Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte, dnes mi malicky nespinka az tak ukazkovo ako vcera. Mala je u rodicov, tak som mala v plane pozehlit aspon, ale teraz zalomil, som zvedava, na ako dlho. On ked este len zapsinkava, je velmi citlivy na hluk, zobudi ho akekolvek zarincnaie, alebo sustanie. Vonku pekne snezi, tak mozno aj pojdem s nim neskor na prechadzku,lebo je celkom prijemne.
Ale este idem pred zehlenimnieco zobnut, bo som nejaka hladna, a to som pred chvilou dojedla ovsenne vlocky s kompotom.
Vseobecne muzom nedochadza, kolko mame popri ratolestiach roboty v domacnosti. Ved stale dokola tu istu pracu robime. Moj nepreball ani raz kajku, a neurobi to asi ani pri malom, uz som to vzdala. Pokakanej plienky sa stiti, ako keby to bolamorova epidemia. Minule sme sa pohadali, lebo som hore okupkaneho Davidka krmila, a kajka nemala plienky, a tak ju daval na zachod, a ona kakala. Tak ma volal, ze pod dole, je pokakana, a ze co tamtak dlho robim. Nechal kajku sediet na zachode, ona cela happy, ze tam kakala, a on neschopny jej zadok utriet. Som bola napalena ako cert. Este ma prehanat z druheho poschodia dole, taku by si zasluzil.
Joj, keby som bola tka niekde na nakupoch v meste, tak asi si zavola mater, nech ide utriet zadok malej, lebo jemu sa z toho obracia zaludok.
hm, slovakia, mne hovorili v nemocnici, ze pokial nema v ritke 38 je to v pohode, inak je to uz teplota 😒
kludne jej daj teple obklady na zrazenie horucky, lebo nic ine nemoze... a ake hlieny vrackala?
gabika - ja to mam doma podobne ako ty 😠 😠 😠 ale chlapi ini asi naozaj nebudu - cest vynimkam!!!!
ahojte, teplotka ked sa meria v ritke tak treba odpočítať 0,5 a pokial to neni 38 po odpočítaní tak je to ok je to normálna teplota, ak je teplota nad 38 je možné podať nurofen-detský sirup proti horúčke je to pre novorodencov, alebo sirup panadol baby.
sex v pohode, este skôr ako ubeholo šestonedelia a všetko ako predtým 😉 😉 😉
kessy - mne doktorka povedala, ze podavat lieky bolesti mam dietatku az ked bude mat 3mesiace, dovtedy mam teplotku zrazit zabalmi a ist na pohotovost, ak by to neprechadzalo po takej hodinke! 😒
caute baby,
ja sa citim jak vyprane hovienko dnes... ☹
ta moja dcera odmieta v noci spat.. zalomila o 9, o 11 bola hore, napapala sa a o 12 zaspala, potom vynimocne sa zobudila o 3.45 a po napapani uz nezaspala az o 7 na 20 minut... ☹ ☹ tak ja neviem, budi sa kazdu chvilu, nepopapa vela, miesto jedenia sa hra s tym dudlom...ja tu teraz sedim ako matoha 😒
bodzlomu no je to možné, mna na také niečo neupozornili a sesterka pri malom používala nurofen pre novorodencov aj skôr ako mal 3 mesiace a je ok, takže si myslím že sa to môže, ale každý lekár tvrdí niečo iné 😒
neviete či je v tescu akcia na pampersky????
Caute babky,
sorry ze som vas zanedbala na taku dlhu dobu ale nefungoval nam internet 😠 ani neviem co je noveho, nestiham vas ani precitat ☹ aj foto som este nedala...
no na pampersky bola akcoska do vcera...a teraz od dnes by mala byt na pampers premium care + vlhcene utierky
ahojte...
no my sme tiez necakali na koniec sestonedelia so sexom a kupodivu to islo, ale...
chlapi si ozaj nicoho nevazia... 🙄
boze ja som doteraz s malou podriemkavala... 😅 ked spala ona, spala som aj ja, ked bola hore, krali sme sa v posteli, ked bolo treba mlieko, tolko som sa presuchtala do kuchyne ale v podstate doteraz sme boli spolu v posteli... 😅
ahojte babule,
ale ste toho od vcera popisali... teeda mala som volno, mm je na prechadzke s malou, ale cely cas som sa snazila docitat vas... chyba... zasa som doma nic neurobila 😅 😀 ale aspon som si oddychla 😝
ahojte babule,vy ste toho popisali teda
mayka ,aj my mame len mikrospanky a k tomu jeden obrspanok od 13-17 inak doobeda 20 minutovka a podvecer tiez tak 20 minut viac nie.ale zas tie 3-4 hodky prespi len ked je vonku,vnutri ani omylom
bambolina,tak to mate uz poriadneho valibuka 🙂 🙂ale sak je chlap,noo
co sa tyka uspavania,kazdy fakt povie inak,ja mozem zo svojej skusenosti-vecerne spanie som si naucila od nejakych 2 mesiacov sameho v postielke,po okupkani a napapani do postielky,zhasnut,pusu a odist-samozrejme chvilku to trvalo,ale ked zacal plakat vzdy som prisla,dal bud cumlik,alebo chvilku pohladkala po hlavicke,dala pusu a zas odisla-ziadne dlhe natahovanie kym celkom zaspi-aby vedel ze som tu,ale treba spinkat-no ale denne spanie ked sa nam uz "unormalnilo" na 2krat denne a vtedy som chcela vzdy nieco postihat,tak aby rychlo zaspal-tiez som ho uspavala na rukach-no a princ si na to samozrejme rychlo zvykol-a poviem vam take 10 mesacne babo uspavat na rukach dvakrat denne je uz riadna fuska-a to oducanie ani nehovorim,takze tentokrat sa budem snazit tomu vyhnut,ak sa bude dat...babtaka su teraz velmi "tvarne"takze dufam ze sa podari... 🙂
hegi-matersku dovolenku by som na par mesiacov doporucila vsetkym chlapom teda,to by cumeli!!! 😀
no a stretko by mohglo veru byt dajake,my by sme radi
🙂
adka,nemas moznost na nejake dve hodky nechat niekde malu?moj recept na riesenie problemov je-zasadne neriesit doma,ale vyjst si niekam na veceru alebo hoci aj poobede na kavicku,len sami dvaja a poriadne sa porozpravat,doma to nie je ono,lebo vzdy sa najde daco dolezitejsie,vyskusajmje to uplne o inom ako doma.. 😉
kikki,to s naftou sa stalo uz aj mojmu muzovi 😀 😀
u na seste tiez "nic " nebolo,zajtra idem na kontrolu akoze po sestonedeli-no blbo to vyslo,tie sviatky do toho,takze gynda mama dva tyzdne dovolenku a hlavne si chcem dat predpisat antikoncepciu,lebo by ma vystrelo keby teraz ostanem v "tom"-takze manzelik sa uz vytesuje ze uz kooonecne volaco bude-chcela som sa dat najprv skontrolovat ci je vsetko ok...no co,sak vydrzi,nie?co mu ine ostava ze ano 😀
Čafte baby,
aj ja mám chvílku pre seba. MM už druhýkrát išiel von najprv zobral Gabiku "vyvenčiť" a teraz malého a malá je u svokru takže si užívam TICHO no ako dlho neviem lebo malý ťahal doobedu 3,5 hod. Včera bol stresový večer, malá bola 2 dni preč tak si predstavte že malého som vôbec nemusela uspávať, proste sa po kúpaní najedol a pekne hned zaspal okolo 9tej a budil sa len okolo polnoci. No včera to mal totálne rozhádzané, neskoršie kúpanie, cirkus s Gabikou, mm meškal s mliekom lebo Gabike trebalo kakať a on išiel utierať no pogrcal sa pritom takže ja s Nathanom na rukách sme čakali kým sa dá do poriadku a malý bol už taký nervný že jednoducho nevedel zaspať, zalomil až o 23.00 a dovtedy vkuse vrieskal.
U nás také nehrozí žeby som ho uložila do postielky kým nespí lebo si ide dušu vyrevať, aj keď včera som mala chabý pokus o to čo Sakura píše prísť a len pohladkať a ukludniť, no nepomohlo proste vrešťal ako pavián a len na rukách s natriasaním zaspal alebo s ceckom v puse no bola to ako nočná mora. A k tomu od 4tej vkuse tlačil ako na kakanie a jedoval sa no proste sa nedalo od neho spať a pritom sa ráno vykakal a vôbec nemal tvrdú stolicu skôr to bolo riedkejšie tak neviem čo mu bolo len tlačil a tlačil. A cez deň takisto nezostane dlho ticho žeby kukučkoval alebo podobne on buď spí alebo papá alebo vreští a na ruky ho nechcem zvykať lebo už teraz je strašne ťažký (mal 5060 gr. po mesiaci) a veľmi ma už bolí chrbtica aj bez toho aby som ho navlačovala.
Neviete čo je s Deinou? Tuším už aj dva dni sa tu poriadne neukázala ☹
hegi 😀 som si pedstavila tu situaciu s tvojim muzom pri tom wecku 😀 chlapi..nic to nevydrzi... 😝
no ale vie to riadne nastvat v takej situacii
no,robia nm tie deturence obcas nervicky,co? ale snad casom bude lepsie
hegi u nas to funguje zatial len ked ja mala ok,ak ma vecernu koliku,tak ju nedavam spinkat,az ked to prejde,to je jasne ze ak im nieco je,boli brusko alebo tak,tak to nema vyznam...
my mame najnoviu zabavu co chvilku vydzi aj sama v obyvacke na koberec rozlozim deku,dam hrazdicku a tak kuka a kuka...sem tam na telku,sem tam na hrazdicku-ale tiez ratam ze dlho ju to bavit nebude,to len zatial ze ma novy uhol pohladu odspodu 😅 lehatko ju uz nebavi,to vie ze ju tam "odlozim" tak uz sa jej to nepaci moc...prefikana je 😀
https://www.modrykonik.sk/bazar/show_entry.php?...
to je ake zlate 🙂
vcera som prave rormyslal ze viacere babule sa neukazali,aj deina,aj dida myslim nebola...a este viacere veru,asi krpcekovia moc zamestnavaju
Sakura,
Je to fakt frajerské ale neviem či by sa môj do toho vpratal aj keď píše že do 9 kíl...
Aj ja som rozmýšlala nad nejakou hrazdičkou lebo minule sme boli pri kamoške a ona má taký košík so závesnými hračkami tak tam kukučkoval aj 20 minút lebo to mal hneď nad očami. My máme tú Chicco sedačku Rainforest čo aj vybruje aj rôzne melódie hrá a sú tam aj závesné hračky ale tak nižšie takže ich ešte nejak nevníma ale tá klasická hrazdička by asi zabrala, no musím počkať na peniažky lebo som totálne vyšťavila účet na cez sviatky. Dúfam že ich zase 11teho pošlú aj keď v kútike duše dúfam že by to mohlo byť už aj v piatok 9teho lebo 11teho je pondelok.
Ozaj Sakura, bola si potom spokojná s výmerom na materskú? Koľko ti vyšlo? Ja som dostala slušných 17400 aj keď len na polrok ale lepšie ako hrdzavým drôtom do oka, nie?
hegi,no,dostala som maximalnu,takze nejakych 599 eur to bolo,plus mi prisiel aj prispevok pri narodeni,takze pekne pred vianocami 🙂 no a tento mesiac uz konecne vybavujem ten priplatok k prispevku,tak uvidim ci to stihnem este teraz,ked nie tak nabuduce,to je uz jedno
no bolo by to pekne,celu matersku taku mat,ale co uz-ako pises,lepsie ako drotom do oka 😀
no,hrazdicka je fajn-ale nadlho nie-ked ich vsetko bavi tk 5 minut,u nas je najlepsia na občumovanie mama,to bude na mna kukuckovat aj do nemoty 😀 si potom pripadam aka som super 😀
No to máš super aspoň s tebou sa zabaví, môj vydrží "pokec" so mnou max. 10 minút a už je nespokojný a zaujať ho niečím je ešte hotová zaberačka. Kamoška už má polročného chlapčeka, ten sa prehrá s roztrhnutým igelitom aj polhodinu, super že? No čo už nič iné nezostáva len dúfať že skoro príde jar a už to bude lepšie. Inak som niekde čítala že bude ukrutne dlhá zima a že už zase v máji udrú letné horúčavý... tak na porazenie... Mňa nebaví ani tá prechádzka s kočíkom som z toho potom unavená ako kôň a prídeš domov a môžeš ťahať ďalej. Cez leto alebo keď je teplo aspoň si vieš sadnúť niekde na lavičku a pokecať s niekým no teraz... závidím vám čo máte domčeky že môžete vyložiť dieťatko na dvor a je v pohode, no ja tak pred činžák by som asi nemohla a na balkóne nemáme striešku takže je tam mokro, hold nepomôžem si musím mrznúť a otužovať sa.
No idem ja pomaly kým nie sú doma, lahnem si na kus tak dozajtra pa a prajem "nikým" nerušenú noc.
ani u nas nehrozi polozit a nechat zaspat-musimnosit na rukach a uz je poriadne tazka!
teraz spinka uz 2.hod ,tak sa vytesujem 😀 aj sa napapala ,tak ako vzdy ,tak hadam budeme v pohode,strasne sa bojim aby nejak vaznejsie neochorela,tunajsi doktori su na urovni nasich zdravotnych sestier 😠 😠 😠 a este horsie....zlate SK zdravotnictvo!!!!!
tak sa rozsnezilo ,ze na krok nie je vidno....briti maju velky problem ,pouzivaju iba letne gumy na auta,tak si to viete predstavit 😒
slovakia, aj u nas je to tak s doktormi. Niekedy sa mi zda ze aj tie zdravotne sestry vedia viac, vsetko odrobia, doktori len kontroluju...
ako sa ma Mia? ese je chora? pocuj, a nema sopliky, ked grckala hlien?
u nas sa da na vsetko kupit liek v lekarni, aj pre babatka. Na teplotu, na prechladnutie, na koliky... vlastne pediatri ani neriesia bezne choroby, len poradne. Ked je dieta chore, bud ho liecis doma alebo musis na detsku pohotovost, a to je "vylet" na cely den. Su tam same deti a vsetky su chore, takze ziadna prednost ked dojdes s miminkom v horucke... Strasne sa bojim ze mi tu drobec ochorie, vsak ti doktori mi ho nechaju skapat, im je to jedno... 😠 😠 😠
sakura dik vyskusam, len musi Basina mamka odist naspat do prahy bo by mala blbe kecy (basa-krstna terezky)...to je zas dalsi pripad pre psychiatriu... 😖 baby dnes by malo byt tesco normalne otvorene, nie??? jaksi sme to cera nedomysleli a zajtra budem hladovat ak nebude... 😅 sice pre dietu by to bolo fajn, ale treba aj take ze ovocie dake...daco na mna lezie a chlap to neni (kto by to bol povedal... 😅 )...
adka zuzu ... nooooo pancusky nakupene aj bodynka aj jedny teplacky a rifle ... 😀 a aj ja som mala druheho jeziska ... aj stellinka ... aj obed v centre no a este ku tomu prisli sme domov, vydrhol kupelnu 😉 moj zlaty chlap ... ak to autu neuskodi, kludne nech sa sekne stym palivom aj viac krat do roka 😀 😀 😀 😀 😀
sakura, sak ale dementi su to ( pumpy )... do benzinaku naftu nedas lebo tie pistole na naftu su velke a nestrcia sa do benzinovej dierky ... ale opacne to ide ... to vyrobcovia nemysleli ze muzi obcas necitaju co pisu na uzavere nadrze( maly adamko ma v tom hadam lepsiu prax 🙂)) ze zuzu ) na uzavere nadrze a ze nevedia robit dve veci naraz ???? jaaaaaaaaaaj tak by mali na to nieco vymysliet ... zas nas servis osklbe ... ale nechcem to dat do nejakeho ineho servisu, nieco pokazia a mozem si fukat ... poistka nebude platit ...
no k materskej sa ja radsej nevyjadrujem ... od 18 platim statu dane , za seba odvody a dostavam 154eur ... tak tomuto hovorim podpora statu ... takze ja cakam kedy uz bude pol rok a dostanem aspo 230eur ... nemat svoje peniaze asi skapeme od hladu , keby mi ma byt napomocny stat ....
zuzu
uz je trosku lepsie,normalne uz aj papala,tak ako vzdy 🙂
tu zas na vsetko davaju paracetanol 😠 -tu v UK je to vseliek na vsetko desssss
strasne my chyba SK 😝 😒 a tak sedim na koniku
slovakia,zuzu-ja somtiez cakala ze tu vo vyspelejsich krajnach je to na lepsej urovni ☹ tu je to tak ze na vsetko povedia ze to prejde same 😠 😠 😠 uz mi niekto tu povedal ze mi slovaci ze sme prilis haklivy ze vzdy utekame hned kdoktorovi
teplota..do 38 st.C /v konecniku po odcitani 0,5 st./ sa nema znizovat..pomaha telu bojovat, nad 38 st.C teplotu treba zrazit..zabaly, tekutiny, lieky na teplotu, tie samozrejme prisposobit veku a vahe dietata
u deti sa vacsinou zo zaciatku ochorenia jedna o virusove ochorenie, cize antibiotika nemaju vyznam, lebo nezaberu, takze ono pokial je dieta na tom klinicky dobre /t.j nema priznaky ako spavost extremna, poruchy hybnosti, zvracanie, dehydratacia..proste priznaky svedciace o zavaznejsej infekcii/ tak k lekarovi hned bezat netreba..t.j. ist na pohotovost, len sa tam nakazia niecim inym..vacsinou aj tak by mal lekar doporucit cisto iba symptomaticku liecbu, ktoru si aj tak musite sami kupit v lekarni, alebo aby sa bohuzial "zbavil" pacienta 😠 😠 tak da robno antibiotika a takto sa postupne imunita kazi 😠 😠
nas drobec sa dokaze uz sam zahrat na hrazdicke tak do polhodky...ale najradsej sa bud nosi a kukuckuje po okoli, alebo s nim lezime na gauci, mame ho opreteho o kolena a kecame spolu...to ho drzi kym nezaspi /myslim obe tieto polohy/..a mam vyhodu..viac sa mu paci ked ho nosi otecko..takze otecko beha po byte a ja mam vylozene nohy a oddychujem
v noci vstava len raz, potom este nadranom..co je inde normalna hodina /6-7 hod/..ale kedze vtedy este nie som schopna fungovat /ine je ked musim, ale ked nemusim vstat, tak som nemozna rano/...tak vtedy ho este supnem k nam do velkej postele a mojkame sa..a ja zaspim..on este chvilu keca a vacsinou este zaspinka do 10
mojmu manzelovi teda pokakany zadok nevadi..sice neprebalil este sam, ale asistuje, pocikaneho uz prebalil..nas maly totiz zasadne kaka bud v noci, alebo ked je manzel mimo domu..aj ked len sneh odpratat
slovakia..ked mala vracka hlieny, tak jej asi zateka soplik a sadlo jej to asi aj na priedusky, kedze kasle..v prvom rade osetri nostek.. nosne kvapky na odpuchnutie, preplach roztokom morskej alebo mineralnej vody / u nas dostat bud ako kvpaky alebo sprej..ked to v irsku nemaju...tak si rozrob na liter vody 1caj.lyzicku morskej soli, prevarit a striekackou alebo kvapkadlom jej kvapkaj do nosteka/, poodsavat nostek..max 2-3x denne..inak sa len drazdi sliznica, co este vedie k vacsiemu opuchu, a zvlhcuj vzduch..mozes skusit pridat mentholalebo eukalyptus do odparovacov..alebo vonne oleje. Ak mala kasle, tak ju daj spinkat do vyvsenej polohy..bude sa jej lepsie dychat, mozes jej dat teple obklady na hrudnicek /ties s mentlom..alebo recepty starych materi..husaciu mast/
a ak kojis..ak si pamatam dobre, tak ano...skus jest trochu viac cibule, cesnaku, med..povzbudzuju imunitu..ale pozor..privela cibule a cesnaku nemusi malej chutit, alebo moze mat trosku bolenie bruska..takze opatrne

miska, ak to merias v ritke, tak teplota 37je uplne v pohode, nas Matko mava vecer aj 37,2 v ritke a v nemocnici tiez tak maval a je to v pohodicke... ked merias v ritke, vzdy musis 0,5stupna odpocitat 😉
juuj a ja obedujem az ked pridem z vonku, co je niekedy aj o pol tretej 🙂
a ked chce kavicku, nech si ju da niekedy aj doma s tebou!!! povedz mu, ze ohrozuje bacilami maleho 😠
a sex? My sme uz aj skusali a nejak nam "neslo"... asi ma riaaaadne zasili 😀 😀 😀