Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
kamoske ta metoda fungovala, ale jej syn nespal od narodenia (oni zacinali s tou metodou v 9m) a vkuse vrieskal, tak v tom nebol rozdiel ze ci nechat alebo nenechat vyrevat...
u nas nieco podobne zo zaciatku zaviedol mm, lebo on maleho uspaval kym ja som si vecer trosku zdriemla...(to bol jediny cas kedy som mohla nerusene spat aspon 2 hodiny 😀) No a skusal vsetko mozne a nakoniec ho len dal do postielky a drzal kym sa drobec ukludnil a zaspal, ale vyslovene pri tom neplakal... Odvtedy (mal asi 2 mesiace), tak len polozime do postielky, podame cumlik a sup sup prec z izby, ked sme pri nom tak nezaspi, sam zaspi do par minut, niekedy ihned.
bleelka, ale ked vravis ze ti pekne zaspi v naruci tak naco sa stresovat zbytocne? bud rada ze spinka...
zuzu presne tak fungujeme my zo staršou Sendy dodnes keď sme v izbe tak bude robiť všetko možné len nie spať a keď idem preč do 5 min spí a pritom som si stále plánovala ako jej večer budem čítať rozprávky no figu
janka aj my sme tak.ked ho ulozim musim odist z izby lebo sa zacne zabavat,ked odidem tak do 10min.zaspi a je pokoj.
baby dufam,ze sa neurazite ked sem obcas napisem.
marika13 🙂 každá maminka je vítaná... 😀 😀 😀 až na tie,čo osočuju...ja si tiež všetko rada prečítam,ked viem,tak poradím,ale skákať tu niekomu po hlave,ked sa zaregistrovala dáma až v máji,tak to nie... 😉
som rada,ze mozem prispiet .ja som si vas rada citala,ked som bola tehotna,vtedy som mala prispievat.potom sa narodil maly a to som nemala na nic cas...mal koliky ani som nevedela ze zijem.az teraz mam trosku casu a napisem.
ja som prispievala už v tehu...mám taku robotu,že aj na nete som mohla byť 😅 takže som si na to zvykla... 😅 😅
a potom je to ako droga,že pochváliť sa tu,alebo vyžalovať...alebo prísť len po radu... 😀
marika nezakazujeme nikomu vstup preto je téma otvorená a nie uzamknutá, ale niekto kto sa ledva zaregistuje ešte bude urazený tak to snáď nie
my máme za sebou prvé papanie no celkom to ušlo 😀
janka - blahoželám, tak nech to papanie dobre pokračuje 😀 . My sme včera tiež začali - už druhýkrát - lebo malý začal štrajkovať, tak uvidím. Snáď sa umúdri...
mia nestraš ja som bola asi viac v strese ako samotná Viki len najprv nevedela čo s tým v puse zlatá bola
janka, neboj. Ty máš múdre baby, to len chlapi furt musia vymýšľať 😀 . To je pre nich typické, no nie? Oni nemôžu robiť tak, ako im to my ukážeme, oni to musia všetko naopak - podľa seba a tak to aj vyzerá. No. Dnes som neuspela, tváril sa pri tej mrkve, ako keby to bola najkyslejšia uhorka alebo čo, aj moje mliečko som mu tam dala - nepomohlo, tak zasa zajtra pokračujem v boji. Dala by som mu aj kašu - kúpila som kukuričnú, len neviem, či už môžem? Alebo mám počkať, kým zasa nezačne papať riadne zeleninku? Fakt neviem...Ale bojím sa, že moje mliečko už mu stačiť nebude...
mia - pockaj, najprv skus len zeleninu - ona mrkva sama o sebe sa tazko je.. predsa je taka tuha, nerozmixujes dobre... po š dnoch pridas zemiacik a to už bude mat inu chut... a potom ideeeeeeeeeeeees...
teda aspon ja si to tak predstavujem ... 😉 Vladko tiež na 1x mrkvu nechcel, ale prestala som, mal sopliky, usko chytene, nebudem drazdit....
mima - my sme už raz zeleninu začali jesť - pred asi tromi týždňami - 10 dní super, mrkvu mi zjedol hippku flaštičku na posedenie, mrkva+zemiak - to už bolo horšie a brokolica to zaklincovala - tú nechcel vôbec a potom už mi aj mrkvu odmietal. Tak dokina poradila - na týždeň vypustiť zeleninu, iba kojiť a potom skúsiť od začiatku. Ale smola. Včera pár lyžičiek mrkvy zjedol, dnes sa tváril veľmi čudne, že čo mu to dávam.... To ma štve, že pekne papal a potom toto... 🙄
mia - ono je to tak, kojeni chlapci su proste len chlapi - mamine prso je najsamlepsie
moj starsi matus velmi odmietal zeleninu - aj masko jedol v jablku 😖 - prikrmy u dvojiciek bol horor - preto sa teraz neponahlam a dufam, že to bude aspon o polovicu lepsie 😉
Ahojte maminy,
tak som zase po case nakukla co je nove.My sa zatial neprikrmujeme, az o par dni, tak som zvedava ako nam to pojde.Vikinka nebola do roka velky jedak, chutili jej len Hippky, uvidim, cim ma prekvapi Silvinka.
Chcem sa spytat, ci ste uz dali deturence do sportovych kocikov? Ak ano, od kedy? Od pol roka alebo aj skor? Ja uz zvazujem a neviem sa rozhodnut... Dik.
my prikrmujeme druhy tyzden a zatial spapal dost aj s mm.bola som prekvapena ako mu chuti,len dufam ze bude stale tak papat.
maleho som uz dala do sportaku ale na lezato,lebo mi este nesedi.vo vanicke sa uz nudil.je strasne zvedavy a potrebuje sledovat okolie 🙂
baby prosim vas vedeli by ste mi poradit jedalensku stolicku?maleho krmim na kolenach a nevidim dobre na neho
Ahojte babenky, vsetky Vas moc moc zdravim, no to je doba, co som tu nebola, sem tam Vas citam, ale moc nestiham pisat, su tu same nove to je super.
Marika, my sme Dominke kupili baby point stolicku a je super, nema sice ten ulozny kosik, ale je velmi pekne a hlavne polohovatelna, kedze bambulka este nesedi.
Aj ja sa uz chystam na sportak, akonahle bude vonku pekne, sup nech kukuckuje.
My uz prikrmujeme asi 2 tyzdne, dost mi grcka po MM, musela som trosku uz zacat davat hustejsiu stravu. Inak ta karotka od Hipp zozala najvacsi uspecj, je fajna sladucka-mnamky
Ahojte baby, tak ja som sa sice na konika zaregistrovala kedysi daaavno, ale nechodila som sem ani na ziadnu inu diskurku, ani citat, ani prispievat, az teraz, a to som sa hned aj prihlasila, ze teda sa rada pridam....
CARMEN82, ani by nenapadlo sa dozadovat vstupu do sukromnej skupiny a uz vobec nie takymto sposobom ...
My mame poradnu az v stredu, zatial sme len cisto kojeni bez vody alebo caju, ale posledne dni, neviem, ci kvoli zubom alebo kvoli tomu, ze cakam menzes, katastrofa s kojenim 😒 Snad vydrzime len kojit do pol roka, starsiu som nemohla, tak si to teraz chcem uzit co najdlhsie 😎
Bleelka, tu knihu som citala pred 4 rokmi, neprecitala som ju ani celu a vymazala som ju...Toto by som urcite nerobila, nechat vyplakat dieta. Poznam mamicky, ktorym sa to osvedcilo (aspon to tak tvrdia), aj take, ktore to skusali a neuspesne a trapili seba aj dieta aj mesiac a zbytocne....Ak nemate teraz problem so zaspavanim, neries 😉
A co sa kocika tyka, tak my sa vo sportaku vozime uz dlhsie, kedze z vanicky sme vyrastli 🙂 Akurat, ze v nom len lezi, nedviham ho vyssie, aby sa nedvihal sam do sedu.
Marika13, ja budem krmit v kresielku, aj starsiu sme takto, kym si sama nesadla, stolicku sme ani nemali kupenu, ale su aj polohovatelne stolicky, tak to mozes aj takto poriesit.
Prijemny vecer vsetkym.
ahoj gabika pekne si to napísala 🙂
neboj kojenie Vám vydrží ak budeš chcieť a kľudne tie zmeny môžu byť očakávaním menzesu alebo aj zúbkami (tak to bolo u nás)
ahojte maminky 🙂
mame doma tiez pokladik novembrovy,uz som sem pisala ale daaavno. Malu kojim a uz druhy tyzden prikrmujeme,ale zacalo ju zapekat ☹ kaka mi kazdy stvrty az piaty den a to predtym kakala kazdy den...neviem ci to ta mrkva s nou robi 😠 stalo sa to aj niektorej z vas?dakujem za kazdu odpoved 😵
preberate tu sportiaky,tak ja som dala malu uz od minuleho tyzdna,je strasne zvedava a vo vanicke mi len hukala do slova,len ked spinkala bola ticho 😒 a v sportovej casti pekne kuka,je zlatucka 😵
a stolicku na papanie mam este po prvej dcerke,dema a polohovatelna a je fakt super 😉
Icerna tak s tym kakanim mame aj my problem, ako jej davam zeleninove prikrmy, kaka mi kazdy 5 den, ale to uz stoji za to. Predtym presne ako Ty pises kazdy den aj 4x. Skusam aj cajiky, ale nepomaha. stale mi tlaci a trapi sa chudatko moje.
caute baby napišem aj sem do starej temy vidim tu nove maminky tak vitajte 😉 😉 .... mima pises že pri dvojičkach boli prikrmy horor tak ja sa už mesiac snažim moju kočandu naučit na prikrmy a žiadna slava ti poviem, všetko mi vypluva aj zeleninu aj ovocie, včera som skušala kašu no trochu zjedla, ako sa ti to podarilo naučit ich na prikrmy a po akej dobe začali ako tak papat..... lukinka tak mi mame taku istu stoličku na papanie ako vy a je super, to je blbe za babule zapeka možno sa to časom upravi
dik kocky za pozbudenie, ona mi sice v naruci zaspi, ale niekedy to trva do 15 minut, inokedy pol hodku a uz sa stalo, ze sme sa trapili aj 1,5 hodiny! ale to asi nebola moc unavena este... v tej knihe som sa docitala, ze pred vecernym spanim ma byt dieta hore aspon 4 hodiny, takze aspon v tomto mi to pomohlo, ked je hore cca 3 hodky, uz zaspi v pohode, lebo je unavena...
ono ja nemam take dieta ako tam popisuju, ze sa budi aj 8 krat za noc, my len to vecerne zaspavanie mame dlhsie, ale asi chcem moc aby zalomila po par minutach, ze?
kazdopadne ste ma potesili, tiez by mi srdce trhalo ju nechat revat a seba stresovat...
strapco a mate tu sukromnu temu nejako zaheslovanu alebo co? ja sa na net moc nedostanem pri malej, takze vas nechcem rusit ak nieco doverne preberate 😉
my sme uz v sportiaku, vyuzivame len lah a pololah, sama sedi iba vpredu s oporou ruciciek, tak sed este nedavam...
a prikrmujeme uz 3 tyzdne a klop klop chuti jej, i ked este len male porcie 😉
krasny den vsetkym, idem sa najest a s malou von kym neprsi, paaa
my mame tiez niekedy problem s kakanim.len tlacil a tlacil....ked sa dlho trapil,tak som dala rurku a pomohla mu.
dik baby za radu zo stolickou,kupime nejaku polohovatelnu 😉
bleelka 4 hodiny je podla mna moc.raz som ho nechala od 14 hore a bol moc unaveny a nervozny a potom vecer aj zle spal.
uz ho davam spat len ked to na nom vidim a potom mi aj vecer spokojne zaspi...
nespat 4 hodiny je aj pre Martina vela, ale nie vzdy,niekedy je v pohode, inokedy je uz velmi unaveny aj nervozny.
Tlacia sa nam zubky dva predne ale uz tak, ze ma dasna krvave a zubky ciastocne prerezane, pri Katke som take starosti pri prvych zubkoch nepoznala, az ocaky a stolicky nas potrapili, no Martinko, chudak, prezliekam ho aj 4x denne, co je taky zoslintany, hryzie, co najde a strasne place ☹
Tak som dnes chcela kupit v lekarni nejaky gelik, a magistra ze, "sak mu dajte korku z chlebika" ja, ze on este okrem materskeho mlieka a nejakych liekov nic ine v ustach nemal", tak sa na mna pozrela ako na mimozemstana 😀 a dala mi calgel, ale az doma som zistila, ze to obsahuje harmancek ☹ trosku som mu to potrela ale zacali mu doslova sliny tiect, tak neviem, mate niektora podobnu skusenost s tym gelom?
ahoj lukinka,
no že sa aj ozveš... a prečo nedvíhaš mobil ked ti človek volá, hm?
caute kocky... 🙂 aj ja vitam nove maminky... 🙂
bleelka co si? sak hybaj ku nam... 😀 si tam napisana... 😀
gabika vraj ten calgel je na dve veci... 😕 neviem...sak skus si to na svoje dasna, ci ti to znecitlivie aspon troska... 😉
baby potom vas docitam...mala mi tu huka ako sova... 😅
gabika tiež mám ten názor že tie gely sú na dve veci lepšie sú tie homeopatika na zúbky to sa vraj bábo aj vyspí
ahojte
gabi ja mam tiez ten gelik ale slinky viac netecu ale ulavuje mu to hned sa upokoji ale po zuboch este ani stopy :(( som zvedava ako dlho sa bude trapit
bleelka moj paťko spi bezne od 12-15 cca a potom este od 4 do 5 plus minus a o pol 6 -6 sa uz pyta spat na noc takze podla mna somarina ze 4 hodiny ma byt hore sak by uz vobec nezaspal jak by bol nerovzny a zly

ja ano - ale neviem, ci to bola skutocne ona - u nas to bola z nudze cnost - kedže dvojicky spali v oddelenych miestostiach, vypili UM a ked nezaspali hned, tak zacali plakat - tak som prisla k jednemu, pohladkala ho po licku, uspokojil sa, isla som k druhemu, ten prvy zacal plakat, druheho som trochu pohojdla - a tak furt dokola, som okolo nich behala ako okolo spinaveho pradla ... ale nespominam na to tak, že som ich nechavala vyrevavat.. proste, kym som bola na nich sama doma, inak sa nedalo....