icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

nellye
19. dec 2009

Dobre ranko, aj my sa pridavame k prianiu prijemneho chladneho dnicka🙂

sakura77
19. dec 2009

ahojte ludkovia!
tak ako sa mame? my nejak mame posahane noci,predvcerom zaspala o pol tretej rano 😠 😠 a to spinkala cez obed tri hodky a potom od 18-do 19 hodku,tak som cakala ze okolo 22 zalomi a ona do pol tretej,skoro ma rachlo!!!! 😒 dneska lepsie uz ,uvidime o nam prinexie dnesna noc,ale kruhy mam pod ocami az po kolena...no a ako citam,je nas tu viacej "zurujucich" po nociach,ach jaaaj

scarlet,boze jak to leti,ty uz mas trojmesacnych cahalaniskov 😅 nahod aktualne fotos ked si najdes chvilocku 🙂
my mame tiez tvaricku uz ako smirgel,ale v poradni nam povedali ze to je nic,ze to prejde...tak cakam..kedy uz zas bude kocka
🙂
doobeda sme boli troska v meste,ked sme isli rano este bolo -7 stupnov,brrr,som zavidela kristiankovi tie oteplovacky 😀 mlada cely cas spinkala,prisli sme domov,najedla sa aspi zas,to zas bude zurka v noci 😠
adka,grckate z beby?my zatial dobre,najprv bol problem s kakanim,ale po tyzdni preslo a odvtedy uz ok,akurat kaka vacsinou raz za den-najnovsie ma kakciu dobu rano o druhej 😠 to sa samozrejme rozoberie pri tpom tlaceni a potom tu kuka na mna hodinu 😠
jaj krpci nasi mali zlati,uz nech spinkaju lepsie...

zuzu1980
19. dec 2009

ahojte,
my sme mali vcera otrasny den. Rano nas ockovali (u nas davaju asi 10 roznych ockovani dokopy v 2 davkach do noziciek) tak ma varovali ze reakcia moze byt vselijaka... No chudacik malicky, mal take bolesti, nemohol nozickami ani pohnut a to on stale kopka, tak sa trapil. Do toho dostal teplotu, 38 C. Sestricka vravela ze ak bude nad 38,5, mam mu dat lieky (aj som ich pre istotu kupila), ale nevydrzala som a dala pri 38, lebo to predsa nemoze byt dobre na srdiecko ked je taky prehriaty...
Inac cely den plakal od bilesti, nic nechcel papat, len na mna pozeral takym smutnym pohladom ze "mama urob nieco"...taaak mi bolo do revu. Nosila som ho cely den na rukach a tatinoo potom zvysok vecera ked prisiel z prace. A Adamko bol uzasny, niekedy sa sa snazil neplakat, ved je velky chlap...keby ste to videli !

V noci nastastie spinkal, dala som mu este jednu davku kvapiek proti teplote, prespal celu noc a dnes rano uz cvirika v postielke, ze aguuu aguuu aguuu a smeje sa na plne hrdlo. Uf, esteze tak 😀

dida81
19. dec 2009

Cawte mamulky ,😀
obcas si vas prečitkam , no pisem menej... tak vas vsetky zdravim, pekny vikend prajem... a som rada, že nie len my riešime nočné žurky... 😅

My sme už boli min. vikend aj v nemocnici☹ malinky mal také pluzgieriky a bali sa, či to nie je dáka infekcia ... vraj je ešte malinky... tak mu dali liečiky, chvalabohu nemal inf. a je to OK. No stresy brutálne..som tam prerevala celý víík... ☹ ☹
juuj, zuzu- tak aj vy ste si vcera svoje odžili...

zuzu1980
19. dec 2009

dida, je to strasne ked vidis ako je tvoje babatko chore a nevies mu pomoct. Vidim ze aj vas drobcek vystrasil...

pudo
19. dec 2009

ahojte maminy... je to fakt hroza, ked su deticky chorucke... clovek ma co robit, aby sa udrzal.
zuzu - ako to tak mozu tym detickam dat taku konsku davku??? vsak to by ani dospelak nevydrzal. A tie teploty, to je najhorsie na celom tom ockovani...
Nas zatial ockovali len proti TBC, ale ked som videla, ako jej stlacili ramienko a narvali tam tu ihlu, tak som chcela tu sestru tresnut po ruke... ale malinka sa drzala a cuckala mi malicek o dusu.
Juuuuj - my by sme zas oproti inym spali straaaaasne radi, brusko nas vobec neboli, kakame non-stop - ale nas trapi chrcanie kvoli refluxu... uz nam to aj vcera potvrdili

mayka
19. dec 2009

dida preboha a z coho mal tie pluzgieriky? To znie horzivo. Chuda male.

zuzu, ja sa bojim tych reakcii na ockovanie ako cert kriza, ale snad to zvladneme.

sakura, a cim natieras Sofii tvaricku? Aj ti dala lekarka nejaky kremik. My nemame nic. A radsej som jej ani nicim nenatierala ale ma ju dooooost suchu a smirglovu akokeby sa jej mala zacat supat . ☹ Vyrazky zmizli po tom Holtovom kreme ale zostala jej total sucha pokozka. Rozmyslam ze sa zastavim v lekarni a kupim aspon ten olivovy olejik na pokozku aspon jej to trosku premastit . Snad tym nic nepokazim. Mame sice kupeny krem od Klorane v lekarni ale radsej jej ho nedavam. Asi vyskusam na kusok pokozky co to spravi .

pudo
19. dec 2009

zuzu - tu snezi v BA cely den... normalna biela zima nastala... Tamik kukala na to dost dlho von oknom, sa jej pacila tie silna beloba... takze uz mame viac ako -5 stupnov a uz sa fakt nechcem s nou motat von
aspon keby prestalo snezit

sakura77
19. dec 2009

mayka,nedali nam na to nic,ze to zmizne,ze to babatka mavaju skoro vsetky,pamatam si aj kiko to mal,ale uz neviem ci som daco davala na to...

mayka
19. dec 2009

sakura, tak sa im to asi zosupe potom.

Baby neviete ako su na tom nase babetka so zrakom v tomto veku? Teda ako daleko asi dovidia. Nasu zaujal TV a ten je od sedacky take 3 m. A tiez sa rada pozera z kresielka do okna. Ale ci tam aj nieco vidi.... 😅

pudo
19. dec 2009

Mayka - TV maju radi vsetky babatka... ich tam fascinuje zmena farby a pohyb. Aj nasa rada kuka... hojdame sa na fit-lopte a ona kuka na TV z dialky... sranda.
Inak ako dlho vam mimca spavaju cez den? Mne sa zda, ze ked nejdeme von, tak je to spolu max. 3 hodiny... aj to len taky lahky spanok

bleelka
19. dec 2009

kocky, ja som bola vcera uz uplne zufala...mala spala 30 min doobeda, potom von na prechadzke 2 hodiny, potom poobde 30 min a vecer zas krik a nemohla zaspat... mna z tych kolik porazi... kedy to prejde konecne? uz sa bojim, ze ma nieco s nervami... kazdy vecer rev niekolko hodin... trepe nozickami, rucickami a ani prsnik nechce chytit... ako jej pomoct? lekarka sa k tomu vyjadrila, ze manzel musi mat radost...na to sestricka, ze manzel je v Bratislave.. no ano, fungujeme na dialku, chudak nemoze ju ani povarovat, esteze moze mama pomoct, ale ta ma vacsie nervy ako ja, sa boji, co jej je... vam uz koliky presli? je to tym alebo sa mam bat ze je to nieco vaznejsie?

no a ticka mame stale ako smirgel, uz jej to obschyna, drobne vyrazky, suche, asi je to nejaky ekzem... v pondelok idem k detskej kvoli nausnicke, co jej pred tyzdnom vybrala, skusime zalozit, mne sa zda, ze jej to uz zarastlo a popri tom jej zas spomeniem tie licka... no uz sa "tesim" na hexavakcinu a tie teploty 😖

pudo
19. dec 2009

bleelka - ja uz tie komentare lekarok, sestriciek a ludi dookola ani nevnimam... staci, ze zamrnci v autosedacke a uz vsetci riesia vsetko - "nie je prehriata? ja napapana?" a pod. najradsej by som im povedala, nech sa opytaju priamo jej... 😖
ja velmi sucitim so vsetkymi, co sa trapia s kolikami - musi to byt velke trapenie.
My nastastie nebojujeme, ale nespime tiez... takze na tom sme podobne. My len chrcime a sem tam sa zvijame...tichy reflux. ech

sakura77
19. dec 2009

bllelka,no,ze az do troch mesiacov to byva,tieto koliky 😒 aj my mavame,nie uplne kazdy den,ale casto tiez,a vzdy vecer okolo 20-21,niekedy to prjde do polhodky,niekedy hucime aj do polnoci,s malymi pauzami,je to fakt hrozne ako sa trapia,bambuliatka male... ☹

zuzu1980
19. dec 2009

bleelka, ako pise sakura, do 3 mesiacov by to malo prejst. Davas jej nejake kvapky aby sa ulavilo? Alebo teply obklad na brusko? Nam pomohli trosicku kvapky a potom uzasne zabrala taka kolikova voda, ale zase z nej zacal grckat, a to poriadne. Takze si nevyberiem...

pudo, mayka, neiem preco u nas davaju taketo mega-vakciny, asi preto ockuju az 2-mesacne deti... a v 4 mesiacoch dostane to iste este raz. No, uz sa "tesim". Ae zase keby to rozkuskovali, a po kazdej tej vakcine by mal reakciu, tak dakujem pekne! To radsej vsetko naraz, jeden den prezijeme a potom uz je dobre.

tatuska1
19. dec 2009

ahojte babule moje krasne,tak u nas je to ako u väcsiny ako citam Ninuška ma problem s ukladanim no niekedy nas prekvapi a sama krasne zaspinka pozera pozera a potom hajuska vecer po kupani na pol hodku zdriemne potom kuk velke oci a plac no a zacina hajkanie ale vcera som ju supla pod hrazdicku a cuduj sa svete zaspala no a od deviatej potiahla do jednej potom sa napapala zase zaspala bez akych kolvek prekazok no az som zaspat nemohla co som neverila no a potom o pol piatej a spali sme do pol osmej 😨 joj keby ze to takto zostalo dnes sme boli na nakupy malinka cely cas cusala a spinkala a este aj doma mi spala po prichode hodinu a pol 😉 papame sunar kakat kakame aj prdime v utorok ideme na poradnu tak som zvedava kolko sme pribrali.babule a darceky uz mate?ja uz pre krsniatka mam a este daco dokupim a este pre rodicov nieco pre svokrovcov mame tiez iba malickosti dôlezita je Ninuška ta je pre nas najkrajsim darcekom a mame aj nadherny stromcek potom pofotim.naša Ninka ma neskutočne rada prechadzky na cerstvom vzduchu tak chodime aj doobeda aj poobede.

slovakia13
19. dec 2009

ahoj
catalin zuzu
riesili ste jazyk tak ja s malou hovorim po slovensky ,ked ju bol pozret otec tak on po anglicky ,skoly su waleske ,tak tam walestina a vela som v kontakte s poliakmi a rusmi a oni na nu hovoria svojimi jazykmi-mala si utvori nejaky mix 😉
tak nam sa uz tiez podarilo utvorit aky taky rezim ,takze sa neprebudzam unavena ,ale uz sa aj trosku vyspim....
coliky trapia aj nas ,nie kazdy den ,alôe 3-4krat do tyzdna sa trapime

baby co ste prenasali aj vam drobci maju strasne suchu pokozku ?mojej zlieza komplet vsetka,ale tvaricku ma asi najhorsiu ,co na to pouzivate? tu mi povedali ,ze u prenasanych deti to je normalne a do 6tyzdnov to bude ok

didiana333
19. dec 2009

slovakia,aj moj Erik sa šupal cely,ja som ho po kupaní a niekedy aj cez den natierala olejčekom takym výživným.A už sa mu to celkom upravilo.

nellye
19. dec 2009

Krasny vecer, babulky...

slovakia, nas drobcek sa tiez velmi supal, auz v nemocke ho natierali uplne uzasnym olejcekom - Oilatum..aj domka ho pred kupanim s tym ponatieram, okupem, a ten olejcek drzi taky film na pokozke, ma ju kraaasnucku uz...

nellye
19. dec 2009

didianka : ako ste spokojni s kocikom? 🙂

adka_praha
19. dec 2009

ahojte babenky... 🙂 my sme boli dnes kupovat garnizu, zajtra pojdeme na zavesy... 😀 som si spravila predcasne vianoce... 😀
inak na vyrazky a take podobne neplechy je perfektny vitamin E...si kupite v lekarni vo forme toboliek a ked sa vam podari vydolovat z toho ten olejik (co je mierne obtiazne, ale da sa to a mna stve ze nieco take nedavaju uz rovno do flasticiek a nepredavaju aj tak) tak tym natriet... 🙂 kamoska to pouzivala pri malej (jej to poradila jedna suseda co robila v nemocke) a ja som to pouzivala ked som mala rapavy xichtik... 😅

inak uz ste nachystane na vianoce? ja som to celkom zvladla... 😀 som nejake kolace stihla porobit, tak som happy... 😅 a v pondelok a utorok sa este chystam dorobit nejake somariny a od stredy mam vianoce a basta... 😀

deina
20. dec 2009

Boooze, uz hodinu uspavam Mateja potom, co sa najedol a nie a nie zaspat. 😠 😠 Uz som veru nastvana. Ked bude nadalej takto vymyslat, nech si ma nezela. 😖

Idem si vas aspon trosku precitat...

deina
20. dec 2009

Dida, no to je hrozne, ze ste uz boli v nemocnici. Z coho to mal? 😕

didiana333
20. dec 2009

Dobré ránko...nellye,kočík si velmi užívame a sme nadmieru spokojní...všade sa s ním vojdem a ked niekam idem,tak pútame pozornosť 😀 aspon vidím,že mám dobrý vkus.malý v nom velmi rád spinká,aj ked nejdeme von...a vy ste ako spokojní?

mayka
20. dec 2009

dobre ranko dievcata, tak aj nasej hviezdicek sa asi utvoril rezim spinkania lebo dnes zasa sa zobudila v noci len raz. Akuat vecer sm mali koliku. Teda baby ja vas obdivujem co riestite tak casto s detickami. Bolo to horzne. Chuda mal etak strasne plakala az jej slzicky tiekli. Som trpela s nou veru a aj muz. ☹

A co sa tyka vianoc tak ja nemam kupene absolutne ziadne darceky. AZ ma to mrzi ale ja si fakt neviem predstavit chodit s malou po obchodoch kde j plno ludi. Mne ju nema kto postrazit, sme na nu sami. A muz sa este boji s nou ostat sam. 😒 Ale vru po sviatkoch nho uz donutimnech si zvykne. Vsak ja som ludia moji zlati nebola po obchodoch od sptembra odkedy som mala porblem s nohami. Uz mi z toho teda riadne hrabe. Potrebujem surne kadernicku. Potrebujem si kupit nieco na seba, aj malinkej uz potrebujm pyzamka pomaly kupit vacsie.

Terezke som akurat na vianoce cez net objednala hracky. Svagrove deti mam viac menej vybavene. Lebo svagrina kupila darceky za nas. Ale ste jednej neterke musim nieco kupit. Asi skocim do Tesca na chvilku nic ine mi asi nezostane. Ziadny iny obchod asi nezvladnem. Ked si prdstavim zeby som mala ist koli tomu do BA s malou a medzi ten narod. 😠
Pre svokru nemam nic ale to si nic nedavame a najviac ma mrzi ze nemam darcek ani pre manzela. 😢 Ale nechcela som mu kupovat za kazdu cenu prvu blbost co uvidim tak sme si povedali ze si my dvaja nedame nic. ved aj tak Vianoce stoja dost penazi aj bez toho a hlavne ze sme zdravi a statni a úpod stomcek supneme Terezku. 😀 To je nas celorocny darcek vytuzeny niekolko rokov .

A vidim ze vacsina z nas ma doma deti supolienky. Snad im to cokoro prejde. Ja volam tu nasu ze nas maly smirglik. 😀 Hodil by sa jej nejaky piling. Zeby som ju prvykrat objdnala ku kozmeticke. 😀 😀 😀

nellye
20. dec 2009

Dobre ranko kočenky...

deina...ach, ked to tu tak citam...je mi to fakt luto, ako ta maly matko nenecha vyspat:(Ivanko, ten sa budi len raz za noc, stiahne moje odsate mliecko z flasky, potiahne si 125 a spinka az do rana...Rano zvykne byt hore...cez obed pospinka...a navecer po kupani uz ma noc🙂)))

mayka : ze supolienky🙂)) ale veru su take osupane tie nase babatenka🙂)) ale malinky uz je pekny, hladucky...

A vianoce? ach, ja to mam s darcekmi biedne...ved ja sa do mesta ani nedostanem...Malinky je tu najmladsi, mame este len 3 tyzdne, vonku mraz -10, takze my ani nechodime von...

didianka, ja kocikujem len v obyvke pri otvorenom balkone, raz bol na balkone, ale vonku sme este neboli...my sme domka este len 2 tyzdne, dnes ma chrustik 3 tyzdne, a ked udreli taketo mrazy, nemam sancu ist s nim von...Ale len co sa otepli aspon okolo 0 stupnov, pojdeme...

bleelka
20. dec 2009

zuzu, nas trapi ta nervova kolika, najskor sme mali prdikovu, na to mame Infacol, prdiky uz su ok, vie sa sama a uz nemusime ani trubickovat klop klop... teraz nastupila ta nervova, ze krici bez priciny ze sa jej neda zaspat... alebo jej slabsie tecie mliecko a je z toho nervozna...

miska2220
20. dec 2009

catlin zuzu slowakia ja sa tiez rozpravam smalym slovensky a priatel nemecky...tu je povinna nemcina a taliancina,tak dufam ze maly nebude mat chaos vhlavicke 😒

miska2220
20. dec 2009

tatuska ty chodis na prechadzky doobeda aj poobede?? 😕 ja chdim len na obed lebo vtedy je najteplejsie..aj to len ked je po -5 stupnov...teraz tu mama -11 stupnov...dokolko stupnov sa smie chodit na prechadzky? lebo tu vtirolskych horach je hnusna kosa tak nechcem to prehanat

miska2220
20. dec 2009

mi mame tiez ten isty problem spletou ☹ pupaciky a strasne suchu pokozku..ale naporadni nam tu nic nedali,ze to prejde same ☹ ...ale aj tak by som mu nieco dala...poslali by mi zdomu...co na to je dobre a bez predpisu?prosim poradte mi...tu nedavaju dokonca ani nic nakoliku,povedali nam len ze to prejde same 😠 potroch mesiacoch...