icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

strapco13
5. jan 2010

miska..ja by som chcela tak do roka a pol otehotniet, tak uvidim, ci sa zadari a ci sa potom nezblaznim

hegi..jedna otazka..preco dokrmujes, ked pises, ze mliecka mas dost?

k manzelom..moj prvykrat prebalil maleho sam...doteraz len asistoval..to ako..podal plienku, kremik, pyzamko a pod, maleho este nekupal sam..teda umyva ho, ale drzim ho ja...
ale ja sa nestazujem..manzelik mi strasne pomaha..a vobec mu nevadilo, ze cez vikend bol obed o 5 poobede...no a co, ked sme s malym pospavali do 11..naranajkovali sa..drahy robil ranajky /robi ich on uz par rokov a dufam, ze sa to nezmeni/..no tak sa nedalo obedovat o 12
maly sa strasne rad nosi a kukuckuje cez plece..ale lepsie mu je na tatovom pleci ako na mojom..mm je vyssi a ma sirsie plece, tak mu je tam lepsie..mne sa nejak vzdy zosmykne nizsie a maly mi potom "vynada" ze nema vyhlad..no a ocko sa vytesuje, ze konecne je v niecom lepsi..lebo nad moje mliecko niet..vravi drobec

ja mam mliecka dost..aj ked mam pocit, ze v prvom prsniku len tak akurat pre maleho..som sa bala, ze mu nestaci, lebo sa niekedy uz jeduje na bradavku /bol zvyknuty, ze tecie samo, a teraz uz musi makat aby sa napapal/, skusila som sa odast po nakojeni..je tam este nejakych 5 mililitrov navyse /mozno ani to 😠/, ale kedze maly po napapni vydrzi cez den 3-3,5 hodky a v noci okolo 5, tak si myslim, ze mam mleka dost a jednoducho uz sa mi prisposobila tvorba mleka malemu..a tiez uz nemam tak naliate prsniky ako som mala..nastastie..lebo stacilo, ze som si lahla na chrbat a tricko sa na mna napsovalo tesnejsie a uz boli flaky od mlieka 😠 ,no a vysledok..na zaciatku kojenia sa vtedy jedoval, ze strieka mliecko..a teraz sa jeduje, ked netecie hned..nevyhoviem 😀 😀

strapco13
5. jan 2010

otehotniet pred prvym menzesom sa da...lebo je najprv ovulacia a az potom mrska

a musim este pochvalit mojho brata...konecne sa odvazil zobrat maleho na ruky a presiel s nim par krokov, chodil sice strnulo ako robocop a ale len co sa maly zacal mrvit tak uz..segra ber si ho...ale uz sa konecne odvazil

no cele tehotenstvo, porod a az doteraz som cakala kedy nastane nejaka komplikacia..ako to u zdravotnikov byva..no a je tu 😠 😠..mam mykozu na bradavkach..nastasie maly ma pusinu zatial cistu..som si uz par dni myslela, ze ma bradavky bolia len preto ako ich maly natahuje, kym zacne mleko tiect..ale dnes som zistila, ze mykoza 😠 😠..tak sa natieram tym kremom, co dostal maly na exzem..je tam zlozka, ktora posobi na mykozy, druha na bakterie a este kortikoid..tak uvidim, malo by sa to za par dni zlepsit...snad maly zabku nechyti

ukulelembo
5. jan 2010

Strapco - aj mi ranajkujeme okolo 10tej a obed tiez raz o 14tej inokedy o 16tej a MM ani nemukne 🙂 no moj svokor by sa uz pos..l a moja svokra tiez ze jakto ze este o 10tej spime A najlesii vyrok ze mame presne na 12tu prist na obed a ze ked mi maly spi tak ho mam zobudit, ved on to potom hned dospi 😠 to chcem vidiet 🙄

strapco13
5. jan 2010

deina..ja mam tiez narodky- 30-tku vo februari..13...ja som na narodky pred rokom zistila, ze som tehotna 😵 😵 lepsi darcek som dostat nemohla..respektive..nedostat..kedze mrska neprisla a mne zacalo byt tak zvlastne divne

sakura77
5. jan 2010

no aj my veru ranajkujeme neskoro-ja najhladnejsia posledna ze ano ,najprv malinka,potom kiko a az potom ja,niekedy uz ledva vydrzim a jem za pochodu 😀 no a obed ako sa podari,niekdedy o druhej niekedy aj vobec 😀 nech zije donaska pizze!! 😀
ukulele,sak svokra to musi vediet najlepsie,to je zakon!!! 😀

ukulelembo
5. jan 2010

A MM uz amleho prebalil ale len pocikaneho- lebo z kakaciek ho napina 😒 som mu hovorila ze mu to maly vrati ked bude nahodou z MM stary dedek s plienkou 😀 A kupat sa ho boji. zevraj ho neciti v rukach a vysmykol by sa mu 😀

strapco13
5. jan 2010

ukulembo..uz som si myslela, ze dnes trpim samomluvou ja 😀 😀
mas zlatych svokrovcov 😝 ..ja by som teda maleho nebudila..moj nazor..obed a zaludok dospelych pockaju..ked nie, vzdy sa da zobnut nieco pocas nosenia maleho na rukach..ja mam takto vylozene tycinky a vzdy obrovsky pohar s Vineou a slamkou..len si cez slamku chlipnem, aby som nemusela maleho davat dole..uz mi tieto zasoby zacal doplnat aj drahy..a su zatial jedinou vecou, co mi nezje...lebo ak si nieco odlozim k ostatnym sladkym a slanym tak mi to zezere

ja mam takto presnu moju babku po mamke..no ale ked je u nas na navsteve, tak sa prisposobuje nam

janka1874
5. jan 2010

strapco dám ti vedieť či som sa nezbláznila 😀 😀 😀 alebo ak sa tu dlho nebudem hlásiť tak ma hľadajte niekde na psychoške 😀 😀 😀

strapco13
5. jan 2010

sakura..tiez pojedma ranajky s malym na rukach..a maly len kuka, ze co robim..tak mu vysvetlujem..ze mliecko 😀 😀

moja svokra vstava skoro rano a uz o 11 ma obed...no u nas sa asi lepsie spi..spala u nas az do 10..takze absolutne neprotestovala, ked som ako tehu a potom sestonedielka varila neskoro

adka_praha
5. jan 2010

sakura nevyryvaj so svokrami... 😀 😀 😀 😀
ukulele 8. tyzden??????? 😲 😖 ja som mala 4 tusim a svaty pokoj potom...a teraz cakam na mrchu ako na bozie zmilovanie... 😅

ukulelembo
5. jan 2010

Strapco moja svokrusa ma narodky 14.2. 🤐 Ja mam 30tku v aprili- 12teho Hold blazon sa nezaprie 😵 Maly je dnes nejaky nervny, len sa mrvi, zaspi na chvilu, potom sa strhne, poplace si zasa zaspi a tak dokolecka 😒

adka_praha
5. jan 2010

ukulele to jak nasa mala vcera...tiez bola taka upistana... 😖 ale dnes je uz zas "hodnaaaaa"... 😀

ukulelembo
5. jan 2010

Sak mi drahy hovori ze to mam za to ze mu tolko pijem krv 😀 😀 Adka to som ja zacala s tymi nasimi ,,skoro druhymi mamami" 🤐

sakura77
5. jan 2010

aj my sme mali vcera upistanca,vecer som ju dala spat po kupani okolo 20.20 a este o 21.45 nespala,len sa tam mrvila,mrnkala a z kdesi cosi okolo 22 zaspala a potom o druhej kolo cislo dva mrnkacie do tretej 😒

ukulelembo
5. jan 2010

Tak moja svokrusa vstava o 5tej a ked tam byvala svagrina s malym tak ked zaspali nesoro v noci a rano budicek s hrncami no nic moc 😝 este ze sme si kupili byt 😉 aj to bolo ze naco nam bude vlastny ked mozeme mat statny Este ze som panovacna a nedam si radit 😵

zuzu1980
5. jan 2010

Ahojte kocky ! Ale ste sa rozpisali...

ja som vcera okupala a ulozila maleho skor ako zvycajne, a nevyplatilo sa mi to, lebo uz od 7 rano kukuckuje, a ja som chcela este spat! Sice spal od 20 d0 23, a potom prespal 8 hodin vkuse do 7, ale ja som sla spat neskoro. Tak sa pekne vratim k zauzivanemu rezimu, spinkat bude drobec od 23.00 do 10.00 s papanim o 6-7, ja po pol noci zalahnem, a mm az niekedy o 2 rano, vlastne ani neviem kedy chodi spat 😀

Ranajkujeme tiez az o 10.00

ja teda musim mm pochvalit, on maleho kupe sam uz od zaciatku, straaasne ho to bavi. Ked ho poslem napustit vanicku, tak mi hocikedy maleho okupe, ani sa nenazdam 🙂 vlastne nema problem absolutne s nicim, aj ked dobrovolne sa do plienok nehrnie, ale ked velmi treba tak prebali aj okakane. A ked chcem ist von tak sa tesi ze ma konecne drobceka len sam pre seba 🙂

Strapco, ja som kvoli mykoze prestala kojit a odsavam. Dr mi odmietol dat tie lieky co sa davaju aj babatku do pusy, dal mi masticku s ktorou nemozem kojit (teda mozem, ale ked som si umyla a oblizla prst strasne to palilo) a vraj do 2 tyzdnov to malo prejst. No, nepreslo to uplne ani do teraz ale uz je to ovela lepsie. Ale odvtedy uz len odsavam, s kojenim som skoncila... To z tej nadprodukcie mlieka a vecne mokrych vloziek do podprdy sme asi chytili...

tatuska1
5. jan 2010

tak baby nasa zalomila o dvanastej na obed a este stale spi sice zaspavala s revom a na treti pokus uspavania zaspala najprv jest nechcela az vrestala 5min si zdriemla apotom dosiel aj hlad moja zlata baculka 😀 😀 😀
s tymi chlapmi pomlcimmmmmmm môj pomaha ako sa da pripravuje na kupanie postrazi aj papat da ale neprebali povie,,uz som ti ju pripravil prebal ju" 😀 😀 aj to baby zacal pomahat po velkej hadke ze na dieta sme dvaja 😠 lebo ja som lezala v horuckach so zapalom prsnikov a princ siel vonku lebo kolega mal narodky tak ze ide na jedno poldecko a pride ze do dvanastej je doma tak ok ale nieeeeeeeeeeeeee nestacilo do dvanastej coste 😠 😠 😠 prisiel o pol stvrtej zryty jak prasa a to vam bol aj na disco no neporazilo by vas?????????tak som hulakala a skoro som na nom mop zlomila ja mu dam disco ze mu zle pride 😠 😠 😠 😠 😠 😠 uz je tomu skoro mesiac co sa to stalo a nech mi raz skusi povedat ze si chce ist sadnut tak akurat na lavicku pred dom aj s kocarom 😀 😀 😀 😀

hegina
5. jan 2010

Tak čaute,
nedalo mi nenakuknúť sem aj dnes.
Strapco13,
mlieka mám síce dosť ale mládenec je taký hladoš že mu to nestačí, teda množstevne ešte možno áno ale nasýti ho akurát na hodinu a v noci by som sa zbláznila kojiť ho každú hodinu. Takže som to vyriešila tak, že cez deň kojím a čo nevytiahne tak odsávam (1x za deň 150 ml) a podávam neskôr, poobede okolo 4tej dokrmim spapá asi 60-90 Nutrilonu, potom zase kojenie až do kúpania a po kúpaní okolo 8ej zase dokrmenie Nutrilonom - vytiahne medzi 150 - 180 spí do tej pol jednej keď vytiahne 120 a potom pokoj do 4ej 5ej a potom už znovu len kojenie ale s tým znovu vydrží max. 2 hodky. My sme vážili mesačný 5060 gr. a mali 59 cm takže to treba aj krmiť 😀.
Sakura,
my vstávame skoro lebo keď sa malý prebudí okolo pol 7ej tak už nezalahne takže radšej kým je kludný tak rýchlo všetko popracem, vyvarím flašky, urobím si raňajky atď. a potom keď zalahne okolo 9tej (väčšinou je 2 hodky hore a 2 spí cez deň) tak zase niečo - dnes som si stihla umyť vlasy aj osušiť, pozbierať prádlo a vyžehliť jeho veci aj dojesť raňajky. A to skoré vstávanie je dobré aj popri škôlke keď malá chodí (teraz začnú až 11eho - hrozne dlhé prázdniny) lebo ju ja chystám ráno - raňajky, obliecť, umyť a odchod...

sakura77
5. jan 2010

zuzu,neprovokuj tu s 8 hodinami!!! 😀 potom moc zavidime 🙂 🙂
u nas zas kupem ja malu a ocino kristianka,takze spravodlivo rozdelene,taktiez aj vecerne ukladanie tak isto,kazdy ma "svojho" na starost 🙂 inak by sme isli spat az o polnoci keby idu postupne ze ano...

zuzu1980
5. jan 2010

Ozaj ja som uz poriesila spanok cez den... Ked drobec napriklad na 10 minut zaspi a potom sa zobudi a kukuckuje, tak uspavam znova. Doteraz som si myslela ze mal dost a potom spaval tak kadejako po 10 minut a bol vecer mrzuty. Teraz uz ho viem uspat vzdy ked potrebujem, a ziadny bezzuby usmev ma nepresvedci ze je vybuvany, ked nie je 🙂 Dalo to par dni trosku zabrat ale teraz slapeme ako hodinky. Vstava vtedy ked ja chcem, nie vtedy ked on si mysli ze chce 😀 😀 😀

mayka
5. jan 2010

no babulky,
ja uz som sa s mutzom aj pohadala asi pred dvomi tyzdnami lebo som mala pocit ze is nas malo vsimas a hlavne ja som bola psycho ze som sama doma a nikde som uz od septembra poriadne nebola medzi ludmi. Ale na druhej strane moj muz sa snazi a odvtedy este viac . Sicve mi Terezku este nepostrazil ale aj ju prebali saqm od seba, asj cumlik podava aj si s nou pokeca. A vecer ked uz je vpostielke a vypadne cumlik a my sme v obyvke tak vela krat aj sam od seba sa postavi a nenecha mna ist. Ale aj to bolo az potom vystupe.

meliska, tak nech to dobre dopadne na tom gastre. Nasa tak vyvadzala prvy mesiac tiez ale nechcela cumlik a furt len nosit sa chcela . Odkedy cumlikuje je ovela kludnejsia akurat teraz za nou behame ked jej culmik vypadne. Hned spusti krik. 😀

zuzu1980
5. jan 2010

sakura 😀 este pred 2 tyzdnami som spavala tak maximalne 2-3 hodinky vkuse, a zrazu sa to rapidne zmenilo, mam pocit ze kazdu noc spime dlhsie 😀 Ale to len odkedy som zlepsila ten denny spanok, tak aj v noci lepsie taha. Ale ja teda nespim 8 hodin, maximalne 6 hodin (sa nestazujem 😀 ) potom odsavam, aj spat chodim neskor ako drobec.

sakura77
5. jan 2010

hegi,mne mala vstane okolo 6-6.30 ale nasrotuje sa a spi vacsinou do 9tej este-no a to sa mne teda vstavat nechce ked nemusim-s kikom vstava muz teraz ked je doma-tak oni sa odpracu do obyvacky ,pustia rozpravky-muz sa tvari akoze pozera s nim-ale pritom drichme 😀 a ja spim kym sa nezobudi mala

no ale ked zacne maly chodit do skolky budem musiet vstavat veru o tej pol 7 aby som ho vychystala 😒

tatus,ze princ 😀 😀 no to mas tak,podas prst,stiahne celu ruku,co by si chcela aby o polnoci dosiel ked si chcel este zatrsat na didžine? 😀 to ja som bola zas opacne sokovana ked isiel "zapit" malu s kamosmi,tak som cakala o 5 rano ze dojde rozbity na mraky a on dosiel po polnoci a triezvy 😀

zuzu,to mas dobre,veru nech si nedovoluje vstat ked sa mu zapaci,treba to cvicit odmala! 😀 😀
mayka,veru,take psycho stavy mame vsetky,treba nechat malu tatinkovi a ist si vyvetrat hlavu-aj ked len sama na nakup do hypermaketu 😀 ale mne aj to pomoze,trocha aj inych ludi okuknut...

hegina
5. jan 2010

náš malý vôbec nechce cumel, ak potrebujem aby ešte chvílu vydržal a chcem aby si ho zobral tak mu zvyknem trošililinku namočiť do medu ale aj to cmúla len dovtedy kým cíti med, potom vypluje a ak by som mu ho chcela dať "nasilu" keď plače tak žiadna šanca ešte viac sa rozvreští. Ale prišla som nato, že aj keď už vrieska ostošesť že aj zmodrie aj tak sa po čase v podstate sám ukludní lebo sa unaví, takže už žiadne natriasanie a ššššššššt ale len s kľudom prečkať kým ho to prejde (samozrejme som priňom) a aj sa unaví a lepšie zaspí

mayka
5. jan 2010

strapco , aj nasa sa jeduje ked musi tahat cecok. 😀 predtym nemusela tieko milk same. Veru teraz si to musi odmakat. 😀

baby aky mate denny rezim . Ja neviem ako by ju bolo najlepsie nadstavit. momentalne tiez mava mikrospanky a pospi si len cez obed aj 3 hodky ale aj to len vonku v kociku. a poto zasa mikrospanky a podvecer uz chuda nevie co zo sebou. 😒

ukulelembo
5. jan 2010

Tatuska- To al moj drahy siel tri krat pocas tehotenstva ,,ze na jedno" o 19tej a dosiel domov o 4tej jak delo Ani nezavolal ze kde je co je a ked som mu volala tak nepocul a ked osablil dlazku a malemu postel- tak koniec a to som bola 2tyzdne pred porodom Tak som mu dobre popustala ze keby porodim tak ani o tom nevie lebo som za 2hodky odrodila a on je v prdeli celu noc a ci som aj v 9tom mesiaci povinna po nom vsetko oblite umyvat 😠 A posledny raz skonccil tiez na diske v inom okrese a na srot TAk som ho natrela svokre ze co a ako 😀 a urobila mu kazanie ci to potrebuje atd, atd a odvtedy mam pokoj 😅

zuzu1980
5. jan 2010

kocky, snazte sa ucit babatka buvat uz teraz, lebo ked vidim moju kamosku co ma uz takmer 9 mesacneho chlapca, a este viac ako 3 hodiny v kuse nespal, stale place, nevedia co s nim... Ked ku nam maju prist, vzdy meskaju aspon 2 hodiny, niekedy nepridu vobec, maly si s nimi robi co chce... A ja si myslim ze uz sa tazko zmeni, ked doteraz s nimi takto cvicil. Obaja rodicia su psychicky na dne, nevyspati, hadaju sa... Vsak by mi uz asi vlastne dieta liezlo na nervy keby ze 9 mesiacov v kuse ziape... Ale to je taky kolotoc, ze oni uz su z neho unaveni a tym padom on to vyciti a je nervozny a tak dokola.

Ja viem ze sa mi to hovori, ked Adamko je taky dobrucky, ale tiez som si ho musela trosku vycvicit a nenechat ho aby si on vycvicil mna 🙂 Kazde babo je ine, ale staci mi vidiet jeden odstrasujuci priklad a aj vdaka tomu som sa posnazila aby sme nedopadli rovnako. A teda nikomu z vas to nezelam, co vidim s tou kamoskou 😠

mayka
5. jan 2010

tatuska, 😀 😀 😀 si dobra. Som sa pobavila. ze mop si skoro na nom zlomila. 😀 😀 😀 ked si ta predstavim...

bambolina
5. jan 2010

ahojte, vobec nestiham prispievat, citam vas kde tu, ale vzdy s malym na rukach, takze pisat neviem....
my sme ho uz asi rozmaznali, mlady pan vobec nechce spinkat v kociku ani v postielke, vylucne na mne alebo na mm, aj cez noc....papal by kazdu hodinku, to si pyty revom ako o zivot, teraz sa snazim natahovat aspon na dve hodinky medzi papanim, som zufala, lebo sa s nim nikam neda chodit, po hodine zacne vrieskat a konec...inac ma uz sest kil a 65 cm, je to normalne?neviem ako ho mam naucit na iny rezim, on strasne vie plakat az o hlas uz prisiel....a doktorka povedala ze mu nic nie je, obcas koliky, a nevie kakat sam, len s pomocou trubicky...a furt tlaci chudatko....asi ani mliecka nemam prilis vela, ale on z umeleho ma zapchu....a boli ho brusko...no tolko problemov, snad z toho vyrastie.... 🙂

hegina
5. jan 2010

Babenky,
no s tými mužíkmi to máme pestré. Ani môjmu nikto nerozkáže keď potrebuje ventilovať, stane sa že sa aj "odtrhne" ale kázanie vôbec nepomáha, proste to prejde a hotovo. Ale je to ukážkový tato len on takto ventiluje s kamošmi v krčme pri pive. A hlášky tipu "idem len na jedno" už beriem fakt s rezervou lebo ešte sa v živote nestalo žeby si bol dal jedno a prišiel domov, minimum je hodinka a dlhšie. Ale som docielila aspoň to že už cez noc nikde nechodí a najneskôr o pol 11tej je doma. Mňa skôr jeduje keď mu volám a povie že "už idem" a hodina prejde a ešte nikde ho neni to ma vie fakt naserdžať. Ale euráče dáva všetky domov a miluje nás nadovšetko aj o deti sa postará, dokonca ako Sakura píše aj u nás má Gabiku on na starosti lebo ja nestíham a on je oveľa kreatívnejší aj čo sa hier týka, ja som jedináčik takže som nebola zvyknutá hrať sa s niekým. A vlastne bol 7 mesiacov aj na materskej s malou takže vie čo je materská a vôbec netvrdí že je to nejaká dovolenka, odmakal si to riadne.