icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

gabika7706
9. máj 2010

Ahojte, baby,
Strapco, dakujem este raz za info, nakoniec Katke len mandlu vybrali a bubienok prepichli, nic viac s uskom nerobili, v piatok ideme na kontrolu tak sa popytam na podrobnosti. Ozaj a vsetko najlepsie k polrocku prajem malemu Matejovi 🙂

Lukinka, moja skusenost s mixovanou stravou je presne taka, ako Strapco pise- Katka mi zvykla na mix a potom uz len s obycajnym pasirovanym jedlom bol problem...takze Martinovi skusim davat len pretlacane. Jablcko som Katke varila len asi 2x, potom uz na tom najjemnejsom som nastruhala, to bolo skoro ako kasa + šťavička, takže to papala v pohode. To struhadlo je ako taka miska (mam plastove ale videla som aj sklenene), struha sa na tom super.
Hami, Hipp a spol - z mojho pohladu - len v nutnom pripade (dovolenka, casova tiesen) - zeleninove a tie miesane masove a pod. Ovocne sme jedli na striedacku s domacim ovocim a ked sme niekam sli, ovocna vyzivka vzdy bodla.

strapco13
9. máj 2010

gabika...super, ze stacilo iba prepichnut usko a nemuseli davat grometku /stipulku/...to znamena, ze usko nebolo natolko poskodene a zhoji sa rychlo..tyzden ale urcite chran to usko, nech sa tam nic nedostane..vo vacsine pripadov to trva ten tyzden a sa zhoji..cize na kontrole /aspon my si volame po tyzdni/ uz je vsetko OK..cize dovolenkovat budete so zdravymi uskami..aspon co sa tyka operacie

na dovolenku ale nech pediater vypise preistotu..nieco na bolesti, antihistaminikum, Otobacid N /to su kvapky do uska, maju zlozku proti bolesti, ale len vtedy sa davaju, ked usko netecie/ a zober si aj nosne kvapky..aplikaciu som pisla vyssie

dakujem za Matejka 🙂

kiara80
9. máj 2010

Všetkým želám krásny den matiek,zaslužime si 🙂 kus pozde 😀

kiara80
10. máj 2010

ahojte.....kde ste všetky mamičky?asi sa má každá dobre a nemá nikto problémi,ale to je dobre 🙂 aspon by ste mohli dáke vtipy popísať aby sme mali čo čítať 😅 .....chcela som sa opítať že do sukromnej sa dá dostať aj o 2 roky?alebo už nie je žiadna šanca? 😅 a kde som bola ja doteraz?stále tu len som nebola registovaná a bola som iba špion 😀 😀 tak keby dáka šanca ešte bola tak možete hlasovať a potom odklepnuť že aká doba 2,3,4 roky 😀 ja počkám 😅 tak som si popísala kus 😎 prajem pekný den 😉

didiana333
10. máj 2010

Zase ma to vyhadzuje zo siete,,,možem len do dvoch riadkov napísat,inak nestíham... 😀

lukinka26
10. máj 2010

Caute baby, tak dnes nas super zastihol dazd, ale neva, bambulka nezmokla a to je hlavne, ale opak ja som bola ako zmoknute kura. Ale mi super spinkala, dnu sa jej nejak nelubi, stale protestuje.
Baby nemate niektora na predaj casualplay nanoznik?
V obchode mi povedali, ze ma prist nova kolekcia nanoznikov a stare uz neobjednavaju.

gabika7706
10. máj 2010

Strapco, ideme na kontrolu v piatok, teda tyzden po operacii, tak som zvedava, co dr povie, dnes sa mi zdalo, ze Katka nadalej tak akoby cez nos rozpravala, ale mozno ma len opuchnutu sliznicu (?) si hovorim...

No a Martin ma uz obidve dolne jednotky vonku 🙂 plazi sa dozadu, skusa to aj dopredu, kolena da pod seba a odrazi sa, ale s rukami este nevie co, tak to dost komicky vyzera, ale ved on na to pride, teraz sa v podstate vie dogulat kam potrebuje, takze nasiel si svoj sposob presunu.

Lukinka, my sme dnes tiez pekne zmokli (teda skor len ja), Martinovi to vobec nevadi, vsak mam na kociari "prsiplast", on spal ako drevo 🙂

Kiara, preco Ti tak zalezi na tom, aby si mohla byt v sukromnej skupine? 😉

strapco13
10. máj 2010

gabika...este tam moze byt opuch sliznice..kludne jej daj nosne kvapky, ale nech zatecu dobre dozadu...mozes skusit aj tie solne roztoky..ale niekedy takto kratko po operacii este stipu..predsa sol a rana

kiara80
10. máj 2010

Gabika mne až tak nezáleží len sa tak pítam 😉 ale ako vydím tak je už odhlasované 😅 a žiadna šanca 😀 no nevadí 🙂 ináč máte krásne detičky všetky ešte že albumy sa daju porieť 😅

marika13
11. máj 2010

ahojte...
gabika som rada ze ste nemali vazne komplikacie
nam sa dnes prerezava prvy zubok pravy dolny rezak.este je to take nic ale predsa 🙂 bol aj trosku mrnkavy,tak som mu dala na noc calgel a zabralo to.
kiara ved baby pisu aj sem,takze v pohode a nejake pekne fotecky by si mohla aj ty ukazat 😉

janka1874
11. máj 2010

kiara zjavne iné fotblogy sa ti páčia a čo tak založiť si svoj
chclea by si do súkromnej témy a pritom nikto o tebe nič nevie a ani tu poriadne nepíšeš nie si nejaká náročná?

tatuska1
11. máj 2010

kiara ,ty normálne zabíjaš so svojími hláškami,no nič len tak ďalej ale moc vtipná nie si 😉

tatuska1
11. máj 2010

marika tak vidím že aj ty máš umrnčané bábo aj naša je teraz hrozne umrnkaná len na ručičkách a keď ma nevidí už je zle,ale kedy sa nám tie zubadlá prerežú to nik netuši, ach tak len vydržať 🙄 nám geliky vôbec nepomáhajú 😒

deina
11. máj 2010

Pitam, vydim... jaaaj, moje oci...

Tatuska, hentake mrncadlo mam jedno doma. Ale posledne dni je nejaky lepsi, nechcem to zakriknut, ale uz sa aj trosku sam pohra pod hrazdickou - bolo nacase, po 7 mesiacov vlacenia, tazky je riadne (9kg). Gelik pomaha, ale neznasa sa, hrozne grimasy mi nan hadze (mundisal). 😅 Zato starsi by zjedol celu tubu naraz (obom idu zuby, sranda).

kkoperni
11. máj 2010

a Kiara ked tu tak spisovne pišeš že sa daju pozriet albumiky preco aj ty nevložiš nejake foto?????? aj by sme si pozreli tvoje deturence....

mima595
11. máj 2010

my po zuboch ani chyru ani slychu, ale my sme tak geneticky nastavení na neskoré zuby... ja v 17 mesiacoch, surodenci okolo roka, synovci tiež okolo roka - len Baska trhla rekord - v 8. mesiaci 😉
ale vidim, že vasi sa celkom "pohybuju" - Vladko je taky lenivec, len na rukach by sa nosil... konecne sa už otocil tak, že aj ruku si vytiahol, a dozadu sa sem tam posunie - ale maloco - este stale ho najdem tam, kde som ho položila... teda kym ho starsi nepreložia 😉

A k sukromnej teme - ale to je moj osobny nazor - nechcem nikoho urazit - tiež som si ciatala pri kojeni tuto temu -a le neprispievala som... tieto baby su zohrata partia - riešia si tam aj osobne veci a je jasné, že si chcú pokecať osobnejsie... a že aj tamta tema sa vola novembrové mamičky - nemusia tam byt vsetky novembrove mamicky

ved tato tema tu existuje stale, tak ak sa niekto chce nieco popytat ohladne dietata, napise sem,a vzdy niekto odpovie

ja som tiež v jednej sukromnej teme, kde prispievam už 3 roky a tiež sa tam " dobijaju" nove baby - akože sorry - sukromna je preto, lebo si chceme pokecat o osobnych veciach

adka_praha
11. máj 2010

ahojte... 🙂
mima pekne si to napisala a hlavne rozumne... 😉
hehe ku tej kiarinej gramatike, uz len jeden clovek pise viac hrubiek ako ona...moj svagor... 😅

inak my tiez este zuby nikde, ale ja a bracho sme mali vraj uz v troch mesiacoch...no ved sak niekedy vyliezt musia... 😀
a mima nic si z toho nerob, ze vladka najdes tam, kde si ho polozila... 😀 my sme taki isti... 😅 par krat sa prevratila z bruska na chrbat, ale malokedy sa jej to podari a tiez len trocha cuvame... 😅 ale toci sa okolo hlavy ako hodinkove rucicky... 😀

mima595
11. máj 2010

adka - nic si z toho nerobim, že je lenivsi.... len som ho chcela porovnat 😉
dvojky začali loziť okolo 8. mesiacov, este ma cas...
ako pise deina- aj moj sa už zahra pod hrazdickou- niekedy aj 7 minut 😀 😀 😀 - inaj je stale na rukach 😉

adka_praha
11. máj 2010

😀 aj 7 minut... 😀
joj baby hento vam nezavidim... nasa zizalka sa vie pekne sama zahrat...samo, ze mava svoje dni a to mam pocit, ze ani na wc nestiham ale sak nemozeme mat doma az take dobre a idealne dieta... 😅 😀

janka1874
11. máj 2010

mima pekne si to napísala konečne aj niekto kto pochopil zmysel súkromnej témy a nie niekto kto tu chodí len čítať a ešte sa urazí

didiana333
11. máj 2010

Aj ja mám doma lenivca.... ☹ len sa bojím,že na neur.kontrole nás pošle na nejaké cvičenie...ale on je fakt len lenivýýýý 😅

mima595
11. máj 2010

didi - pri dvojkach nam nasa dr. hovorila, že otacat by sa mal do 6.mesiacov... toto sme stihli ltt....

on keby nebol tolko na rukach, tak by sa aj viac pohyboval.......teda moj Vladko myslim

marika13
11. máj 2010

tatuska teraz je hrozne umrnkaný..ležať nie,na brušku len chvíľku,iba na ruky.keby nebol taký ťažký,niekedy mám pocit,že mi idú ruky odpadnúť ☹ ,ale keď sa na mňa pozrie a usmeje sa už ani ruky nebolia.vie ako na mňa potvorka malá
gél zaberie na chvíľku,ale vraj pomáha Panadol baby sirup.to mi doporučila mamina čo má tri deti,takže na tom asi niečo bude.

sakura77
11. máj 2010

juuj,aj my sme upistani momentalne,asi tiez zub,neviem,musim ponurat v ustach,ale noc strasna,jest nechce,nespokojna je...neviem,no
sofi sa inak vie aj sama fajn zabavit,kotula sa po celej izbe ,to je je najnovsia super zabava,ze kde som sa to ocitl zas? 😅

ivka2009
11. máj 2010

Ahojte baby, tie ktorym uz papaju deticky aj nieco ine ako mamine mliecko... viete poradit daku dobru kasu? Myslim nejaku, ktora sa pije z flasky- nie mlieka ale nieco hustejsie. V obchodoch, co som pozerala, su vsetky kase na papanie lyzickou z misky. Dakujem za radu.

sunshine13
11. máj 2010

Caute baby
mam na Vas otazku. Mam problem s ragadou na jednom prsniku. V piatok mi z neho tiekla aj krv, medzi kojeniami sa mi to ukludni, ale vzdy pri papani mi to rozdrazdi zas. Neviete poradit nieco co zabera? Kupujem si multi mam compresses aj multi mam balzam, ale nie a nie sa to ukludnit. Vdaka za rady.

ivka 2009: kazda kasa by sa mala papat lyzickou, ale ak ju chces podavat z flase, jednoducho ju urob redsiu, viac vody, menej kase a je to.Inak ja mam skusenost, ze jedine kase,ktore nehrudkuju a pekne sa rozpustia su HIPP. A mojej Vikinke ani ine nechutili.

gabika7706
11. máj 2010

Ivka a preco chces, aby Jakubko kasu pil?

Marika, Panadol by som brala ako celkom poslednu moznost, predsa len je to sirup prioritne na znizenie teploty...

Martin sa nam dnes vsunul pod pracovny stol, kedze tam nebola ziadna zabrana 🙂 a velmi sa tomu tesil, budem musiet o chvilu dvere zatvarat, aby sa mi nepresuval po celom byte.

Didiana, kamoskin syn bol taky lenivy, je rovnako stary ako Katka a ta uz davno chodila, kym on este len na 4 sa daval a dohnal to, samozrejme, len je to presne o tom, ze ked nie je na zemi a nema volny pohyb, len je na rukach, v kresielku...tak nema motivaciu. Co netvrdim, ze je vas pripad, len tak vseobecne 😉

tatuska1
11. máj 2010

ivka ja kupujem malej od sunarky tekutu kašu a máš aj od Nestlé sú v takých krabičkách ako džúsik skús pozrieť našej to chutí ale my to striedame papáme aj na lyžičku husté kašičky je to mňamy mňam 😝

ivka2009
11. máj 2010

Gabika- este sme nepapali lyzickou, stale je kojeny. Ale posledne dva tyzdne je stale viac hladny- papame kazde dve hodiny a tak by som mu chcela skusit dat papat nejaku kasu.
Tatuska- tie som v obchode videla- vola sa to, ze mliecko s kasou. Skusim teda tie pripadne tu redsiu kasu.
O tyzden mame uz 6mesiacov tak uz by sme sa mohli aj lyzickou zacat ucit papat 🙂

mayka
11. máj 2010

ahojte babulienky,

prisla som nakuknut a tot prebera sa tema "kase" Ja tiez teraz sondujem nejake. Ja som kupila od Nutrilon vanilkovu a mala sa ide za nou potrhat. Ale ja neviem ono tie kase su vsetky tak sladke? Vsak to aj mne chutilo. 😀

A ktore od Hipp maju vase deti rady. Ja tu od nutrilon davam iba vecer pred spanim a na obed davam zatial zeleninku od hami.

Inak som sa pobavila na Kiare. Mi niekoho pripomina co tu nedavno vypisoval. Este aj tie chyby rovnake. 😀 😀 😀
Takymto sposobom sa k nam nedostane k sukromnickam asi nikdy. Vsetky co tam prispievame schvalujeme ci ano a koho vobec a urcite nie hned. 😉