Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
strapco, ja som po kazdej kontrakcii povedala ze ved to nebolo take strasne, a ked zacala dalsia tak sa mi chcelo umriet, a potom zase ze ved to nic neboloooo... Ale cely moj porod bol riadne odveci, taky divny, neprirodzeny... na konci som mala epi, tak to uz potom bola pohodicka...
ale uz si nedam vyvolat porod ani za nic, sice to dobre dopadlo, ale radsej to necham na prirodu 🙂
strapco, a ktym nasim manzelom, ja som tiez straaasne rada ze mam takeho uzasneho muzika, lepsieho tatina pre moje babo si neviem ani predstavit!!! Je mi luto mamiciek ktore nemaju to stastie... ale urcite im to vynahradi ta radost s deticiek...
zuzu..mam jednu blbu otazku 😅 ..pred porodom mi niekto povedal, ze si nemam dat vyvolat porod, lebo tam sa nespusta ta hormonalna kaskada, ktora spusta materinsku lasku..ze matka nemusi hned zahoriet laskou k dietatku 😕 😕 ...mne s to zda riadne od veci..podla mna ked zena, ktora tuzila po dietatku, ho zbada po porode, ho v tej chvili miluje a je jedno ako prebiehal porod..ci prirodzene, s vyvolavackou, epi alebo sekciou
teda, strapco, to som este nepocula... podla mna ta laska sa tvorila 9 mesiacov, keby ti niekto vybral babo z bruska v 9 mesiaci len tak a dal ho do ruk, tak akoze ho nebudes lubit? Vsak je tvoje... Akoze materinska laska je na gombik?
Niekedy sa stava ze po velmi narocnom porode zena nic neciti k babu, lebo je tak vycerpana... to skor pochopim.. ale ja s epiduralkou... 😀
Teda ja osobne ked som dostala drobceka do ruk tak som bola uplne ocarena aky je nadherny! Cakala som nieco male skarede modre 🙂 ved som videla v telke ako babatka vyzeraju hned po narodeni... a to malicke stvorenie co mi dali bolo taaakeeee naaadherneeee (teraz tak nad tym rozmyslam, moj manzel bol zhrozeny z toho ze drobec je cely modry a ze ma spicatu hlavu a podobne... ja som to vobec nevidela, ja som videla to najkrajsie babatko na svete, to museli byt hormony, nie? )
ozaj, strapco, blba otazka teraz odo mna 😅 ty mas nejake lekarske vzdelanie? lebo som si vsimla ze sa vyznas do vsetkeho co sa tyka zdravia a tak... ja len zo zvedavosti...
boooze, ja sa dnes normalne nudim, je este len 6 hodin vecer, maly uz 4 hodiny spinka (odkedy bol na balkone a vymrzol 😀 ) manzel je vonku s kamaratmi, upratovat sa mi nechce, varit sa mi dnes neoplati, tu na koniku je mrtvo (esteze tu bola strapco 🙂 )...idem zobudit drobca 😀 😀 😀
Zuzu, ved sa tes, ze ti spi. 😀 Mne maly zase vymysla, asi ho vybijem. 😅 Dnes som uz z neho bola dost vycerpana, tak psychicky, posledne dni je nejaky nedojedeny, furt by len jedol, tucny je... ☹ Spat nespi, cez den spi minimalne (cez obed si zvykne pospat), v noci sice spi, ale ked sa zobudi na jedenie, tak nie a nie zaspat. Trva to dost dlho, kym zaspi, neviem, co s tym urobit. Cim ho mozem nadopovat? 😀 Nejaku mam dobru naladu na to, v akej blbej som bola cely den, uz som bola zufala, neustale krical, ze je hladny, napokon som ho nechala babke a nachvilku si lahla.
Inac to s tym zamilovanim sa do babetka... neviem, mne to pri Miskovi trvalo dlhsie, neprislo to hned. Ale to bol taky sok pre mna, ze ho zrazu mam, este som sa rodit nechystala (32tt) a odrazu tu bol, taky uplny krpcek v inkubatore (1850g) a zevraj moj. Ja som len kukala, ako je vobec mozne, ze take male chude babetko zije a dycha samo 😨 . A to tam boli ovela mensie deticky (600g a tak), on bol medzi nimi najvacsi. Ale potom postupne to prislo a Matej uz taky sok nebol, uz som bola pripravena, skor som si ho zamilovala.
Deina, tak dufam ze Matko sa coskoro nauci spinkat. Moj vacsinou potiahne cez den 2x za sebou a v noci 2-3x za sebou a medzi tym je hore. Aj teraz, zobudil sa napapal sa a spi dalej, ale dnes je to nejako dlho... Idem si aj ja zdriemnut, lebo potom bude do noci kukuckovat a zabavat sa...
Mna stve len to, ze som si mohla uzit pokojny dnicek s manzelom, a on sa flaka vonku 😠 ale zasluzi si aj on trosku rozptylenia s kamaratmi, ved je stale len doma s nami 🙂
Alebo som mohla upratovat, ale leniva som dnes ako vos 😀 😀 😀
Jooj, tak upratat by sa zislo aj u nas, ale tento nas Mates je narocne babetko, neustale pricucnuty na mne, zlozim ho a uz je tu rev. 😝 😅 No co s nim? Mamickin maznacik to je.
Adamko uz nespi, aj som sa divila ze este nemal dost 😀
tak ja padam
zelam dobru noc vsetkym
dobre ranko!
tak ja sa hlasim kooonecne po tyzdni vyspata,mala zalomila v "slusnej" dobe o 21 a spi doteraz-papala 2 krat ale hned zalomila zakazdym,ziadne okale na mna nevyvalovala 2 hodky-jaaj a to som sa mohla este lepsie vyhajat-ale kiko docupital uz o 7-mej...ale citim sa dobre...
deina,aj moja mala sa teda riadne "rozozrala" tiez sa bojim ze bude tucna za chvilu 😀 uz ma aj podbradok 😅 a tiez uz prichadza na to ze nalepena na mamine je super,tak vymysla ked ju len tak polozim tiez...
zuzu,moj muz tiez ked mi na druhy den volal tak sa ma pytal ze "ci uz vypada krajsie?" 😀 tiez sa mu to po tom porode zdalo take male tmave zosuverene 😀
jaja,baby sa neskutocne tesim,dneska mi maju pustit muzika z nemocnice,uz sa neviem dockat,dufam teda,este caka na nejake vsledky krvi a mal by ist domov,lezi v bratislave,tak dedo pojde pre neho,mal by t len do soboty ale nieco sa tam posahalo tak az dneska pojde
videli ste pocasie? na stedry den ma byt +7 stupnov
Ahojte babenky,
hlasim sa po dlhej prestávke ale ako "ospravedlnenie" uvádzam , že malý bol chorý schytal zo soplíkov zápal uška a do toho ho trápili aj koliky takže lepšiu parádu si neviem ani predstaviť. Ale hádam ho to už prejde lebo v noci tiež dobre búval, zaspal po desiatej a vstal o pol ôsmej s "medzipristátiami" o jednej a o piatej v noci.
Inak my máme na tie koliky kvapky Infacol, myslílm že celkom zabrali, malý bol dosť nafúknutý a nešli prdíky ale už to je celkom v pohode. My sa v podstate len kojíme s tým, že mu dávam na "dokrmenie" v noci pri prvom zobudení a potom na obed po 90 ml Nutrilonu a pribrali sme za 12 dní čo sme boli v poradni 530 gr. čo je bomba, ale ten Nutrilon mu zahusťujem s Nutritonom lebo vela grckal a už je aj to v pohode a viac ho to aj nasýti. A taktiež mu dávam do Lucky v čom zarábam nutrilon na striedačku harmančekový a feniklový čaj, aby vedel prdkať a kakať.
Deina,
ak máš problém s tým tvojím malým hladošom tak ten Nutriton je dobrý aj na zahustenie materského mlieka a viac by ho to nasýtilo možno by ti viac vydržal, skús to uvidíš.
Takže zatial tak. Čo sa týka mm tak tiež je "ukážkový", mám pocit že je oveľa zrelší otec ako pri Gabike, a hlavne totálny kludas velakrát aj mňa ukludňuje keď už nevládzem, a aj my "povolil" vychádzky v piatok, na 2 hodky som skočila ku kamoške lebo odkedy sme prišli domov ja som nikde nebola, bola kosa takže vychádzky nehrozili a keď som mohla večer keď mm prišiel domov tak sa mi už nechcelo. Inak v pohode zvláda obidve detičky a vôbec nie je nervôzny, dokonca má energiu sa venovať aj Gabike aj keď je utahaný z roboty, no proste super, ale takisto potrebuje "ventilovať" s kamošmi aspoň hodku-dve obdeň 😀.
Sakura,
dúfam že ti mm naozaj pustia a už si budeš môcť užívať.
Takže zatial sa držkajte slečny, myslím na vás a hneď ako to pôjde sa znovu ozvem, pa pa
ahojte...
my sme od vcera uplakani... ☹ sme malu nechali mojej mamke, ze chceme ist do ostravy poriesit este zbyloe darceky a tak vobec...vsetko bolo fajn a ked sme isli uz domov tak mamka volala, ze terezka zacala plakat a ze si s nou nevie dat rady...tak som potom zvysnu cestu v aute prerevala, ze aka som zla matka, takto odlozit dieta a ono tam place... 😢 ked sme prisli, este chvilku poplakala kym sa ukludnila a potom mi uz zacala cvrlikat akoby chcela porozpravat, co robila kym sme boli prec... 😅 ale stale kontroluje ci je s nami, alebo ci sme ju nahodou zas neodlozili... 😒 ale uz nikdy viac!
inak baby mame problem...z beby UM sme zvrackali a teraz z nutrilonu nas zapeka...poradte co s tym prosiiiim...
adka,no aj nas zapekalo z nutrilonu ale desne teda-dali nam ju na dokrmenie este v porodnici,ja som potom kupila bebu 1ha-ale je aj beba 1ar-ta je proti grckaniu
jaj no musim povedat manzelovi nech sa dokiny na to spyta...dnes tam ide nech nam mliecko napise, nech cez sviatky neumrieme od hladu...
jeeej s akou dobrou naladou sa terezka zobudila... 😀 mi tu trkoce o dusu... 😀
adka je dobré dieťa niekedy dať aj niekomu inému aby nebolo moc viazané ak náhodou budeš potrebovať ísť k dr. alebo niekam tak čo potom urobíš a vôbec to neznamená že si zlá matka presne viem o čom hovoríš ja tiež niekedy deti nechám u rodičov keď potrebujeme niekam ísť napr. teraz vianočné nákupy a nebudem trepať aj deti do toho ošiaľu čo je momentálne v obchodoch
cez víkend tom to nejako nestíhala sem nakuknúť mali sme pestrý program ale už je pohodička obe deti rovnako zaspali super tak mám veget normálne neviem čo robiť dala by som si kafe ale nemôžem lebo malá bude potom zas ako duracelka (teda aspoň si myslím že je to aj z kávy tak ju radšj nepijem) aj variť by bodlo ale nejako sa mi nechce
my ideme dnes poobede na poradňu tak som zvedavá
ja som len nestastna z toho ze je mala z toho akasi nestastna...keby si ju jani videla vcera takeho maleho zufalceka tak by si mi ozaj jednu tresla... ☹ alebo ju uz nebudem davat tam ale ku jej krstnej (na nu je celkom zvyknuta), len ked ona je chora tak preto taketo riesenie... 😒
zuzu..ja som tiez po po porode maleho milovala okamzite..bol a stale je to najkrajsie babo pre mna a az na fotkach som si vsimla cervene flaky na tvari a po tyzdni po porode som si vsimla ze ma hrcu na hlave 😅 😅 mi to nejak nedoslo..laska je slepa 😀 😀 ..inak som lekar..kuku IP
no tak volal manzel ze dokina nam napise tu bebu ar...to bude tretie mlieko co skusime...ak sa aj s nim budeme trapit tak ja neviem...
adka ja si tiez myslim tak ako janka ze si vobec neni zla mamina,terezka mozno len skusala na babinu tahy a urcite si jej chybala,ale zvyknut si musi aj na inych ludi.
Nas tiez zapeka z beby AR,mame z nej strasne krce,tak riesim dilemu ze ci sa vratit k bebe HA,alebo skusit este Humanu ci sunar.Som uz na nervy z toho mlieka,nic ine neriesim len to ake mlieko budeme papat,aby nas nebolelo brucho,aby sme nemali krce a aby sme negrckali.
no my sme mali beba alprem- z toho sme zvrackali, teraz mame nutrilon ha-z toho nas zapeka...vyskusame teraz beba ar a uvidime co sa bude diat...ma trafi slak...dnes som este nic nespravila a to mam roboty ako na kostole...teraz tak polosedim pololezim a malinka sa na mna puci o dusu chudiatko moje... 😒
adka tak to mame aj my s tym pucenim,len dvojmo ☹ ,takze sa momentalne pucia v postielke ja idem chystat papat
baby vypocujte si jednu vianocnu pesnicku.
😀
no veru chrumi nezavidim ti tie dojite starosti...ale tie dvojite radosti aaaano... 😅
mayka 😀 mileee... 😀
chrumi..v ktorom tyzni sa male narodili? mojej sesternici sa dvojcata ale chlapci narodili v 32tt, tiez budu mat 2mesiace za chvilu..na fotkach uz mas velke slecny..vyzeraju tak zdravo..dufam, ze aj su kolko teraz vazia?
Chrumi, to mas tazke, ze dve naraz. 😒
No tak v noci sa u nas nespalo, vobec. Maly sa zobudil okolo polnoci, najedol sa, odsala som, trosku pomrnkaval, ale ze dobre, to nevadi... vratila som sa k nemu a on sa uplne zobudil a koniec, do rana sme uz nespali. A nespi ani teraz cez den, ja ho nechapem. Idem mu dat jest a nejako ho prinutim spat, vsak toto nie je mozne, aspon par hodin spanku potrebuje aj on, nie? 😨 Ked sa nepolepsi, idem ho reklamovat...
no adka v každom prípade ju môžeš nechať len u niekoho kto ju pozná a nie len tak hocikomu to už mám otestované

to hej..2kg babo sa asi rodi lahsie..ale dalo sa aj to moje 3.6kg 😀 😀 😵 😵 a mozno aj nabuduce bez epi
so bola na vianocnom posedeni z kolegami..baby sa ma pytali na bolesti pri kontrakciach..som si nevedela spomenut..viem ze fest boleli, ale aka to bola bolest som nevedela opysat..uz si nespomeniemm..pamatam len na ten super pocit, ked maly zaplakal a dali mi ho do narucia 😵 😵
a preto nechcem 2kg babo s aziatom..radsej 4kg s mojim manzelom, ktory je neskutocne skvely tato a manzel 😵 😵