icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

marika13
26. aug 2010

@tinika my sme evolvu kupili cez ebay a vysla nas na 129 libier aj s postovnym.tu u nas su autosedacky a veci na deti predrazene.
ta zopa vyzera tiez dobre a blahozelam k 9 mesiacom 🙂 😉

evkajojo
26. aug 2010

@tinika
dakujem za tvoje info...Fakt sa neviem rozhodnut, ☹ ale hadam si vyberiem...Pojdeme s MM poziet po obchodoch,ohmatkat a poobzerat si nejake autosedacky co som vybrala cez net,a ked sa nam nejaka zapaci tak potom objednam cez net 😉 na nete su lacnejsie 🙂
Aj ja blahozelam k 9.mesiacikom 🙂

tinika
26. aug 2010

@marika13 dakujem 🙂

@evkajojo aj tebe dakujem a nech ste spokojny s vyberom 🙂

gabika7706
29. aug 2010

Ahojte, tak my sme sa dnes vratili z dovolenky, boli sme na 7 dni v Tatrach, pocasie nam super vyslo, tak sa tesim, aj sme trosku pochodili s detmi, aj sme sa vykupali, Katke sa pacilo a Martin je tiez, zda sa, spokojny.
Co ma ale neprijemne prekvapilo bola chybajuca predajna DM na Strbskom Plese, v Tatr. Lomnici mali len Hami nemliecnu kasu a to je pre nas teda dost odveci kasa (musela som mu do toho kopu ovocia dat aby zjedol rozrobenu s vodou). Mala som kasu aj z domu, ale nevzala som dost, vsak kupim v Tatrach...prikrmy detto, vysli mi tak, ze len dnes obed trebalo dokupit, tak sme, zial, jedli Hipp od 9.mes s jodidovanou solou 🤐 😠 tak vyslo..a to este na mna ta magistra v lekarni zazerala ako na sibnutu, co mi vlastne vadi, sak pisu, ze vhodne od 9.mesiaca, tak vhodne, co mi vadi 😀
Hned prvy den sme boli na Skalnatom plese, je tam super ihrisko pre deti, Katka sa uz potom len tam chcela chodit hrat, no dost draho by nas take ihrisko vyslo 🙂
Idem pocitat, co mate nove

strapco13
30. aug 2010

@gabika7706 ja mam babku v tatrach..ked sme tam boli na predlzeny vikend /nastastie babka navarila a nakupila ovocie/..tak som len tak zo zvedavosti kukla na prikrmi v obchodoch..ze nabuduce nemusim stahovat flasky /mala som aj tie preistotu, keby nas nieco zdrzalo na ceste/..a som bola v soku..sama sol, cukor, E-cka, paradaky, smotana ..a v obchode take, ze kasa ani nepoculi...Tary maju sice prisesrne drahe sluzby ...ale bohuzial aj priserne mizerne
a netyka sa to len detskych prikrmov ☹
ja som Tatranec dospiku kosti /aj ked od 3 rokov byvam inde 😅 /..milujem ich, ale zit by som tam nechcela uz ☹

gabika7706
30. aug 2010

@strapco13 veru, aj ja Tatry milujem, od malicka sme chodievali kazdy rok cez jarne prazdniny do Tatier, ale nelyzujem, len turistika a chceme k tomu viest aj deti, no tie by sa mohli naucit aj lyzovat.
V tatranskej lomnici v potravinach veru bieda, magistra v lekarni ako som pisala...v smokovci mi povedali, ze sa im take neoplati drzat, lebo si ludia skor "vybehnu" do Popradu (no diky, ked nie si autom) a na Strbskom mi v lekarni magistra povedala, ze svojho casu mavali, ale mamicky viac kupovali v DM a teraz uz to nejako neobjednali...ale dm tam nie je uz skoro rok ako som zistila.
Takze nabuduce vsetko kompletne so sebou, ale poviem pravdu, keby som isla znovu napr. do Turecka, tak mi toho tolko pre maleho netreba ako v Tatrach. Fakt "super" sluzby.

jamajka31
30. aug 2010

baby, dobre ze vravite. my sa chystame do tatier o tri tyzdne a dobre vediet, ze sa na to nemam spoliehat 🙂
@gabika7706 dobre ze vam pocasie vyslo, aj nam sa dufam aspon ako tak vzhladom k jeseni vydari . ak nie, tak neviem (hehe, prave mi maly pustil telku a rehoce sa 😀 ) ...

gabika7706
1. sep 2010

@jamajka31 tak podla poslednych sprav z Tatier sa mozno aj lyzovat budete 😝

jamajka31
3. sep 2010

@gabika7706 nuz, tak uz idem kupit male lyze 🙂 alebo nejake plavky skor...

inak my sme chori,teda mne sa to nezdalo az na antibitika, ale tak ja neviem, prvy krat sme takyto - mame sopliky, a pocujem ako chrci, obcas z tych hlienov zakasle, no ten kasel sa zhorsuje, tak mu to zrejme riadne steka, ale teda vcera mi dala solmucol a pamycon a fenistil, a dnes uz ze antibitika (+probiotika). mam pocit ze je toho nejako vela. takyto atak. co si o tom myslite, ako to vam prebiehalot, ked ste boli takyto...? dik.

gabika7706
3. sep 2010

@jamajka31 nasa dr nam vzdy skontroluje krvny obraz, CRP a az potom nasadi atb...ved ten solmucol vam za jeden den nemohol zabrat myslim

jamajka31
3. sep 2010

@gabika7706 ved to, ze ona nerobila krvny obraz, me sa to zda skoro, do kelu...

strapco13
3. sep 2010

@jamajka31 ake ATB ste dostali? ma aspon teplotu, zelene tie sople, ked uz dala atb..lenze ak ste ich zacali brat, tak treba celu davku vybrat
ak jej zatekaju hlieny, zrejma ma upchaty nos..treba to uvolnit...kukni moj clanok ako na to

jamajka31
6. sep 2010

@strapco13 no dostaqli sme Augmentin DUO, ale po konzultacii so svagrinou, ktora ma dve deti a trochu chorob preskakala, som to nezacala brat. Davam mu Pamycon a Solmucol. Kazala mi este Fenistil, ale to mu nedavam.
Sople mame tekute, priezracne a biele. Ked odsvam, moc mu nevyjde, asi mu to tecie poza a neda sa. Vacsinou dycha v pohode, ked kojim, ale vzdy predtym mu odsavam. V noci nadranom musim odsat, sa budi a chyti sa pit, ale hned pusti s placom. Potom uz ok, napije sa a spi.
Co ma ale ľakalo, bolo ze chrcal, pokasliaval...ale nakoniec som sledovala a myslim ze to ma len z tych hlienov, mu to steka a dusi ho to, ved nekasle moc, uz teraz ovela menej, skoro vobec. Len dokorka pobula cosi na plucas, ze cosi klepkalo a ze ma skaredsie hrdlo...tak preto ze ATB, ale ja si myslim ze to stale tie hlieny a hrdlo ho podla mna neboli. Je Kubko vesely, spokojny, papa, prehlta pekne. A teplot ma bud v noreme, abo tak 37, 2 .
Pouzivam Physiomer na ten preplach, uz davnejsie som to u teba vysitala, tak som mu preventivne kazdy den raz a teraz tak tri krat. Podla mna sa to dost zlepsilo, ale stale teda chrci a trochu to pocujem aj na hrudniku, nie stale. natieram mu hrudnicek husacou mastou, to mu vzdy prejde.
Myslis ze je to tak ok?

mima595
6. sep 2010

@jamajka31 - nechcem strasit - my sme mali podobne stavy u Vladka, ked mal 5 mesiacov - odsat islo maloco, ale chrcal riadne, stale mu to "hralo" na pluckach, teploty nemal absolutne ziadne, ani zvysenu a vysmiaty bol ako leco- moja dr. vravela, že ak by sme my dospeli mali taky nalez, tak sa nepohneme z postele.... že dojcata su v tom zazracne....
my sme vtedy brali Klacid
ale ten Fenistil by som davala- zabranuje zhusteniu soplikov - v skratke - a to tiež sa da lepsie odsat....

marika13
6. sep 2010

ahojte,
my mame tiez sopliky priezracne biele a to dost casto ☹ .robievam mu preplach s libenarom,mame aj vincentku.
rano mi tiez tak chraplavo kasle,ale potom sa to upravi.
dost mi pomohla strapco,velmi dobre poradi...mohol by byt soplik aj od zubkov?vsimla som si,ze mu ide dalsi zubok.

strapco13
6. sep 2010

@marika13 od zubkov moze byt vsetko 😝 sople, hnacky, teploty
@jamajka31 fenistil by spom dala..pomaha uvolnit dychacie cesty, biele sopliky su virusove. Pokial mu do tyzdna od vypuknutia choroby prejde vsetko, tak ATB nedaj..ale keby sa zacal zhorsovat, alebo to neustupuje, tak nasad

jamajka31
6. sep 2010

@strapco13 no, pojdem v stredu na kontrolu k doktorke, tak uvidim aj co mi povie, ked ho pozrie. zatial sa mi zda ze sa to zlepsilo. aj v noci lepsie spal (teda zaciatok noci🙂. Neviem ako jej vysvetlim, ze som mu tie ATB nedala. ale tak hlavne ho pozrie a ak to nebudo ok alebo aspon skoro ok, tak asi nasadim.
ten fenistil teda dam, i ked vraj ta moja svagrina mala taku skusenost, ze ked to davala s pamyconom, tak ze fenistil jej tie hlieny vraj zastavil. ze ked uz nedavala, tak to bolo lepsie. tak ja neviem, viem ze fenistil uvolnuje dychacie cesty, je to antihistaminikum, ale tak dala som na nu, tak ako s tymi ATB.

strapco13
6. sep 2010

@jamajka31 Histamin je jeden z mediatorov zapalu..cize sa vyplavuje pri kazdom zapale..co nadcha je, samozrejme pri alergickej reakcii sa uvolnuje vo vacsom mnozstve..lebo alergia je vlastne premrstena odpoved organizmu na urcity podnet
Histamin sposobuje dilataciu ciev a tym padom opuch..a to je to preco pri nadche a niektorych dalsich infektoch dychacich ciest predpisuju antihistaminika..blokuje sa tym prave histamin, cize znizuju opuch dychacich ciest

marika13
6. sep 2010

@strapco13 my mame vsetko,co pises 😀
musim povedat,ze maly nam vtedy dava zabrat.naposledy mu isli 4,to bol hotovy poplach...tyzden bol teraz klud,ale uz nebude, rastu dalsie ... 😵
jamajka urob ako radi strapco 😉

icerna
7. sep 2010

ahojte baby 🙂
drobčekom prajem skore uzdravenie 😉
uz maju vsetky deticky zubenky?ta nasa drndula ani jeden,nie a nie sa prerezat ☹ v noci mi zle spava,neviem ci to zo zubkov,alebo je inde pricina 🙄
baby dr mi volala,ze nemam davat vigantol malej koli gume na davkovači,vraj zistili ze obsahuje škodlivu latku,tak musia vyrobit novy obal 😠 neviem ci to uz viete,ale pre istotu som to napisala 😵

jamajka31
7. sep 2010

@strapco13 dik, to bola vycerpavajuca odpoved🙂 kazdopadne mi prestal kaslat, sopliky vyzeraju uz skor priesvitne ako bielo a kde tu zacujem ze mu to sem-tam este zachrchli, ale podla mna z najhorsieho je vonku, doberieme lieky a snad to bude uplne ok. uvidim co bude zajtra u doktorky.

O viganthole som pocula, len teraz neviem naozaj ako mu teda dam to D a ci mu to nebude chybat. Je tam nejaka alternativa, alebo co teraz mame robit... vlastne zajtra sa spytam doktorky...

strapco13
7. sep 2010

co sa tyka vigantolu..volala som s firmou, co to vyraba..tak tie balenia, co uz mate doma, a boli kupene nie tento tyzden, tak mozme dobrat. volala som aj dnes do lekarni...do ziadnej neprisiel pripis, ze sa ma stiahnut z obehu a dosla im aj nova zasielka Vigantolu
peditricke nasej tiez nic nedoslo, ziadne ouźnamenie, doporucila mi par sni nedat chodit na sklniecko /ak nejake vykukne/..a pockat, co z toho vznikne

mima595
7. sep 2010

k vigantolu - bola som dnes v poradni - nasa dr. o stiahnuti nic nevedela, a poradila, to co Strapcova dr. - chodit na slniecko - denne 20 min. na slnku doda potrebny vitamin- ale že zatial nevie, co bude, ak budu skarede jesenne dni
inak- my sme za posledny mesiac pribrali 1,3kg - mame 78 cm a 9,70 kg- tolko vazili dvojky, ked mali rok...
a to sme do pol roka priberali max. po pol kg

strapco13
7. sep 2010

@mima595 pekna vaha 😉 ..Matulio mi teraz tiez nejak velmi pribera v 9. mesiacoch ma 79cm a 9960g..podla domacej vahy teraz uz 10,5 kila

mima595
7. sep 2010

@strapco13 - no mne sa ta vaha zda dost vysoka - on bol taky drobnejsii - 😉 teda tvaricku mal taku malicku, telicko OK, ale teraz - odvtedy, co sme zaviedli prikrmy, tak priberame kazdy mesiac 1,2 - 1,3 kg...
ale je pravda, že on je rad a vela... , ale motoricky je na tom paradne - dr. sa pytala, ci vzhladom na svoje kg dokaze sa postavit a udrzat sa... a to on ma natrenovane už davno... tak to možno bude OK

len trosku uvazovala nad tym Vigantolom - že ked tak rychlo rastie, tak že ten Vigantol je prenho potrebny....

icerna
8. sep 2010

ahojte 😉
teda,ake krasne kilečka mju deticky. mi mame dnes poradnu po mesiaci a pol,tak som zvedva,lebo naposledy sme mali 6 kil 😅 😉
baby aj vasi krpci sa tak jeduju pri prebalovani,obliekani?moja take nervy chyta 😠 vykruca sa a pod. Prva dcerka mi toto nerobila,ale ved kazde dieta je ine 😝 😝

sakura77
8. sep 2010

@icerna ani mne to pprvy nerobil a sofi sa strasne jeduje pri obliekani,no boj je to,musim jej nieco "strasne" zaujimave dat dor uky,lebo inak horor 😅
my mame okolo tych 75cm
vigantol,no,neviem,ideme v pondelok do poradne,tak uvidim co mi povie a nasla som este doma jeden-je uz otvoreny sice,ale ma spotrebu este ok,ten ma take normalne kvapkanie,nie s tym balonikom,tak zeby som to dala?

strapco13
8. sep 2010

tusim kazde novembrovciatko sa hneva pri prebalovani 😅 ... ja som to vyriesila tak, ze si ho prehnem cez koleno, druhou nohou pridrzam, pred neho nieco, co nie je urcene na hranie /cize kremiky, utierky, moju tasku a pod/, ocistim, vyvetram, nakremujem, prilozim plienku a potom si plienku prdrzim a maleho posadim sebe do lona a zalepim a poupravujem plienocku ...takze u nas je ten boj /lebo sa vrti aj tak/ aspon bez revu, kriku a stresu

mima595
8. sep 2010

u nas na prebalovanie funguje mobil do ruky - resp. nejaka hracka od starsich deti
ale dvojky robili to iste, ked sa naucili pretacat, tak prebalovanie je boj
a obliekanie detto..

marika13
8. sep 2010

ahojte,no u nas je to tiez podobne.strasny zapas pri prebalovani a celkovo nema rad,ked ho polahnem na chrbatik.hned sa pretoci.
tiez mu musim dat narychlo nieco do ruky.najviac sa mu paci moj stipec do vlasov a o mobile ani nehovorim 😀
dnes ideme na ockovanie do noziciek,tak som zvedava ako tam dopadneme.