icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
6. jan 2010

strapco 😉 , ja mam v rodine samych lekarov, tak mne su taketo veci jasne, ale si myslim ze nie vsetci rodicia maju dostatocne vedomosti aby vedeli co s chorym babatkom. Podla mna je lepsie ist k doktorovi aj s blbostou ako sediet doma a cakat kym to prejde a bude to nieco vazne... ☹

Joooj, ja tiez neznasam lekarov (okrem strapca 🙂 ) Ked som si v USA zlomila prst, tak som len zavolala mame ci mam s tym ist k lekarovi, a ona ze nie, ze ked sa tym da ako tak hybat tak nech to len zafixujem (v lekarni sa da vsetko potrebne kupit, samozrejme) a nech si dam nieco od bolesti 🙂 Inac by ma jeden rentgen vysiel na mesacny plat... No a prezila som to, ale bolo to zlomene, na 100 % (teda aspon si myslim, hehe)... Asi si to dam niekedy pre srandu zrentgenovat doma 😀

Tu u nas je najlepsi priatel cloveka jeho lekarnik 😒

zuzu1980
6. jan 2010

strapco, to bola reakcia na ten prvy prispevok, vidim ze si medzi tym stihla dalsie 2 😀

zuzu1980
6. jan 2010

kkiki, takze ste nakupili 😀

kocky, ako spoznam ze ma babatko hnacku? Lebo on kaka casto, aj niekolko krat denne, a vzdy je to riedke, zlte alebo oranzove... Ale vcera teda 5x za par hodin som menila uuuplne plnu plienku, tak sa mi to nezdalo. A bolo to redsie ako zvycajne... Ale ved z coho by mal hnacku, vsak som len zemiaky a maso jedla, nic nezvycajne...

strapco13
6. jan 2010

ahojky..hej ja pisem takto..vzdy si musim precitat a zareagovat...viac ako 2 temy co ste prebrali si nepamatam

zuzu..zlomila si si prst na nohe alebo ruke?, ak na nohe..tak to naozaj staci zafixovat leukoplastom doma
ja viem, ze nie vsetci maju v okoli lekarov..a naozaj je lepsie prist 100 x s blbostou ako raz neprist

ja som sa chcela dat ostrihat na kratko, lebo tiez ma zacina drobec chytat za vlasy..ale nemozem..sla som sa osprchovat, tak som si dala maleho pod hrazdicku do kupelky..maly na mna kukol, a hral sa a smial sa..ja som si rozpustila vlasy..zohla som sa k nemu..v tej chvili jak na mna kukol, sa tak rozplakal..nespoznal ma ☹ ☹ ..tak som rychlo dala vlasy spat do copu..a hned sa na usmieval...takze aspon usetrim na kadernicke

strapco13
6. jan 2010

zuzu..ak ho prehnalo z niecoho, co si zjedla..tak to prejde
ak sa bojis, ze by bol dehydratovany..tak mu skust prejst po fontanelke..ak je prilis vpacena, tak mu hned daj mliecko, alebo prevarenu vodicku
akej je to farby?

zuzu1980
6. jan 2010

strapco, prst na ruke, palec, tesne pri klbe. Ja som sa len toho bala ze je to zlomene zapastie, potom ze zlomeny klb, ale kedze sa tym dalo hybat (za sialenej bolesti) tak to asi bolo tesne vedla. Ale ruka hrala vsetkymi farbami. Mala som aj prst na nohe uz zlomeny, tak som to vedela porovnat 😀 Inac, to som sa bola korculovat, odvtedy sa bojiiiiim 😖

asi to nebude hnacka, dnes je ok, a papa pekne aj kazde 2 hodiny ked je hore. Ja len tak zo zvedavosti ze ako sa to da zistit.

strapco, nespoznal ta? to je mile 😀 mne desne padaju vlasy, uz od tehu, ale teraz este viac. Tak len do copu, nech uplne neoplesiviem 😀

zuzu1980
6. jan 2010

aha, a ten prst na nohe, to som este 2 dni chodila normalne, az potom som sla k lekarovi a ze 2x zlomene. Ale mi riadne vynadal ze kde som bola 2 dni, lebo som dosla v piatok 5 minut pred koncom ordinacnych hodin, a musel kvoli mne ostat hodinu a pol navyse 😀 😀 😀

strapco13
6. jan 2010

vlasy po porode padaju viac..teda ono sa to zda..lebo pocas tehotenstva prestali, tak to dobiehaju..ak si to spriemerujes..malo by to byt v norme..ak nie..tak asi chybaju vitaminy

ja som zistila, ze maly mal hnacku takto...stala som asi meter od neho a aj tak sa mu podarilo trafit ma 😀 😀 a bolo to teda o dost redsie ak maly zvykne, a aj inak vonalo,..nemusi byt inej farby
cize hnacka je ..castejsia, redsia ..a spoznas to...inak by si sa nepytala, ci je to hnacka, lebo by ta to nenapadlo 😀 😀

zuzu..nic v zlom..ale v takom case by som aj ja nieco povedala pacientovi 😀 😀 ..ale inak som mila 😎

strapco13
6. jan 2010

zlomeny prst na nohe sa da rozchodit 😀 😀 staci ked si ho leukoplastom prifixujes k susednemu prstu..aj lekar by ti to tak spravil..na ruke...to netreba riskovat, lebo ak sa to zle zrastie..tak mozme akurat tak nanovo polamat a poskladat

zuzu1980
6. jan 2010

strapco 😀 ved prave, keby to nebola hnacka tak by som sa nepytala ci je to hnacka 😀 logicke a mudre 😀 😀 Ale v noci nekakal nic a dnes uz tak normalne. Inac bolo to brutal oranzove a smrdelo to, no fuj !

Ale ved pocas tehu som sa ladovala vitaminmi a aj tak mi padali vlasy. Aj stitnu zlazu som si dala otestovat tak z toho to nebude (neviem ale ci z toho padaju). A teraz padaju este viac. Tak co uz, prezijem to, prinajhorsom si kupim parochnu

No tak ale ordinacne hodiny v piatok do 13.00, nech sa teda nehneva pan doktor... Skorej som nemala odvoz.

zuzu1980
6. jan 2010

strapco, na nohe to nebol prst ale tie kosticky na chodidle. To na ruke som len kvoli prachom, vsak v USA ist do nemocnice, tak skrachujem nacisto. Ale mna by k lekarovi nedostali kym neumieram 😀

strapco13
6. jan 2010

my sme dnes mali navstevu..cakala som uja/brata mojho dedka po otcovi, este u nas neboli a ani maleho nevideli/ s jeho manzelkou a dcerou..a prisla mi ta manzelka a dcera s dalsou pani a dcerou, ktore sa tvarili, ze ma poznaju..no ja ani len nemam sajnu, ze kto su...so ani nemohla predstavit manzela, lebo som nevedela, komu 😠 😀 ..ale doniesli napecene kolace, jablcka, vajicka, nejake veci pre maleho a boli len hodinu a nic nezjedli a ani nevypili..no mozu prist aj castejsie takto
no a ujo neprisiel..manzelka mu zakazala..vraj chlapi na prvu navstevu nesmu chodit 😨 😨 😨 nepochopili sme..asi nejaka povera..ale s manzelom si myslime, ze asi sa uz nezmestil do auta, tak mu takuto vyhovorku povedali
alebo to vzniklo za cias...ked sa chodilo v sestonedeli na navstevu a zena este bola nevladna a v posteli, tak aby ju tak cudzi chlap nevidel...lebo inak je to dobra haluz

hihi..alebo aby sa nezlakol maleho placuceho dietata..tak ho najprv okukaju zeny a potom pustia chlapa 😀 😀 ..to asi skor

strapco13
6. jan 2010

zuzu..ked umres je zbatocne ist k lekarovi 😀 😀 😀
to hej v zahranici sa nedoplatis, ked sa Ti nieco stane..a u nas to zas ludia dost zneuzivaju, ze je zadarmo
podla mna..malo by to byt tak..nech su odstupnovane poistenia..od najlacnejsieho po najdrahsie..kolko platis, take sluzby dostanes..ak najmenej..tak zakladne vysetrenie a osetrenie, ak chces viac tak si priplat..ale ak platis vela na poistke, tak u lekara by to malo by to byt zadara a aj nadstandart,

no ale koncim idem spinkat, aj ked maly papal naposledy o pol 6, okupkali sme ho o pol8 a odvetdy spinka..taze asi pocka kym sa dam do pyzama a akurat zaspim aby ma zobudil 😀 😀
dobru noc

zuzu1980
6. jan 2010

jej, to je dobra navsteva, take preco ku nam nechodia?

ja som dnes hodinu a pol uspavala poobede Adamka, a nie a nie zaspat, zase hadzal take desatminutovky. Po hodine a pol som to vzdala, ze uz neuspavam, nech sa teda rozprava s opicou ked chce, a ked som o par minut dosla naspat, tak zrazu spinkal a taha uz 2 hodiny. Nechaaapem...

zuzu1980
6. jan 2010

bru noc, strapco. Ja len cakam kedy sa drobec zobudi 😀

kkiki, adka, dnes nebude zurka? Ci nemozeme takto zurovat kazdy den...

adka_praha
6. jan 2010

ja som tu... 😀 len mi chvilku trvalo kym som docitala... 😅 no veru dnes taka zurka z mojej strany nebude, bo som dnes jak vygrckany rezanec... 😅 a zajtra by som rada aj upratala a navarila... 😅
inak o tej fontanelke som pocula ze pokial je dieta dehydrovane ze je vpadnuta a ked je dost vystupena tak utekat do nemocky- tak nejak to je, ze strapco?... 😅

adka_praha
6. jan 2010

boli ma v hrdle... 😢

mamacat
6. jan 2010

nestiham citat. len som si vsimla vcera zuzu ze tvoj maly si vykecava s navodom na pouzitie cestovnej postielky 😀 nas maly sa tiez nejak rozkecal tento tyzden. tiez som si vsimla ze sa rozpprava s hrackami alebo s niecim na co dovidi.
strapco, mne sa zda ze leo sa zacina bat cudzich tvari. mna pozna najlepsie, potom ostatnych rodinnych clenov. ale hned vie ked ho drzi niekto cudzi. ma taky vylakany vyraz na tvari 😕

s tou hnackou, myslim ze aj leo ju ma niekedy. proste je to ovela redsioe ako normalne, niekedy az vodove. ale ak nema s tym spojenu horucku, krce, vyrazky a nie je dehydratovany atd. tak je to ok.

moj svokor je pediater, tak ked nieco potrebujem zavolam mu. a ked sme spolu tak mi maleho "vysetri" ak sa mi nieco nezda.

adka_praha
6. jan 2010

mamacat to by som aj ja brala takeho svokra... 😅 alebo svokru...kohokolvek v blizkom okoli... 😅

zuzu1980
6. jan 2010

mamacat, to mas super ze svokor pediater...

ja tu marne cakam kedy sa maly zobudi, to takmer dvojhodinove uspavanie sa vydarilo 😀 obcas mu cosi sepkam a rozpravam, on sa usmeje v spanku, ale nezobudil sa 😀

ozaj, mamacat, uz konecne pasieme koniky a veeelmi ho to bavi.
a konecne som pochopila co si myslela ze otacat sa z bruska na chrbat za hlavickou, dnes sa skoro tak prekotil, to je fakt take nahodne. Ale to najprv musi tu hlavu zdvihnut, ze ano, to on doteraz nechcel...

A dnes som ho isla odfotit na brusku a kym zablikal blesk, tak bol drobec na chrbte, fotka uz je na chrbte... ani som si nevsimla kedy sa mu to podarilo za tu 1 sekundu 😀

mamacat
7. jan 2010

aj ja som rada ze svokra mame🙂 predtym nez sme mali deti (jeho prve vnucence) tak sa s nami moc o doktorskych veciach bavit nechcel. vzdy povedal ze mame ist k svojmu doktorovi 😔 teraz je velmi ochotny co sa deti tyka. ja mu na 100% doverujem aj v opatrovani Lea, svokre iba tak na 80% hehe... ked nam spolu strazia deti tak svokor ma vzdy na starosti lea a svokra jasminku, tak si to dobre rozdelili 🙂

dnes som bola v obchode s obidvomi. leo mal na sebe latkovu plienku a ta sa cela premocila. mal cely chrbatik mokry aj autosedacku. a ja som nemala so sebou jeho tasku.. nastastie sme boli v tom spravnom obchode- Babies'R'Us- kde som si vsetko co som potrebovala nahodila do kosa a isli sme do izby pre matky. tam som ho mohla prebalit, prezliect, nakojit... no este dobre ze to takto dopadlo 😔 inac som tam bola zhanat zimny overal. ideme nabuduci vikend do hor a leo nema nic teple na seba. v normalnych obchodoch uz vylozili letny tovar! nastastie som nasla posledny overal vo vypredaji v tomto obchode. oblecie si ho asi iba 1x ale nevadi 😔

adka_praha
7. jan 2010

dobre ranok... 😅
ze izba pre matky... 😲 🙂 no tu sme 100 rokov za opicami... 🙄
baby moja dcera so mnou dnes rano tak vypiekla ze des a hruza...uz strasim hore od 6,45...som sa zobudila na to, ze mala place a cumel ide zjest...tak sa moja malickost vytrepkala z postele ze jej idem spravit mlieko a medzitym stichla...si vravim ze faaajn aspon si stihnem umyt zuby a ona sa akurat zobi...no majte ducha ona spi doteraz...ma druhu polnoc...ked si predstavim ze som mohla este spat tak ma ide klepnut... 😅

adka_praha
7. jan 2010

ze zobi... 😀 zobudi

mamacat
7. jan 2010

adka 🙂 no vidis nabuduce ju treba nechat trochu plakat 😉

Babies'R"us je super obchod pre mamicky 😵

miska2220
7. jan 2010

dobre ranko dievcata 😉

miska2220
7. jan 2010

moj maly ma spoliky a odsavam s elektrickou pumpuckou...dnes mu isel spolik strochou krvi...myslite ze som mu nieco poskodila??? ☹ 😕 ☹

miska2220
7. jan 2010

co robite vy drichmosky?nikde nikoho 😕

pudo
7. jan 2010

jeeeeejda...tu sa toho popisalo... vy ste velke humoristky - ze citanie navodu na postielke...koniec 😀
Miska - a dala si nieco na uvolnenie soplikov a odpuchnutie sliznice? kvapky, vincentku, iny roztok? mozno sa mu trosku podrazdila sliznica... hlavne daj teraz dlhsiu prestavku medzi odsavaniami, skus az vecer... ak sa da, tak radsej utierat normalne
strapco, zuzu,mamcat - takze je jasne, od koho ideme tahat rozumy!!! 😉
kkiki - ja som z BA, blizko Niv, len teraz sme odcestovani, takze potom mozme dat stretkoooooo

My sme mali vcera po dlhej dobe umrncany vecer... nie a nie zaspat, ani v hojdacom kresielku - ktore zboznuje... skoro bola 5 hod. hore s malymi mikrospankami... ale potom az na 2 kojenia spala do 6tej a teraz spi dalej. Adi - cvicia nas tie deti uz od narodenia... darmo

adka_praha
7. jan 2010

pudo no veru...si robi zo mna srandicky... 😅 ale tak co s tymi deckami... 😅 aj tak ich milujeme... 😀

cipuska_
7. jan 2010

Ahojte, tak včera ked osm písalala že mi stvrdli prsia tak osm potom bola asi hodinu v sprche a odsávala ale ručne lebo odsávačka nula bodov, potom mi to malá vycucla a bolo dobre no a ako na potvoru sa mi v noci spravila dalšia grča, pre istotu na druhom a až pod pazuchu, tak som zonova naordinovala teplu sprchu masaž a ručné odsávanie ale nepomohlo, malá se jeduje lebo jej to nejde vytiahnuť ked je to moc zatvrdnute, teraz som si dala octanový zábal ale neviem či pomože, dufam že zaasa neskončím zo zápalom na antibiotikách...už neviem čo by mohlo zabrať....