Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
fuuha dida tak hlavne ze to preliecili...
boze baby ja mam za sebou priserny den a to sa este ani zdaleka nekonci... teraz sa chystame malu kupkat ale ja som vyhlasila 5-minutovy strajk...mala cely den place...ked zaspi tak tak na 5 minut...az poobede po 4-tej sa mi ju nejako podarilo riadne uspat, tak som trocha pozehlila a popratala...no sila...a mam pocit akoby som celu chalupu minimalne premalovala a vylestila, taka som dobita z toho... 😒 a to ked ju okupeme tak este chcem dake cukrovinky porobit, bo este nemam vsetko hotove... 😕
ahojte baby,
ja ani nemam cas chodit na konika, lebo nase babatko ma koliky ako vysite, sme z toho hotovi, Mia skoro vobec nespi, cez den zo dve hodky a noci su bieda..sme unaveni ale co uz, nejako tie 3 mesiace vydrzime snad to potom prejde tak ako slubuju.papa tak vselijako, raz vela raz malo, ziadna pravidelnost...a tie zvuky co vydava ked ju boli brusko
srdce a nervy drasajuce.hrozne aki sme nemohucni...
najhorsie je ze jej neviem nijako pomoct, vlacim ju na rukach nonstop, a drobcek len place a place. boli sme von, na prechadzke sa jej vzdy ulavi, lebo ju v kociku vytrasie a vzdy zaspi. aj teraz zaspala. na nic nemam cas, ani na jedlo, na domacnost ani pomyslenie, to robim az vecer ked mm pride z prace a vystrieda ma.
catalin
moja Mia ma tiez koliky sice teraz je trosku lepsie 😅 inak mala je krasnucka 😵
a o volnom case ....moje prve jedlo tento den bolo o 16.00 😝 tiez nic nestiham
dida
vau tak vy ste uz boli v nemocke 😕 hlavne je ,ze ste ok 😉
ja uz mam tiez povodnu vahu 😀 ,ale pri mojom sposobe stravovania sa ani necudujem a strasne mi zacali padat vlasy 😝 desssssss
no zuzu ma odhalila...som lekarka..robim na krcno-nosnom-usnom, a sluzila som na pohotovosti, zatial este nemam atestaciu..ale bezne som robila na ambulancii a aj operacke..v podstate som uz mala vlastnych pacientov, ktory chodili len ku mne vo vyhradenych ambulantnych hodinach...nechcem sa tym velmi chvalit, lebo robim kratko, na to aby som o sebe uz tvrdila, ze som hotovy doktor..len 4 roky po skole..ale mala som stastie..ak sa to da nazvat, na oddeleni nas je malo..okrem mna este primar, takze bol nuteny ma pustit rychlo k robote, takze som na tom celkom dobre s praxou.
Takze ked viem, tak poradim..ale nechvalim sa, lebo z ostatnych oborov mam zakladne vedomosti ako kazdy lekar, co ma odpracovanych tych par rockov..lenze vacsina ludi si mysli, ze ked si lekar tak vies vsetko ..no ale to sa neda.
Takze tolko k mojmu vzdelaniu..v podstate som od detsva vedela, ze budem lekar..moj nebohy otecko bol tiez..aj ked som sa tomu chcela vyhnut, tak som tam skoncila...a som rada..nasla som sa, bavi ma to...kym som nesla na matersku, tak som operovala aj s tym velkym bruskom..ledva som sa k stolu zmestila ale mozno preto je maly taky kludas..este ucinkuju anestetika, co som sa nadychala pri operaciach
takze kludne sa spytajte..ked budem vediet, tak poradim, ked nebudem, tak Vas poslem k lekarovi 😀 😀
dnes sme boli na poradin..mame presne 6 tyzdnov vazime 5320g a dlhy sme 60cm...riadny valibuk 😀 😵 , ale mame ist ku koznej..nas smirglik na tvari sa vola seboroicka dermatitida...takze ideme zajtra a dostaneme nejaky kremik..dufam, ze mu to potom zmizne..ja mam pocit, ze po kamilkovom kreme je to lepsie, ale najhorsie to ma na uskach..take supinky sa mu tam hnusne tvoria..ale aspon sa tvari, ze ho to netrapi
my v noci papame kazde 4 hodky a zalomime tak do 10 min po napani, bez vymysania
strapco-to sme radi ze tu mame taku odbornicku 🙂 aj moj maly ma pupaciky ,aj na uskach,drsnu pokozku a aj supinky potvaricke,je to to co ma aj tvoj? co mi nati poradis? nieco bez predpisu...
strapco musim sa priznat ze okedy mame maleho tak uz psovi nedovolilme snami spavat a ani do spalne nesmie,neviem ci je to spravny pristup,urcite trpi 😒 ale kazdy nas srasi ze maly moze dostat alergiu alebo astmu ☹
ahojte,
aj ja sa pridavam na chudnutie. Cez sviatky mi staci ked si udrzim vahu... Sladke som uz obmedzila, lebo som uz bola uplne zavisla ! (a odvtedy 2 kg dole 😀 ) Cez sviatky vypekat nebudem, vsak ja to nebudem jest, mm tiez moc nie, jemu staci ku stastiu veeela cokolady 😀 na kolace si nepotrpi. Urobim len taky lahky jogurtovy dezert, aby sa nepovedalo...
Ale na silvestra ma mm narodeniny, presne o pol noci 😉 to sa chystam objednat kolac z jednej uzasnej pekarne, kocky, take kolace ste este nejedli ! A maju asi 100 roznych druhov, fakt ani neviem ktory mam vybrat !!! Stale cumim na ich www, a sliny mi tecu 😀 😀 😀
Inac zatial sa zmestim do 1 rifli, ktore som si kupovala ked som mala par kil navyse a este mi boli volne. Teraz su len tak tak... Ostatne rifle som vyskusala tesne po porode, no a nehrozi! Tak som si povedala ze ked schudnem na 60 kg, vyskusam zas. Teraz mam 62, uz sa blizi den D 😀 A chcela by som potiahnut na 57, to budem uplne spokojna 😉
Kocky, mali by ste prist sem, tu by ste boli vsetky super chude a krasne, to len na slovensku je velka konkurencia. A v lete sa chystame, tak aby som a necitila ako buchta 😀 😀 😀
miska..podla opisu to vyzera tak ze tvoj maly ma tiez tu seboroicku dermatitidu..nam sa trosku zlepsilo po betapantenole a kamilkovej masti..ale zajtra idem ku koznej, lebo pediatricka povedala, ze ked je to aj na uskach, tak treba nieco silnejsie
nas pes ostal spavat v posteli, na prve kojenie stava s nami, na druhe uz nas ignoruje..zo zaciatku som mu nedovolila maleho oblizat na tvari a maly sa mi vyhadzal aj tak..no a dnes..maly mi zacal plakat na gauci, kym som dobehla s dudlikom, tak ma pes predbehol a vyoblizoval maleho po celej tvari..a maly..prestal plakat a smial sa..tak som hava pochvalila, ze dobra pestunka..jednoducho ho neustriehnem..pes nasho maleho zboznuje..ked prideme domov, tak sa vzdy driape k autosedacke, ze kde je maly a len na neho pozera a vrti chvostom
co sa tyka alergie..ja som alergicka a moje prejavy alergie sa uplne zmiernili odkedy mame psa..a netreba deturence drzat v izolacii..nech si zvykaju
no babenky moje zlate som zvedava aka noc nas caka...mala spi v podstate v kuse okrem prestavky na kupkanie uz od stvrtej... 😅 posledne dve noci sice zalahla okolo 10-tej vecer ale zobudila sa az okolo stvrtej, napapala sa a hned padla a potom vstala okolo osmej...kiezby to bolo tak uz stale... 😅 uz sa citim trocha viac odpocinuto, uz netrepem dve po tri od unavy a pocuvam riadne co sa hovori a nie ze pocujem co si vymyslim... 😅 uz som myslela ze ma odoslu na psychiatriu... 🙄 😅
inak nam sa tiez zacali robit akesi vyrazky na lickach ale zatial to nevyzera nejak zle...take nepatrne tak to olejickujem...neviem ci mam na to davat este nieco ine...? a sopliky sa nas drzia uz vyse 3 tyzdnov a nevieme sa ich zbavit...ale aspon ze nie su nejake zle...ani na odsatie to neni riadne...vecer sa jej tam co to uzbiera tak vecer pred spinkanim odsavam a inak ee nech zbytocne nedrazdim sliznicu...
ahojte no mala som čo robiť aby som Vás dočítala
a k váhe keď sme sa z drahým zoznámili tak som mala váhu 55-58kg tak hore dole podľa nálady a času na jedlo 😀 😀 😀 no teraz mám 71kg a to ma riadne štve aspoň takých 60kg by som ešte rozchodila ale 70 je moc ☹ ☹
ahojte babenky
my sa mame fajn, mame super noci pretoze krasne spinkame 6 a viac hodin vkuse obcas sa zvykne zobudit na papanie v noci, nastastie nas netrapia koliky iba obcas 😉
cez den je kludnucka bud spinka alebo len tak bdie a uz sa krasne usmieva na kazdeho a stale kojime, tak som rada...Ja mam navyse este 3kg ale zatial to neriesim mam vahu 54kg a do leta to zhodime jak nic....tak vam prajem pekny vecer a pokojnu noc... 🙂
sissinka, čakaj návštevu z úradun pre zdravotníctvo či čo to je... susedine deti to tiež mali, vraj zo zle uvarených párkov... ale vraj sa prekonaním získava imunita...
malého mám na ptravom cecku, tak píšem lavou, dúfam, že sa to dá čítať 😀
ahojte 🙂
tilly, preco taku navstevu? a u nas? vsak to chytil v skolke, tak akosi nechapem 😒 no a ak sa tym ziskava imunita, tak by to bolo aj fajn, ale za aku cenu. Samko uz 3.den kaka hlien a krv a brusko ho boli poriadne, tak si viem predstavit co ta bakteria s nim vnutri robi ☹
nedalo sa mi to jednou rukou písať,
toho campylobla bla bla môžeš mať len raz, keď sa ho raz zbavíš, už ho nedostaneš, aspoň tak som to pochopila a tá návšteva neviem prečo... asi aby zistili, kde to malý dostal... suseda ich tu mala dva krát, ale druhý krát sa s nimi odmietla baviť....
inak, my už druhý večer koncertujeme večer, otras, nechápem prečo... ale včera zaspal až na mne... neviem, či má koliku alebo čo 😢
joooooooj, tak nech si kontrola kontroluje jedalen v MS, nie u nas, to je teda ina nehoraznost 😠
tilly, aj my sme koncertovali, do piatku, uz 2. noc je klud, teda zatial, klop klop 😀 ale väcsina ludi mi hovorila, ze po 6 tyzdnoch sa to upravi, no keby to takto ostalo, bola by som happy ako blska 😀
tam asi pôjdu tiež, ale najprv sa teba pridu opytat, kde to mohol dostat a tak, aby vedeli, kde maju kontrolovat...
caute maminy....ja neviem, ale my mame najnovsie 5hodinovu mrzutu naladau od vecera az do takej 22 az 23... stale sa mrvi a mrnci, uz ani mliecko nemam, tak je stale nacucnuta... ale to preto, lebo sa jej vracia mliecko a pali ju kyselina... ech...chudinka
Tilly - vam potvrdili ten reflux? grckate aj? my mame potvrdeny ten tichy, tak sa trapime dost
tilly, tak som teda tvedava, ci dojdu, budem potom informovat 😉
pudo, ako sa prejavuje ten tichy reflux?
sisi - u kazdeho asi inak, ale u bejby to je chrcanie, kaslanie, napinanie, prhltanie toho, co sa jej vrati do pazeracika, este taky kysly pach z ust, stikutka po kazdom kojeni... my negrckame, to je rozdiel. Koliky nepozname, lebo deti s refluxom su dost zaplynene, takze prdkame a kakame non-stop.
Kazdy ma nieco, darmo 😉
jemine, tak to mame aj my potom ☹ Risko po papani maaaalokedy odgrgne, casto chrci, ale to mi bolo vysvetlene, ze este nema dorastenu nejaku chrupavku, ze sa to do 3 mesiacov upravi. a kedze si negrgne, tak trebars aj po hodine, dvoch sa budi a napina ho, vidim, akoby si grcol, ale to prehltne a spinka dalej. a potom aj vela prdka, ale brala som to tak, ze ked si negrgne, ze to musi vyjst druhou stranou. a ta stikutka je na dennom poriadku, vzdy mu vsak dam este cucnut a potom to prestane. no, ale teraz som znepokojena a zneistena 😒 a da sa to nejako liscit alebo co sa s tym robi? ja som pri Samkovi taketo problemy nemala, takze toto je pre mna novinka 😒
myslela som liecit 😉
liecit nie, skor zmiernovat priznaky... my ju polohujeme - stale je mini v uhle 30 stupnov - uz sa celkom bavime, ze vsetko robi "na stojaka".
Vraj reflux musi vyvinovo prejst sam - musi dozriet zvierac medzi pazerakom a zaludkom.
Davam jej sice taky sirupcek na zahu, ale moc to nepomaha.
My tiez negrgame, len sem-tam...
Ale neboj nic, keby to bolo vaznejsie, uz by sa to ukazalo... Vsetky deticky vraj maju reflux, len u niektorych sa prejavuje viac, u niekoho vobec nie... takze tak.
Ahojte. 🙂 Mates mi posledne dve noci vystrajal asi preto, ze ma sopliky, chytil to od Miska. 😨 Mna to vobec nenapadlo, len manzel, ze skusme odsat a odsali sme teda dost na vecer. Myslela som, ze si chrci len tak, male deti zvyknu, najma nedonosene. Ale uz asi bude lepsie, spinka.
Dobre ranko, mamulienky...
Tak my sme dnes prespali celu noc, od vecera, az do rana...Dievcata zdobili vecer stromcek, a maly ivusko spokojne buvinkal, nezobudil sa ani na tie hadky🙂 co boli medzi dievcatami pri stromceku...a vraj pokojna predvianocna atmosfera🙂)) 😀 😀 😀
Babulky, Ivko ma zaiste sopliky, ale poradte mi, aku odsavacku? Bojim sa, ze toto nezvladnem, odsavat sopliky....ale ked citam, ze deininmu Matkovi to pomohlo, ...snad by som sa prekonala a askusila to...poradite?
Dobré ránko
nellye možno to nevyzerá lákavo ale najlepšia je tá vysavačova odsávačka tá fakt vytiahne všetko ale to musíš mať regulovateľný vysavač (ale to teraz sú už asi všetky) neboj zvládneš to a útechou ti bude keď uvidíš koľko z neho vyšlo a že mu je lepšie
jooj, janulka...asi to budem musiet skusit, lebo ked spinka, je potichucky, ale hlavne ked ho mam na rukach, tak mu to tam chrci v nosteku... Inak, vcera sme stihli aj napiect, kym drbec buvinkal...tak uz fakt mame aku taku predvianocnu atmosferu...a tesim sa na rozpravky🙂))

Cafte žienky,,
tak to vám niektorým závidim, že mate povodnu váhu,,, ja mam furt plus 6 kg ... hm... a presneeeee , ked malý Jakubko papá a vidim tu jeho hlavku malicku a moj prsník... nie Samanta Fox, ale Pamela... 😅 😅 ... no stacia mi do buducna mensie kozane... 😀
A aj ja sa chystám trochen obmedzovat,, ale jasne až po sviatkoch.. haha, snad nebudem hladovat teraz.. no tolko sladkeho mi netreba, co chalujem 😲
Niektore ste sa pýtali, z coho mal malý tie pluzgieriky ... no zistili mu stafylokoka... vraj to ma 70% obyvatelstva a neni to nebezpečne, len Kubko mal len 2 týždne... preto to riešili hospitalizáciou ☹ a antibiotikami...