Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@strapco13 este mi, prosim, v skratke povedz, ako taky preplach ma vyzerat u dietata, lebo ja, ked som bola na lieceni v Novej Polianke, tam nas ucili preplachovat nos s takou "labutkou" sklenenou, ze do jednej dierky nalejes a z druhej vytecie a vyfukas... asi myslis iny sposob (?)
Vincentku mame doma aj klasicku (mineralku vo flasi, tou si ja preplachujem) a aj Vincentku sprej, ten si vie Katka aj sama vstreknut - stacilo by teda takto?
@gabika7706 ..taky preplach sa robi u dospelych /inak ten ja nezvladam..ale ucim pacientov ako to robit 😅 😀 😀 /
preplach u deti...postavis dieta, alebo nech si sadne na postel, mensia, podzis na chvilu vzpriamene, zaklonis trochu hlavu a streknes spray /morska al. mineralna sol..sterimar, vincentka, libenar.../..a ked vids, ze zacina prehltat, tak nech si dieta lahne..ak este neprehltlo, tak streknes este raz...samozrejme..kym lahne treba dat spray do oboch dierok
@strapco13 toto zvladne, vdaka za radu 🙂
ten preplach pre dospelych - dobra vec 😀
@gabika7706 ...ja si preplachujem so sprayom..nasat vodu nosom nezvladam.,.sa topim..obdivujem, tych co to vedia 😉
@strapco13 tak ale nas to neucili, ze nasat, ale v takom predklone nad umyvadlom, do jednej dierky musis naliat a cez druhu Ti musi vytiect - ak mas OK prepazku, samozrejme. Nasat by som nevedela ani ja.
prosim vas, na co je take preplachovanie dobre? nenici to prirodzene nosne prostredie? poucte ma prosim, lebo sa cudujem, este som o tom nepocula 🙂
@lul bezne to robim, ked je chripkove obdobie, alebo ked citim, ze na mna nieco lezie, je to prevencia, ale aj liecba, ked uz je nadcha, ovela rychlejsie prejde. Preplachom nosa sa posilnuje nosna sliznica, nenici to prirodzene prostredie, kedze sa to robi slanou vodou - tot moje laicke vysvetlenie, ako to vnimam a preco to robim ja, @strapco urcite vysvetli lepsie 😉
@lul ..tak ako napisala gabika..je to vlastne toaleta nosa /tak ako si umyvame ruky..tiez sa tym nic neposkodi/...splachnu sa zo sliznice skodlive latky..ako napr prach, alergeny, pri nadche sa bud zriedia alebo uplne splachnu hlieny..a kde nie su hlieny nie su ani bacilky...ak nie je soplik, tak nemoze zozeleniet
pouziva sa to aj pri pocite sucha v nose..co je hlavne v zime vo vykurenych bytoch
u deti je to lepsie ako odsavanie, pretoze, nedrazdi tak sliznicu, je to setrnejsie
je to dobre aj ako prevencia aj ako liecba
takisto je to dolezite po operaciach nosa
dakujem kocky 🙂
takže,keď malému odsajem soplík a je zelený,mám mu dať najprv napr.liebenar a potom odsať?
v lekárni nám poradili libenar,ale ten nezabral,tak fungujeme na odsávačke a zatiaľ je to ok.
Marika, libenar nie je liek, je to v podstate fyziologicky roztok...za znacku sa plati 🙂
Ak mate zelene sopliky, isla by som k dr, je tam nejaka bakteria, aby sa vam to nezhorsilo a nezliezlo na priedusky, alebo neudrelo na uska...
Pred odsavanim stale treba riedit sopliky, takze ak mas libenar, daj ten a za cca 10 min poodsavaj.
no zelené soplíky znamenajú chorobu to by som tiež asi išla radšej k dr.
volala som k dr.a povedali,ze mu predpisu kvapky do nosa sanorin. z rana troska kasle,ale cez den nic...
@marika13 sanorin, ked mate zelene sople ? 😕 Na to nemusis ist k dr, to si kupis aj v lekarni bez predpisu... Pamycon by vam bodol, myslim...
to čo je za prístup tých dr. čo tak pozrieť to dieťa a nie cez telefón predpísať sanorín
pre predpis musím ísť osobne a vraj bez malého...ale zoberiem aj jeho nech ho celého prehliadne.budem kľudnejšia.
je to divné cez ten telefón
@marika13 maly ma zelene sople a dr ho ani nepotrebuje vidiet? To co je za lekarku? 😒
asi to berie na lahku vahu,neviem..
strapco vyzera to na mna zlozito.ale uz ste pisali o tom preplachu tak si to precitam
@marika13 ..ten preplach je jednoduchy..kupis spray /vincentka, sterimar/ a streknes do nosa, do kazdej nosnej dierky..ak vidis, ze prehltol, tak ho das lahnut, ak este neprehltol, tak streknes este raz..trochu si polezi, das nosne kvapky..nasivin, olynth..pockas 10 min..poodsavas, potom das pamykon 😉
ahojky strapco som ta tu vymakla, lebo na ten preplach som bola aj ja zvedava.... može sa to robit aj ked mala nema sopliky len tak preventivne a ako často..... ako jej to mam streknut ked leži a nechat ju ešte chvilu ležkat a potom odsat, alebo ked su neni sopliky netreba odsavat dakujeeeem
strapco dakujem urcite tak urobim.
@caterine ...ten preplach..kedykolvek ..tak ako si umyvas ruky..tiez nie je predpisane kolkokrat denne 😉
ked nie su sopliky netreba odsavat..ta troska roztoku bud stecie do ust, alebo sa vstrebe, netreba zbytocne drazdit nos odsavanim
ako prevencia je to super..tiez malemu preplachujem nos kazdy den min 1x...ja pouzivam Vincentku junior..je tam polovicna davka rozroku v jednom streknuti..takze drobcec na to vobec nereaguje..a navyse je to doplnatelne balenie, takze bud potom kupim mineralku vincentku alebo si spravim nejaky roztok sama
Kde ste vsetky? 😒
Martin si nasiel novy sposob presunu, pohojda sa na kolienkach - rozhojda sa, kolenami poskoci dopredu, zvali sa na zem, laktami sa odrazi, zas na styri a takto dalej...Ked je na styroch a chce sa pohnut nejako inak, nedari sa mu, kriciii a kriciii 😀
@marika13, ako ste dopadli u Dr. ?
Zlaty, to musi byt podarene. 😅 😅 Moj lenivec nic, ziadny pohyb okrem krutenia sa (dogula sa vsade).
Baby asi vsetky spia...
...no spala by som riadne... 😔 ale nemožem,domácnosť nepustíííí ☹
Aj Vladko - pretacanie sa dokonale naucil pred 3 tyzdnami a hned sa postavil stvornozky a skusa presun dopredu - cuva paradne - vcera precuval celu obyvacku... a dopredu... rozhupe sa, pohne sa dopredu a pristane na tvaricke 😉
ale dvojky mali iny sposob - oni mali silnejsie ruky a nohy tahali za sebou Vladko to zvlada opacne 😉
ja nespím 🙂 . Prerábajú nám vo vchode schodiskové okná a dnes zasa vŕtajú a keďže mi drobec zaspal pri kojení, tak ležím pri ňom a držím mu vankúšik na ušku - tlmím ten hnusný zvuk. Zatiaľ to pomáha 😀

chapem...dieta skolku naozaj potrebuje...a aj mama sa niekedy potrebuje dietatka "zbavit" 😉
musi ho zvladnut..skus najprv len kvapkat ..alebo skus Vincentku junior..ma polovicny obsah v jednej davke..takze to dieta neciti..zvykne si na to
Martina na to nauc tiez
Ja drobcovi nos preplachujem takmer od narodenia skoro kazdy den..uz neprotestuje..len sa mi tu vincentku snazi spapt, takze mam problem trafit sa do nosa 😀