icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

didiana333
20. máj 2010

Ja nekojím a žeriem aj tak ako prasa.... 😀

deina
20. máj 2010

Ja nezeriem a aj tak to je na mne nalepene. 😠 Nemala som zrat v tehu. 😝 😅

marika13
20. máj 2010

keď dokojím sa obávam,že kilá pôjdu hore.malý mi ako tak udržuje líniu 🙂
potom budem ozaj musieť začať cvičiť 😒

sunshine13
20. máj 2010

Ja si pamatam, ze aj pri prvom dietati, ked som prestala kojit, vaha isla mierne hore ☹

mima595
20. máj 2010

no mne sa pri dvojkach podarilo schudnut - zacala som od januara a do juna som scudla 7 kg - ale chodila som cvicit, robila som si zeleninove salaty - to bolo akože zahryznnutie - inak som jedla normalne, snazila som sa obmedzovat sladke a chlieb... ale to mali dvojky už 1 a pol roka, kym som s tym začala....
islo tak 1 kg dole kazdy mesiac, aj ked brucho mi zostalo... a potom dalsiu zimu som chcela pokracovat, ale ta vaha stale nesla dole... až som zistila, že som tehu 😀

marika13
20. máj 2010

mima tak to muselo byť,poriadne prekvapko 🙂

mima595
20. máj 2010

no, marika, bolo.... totiž my obaja s MM nemožme mat deti - teda nemohli sme 😀 -dvojky mame na IVF a Vladka ako dar z neba asi 😀 😀

sakura77
20. máj 2010

mima,inak klobuk dole,dvojky trojrocne a babo 😅 ja mam jedno trojrocne a mam dooost niekedy..ale zas ti tvoji sa uz aspon spolu zahraju,ze?lebo kiko kym sa ma s kym hrat,tak je to ok,ale jak je sam,tak koniec.... 😝

marika13
20. máj 2010

ja tiež obdivujem maminy,čo majú viac detí a ako všetko zvládajú.mám len jedno a dáva mi niekedy poriadne zabrať.

ivka2009
20. máj 2010

Ahojte baby- mam trochu od veci otazku 🙂
Zacali sme papat na obed varenu mrkvicku a Jakubko vseetko zapatlal- oblecenie...este aj cumel a flasa je oranzova 🙂
Oblecko som dala prat ale vobec sa ta mrkva nevyprala...neviete cim to pojde vyprat?

mima595
20. máj 2010

ivka - peries v Lovele??
mne to noou dole neslo, postupne som presla na Persil a tym mi to zide - ak nie na 1x, tak na dalsi ano 😉

sakura - bohuzial, to so mysli skoro kazdy, že dvojičky sa sami zahraju... ano zahraju, ale asi tak, ako vasi, co su sami... skor sa skriepia, nahanaju, biju o tu istu hracku a tak dokola... stale chcu, aby som sa hrala s nimi ja, alebo MM....
ja ked mam doma iba jedneho, a Vladka, tak mi to pride ovela jednoduchsie - si sami skladaju puzzle, citaju, proste odpadaju tie hadky o vsetko, bitky, resp. ked maju vybornu naladu tak nahanacky po celom bite 😉

marika - nepoznam mamu, ktora zvlada vsetko - bud ma vypomoc, alebo si postavi rebricek priorít tak, že rieši to, co je pre nu a pre deti najdolezitejsie a to ostatne nechava plavat... napr. ja som bola prijata na doktorandske studium, ale praskla som s tym... mne nema ko pomoct, babky mam mimo a tak by to zostavalo na MM ... a ja sa poznam, len by som na nich kricala, a bla by som nervozna, keby som sa musela ucit....tak som to odložila... asi navždy ☹
a tak je to zo vsetkým - cvicenie, pokec s kamoskami, aj upratovanie... toto absolut neriešim, lebo by som sa zblaznila... mne staci, kym kojim, tak ked su dvojky sam doma, tak povyberaju vsetko možné aj nemožné a tak by som len dokola upratovala... upracem večer, ked vsetky deti spia 😉

deina
20. máj 2010

Ivka, supni na to detsky olej, vraj to pomaha (lebo mrkva obsahuje nieco, co je rozpustne v tukoch). Ale neskusala som este...

Presne, aj ja mam super vypomoc - svokra mi je uz na dochodku, takze mi berie starsieho kazdy den von na take 2 hodinky, co velmi pomoze. A kedze mi Matko spi v inom case ako Misko, tak poobede mam moznost si trosku oddychnut (upratovanie pocka) v case, ked je jeden vonku a druhy spi. A tiez mi strazi Miska, ked ideme s Matkom plavat.

ivka2009
20. máj 2010

Vyprala som tie veci v Arieli a nic 🙂 skusim deini ten olej- len aby tam neostal potom olejovy flak 🙂 vsak vyskusam a uvidim- dakujem vam za radu

gabika7706
20. máj 2010

Ivka, mrkva ide tazko dole, ale mne sa darilo hned za cerstva, ked som preprala s jadrovym mydlom a potom v normalnom prasku (Ariel, Persil...). Lovela je tak akurat na babatkovske veci na prve pranie 🙂 Neoperie vobec ziaden flak (a mne este aj smrdi).

Dnes sme mali dost blby den, skoro cely den na rukach, na prsniku, od rana ma jeden prsnik bolel, poobede som zistila, ked som lepsie pozrela, ze mam mliekovod upchaty, vyriesili sme, ale Martin furt nervny a len na ruky ... Nespal skoro vobec, mozno dokopy pol hodinku, dokonca ani vonku v kociari, ked sme sli pre Katku do skolky, vobec... No, aj zajtra je den, snad bude lepsie.

gabika7706
20. máj 2010

Ad vypomoc, mne chodila svokra pre Katku do skolky, ked sa maly narodil a cez zimu, ale potom bola aj 3 hodiny u nas a to kazdy den v tyzdni 😕 Ona si myslela, ze aka pomoc, ked sa s Katkou pohra, ale mne to neskutocne liezlo na nervy. Len co sa oteplilo a zacali sme mat s M aky taky rezim, zrusila som ju a chodim do skolky ja. Ona by vzala Katku aj inokedy k nim spat, no kolkokrat tam bola, vzdy prisla chora, o tom, ako sa chova, ked od nich pride, ani nehovorim, takze ja som rada, ked si viem poradit sama....a volam ju fakt len v tych najnutnejsich pripadoch.

miska2220
21. máj 2010

baby prave som odsavala malemu noštek a vyšiel s troškou primesou krvi ☹ myslite že by som teraz nemala už odsavat ☹ ???? ale jemu stale soplik tecie,nemozem to nechat len tak,či? 😕

marika13
21. máj 2010

ivka mne ta mrkva tiež nejde dole a s lovelou sme konečne skončili,tiež nám smrdela.
baby to máte dobrú výpomoc... ja mám k svokre 5 min.cesty,ale tá zatiaľ pracuje.na malého som sama.mm príde až navečer.
upatujem až večer,keď malý spí.
teším sa na víkendy,keď prídem k mame a tá si ho zoberie tak na 2 hodky a my ideme na nákupy do tesca.
gabika nejdú malému zúbky?

strapco13
21. máj 2010

@miska2220 ..krvicka isla preto, ze pri nadche je sliznica nosa prekrvena a opuchnuta...je bezne, ze pri odsavani ide trocha krvicky...neboj..ale verim, ze si sa zlakla....pred kazdym odsavanim..popreplachuj nos Sterimar, Vincentka a od, potom daj detsky nasivin alebo Olynth..pockaj 5-10 min a potom odsaj..sliznica odpuchne, hlieny sa zriedia a ide to lahsie.
teraz ale osetri nosik...ak mu stale krvaca..daj nosne kvapky..obsahuju latku ktora to pomoze zastavit a stal mu nosik na chvilku
ak nekrvaca..kludne mu nakvapkaj olej na varenie, ktory bezne pouzivas alebo olivovy ..1-2 kvapky do kazdej nosnej dierky..osetris tym sliznicu..ak sa bojis olej tak bielu vazelinu mozes tiez pouzit..u vacsic deti, su potom rozne masticky
ale ten olej je super / mam to odskusane na sebe aj na mojom psikovi 😅 😀 /

strapco13
21. máj 2010

inak odsavat staci tak 2-3x denne..inak daj na brusko, poutieraj co vytecie..lepsie je preplachovat nosik

sisinka76
21. máj 2010

strapco, mne Riskova pediatricka tiez poradila ten olej, dokonca mam dat Vigantol 😉

inak, ahojte 🙂

strapco13
21. máj 2010

vigantol je tiez olej..aj sa vstrebe trocho zo sliznice nosa..ale treba dat aj tak denne klasicky 2 kvaky do mliecka

mima595
21. máj 2010

strapco - ty si odbornik cez ORL 🙂 - my sa s maým tiež často trápime so soplíkmi - teraz už skoro 4 tyzdne vkuse - bral aj ATB, lebo mal chytene uska - cela rodina sme to riadne schytali, vsetci sme boli na ATB... teraz k Vladkovi.. este stale kasle a v nose ma hlieny... netecu mu, ale odsat odsajem... dr. mi kazala davat fenistil a Sinupret, kym kasle a odsavat... v nedelu nam dosiel Sinupret, MM mal kupit novy, ale odvolali ho na povodne, .... už sa mi zdalo, že sopliky ustupili, do lekarne som sa dostala až v utorok, vtedy som mu znova dala Sinupret, a odvčera znova viac tych soplikov aj ten chripot na hrudníku... myslíš, že to môže sposobit ten sinupret, ak odhlienovanie... že tym, že som nachvilu prestala Sinupret, sa to tam " upchalo" a teraz to znova povolilp? alebo je to zase nieco "nove" a zaciname odznova? aj som zacala minuly stvrtok s prikrmami... ale po tyzdni by to bola neskora reakcia?, nie....

a este jedna vec, ked Vladkovi odsavam, z jednej dierky mu odsajem v pohode, ale z druhej velmi, malo, skoro nic.... tak je to už od narodenia, ale tato nadcha je fakt, že z druhej dierky skoro nic.... dr. vravela, že by to mohla byt posunuta prepazka, sice on bol rodeny CS, ale .... da sa s tou posunutou prepazkou nieco robit??? ako odsat aj z tej dierky????

sisinka76
21. máj 2010

jasne, do mliecka davam 😉 len ked mal sopliky tak poradila tym povytierat nostek

mima595
21. máj 2010

Vigantol - to mi tiež radili z ORL, tam bol moj otec v Bojniciach na operacii, a oni mu to odporucili na pooperacnu regeneraciu nosa... ale ked som sa na to pytala dr., tak vravel, že oni to neradi vidia, lebo ak je porusena sliznica nosa, može sa tukova kvapocka dostat do krvneho obehu a upchat nejaku cievku... to mal Vladko asi mesiac... pochopila som to spravne? co ty na to Strapco?

sisinka76
21. máj 2010

mima, my sme nekvapkali, len sme mali vytierat, naniest na vatovu tycinku a vytriet, takze tak by nemal byt problem, ale pockaj, co Ti odpovie nasa odbornicka 😉

ukulelembo
21. máj 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/zablokovani-uzivatelia/ baby precitajtei toto mozno spoznate niektory nick Mimochodom je 16 rocna soplana, ktorej nezelam v zivote nic dobre, ked sa byvila na nestasti druhych 😠

janka1874
21. máj 2010

mne na všetky škvrny pomáha vanish nič iné som ani neskúšala priamo na škvrnu dám a potom ešte trošku do vody namočím a potom normálne do práčky a škvrna je preč

sakura77
21. máj 2010

mrkva aj mne zide,persil prasok,vanish do prania alebo pripadne aj pred na skvrnu a na nejaky dlhsi program praci a zmizne 😉 lovela ee,to je slabota a este aj nevonia,nooo,tak aspon avivaz detsku dam a jedno plachanie navyse

gabika7706
21. máj 2010

Marika, zubky uz mame vonku skoro 2 tyzdne, ine sa nezda, zeby sa tlacili zatial.

Janka, tak to je zvlastne, ja mam s Vanishom opacnu skusenost, vobec ziaden flak mi po nom nezmizol, zato kamoske farba z oblecenia ano 😀

gabika7706
21. máj 2010

sakura, ja periem vsetko nase oblecko spolu, netriedim detske a dospele, prasok persil alebo ariel, akurat teda Silan alebo Lenor kupujem ten "Sensitiv".