Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
tak my sme mali super deň krásne malá spala síce potom aj trošku pozlostila síce ani teraz nespí ale to je u nás normálne uvidíme do kedy budeme žúrovať
my sa nosíme v manduce, je to ergonosič...
kocky, nemate niekto link na nejaku dobru stranku kde su popisane mesiace babatka a co by malo vediet v ktorom mesiaci? Zatial som nasla len ciastocne info, ale ziadnu dobru stranku kde by bolo vsetko...
hmmm, s týmto nepomôžem, my sme mali takú knižku, kde to bolo, ale každé dieťa je iné, nedá sa to natabulkovať...
kedy už tieto naše nočné žúrovačky skončia???!!! 😠
tilly, to netusim 😝 ale dobre ze si tu, aspon si mam s kym pisat 🙂
aj domco takto vystrajal?
tak ti zelam dobru noc, nech uz sa drobcek unavi a zaspinka
Nam sa zatial zurky mozno aj skoncili, ale nechcem to zakriknut, aby sa nahodou nevratili. Uz sa nam podarilo aspon vecer dodrziavam nejaky ten rezim, ktory vyhovuje vsetkym, cez den to je este take vselijake, ale da sa. Aj ked dnes vecer som uz ledva fungovala... 😝
caute babule
nemala som akosi cas prist, drobci ma dost zamestnavaju a vidim ze nova temica 🙂
ste sikulky
chalani su zlati, pekne rastu a cez den su kludni a tichucko tak sa vytesujem, len si to zvyknu vynahradit vecer, ked uz nevieme co s nimi tak sa ideme vozit a aspon sa s muzom porozpravame tak to ma aj svoje vyhody 😀
dobre ranko,
tak my sme spali prosim pkne od 22 tej do 4,30 zhruba. 😀 Ani malinka a ani ja sme sa medzitym nezobudili. 😕
Pudo, ja som s s gessleinom spokojna akurat ze je dost tazky. To je asi jedine co mu mozem zazlievat. Zato chcem nejaku buggy na jar- leto do auta. Ja som tiez chcela vision ale muz ma odhovoril. Nechcel trojkolku. No akokeby on chodil na prechadzky vsak ano. 😀 Aj my mame C lift tasku a myslim ze to bola dobra volba na zimu. Ja ten kocik pouzivam aj po dome cez den. Casto tam spinkava a ja si zatila robim co treba.
ukulelembo, takze mate dojcensky ekzem. Aj ja si myslim ze to mame ale zatial mi zabral Holtov krem a trosku sa to polepsilo tak uvidim a ak sa mi to nbude zdat tak skocim ku koznej tiez. len idu sviatky tak pochybujem ze nieco vybavim asi az po nich. Mame pokozku drsnu ako hrosik. ☹ Al aspon uz nie je zacervenana.
A ake lieky vam dali? Aj vam povedal ze z coho to moze byt?
Inak odvcera nam zachuril cumlik. Jedina nvygoda je ze teraz furt lietam k nej ked jej vypadne. 😀 Ale ocividne je kludnejsia.
Baby mne sa zatial najviac paci ten tikamak od red castle ako babyvak. Asi ho kupim. Videla som ho uz predavat aj na mimibazare tak kupime asi pouzity. 52 eur sa mi za neho nechce davat. Ale este asi kuknem aj ine. len som z nich jelen. Pacia sa mi aj tie satky al ja by som sa sma do toho urcite nevedela zamotat aj s pohybujucim sa babetkom. 😀 To by neeem dopadlo dobre. 😀 A tie nosice sa mi zdaju byt dobre pre starsie deticky nie? To uz kupime neskor taky s ktorym bude aj muz chodit. On je dost velky chlap tak musime vybrat nieco vhodne a velke. 😀
Ahojte babule...niektorá mamina tu chcela niečo o vývoji bábetka...našla som niečo také na najmama.sk...
http://www.najmama.sk/clanok/1036/1-mesiac/?i9=... tak možme študovať,čo maju drobci vedieť... 😀
tilly v noci som na teba myslela dnes sme mali extrémne dlhú žúrku do 2.30 a potom bola hore ešte 2 krát do rána už som fakt nezvládala ten rev som úplne hotová to sa nedá zvládať 😢 😢 😢
Jani,nie si sama...ja tiež hrozne trpím,ked maleho bolí bruško a nič mu na to nepomáha...máme to ťažké...stále sa krúti a nemože si prdnut,a ani spinkat...
ahojte 🙂
aj my v noci zurujeme, ukazkove koliky ako z prirucky ☹ moj sen - spat bez prerusovania aspon 3 hodky.
A doma to mam perne, kedze Samko je chory a uz 3.tyzden je doma, je to o nervy, ta skolka je pre mna spasa, ked tam je 😀
mayka, mas IP 😉
my sme boli hore do jednej, potom hodinku o tretej, potom spal do ôsmej a teraz zas spí... už spí stále menej a menej... hlavne večer ťahá aj tri hodinky bez spánku a to je pre mňa dosť namáhavé, lebo on by sa len nosil alebo niečo sledoval, strašne je zvedavý, hlavne stromček ho strašne zaujíma, svetielka a tak...
ale to, že sme boli včera v noci hore malo svoju výhodu, aspoň som si povyberala receptíky na pečenie... dnes začínam 😀
jeeeeeeeeeeeej, tilly, vy uz mate stromcek? 😵
hej, máme stromček už od soboty 😅 , kvôli domčovi, lebo tento víkend ide k našim a strašne chcel zdobiť... a vlastne na vianoce vôbec nebudeme doma, tak nech si ten stromček užije 😉
tak to potom ano 😉 my ideme zdobit zajtra a jasne, ze samko sa tesi najviac 🙂
tilly, ty len kojis? lebo som kukala jak puk 😀 ked si pisala, kolko Adamko pribral. ja len kojim, ale nepriberame tak rychlo, za mesiac to bolo 840 g
ahojte koculdy sme domka z vychadzky musela som ist na preventivku ku zubarke este ze so mnou bola kmotruska postrazila malinku vonku lebo ta krava ma nechala vyse pol hodky cakat lebo kecala a to mi vravela ze nech zaklopem ze ma hned vezme nech necakam 😠 😠 kmotruska fajne vymrzla aj deti .teraz este buva potvorka mala a to papala o deviatej.vcera sme boli na navsteve u sesterky a Ninuska tam cely cas prespinkala a bola dobra a ked sme dosli domov okupali sme a krasne sa napapala a spinkala od siedmej do pol jedenastej potom sa zase napapala a zalomila do druhej no potom zase papat a to uz bol aj rev pri zaspavani ale asi po hodke zaspala ja so ju nechala pri mne tak sa mrvila a mrvila a zaspala potom o pol siestej to mala uz velikansky hlad lebo revala tak sa napapala a kuuckovala tak som ju dala pod hraciu deku a pozerala natahovala sa a o siedmej zalomila do pol deviatej a tak sa nadundala a spi do teraz no uz to vidim ze bude asi nervna poobede hmmmmm pojdeme trosku pozlostit krsnu nech sa s nou pohrajka lebo ona ma neskutocne zlatucke dobrucke deticky 😉
ahojte mamule,
ja sa tak tesim dnes, konecne mame za sebou normalnejsiu noc. mala pekne spala o polnoci sa zobudila na papanie, a za 20 minut zaspala a potom bola hore o 3.30 zase sa napapala a rychle zaspala. takze ziadne 2 hodinove uspavanie sa nekonalo. normalne sa zobudila o 6.45 a my s nou pekne vyspati.
teraz tiez spi, mali sme ist na poradnu ale dnes su tam len do 12tej tak to asi nestihneme.nechcem ju budit ked tak pekne spi.
vianoce sa blizia, ale ja mam plnu hlavu malej, a ani mi to nepride, ze idu vianoce. darceky nekupujeme, uz sme si kupili a odovzdali, a jeden najkrajsi zivy mame. cez vikend ozdobim stromcek, nech mame vianocnu vyzdobu. a snad sa mi podari uvarit vianocne menu, aj ked mm cele sviatky stravi v praci ☹
Baby je tu ešte niekto, kto po pôrode krváca? Ja mám 5 týždňov po pôrode, najprv mi krvácanie prestalo a včera sa to znovu začalo. Rodila som spontánne, len ma museli čistiť a vyberali mi placentu manuálne.
sisinka, jasné, len dojčím a to sa mi zdá, že papá dosť málo a dosť grcká, ale keď takto priberá... asi mám dosť tuku v mlieku 😀 fakt veľa pribral, som pozerala knižku, kam som si písala domčove váhy a ten mal 5500g keď mal mesiac a to mal 4,5 kila keď sa narodil a aďko má 5440g... takže priberá statne 😀
gabika, ja mám zajtra 6t po pôrode a ešte špiním 😠 a to som dominika odpratala k našim, že si konečne trošinku zašpásujeme s mm...
didi, dik za link, presne to som potrebovala 😉
Gabika, ja som tiez este krvacala 5 tyzdnov po porode a spinila som asi tak 7 tyzdnov, uz ma slo z toho porazit. 😝 Takto dlho to bolo aj pri prvom, aj teraz.
No my sme si supeeer pospali, aj Mates, aj Misko, aj ja. A Matej este stale spi, rozvaluje sa na velkej posteli. Taky maly cloviecik a tak sa vie roztahovat, stale ma potom stekli, ked spime spolu. 😀 Ale uz sa asi zobudza, pocujem ho ako sa natahuje, bude hladny. Este ho musim ponatahovat, pocvicime si, potom za odmenu dostane aj jedlo. 😅
deina - maly Matej je presne ako nas Matej hihi tiez pocujem ked uz sa natahuje a on si pri tom este aj prdka, riadne strely, ale i tak s nim pocvicim, lebo ked si dlhsie pospi - aj 5 hodin, lahsie spolupracuje a ako odmena je mliecko od maminky 🙂
gabika, a kojis? lebo mne sa krvacanie vratilo mesiac po porode potom prestalo a potom sa vratilo zas, dost silne. Mne Dr povedal ze kym kojim tak je to normalne, ze to maternica reaguje na kojenie...
My sme boli s drobcekom na tom ockovani. Pekne nam ho aj pomerali a odvazili, takze v 2 mesiacoch 60 cm a 5900 g (co je presne kilo za posledny mesiac). Kedze deti by mali priberat 100-250 g za tyzden, tak sme v norme, samozrejme zrutik musi byt na hornej hranici. Ale ked si predstavim ze prve tyzdne po porode priberal 500 g za tyzden ta som rada ze uz je to aspon v norme. Ale vsak z materskeho mlieka je to jednoooo.
Aha, a uz ked som tu pisala aka je u nas kosa, tak nakoniec mi kamoska poradila ze ta klinika ma podzemne parkovanie, ze ma to skor nenapadlo? Takze sme vobec neboli vonku, uf ! Som si vydychla lebo vonku je -15 C
😀
ahojte maminy... 🙂
hlasime sa ze sme este stale nachcipany, mne sa vyhodil herpes takze nemozem terezku pusinkovat... 🙄 ale mame uz skoro 4100 gramov a 53,5 cm... 😀
a prechadzame z beby na nutrilon, tak hadam prestaneme pozvrackavat...
inak co nove? 🙂
dobre ranko,
tak my sm mali druhu uzasnu noc. Slecna spala od 21,30 do 3,30 a potom sa zobudila az o siedmej. Vcera objavila ze existuju hracky a predvcerom cumlik a odvtedy mame ine dieta doma. 🙂 Snad nam to vydrzi.
sisinka poslem ti ip. Si ma potesila. 😉 len idem sa teraz venovat mam tu kamosku na navsteve a uz sa zobudila.

Ahojte mamulky Tak dnes sme boli na koznom kvoli pupacikom a drsnej tvaricke A mame novorodenecky ekzem☹ A dostali sme 5oro lieciv☹ a ze to je na dlhodobejsiu liecbu