Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@sakura77 no moze aj niekolko rokov, aj mne to dr na chirurgii tvrdila. Tak ale mali ste stastie teda, uff, si to zivo predstavujem 😒
Ja som bola z toho riadne vyplasena, ked to Katke zistili a chcela som to cim skor, aby nam zoperovali, lenze mala Doveru poistovnu a tam teda, kym clovek neumiera, nic sa nedeje a na operaciu treba cakat. Pol roka, pohoda. Lekarka mi vravela, ze keby mala Katka vysoke teploty, zvracala by a velmi sa jej to vyklenulo, vtedy mame utekat rovno do nemocky. Tam sluzbukonajuci lekar posudi, ci to je na operaciu alebo nie, lebo niekedy staci zatlacit naspat (to lekar vie ako) a vyckat do terminu operacie. Neverila som vlastnym usiam. V Dovere som sa vyvadila, svokor to riesil nejakymi cestami, aby nas co najskor do poradovnika dali, ale trvalo to skoro pol roka.
@gabika7706 no ved ani ja som nechcela cakat kym mu to same zacne,preto som mu vybavila operaciu 20.7.no a vidis ani dovtedy to nevydrzalo...co uz,uz na druhy den behal ako keby mu ani nic nebolo,vecer spal na brusku,som skoro odpadla.... 😅
@sakura77 Katka behala uz par hodin po operacii po chodbe spolu s dievcatkom, kt. bolo s nami na izbe a tiez jej robili pruh, len na mala obojstranny. Normalne som bola za sestrickou, ze mala beha a neviem ju nejako ukludnit, aby len sedela, ci to je teda OK, tak sa smiala, ze keby ju to bolelo, alebo by jej to vadilo, tak by asi nebehala, ne?! ...
@gabika7706 no asi je to take miesto co netaha pri pohybe,kiko mi len raz mrnkol,ked som mu nechtiac laktom do toho buchla,inak ani raz,jeho operovali vecer o pol9,takze noc spal,do nejakej 12tej som ho udrzala v posteli a potom sa uz do vecera nezastavil..a aj lekari hovorili,ze male deti to strasne dobre znasaju..nebyt toho ze nesmie do vody,tak ani neviem ze sa nieco udialo...
baby ale si predstavte, ze my ked sme boli na letisku, uz v hale vybaveni, uz sme len cakali na autobus, kt. nas dopravi k lietadlu, jedna pani tam nejako tak nestastne spadla, ze rozbila koleno ci co (neviem, len kopu krvi som videla a vraveli, ze koleno...), hned ju brala zachranka, jej partacky nastupovali do lietadla a ju nakladali do zachranky, to je ina smola teda.
no dlho som tu nebola, dobre temy ste mali za posledne dva tyzdne...my po dovolenke chata + rodicia, konecne doma a uz aj net. na orave je veru chladnejsie, tieto teploty tu.
no my uz tiez lozime, aj sa staviame v postielke - koniec zlatym casom ked bol "skoro nehybny". tiez problem s uspanim, ako objavil caro vstavania, tak ho nie a nie udrzat na mieste. no kriza. kym ho uspim, som spotena ako mys. nemate este najake vychytavky, co u vas funguje? rada by som si nechala poradit.
@gabika7706 tak to je fakt smola, take ma ani nenapadlo nikdy ze sa moze stat 🙂
jamajka s tym spankom neporadim,to je asi len o trpezlivosti.mne tiez teraz tazko zaspaval,asi je to tym teplom.
co ma stve je,ze sa moc nevyspim.budi sa kazde tri hodiny a rano sa zobudim jak zbity pes.
baby co robite preto,aby drobci prespali noc? dajte nejaky tip
nas tiez hosie zaspaval..dakedy som ho polozila do postielky a spinkal do 5 min..teraz mi zaspava v naruci..ale aspon nemusim s nim chodit, len si lahnem na postel, jemne sa kolisem a zaspinka
my este nespime celu noc...budi sa tak 2-3x ..nastastie obdobie, ze bol hore kazdu 1,5-2 hodky je za nami...hnusna uzkost 8mes --to som bola dolamana, lebo bud sme nespali, alebo som s nim spala v naruci bez pohnutia, on sa ma drzal kolo krku ako kliest..ale aspon spal
ja neviem, kazde dieta je ine, nas patko od asi 2-3 mesiacov prespal celu noc, potom zase vstaval o 3, potom zase spal celu noc, teraz zse vstaval na mlieko o pol 5 a spal do 7 a dnes sa zobudil az o pol 7 na mlieko a to chodi spat tak o 6-7, v tych horučavach sa mu tazsie zaspavalo ale noc prespal 🙂 a neuspavam ho, dam do postielky niekedy sa tam bavi polhodinu niekedy aj hodinu ale zaspi sam
@jamajka31 my tiez, odkedy stoji, tak stoji, zasadne vzdy a vsade, aj vtedy, ked treba spat, napriek tomu, ze je unaveny, nelahne si, oprie sa celom o postielku, v stoji a kyve sa a reve...takze ho manzel uspava na rukach a tak sme sa tomu chceli vyhnut 😖
Zobudi sa okolo 23tej plus minus a potom o 1hod, to uz si ho beriem do postele a len sa kojime a kojime...ked zaspi, tak ako Strapco pise, len nalepeny na mne, drzi sa ma a v momente ako sa pohnem, je hore a reve. A dnes rano o 4tej, ze dobre rano mama, pichol mi do oka, vytahal ma za usi a laktom sa mi nejako zaprel do krcnej jamky, no skoro ma zadusil, kym som si uvedomila, co sa deje 😀
jajaj,baby,toto mame zrovna najtazsie obdobie,Sofi si namysla ze vie chodit,tak dostvornozkuje niekam,opre sa o to,zdvihne,otoci a vykroci.... 😀 akurat ze "dole držkou" vzdy 😅 tak uz chodime za rucicky,mamu bolia krize jak slak,asi jej kupim tie popruhy na to 😅
@gabika7706 a stojime a stojime aj my,uz aj vo vani,to je horor kupanie u nas.....my nastastie zaspavanie fajn,klop klop,niekedy jej to trva ,kedze musi vystavat,ze ano,ale vzdy zaspi sama nakoniec a vnoci papame aj my jeden krat stale....
@sakura77 tak vo vani este ako tak, ale v sprchovacom kute to je ina sranda 🙂 Aj Martin sa pusta, dnes mal cosi v ruke a zostal len tak stat, potom sa pohol akoby dopredu a samozrejme tresol, hlavou o stol, krvicka z ust...ale nema nic opuchnute, o chvilocku sa uz smial...
@gabika7706 tak to je ine, ako som zistila čisto kojene deti s tym mavaju problemy su zvyknute na blizkost mamy, my sme prikrmovali od začiatku a od 3,5m. uz len UM :( takze mozno aj to robi svoje
@gabika7706 no celkom si ma pobavila, fajn ze to beries takto s humorom, hihi. asi sa to inak uz ani neda. ale tak aspon vidim, ze to je je "normalne" -hih, ak sa to da takto povedat.
a mne sa teraz presne zacalo stavat to, ze si ho musim uprostred noci brat ku mne, lebo sa stale budi a mna to uz nebavi. ked ma citi, ze som tam, tak spi dokonca do pol siedmej - siedmej, co teda predtym nehrozilo.
a asi pred troma tyzdnami mi zacali totalne liepacky, mate s tym aj vy skusenost? predtym pohoda, a zrazu ta rucicka stiskajuca mi krk akoby som ho sla predat. alebo hrá sa pekne sam, akonahle ma zbada, hned ku mne dostvornozkuje a sa liepa...to robi asi tyzden, no nechapem.
@jamajka31 vola sa to separacna uzkost, to prejde casom 😉
tu uzkost 8 mes.sme nemali.asi by som to nezvladla.bola som zvyknuta spat aj 10 hodin denne... ukladam ho spat medzi 19-20 hod. a potom ako hodinky sa budi kazde tri hodiny a vstavame o 6 rano
tiez sa stavia na nohy,len mu to moc nejde a tak sa snazi chudiatko a jeduje sa na to...
@jamajka31 uzkost 8 mesacnych..my sme si tym uz presli, uz len trosku...to bolo o nervy, hlavne v noci
ostalo nam len take, ze ked leze za mnou a ja zmenim smer a prekrocim ho /lebo utekam do kuchyne napr/ tak je rev kde som a ked ma konecne najde, tak sa mi zaluje, ze som mu zmizla, musim si ho vyobjimat
ale naucil sa davat pusinky...milujem to 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
..no uz som si to pohladala, takze som o cosi mudrejsia. inak nechapem ze som o tom v zivote nepocula a to sa celkom informujem. hm. ale tak niekto ma fakt brutalne prejavy, ja vlastne mozem byt spokojna.
@marika13 tiez ma objime a drzi ako kliest, ale keby mi zacal pohryzkavat bradu s tymi 4 zubáľami, tak neviem neviem...
inak jeden z milych prejavov tejto uzkosti, si tak vie pekne opriet hlavu o moju hlavu a tak nedovercivo pozera, ze kto ten novy clovek je... 😵
ahojte, ak my mame 8700g a uz na vraj lezu zuby von tak som zvedava, bo uz od 3m. kuse, slinta a nič
@jamajka31 moj tiez uz nejaky čas sa hra sam a ked ma zbada ta rev abo sa pyta na ruky, ale občas sa hra dalej pekne len sa na mna usmeje. a zase on ked ideme po schodoch a sused sa k nemu prihovori ta sa usmeje a potom si tak zlato polozi hlavku na moje plece a otoči sa akoby sa hambil 🙂
mne nepomaha rano ani ked si ho vezmen do postele, on uz ked spat nechce nebude ani pri mne, tak sa hraje ale potom sa uz začne pretačat, huzdit a uz ani mamka nezdriemne 🙂
tinika vsetko co pises,akoby si o nas pisala🙂
jaj baby my sme boli v nemocnici...Simonka ma laryngitidu,nezelam nikomu ten strasny strach,ked sa v noci zobudi dietatko,ze sa nevie nadychnut a s pisklavym hlaskom krici mamamama ☹
ale uz sme doma,aj ked je strasne zachripnuta,chrci,ma sople,kasle,kycha....ale nebezpecenstvo je zazehnane 😝
takze nasa mala ma tu uzkost asi teraz,ale si myslim,ze skor z toho,ze som s nou bola v nemocnici v kuse a vacsinou bola na rukach...no a naucila som ju tam na moj nie moc genialny spev a teraz jej musim stale spievat 😀
ani manzel ju uz neuspi,lebo bude vytrvalo vykrikovat mamaamamaa,az kym mama nepride 😉
@marika13 heh, ved to...dalsi najblissi objekt, ocko, dlhe kucery, to sa " pořádne vyřádí " ...
@tinika a to hanbenie, to presne, sa vie este tak schovat, zase kukne, usmeje, schova...no zlaty...
Baby, co vam deti len tak nezaspia v postielke ze "polozim, pohladim, odidem a ono zaspi" , skusali
ste ich to naucit? aj ste to niektore dieta naucili? aky ste vollili postup a ako dlho vam to trvalo?

no,ved ,predstav si zeby ho to chytila v lietadle niekde...no a jak nas vsetci ubezpecovali,ze to je v pohode,to mu vydrzi...to aj niekolko rokov moze...no a houby houby,ze....uz "lepsie" nacasovat sa to ani nedalo...