icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

didiana333
14. apr 2010

Ja stoličku zatial zhánam...ešte sme nekupili,mám obyč drevenu,ale tá pojde k mojej mam,ked pojdem do roboty...aby ho mala v čom krmit.A domov chcem nejaku plastovu...

sakura77
14. apr 2010

no caute aj tu teda,aby to tu celkom nevymrelo 😅
mia,ahoj,ja si ta pamatam tiez este,nasej brokolica strasne chutila,mali sme hippku a kristianko to okomentoval ze "to je ako sofinkine hovienko" 😀 ale mala otvarala usta jak o zivot 🙂

mia1111
14. apr 2010

didi, ja som kúpila z IKEI, lebo nebola moc drahá a zasa - koľko v nej malý vydrží, že? Na tú chvíľu, čo sa napapá, má aj pultík, tak tam môže mať aj hračky a veselo ich môže zhadzovať na zem 🙂. Páčila sa mi Neonato multiplo - ale nemám zbytočných 120 €, tak som si vybrala túto. A je celkom fajn, malému sa v nej páči, ale nechala som ho tam len tak 2 minútky, tak capal po tom pultíku od radosti, že až. Zlatý bol...

sakura - brokolica nemala taký úspech ako mrkva - varila som ju doma, tak zajtra skúsim kúpiť hippku, keď hovoríš, že malej chutila. Ale mrkvu aj zemiak malý zbaštil - aj keď zemiak mu chutil iba každý druhý deň - ten tak vymýšľa, že hrúza 😀 . Takže som ho po pár lyžičkách brokolice pekne nakojila a kupodivu - už spinká. Ale to je len tak na 20 minút, lebo keďže dnes nejdeme von, tak ani poobedňajší spánok nebude... strašné niečo...

mia1111
14. apr 2010

Sakura, jééééééj, veď tvoja Sofia má dnes presne 5 mesiacov - takže blahoželám 😀

sakura77
14. apr 2010

mia,diky 🙂 my pouzivame stolicku doteraz,je do 15kg takze sme prave na hranici,ze kiko na nej skonci a sofinka zacina 🙂

mia1111
14. apr 2010

sakura, tiež máš tú z Ikey?

sakura77
14. apr 2010

mia nie,nieco taketo,len inej farby
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=5956626&tab=2
ale parametre tie iste,a tiez stala tak cez 100 tesne,noo,tak ale my sme ju vyuzili a este vyuzijeme maximalne,teraz ked uz bol kiko vacsi tak som mu ten stolik dala dole a jedol s nami pri stole,vysku som mu nastavila,takze nemusela som ziadne vankuse pod zadok a podobne davat aby dociahol na stol 😉 🙂

mia1111
14. apr 2010

tak tá je tiež super 😀 . Mne sa páčila tá ikeácka a je celkom ľahko rozložiteľná, môžem ju len hodiť do auta, keď pôjdem na víkend k našim. Snáď to niečo vydrží... 😀

sakura77
14. apr 2010

ale jasne vydrzi,neboj 🙂

chruminka
14. apr 2010

ahoj mia ,jezibabkym tiez brokolica nechutila,alexiu dokonca napinalo na zvracanie tak som do nej supla mrkvicku (mam vzdy namrazene urobene zasoby) zmiesala som to a neuveris ale zjedli celu misku ako vzdy ,no a dnes som k tomu pridala aj zemiacik a nestihala som im normalne davat ako vykrikovali ked som im ukazala prazdnu misku tak rev akoby chudatka boli podvizivene deti zo Somalska,pritom v tej plnej miske bolo skoro 300g zeleninky,ale supla som im este 60ml mlieka a teraz spinkaju

Sakura,presne aj nas napadlo to iste co tvojho maleho ked sme zbadali tu pomixovanu brokolicu 😅

mia1111
14. apr 2010

chruminka, zajtra to skúsim s mrkvičkou. Som blbá, mohlo ma to napadnúť. Miško je moje prvé dieťa a ja nemám poblízku nikoho,kto by mi poradil. Moja mamina - tá by mu dala krupicu, papinu a čo ja viem, čo ešte - ale to jej nedovolíííím, tak preto sa jej už radšej ani nepýtam. Oni nás kŕmili inak, ako sa kŕmi teraz 😀

chruminka
14. apr 2010

mia no vsak to ja mam nastastie dost kamosiek okolo seba co maju deticky takze sa mam skym poradit popr. tu na koniku zbieram informacie.
Misko ti to urcite s mrkvickou spapa teda ak mu mrkvicka chuti 🙂

caterine
14. apr 2010

no baby ja uz as druhy tyzden skusam prikrmy ale mala nic nechce ani mrkvu ani zemiak ani kombinaciu....skusala som brokolicu a z tej ju dokonca naplo.....mna to tak trapi ked pisete ako to vasim babulam chuti a ako pekne papaju a my nic ☹

mia1111
14. apr 2010

caterine, a skúšala si jej dávať doma uvarené, alebo hippku?

mia1111
14. apr 2010

chruminka - Miško mrkvu ľúbi, tak to skúsim. 😀

caterine
14. apr 2010

mia najprv som dala hippku, nechutilo....inak je to hnus ma z toho naplo 😝 .....teraz skusam varit to jej chuti trosku viacej, ale vacsinu mi povypluva a naucila sa robit brrrrrrr tak s plnou pusou je to najlepsie 😠

cipuska_
14. apr 2010

caterine ked ti vypluva to neznamená že jej nechutí možno že sa ešte nenaučila papať z lyžicky, vyskúšaj jej dať pár lyžičiek mliečka a ked to jej bude chutiť a bude to papať vyskúšaj aj do mrkičky a zemiačiku dať mliečko aby to malo takú známejšiu chuť, mne tiež zo začiatku nič nechela a teraz už jej to ide super všetko vypluvala a aj teraz neotvára usta ale z tej lyžičky to cucká

mia1111
14. apr 2010

caterine, ani mne to nechutilo, ale nie je mrkva, ako mrkva. Napr. keď som kupila z Billy - super, sladká, to by som zjedla v pohode. Tá z Tesca - kúpila som ju prvý a posledný raz, divne smrdela už pri varení a aj chutila tak zvláštne - umelo a smradlavo. Tak to som mu ani nedávala. Odteraz kupujem zeleninu len v Bille. Zatiaľ ok. Až na tú brokolicu - tá ho neoslovila 😀 . Ale ja mu prejdem cez rozum - ako mi poradila chruminka.

Baby, tak môj krpco sa veselo pretáča z chrbátika na bruško, konečne, už som si myslela, že ho tá lenivosť nikdy neprejde 🙂

didiana333
14. apr 2010

mia,to moj lenivec ešte stále nie...no je to chlap,čo narobím... 😅

caterine
14. apr 2010

cipuska ved aj to je ten problem že ešte neviem dobre papat z lyžičky, ale kedy sa to nauči už to skušame druhy tyžden a nič..... vam to kolko trvalo???? to s tym mliekom mam spravit take riedke, lebo teraz som jej robila zemiak s mliekom ale taku kašu dost hustu, skusim zajtra spravit take riedke čo nato povie 🙂

caterine
14. apr 2010

didi a čo vam povedala dokyna že sa ešte nepretača, nechcela ta zasa poslat na neurologiu????

didiana333
14. apr 2010

Našťastie nieee...ani sa na to nepytala...len by bola melého pestovala,hrozne sa jej lubil... 😵 😵 😵

cipuska_
14. apr 2010

no vyskúšaj jej to spraviť teké redšie to jej pojde možno lepšie. nám to trvalo tak týžden kým niečo spapala ale teraz to stále ešte cucká a neotvára pusu ale zje dosť.
no naša malá sa pretočila este len dnes a boli sem na poradni v 5 mesiacoch a doky iba povedala aby sme trenovali a už sa aj vyplatilo 🙂

mia1111
14. apr 2010

Didi, teba chcela poslať na neurológiu? Veď drobec nemá ešte ani 5 mesiacov... My keď sme boli naposledy v poradni - malý mal 4mesiace aj týždeň, tak som dokine povedala, že sa mi nepretáč. Tak mi povedala, že ešte máme čas, nech nestresujem seba ani malého. A keď som si potom pozrela v čakárni plagát s psychomotorickým vývojom dieťaťa - tak naozaj, bolo tam, že dieťa sa pretáča v 5. - 6. mesiaci. Tak ma to ukľudnilo.
To len v tých šibnutých časopisoch píšu, že bábo sa má pretáčať v 3.mesiaci. Zbytočne nervujú mamičky 😲 .
Ale malý ma dnes riadne prekvapil. Som ho nechala ležať na chrbáte na rozloženom gauči, šla som si umyť ruky, vrátim sa a drobec je na bruchu 😎 . Ešteže ho vždy dávam k opierke - čo najďalej od kraja, aby sa neskotúľal, keby sa mu náhodou podarilo pretočiť. A podarilo, od vtedy to robí furt, zlatý je. Naspäť na chrbát sa mu ale nechce, to sa mu podarí len keď už je mooooc nahnevaný, tak od jedu sa odrazí a je zas na chrbátiku. Ale myslím, že je to otázka času a pretočí sa bez problémov aj z bruška na chrbátik...
A tvoj Erik má ešte čas - neboj, oni vedia, kedy nám majú urobiť radosť. Dnes je Miško taký zlý, že hrúza, stihla som len šošovicovú polievku uvariť, taký je nezbedný, furt na mňa vykrikuje, ale toto ma taaaaak potešilo, že sa naňho ani nemôžem hnevať 😀 😀 😀

mia1111
14. apr 2010

caterine, ako dávaš malej Vigantol? Na lyžičke? Lebo mne sa malý tak naučil papať z lyžičky, každý deň vitamíny, tak už to ovláda. On zasa nevie piť z fľaše, ani cumeľ nevie cmúľať 😠

mia1111
14. apr 2010

aký je Miško spokojný, že sa mu podarilo pretočiť 😀

krevetka2
14. apr 2010

Caute baby,
kooooonecne sa mi sem podarilo dostat, mala zaspala na mne v nosici, tak je tu klud a mam volne obe ruky 🙂
Sakura, gratulujem k piatim mesiacikom 😉
Rozoberate tu pretacanie, nasa bude mat v piatok 5 mesiacov, ale pretoci sa zatial z chrbatika iba nabok a dalej jej to nejde... ako to trenujete?
S papanim sme to mali jednoduche (aj ked sme sa po dvoch tyzdnoch prikrmovania vratili k vylucnemu kojeniu...), nasej drobulke sa z lyzicky papalo dobre, bola zvyknuta prave na podavanie vitaminov lyzickou, tak to nebolo pre nu nic nove. Celkom jej mrkvicka chutila aj so zemiacikom, inak mrkva sa mi zdala byt najlepsia ta Alnatura z DM, mala taku fajnu redsiu konzistenciu.
A ocenujem vznik sukromneho fora 🙂

mia1111
14. apr 2010

krevetka, keď sa ti pretoči na bok, to je super, čoskoro sa jej to podarí aj na bruško. Aj Miško sa pretáčal len na bok, tak sa vedel vykrútiť, že som sa smiala, aký je ohybný a teraz už sa pretáča sám.

krevetka2
14. apr 2010

mia, asi blba otazka, ale co s rukami, ked sa chce dat na brusko? Ona ich ma vzdy skrcene pri hrudniku, tak si myslim, ze jej to brani v uplnom pretoceni sa...

caterine
14. apr 2010

mia ja som vigantol davala najprv na lyžičke ale všetko mi to vypluvala, tak ked som ešte kojila som davala medzi kojenim do pusy a zapit hned mliečkom, teraz davam rano do flašky s mliekom, vtedy vypije všetko mlieko..... a k tomu pretačaniu nebojte určite sa to naučia deturence, aj nam donedavna zavadzala ručička a mala nevedela čo s nou sice sa pretočila ale ruka jej tam stale zavadzala, neskor prisla nato ako ju vytiahnut a teraz už neni problem.... inak baby ked sa chcete pridat do sukromnej temy k nam sukromničkam tak napiste tilly ip, ta vas tam prida teda ak mate zaujem