Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahoj baby..prosim vas, riesite uz prve topanocky? ja som z toho jelen, a nechce sa mi to vsetko citat, vy mi isto poradite. maly mi postáva popri hocicom, ale len tak prestupuje...treba mu uz topanocky??? ako to vlastne je...
@jamajka31 moji chalani sa uz chytia kohokolvek za prsty a sprintuju o sto dvesto, kupili sme papucky take tie obycajne platene, podstatne je aby mali dobre tvarovanu klenbu a pevnu patu, tiez musia spevnit clenok...
a pomalicky si na papucky zvykaju raz za den si v nich na pol hodinku pobehaju ale stale im to pripada divne 🙂
btw. kupovali sme ich iba v piatok
kocky riesite uz niektora vacsie autosedacky? ak ano aku ste si vybrali? ja uvazujem nad romer duo plus...
ja tiez som kupila papucky,take tie klasicke,ale s otvorenou spicou,aby som videla na prsteky,ci su dost velke 😉 maju tvarovany spodok a pevnu patu,ja jej davam tiez tak obcas,ked "ideme chodit" aby sa jej nesmykalo na plavajucej a uz sa chystam nejake topky aj na von,lebo chce chodit stale.jej nevadia vobec,niektori odporucaju ze je dobre ked ma,niektori ze nie,ze lepsie je naboso,no co ja viem....tak vacsinu dna je naboso,plus protismykove poozky
@scarlette booze,ved vy uz budete mat 11 mesiacov zachvilu 🙂 🙂 🙂
ahojte,my tiez chodime vacsinou naboso alebo ma ponozky.planujem kupit papucky liliputi.vraj su vyborne.
sedacku uz mam vybratu britax evolva,uz len kupit 🙂
stale mame 2 zubky.mozno pojde viacej naraz.
😉
Ahojte maminky,
k tym zubkom my mame 2 a nejak extra nam nechybaju 😉
k tej vode vsetky davate umele mliecko s vodou z vodovodu?
a ozaj..zubky mame styri. vysli nam naraz v priebehu dvoch tyzdnov. a teraz mi v noci obcas vykrikne a spi dalej, tam neviem ci nejdu dalsie. ale tak cim menej zubov, tym menej hryzenia...a zacal ma uz pekne, do ruky, brady a najnovsie aj do lica, no pekne zatinam zuby🙂
@jamajka31 ked dietatko viac lozi ako chodi, staci ponozky, samozrejme, vonku je to o inom 😎
Topanocky by mali mat hlavne pevnu patu a clenok.
My pijeme vodu z vodovodu.
Ahojte, autosedacku sme kupili znacky Besafe. Manzel je v tom pedant, pohladal to najlesie co sa da, maju ich napr. v tomto obchode http://www.best4baby.sk/index.php?option=com_vi...
@steel zn. BESAFE aj nam radili, ked sme pre Katku kupovali vacsiu.
Ahojte,
tu sedacku je nutne vymenit ked trci hlavicka von,dovtedy netreba,ci ano?
Jaj baby mala mala vcera teplotu 38,bola umrncana,ju aj nejak naduvalo...ja sa uz tak bojim vsetkeho odkedy sme boli v nemocke,ze asi zacneme pracovat na druhom babe,lebo takto umrem od strachuuuu
😲
baby co varite detom na obed?ja jej robim taky zeleninovy mix s masom,skusam jej to len rozmagat,ale tak toho zje hrozne malo 😕
Ahojte, my sme museli malému vymeniť autosedačku, keď mal cca 6 mesiacov a začal sedieť, lebo vo vajíčku už odmietol byť, a pritom ešte nemal 9kg. Máme Recaro Young Sport 2010 Topline od 9-36 kg, stála síce takmer 200,-€, ale malý je v nej veľmi spokojný, za chvíľu v nej spí, veľmi dobre sa s ňou manipuluje a je so zvýšenou bočnou ochranou hlavy a hrudníka, výškovo nastaviteľnými popruhmi a opierkou hlavy. My sme uvažovali aj nad Romerom, ale toto sa nám zdalo ako lacnejšie riešenie, lebo u Romera by sme museli kupovať ešte ďalšiu a tu len dáme preč vnútornú časť.
No ja mám vo svojom aute už tu väčšiu sedačku (9-18) ale ked berie malého drahý,tak ho vozí vo vajci ešte...je to pre nás také prektické zatial...alebo ráno ja dám drobca do mojej sed a vajco beriem,aby ho mohom mino večer od babky zobrať domov v nej...ešte používame aj vajco....a sedačku máme naniu,nebola drahá a je mu v nej dobre.... 😀
mz sme kupili Romer plus king, pocula som o nej ze v testoch vysla ako najbezpecnejsia. ale lacna nebola :(
zatial tiez vozime vo vajci, estre sa tam zmesti, ale nie je v nom rad...zaspat to ani keby sa pomylil. v tejto vyzera ze spat bude, skusali sme...darmo, je napred. ..ale bojim sa trochu, predsa keby sa daco stalo, lepsie sa zvlada naraz na chrbat ked je opacne ako ked je napred. som z toho uz na nervy, nech uz z nej uplne vyrastie, aby som mala ciste svedomie, ze ho vozim napred🙂
inak topanocky som zatial vyriesila, ze na doma mu fakt ziadne tie pevne(pata + clenok) nejdem davat, aj ked sa stavia. kupila som z druhej ruky aj tie liliputy, tak to bude mat po dome, su super. a na von este mame cas...zatial sa len vozime a nosime🙂, tak netreba
@marika13 ono ani kupovat sedacku na tri roky dopredu, do 36 kg nie je najlepsie, aj ked financne urcite ano...My auto nemame, ale sedacky ano, pre prilezitostne vozenie s dedom alebo bratom...Pre Katku sme mali aj tu od 9-18 a teraz mame 15-36, pre Martina to tiez tak budeme riesit.
my sme kupili zato do 36kg,lebo drobec je trosku pevnejsi a co nam aj hovorili,tak vraj tie do 18kg chlapcekov v rozkroku tlacia pasy na gulky 🙂 a ti chlapci mali ale dva roky.
tak som chcela predist tomu,aby maleho nic netlacilo,na podsedak urcite pocase prejdeme
@gabika7706 sedacky do 18kg sa mi zdaju uzke okolo noziciek.my sme dost sunkovy,tak sme to vyriesili evolvou.
@gabika7706 si pisala, ze davas kasu na veceru?..aku mliecnu, ci nemliecnu..skusila som drobcovi kukuricnu nemliecnu s mojim mlieckom..no nenadchlo ho to..tak som pridala banan..to uz smakovalo 😅 ..ale zas nemoze kazdy den papat bananovu
ake ovocie este sa da skombinovat s mliekom...nejak sa mi nic nehodi 😅
@strapco13 nemliecnu, bezlepkovu, ktora sa len vodou rozraba, mam 3 druhy, Humana jablkova, Nestle Sinlac - tie su ale trochu sladene a potom z Alnatury 4zrna (kukurica,ryza,pohanka,proso) ta je instantna, bio, viacmenej bez chuti.
K mlieku mne sa nehodi skoro nic, ale to ja mlieko nemusim, tak asi preto...

to asi vsetci starsi surodenci bažia po hrackach mladsich - ja som dnes vytiahla odrazadlo McQueen - a MAtus s Baskou sa na nom bili a vozili cely den - Vladko asi 2 minuty 😉
a Vladko je este bez zubov- tak cakame, cakame, cakame...