Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
caute baby... 🙂 viiiitame... 😀
baby to čo ma byt že tema bola zamknuta 😕 prečo??? 😕
ehm? 😕
Mne sa zda,ze ked diskusia na danu temu prebieha inde,tak to zamknu administratori.
Maminy, ktore vylucne kojite, zacali ste po 5.mesiaci prikrmovat? Pocula som, ze podla novych noriem sa zacina o mesiac skor. Mne moja dr.nic nehovorila, tak neviem. Ale Silvinka mi pekne pribera...Co myslite? Zacat uz?
sunshine,vitaj,niektore baby uz zacali aj po piatom,my sme na umelom,ale tiez sme zacali len pred tyzdnom,no vy ako myslis,ak silvinke staci mliecko zatial,mozes kludne pockat,ja myslim ze uz je to len na tebe teraz
sunshine..my sa iba kojime..len dostal mrkvu celu nevarenu mieso hryzatka a oblizoval jablko a banan..aleeste nic ine ako MM nepapal
Ahojteeee. Moja papa tiez zatial iba MM, ale odsate a s prikrmami sme zacali ked mala Emka asi 4,5 mesiaca. Kazala nam doktorka zacat takto skoro lebo nam mala slabo pribera. Zatial nam to ide celkom fajn, ale mam problem vystihnut spravny cas, kedy jej dat papat. Niekedy dam moc skoro a nechce, inokedy dam neskoro a pyta si uz rovno mliecko. Papava mi tak kazde 3 hodinky. Tak kedy je take optimum? Tak cca 2,5 hodiny od predosleho jedla? Kedy davate vy?
Vdaka za rady.
Ahojte, my sa tiež iba kojíme, ale Dr. nám povedala, že môžeme začať s príkrmami už po skončenom 5 mesiaci, že sa to všetko posunulo o mesiac skôr, takže Miško zatiaľ papal mrkvu, zemiak a dnes som mu skúsila dať trošku banánu, iné som zatiaľ neskúšala, ani večernú kašu /aj keď sa dosť často budí/,
janulka - malý tiež papá každé 2 až 2,5 hodiny, niekedy vonku keď dobre zaspí vydrží aj dlhšie,
Stani jasne, ja som myslela, ze kedy jej dat prikrm. Ked mi papa napr. o 10:00 a viem, ze hladna bude o 13:00 tak ci je lepsie dat ten prikrm o 13tej ked uz bude hladna alebo jej dat o pol hodku skor. Lebo raz mi papa pekne, inokedy nechce lebo este neni hladana a niekedy uz pyta rovno mlieko lebo je hladna moc . Tak akosi neviem vystihnut spravnu hodinu.
A davate aj cajik ked uz ste zacali s prikrmami?
Ahojte,mozem sa aj ja pridat?Mam oktobrovy pokladik,ale dufam,ze to nevadi.
V piatok budeme mat 6 mesiacov a az teraz som mu posledny tyzden zacala davat prve prikrmy.Mame ale devat kilov.MM mu velmi chuti 🙂 Zatial som mu dala jablcko,potom na druhy den zemiak.zatial mu to moc nechuti,ale zvykne si.
Cajik davam kazdy den koli kvapkam.
Ahoj Marika. Tak to mate super vahu. Nasa ma 5 mesiacov aj 1 tyzden a vazi iba 5900g 😒 . Neboj vsak on ti zacne pekne papat aj prikrm. Ono trosku trva kym sa babo nauci co ma vlastne s tym jedlom robit.
marika, kvoli akym kvapkam davas cajik?
Ahojte,
janulka - ja malému dávam jesť keď je hladný, takže keď by mal jesť o 13.00 hod. tak mu dám príkrm vtedy a potom o nejaký čas si ešte zapije mm mliekom /zatiaľ zapíja všetko/, včera som skúsila okrem obeda cca o 17.00 banán, ten mu chutil, inak z ovocia som ešte nič neskúsila, len zeleninu - mrkvu, zemiak,
Kedy začnete k zelenine dávať mäsko.
Doktor mu predpisal tie vitaminy vigantol a vraj je to lepsie s cajom,tak som mu to davala od narodenia.
Ahojte,
ja som starsej dcerke davala zeleninu mesiac a potom som pridala masko. Ale asi by sa malo zacat davat skor, pocula som,ze deticky byvaju casto anemicke, ked sa zacne neskoro.
marika - mne dokina kázala vigantol do mliečka - na lyžičku odstriekať trochu mlieka a dotoho dať 2 kvapky vigantolu. Do čaju - to počujem 1.krát - mne dokina čaj zakázala, že kým kojím, tak netreba... Ale každý lekár asi radí inak.
mia1111- ta podporim, vigantol sa ma zasadne podavat v mlieku, myslim, že tu Deina alebo aj Sakura to pisali, že aby sa Vigantol vstrebal, tak sa musi postat až k pankreasu???- a to zaruci iba podavanie s mliekom
marika- by som si to overila u lekara, lebo podla toho podavas vagantol zbytocne, nema ten ucinok, co má mať
mima - aj ja som to čítala a myslím, že aj v príbalovom letáku bolo napísané, že treba podávať v malom množstve mlieka - nie do fľaše, lebo ak nevypije celú fľašku, tak je to tiež bez efektu...
a inak gratulujem - vidím, že dnes má tvoj Vladko 5 mesiacov, tak chystaj oslavu 😀
ano, dnes davam posledny krat Kanavit - tak to mam ako male vyrocie, ze sa zbavime 1. povinnosti
marika..vigantol..je D vitamin a ten je rozpustny iba v tukoch..cize v caji nie...ma sa podavat v mliecku, inak sa nevsttrebe a cize ho dietatko nedostane...nechapem, preco ti dr tvrdil nieco ine.
a dava sa na lyzicke s mlieckom aby si videla, ze to vsetko spapkal...do flasky nie, lebo moze ostat na flaske alebo dieta nedopije vsetko
marika, mia, mima, strapco, presne preto som sa pytala kvoli akym kvapkam, lebo vigantol sa ma davat s mlieckom, sak aj kazdy den zonglujem s lyzickou, mlieckom, kvapkami a malym, dokonca ani priamo do pusy sa nema davat a cajik kojene deti vobec nepotrebuju 😉
Tak my dnes mame "super" den. Mala si povedala, ze zo mna vyzmyka aj posledne zvysky sil. Dnes este vobec nespala 🙄 . A to je od 6,30 hore. Pomooooooc.
Inac aj my davame Vigantol na lyzicke s kvapkou mlieka. Masko nam kazala doktorka davat 2 tyzdne od zacatia s prikrmom. Ale fakt kazdy doktor kaze nieco ine.
janu,co sa dohodli ti krpci nasi? aj nasa oxidovala rano uz 6.15 vyskerena v postielke 😠 a doobeda len taku horko tazko 45minutovku,teraz som ju dala okolo obeda,ale reve kazdu chvilu ale natahujem kym sa da,ja neviem,ked bolo -5 spala jak drevo a ked sa otepli tak ani za nic v kociku,musela som ju prelozit do postielky
gabi,teeda,tak to je chlapisko 🙂 😉 co tam mas ,puding? 🙂 🙂 ale je zlatunky ,pekne kukadla ma 🙂
Ahojte baby,dakujem za radu.S tymi kvapkami je to tak,ze doktor mi to presne nepovedal s cim to mam riedit,poradila mi to múdra svokra 🙂 .skoda,ze som sa ho to neopytala skor alebo nenapisala vam ☹ .Este mi aj take radila,vraj aby som malemu davala medik na dudlik a vraj ked idu zubky,tak mam potriet dasienka citronovou stavou alebo potriet s vinom 😲
Juj, taku svokru mat 🤐
marika, medik nieeeeee, uz sme to tu preberali, az od roka 😉 a citronovu stavu uz vobec nie, sak tym by som ani sebe dasna nepotrela, ak uz neberiem do uvahy ze je to alergen a ak kojis, nemala by si citrusy ani ty 😎
teeeeda gabika a to sme mysleli, ze sme tu najtazsi, mame teraz 9200 a o 2 dni mame 5 mesiacov 😅 kraaaasne kukadla mate
sakura, my dnes so spanim veeeelmi podobne, konecne som ho zlomila a spinka, no ale som zvedava, kolko vydrzi 😖
9 kil, fiiiha. 😅

Ahojte, mozem sa pridat? Aj ja mam doma novembrovy pokladik, len pri mojej starsej dcere je tazke najst si cas na prispievanie. Ale pokusim sa to zmenit. Vidim,ze diskusia tu viazne, asi ste vsetky v sukromnej skupine. Tilly, mozem tam aj ja prispievat? Vopred dik.