze drobec spinka, jemu je to fuk, ale mne to vadi !!!

kkiki
16. dec 2009

zuzu 🙂 aj ja pustan stare vianocne odrhovacky a vies co sa deckam najviac paci blues a jazz ... asi preto ze su tam citelne basy ... tak mu to asi pripomina brusko ... tak by som si hadam s dedom rozumela 🙂 hahaha urcite ma velke usi a aj tak hovno pocuje .... a dlho uz zijes mimo ?

zuzu1980
16. dec 2009

mimo slovenska? asi 6 rokov...
no, dedo zvycajne vypeka telku vecer, (to tak ze ja svoju telku nepocjem) ale viem ze o 10 chodi spat tak to potom vypne. Dupanie nepomaha, lebo je hluchy ako pen. A asi aj jeho zena, strasne divna osobka ako z hororoveho filmu 😀

sakura77
16. dec 2009

ahojte!tak my sme dneska boli na sono na nozicky,vsetko ok,jadierka samozrejme este nie su,a preventivne aj tak balit vraj...no tak budem teda aspon na noc...

no a tolko nam to trvalo ze sme nestihli poradnu,takze ideme zajtra,vchystali sme sa z domu o pol 1,kiko isiel k sestre hrat sa s bratrancami,ja som dosla o pol 3 kym sme dokavickovali,tak prisiel zas dedo prenho,tak my baby sme si vybeh,li este zas do mesta troska na nakupy,takze uz mam zas nieco nakupene,aj ked nie este vsetko...no a domov sme sa dotrepali o 18-tej,teraz sme sa uz aj okupkali a cakam kedy sa dovali synator...dneska nespal poobede,tak snad nebude robit bengal pred spanim,kedze som sama,drahy je v nemocke... 😒 ☹ aj sa budem bat v noci dokelu...

didiana333
16. dec 2009

Dobry večer maminy,dnes sme boli na poradni a Erik pribral ...už má 4100 gramov,chlap ako jedľa... 😉 pekne pribral od poslednej poradne,700gramov. A meria 56cm. Len to bruško nás stále trápi,ani Sab simplex nejak velmi nepomáha...asi si tým musíme prejsť...no čo už...

sakura77
16. dec 2009

ozaj a boli sme v tescu,maju uz kopu babatkovskeho oblecka s 50% zlavami,tak sme nakupili teda kopu,maju krasne vselijake saticky,aj tie hunate svetriky,no vselico...

zusska80
16. dec 2009

sakura, veru v tescu super veci. sa tam dobre nakupuje 😉 len nase tesco je trosku skromnejsie cosa tyka veci. tak som nakupila v tescu v trencine, hlavne teda pre saru.

kkiki
16. dec 2009

zuzu toto na amerike mam rada ... to ludstvo :_) to je jedna basen ... my chodime kazdy rok aj do Hershey v PA na aukciu klasickych vozidiel a byvame v Harrisburgu a tam ti je nadherny hotel, ako v rozpravke , ono to tam predtym dost osidlili nemci tak je to aj vidiet ako sa staraju ... no a v tom hoteli keby vidis co obsluhuje zomres ... to mi pride ako jedna velka rodina , incest neincest ide sa nato ... tak volame tento nas hotel Hovno ... ale aj tak sa mi strasne cnie ... ale chceme s muzom dat tak za dva roky from Chicago To LA ... ja to strasne tuzim pofotit na route 66 ... hlavne tie lost cities ... to ti je parada ... ako ludia odisli tak to tam nechali a dodnes to tam je ... hehe u nas by sa to asi nestalo 🙂 no a na jar chceme miami aspon dva tyzde a potom hore na sever do Monroe ... tam je nadherne ... a ponakupovat samozrejme .... 🙂 toto mi tu chyba ... vela a kvalitne za prd penazi ...